reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Witam nowe koleżanki :)
Erde pisze, że nam szybko zleci czas ciąży, a mi sie ogromnie dłużą ostatnie dwa dni :( jutro będę miała wynik trzeciej weryfikacji bety i choć czuję, że wszystko w brzuszka jest w najlepszym porządku to i tak stres jest i nie mogę się doczekać....pewnie potem nie będę mogla doczekać się pierwszego USG, a potem następnego...
Nie wiem jak wy, ale ja pierwsza rzeczą rano jaka robię jest patrze jak do mojego suwaczka dochodzi kolejny dzien :) trzymajcie sie ciepło :)

reklama
Witam nowo-przybyte Październiczki :)) ja przyznam sie szczerze, ze strasznie nie lubie tego miesiaca, kojarzy mi sie z deszczem, szaroscia i niczym przyjemnym. Poprzednia ciaza miala miec rozwiazanie w maju i z tego bardzo sie cieszylam. Ale teraz sobie mysle, ze przy calym szczesciu jakie mnie spotkalo, miesiac w ktorym bobo sie urodzi jest malo wazny :) tu gdzie mieszkam i tak pada prawie caly rok wiec ze spacerkami jakos sobie poradzimy :) czuje, ze od tego roku wlasnie Pazdziernik bedzie tym ulubionym :)))
ja nie mam prawie zadnych objawow i troche to martwi no ale z czasem jeszcze pewnie bede narzekac ;)
Anna, to gdzie Ty zimujesz, ze tak odcieta od cywilizacji? ;)

To i ja do Was dołącze, jeśli można. Mam na imię Monika, mam 34 lata i jestem w pierwszej ciąży. 21.01.cień cienia kreseczki (3 dni przed spodziewaną @), a 24.01.gruba krecha. 31.01.pierwsza wizyta u lekarza i pierwsze USG-jest pęcherzyk prawidłowo umiejscowiony w jamie macicy:-) Termin, wg moich obliczeń na 04.10.2013r.
Następne USG 13.02.i mam nadzieję, że będzie już widać mocne, zdrowe serduszko:tak:
Objawy, to wielka senność, mniejszy apetyt i kilka dni temu potworne mdłości, ale teraz już jest OK. Od czasu do czasu delikatnie zaboli podbrzusze i wtedy się boję, że coś nie tak, ale mam nadzieję, że to jak najbardziej normalne.
Pozdrawiam październikówki i życzę zdrowej i nudnej ciąży:-)

Ja teraz jestem w Korbielowie :) ale jeszcze pare dni i potem wracam do domu do męża i pieska :)
Co do października to w sumie dla mnie miesiąc jak miesiąc. Najbardziej cieszę się, że w najcieplejsze miesiące (maj, czerwiec, lipiec, sierpień) będę paradować z brzuszkiem :)

Witam i ja wszystkie październikowe mamusie i nieśmiało dolączam do grona:-)
Testuję od czwartku 31 i wszytskie teściory pokazują dwie krechy:) Termin z om mam na 12.10 zobaczymy czy potwierdzi się u gina, a wizyta dopiero 18 lutego.
To moja druga ciążą, mam juz wspanialego synka 3,5 roku:-)

Pozdróweczki dla wszystkich przyszłych mamusiek

Witajcie :) Ja przybiegłam ze 'Styczniowych staraczek' :) Jestem Majka i mam 20 lat.
Według moich obliczeń (u ginekologa jeszcze nie byłam) dzidzia powinna pojawić się na początku października, a dwie kreseczki zobaczyłam 31.01 :-). Czuję się niestety póki co fatalnie.. Szczególnie rano i wieczorem, w ciągu dnia samopoczucie jest do wytrzymania. Jak najszybciej postaram się udać do ginekologa i na pewno dam Wam znać co tam w brzuszku słychać :)
Czekam na newsy od Was, trzymajcie się ciepło razem ze swoimi maleńkiiiiiiiimi jeszcze fasolkami ;-)

To i ja do Was dołącze, jeśli można. Mam na imię Monika, mam 34 lata i jestem w pierwszej ciąży. 21.01.cień cienia kreseczki (3 dni przed spodziewaną @), a 24.01.gruba krecha. 31.01.pierwsza wizyta u lekarza i pierwsze USG-jest pęcherzyk prawidłowo umiejscowiony w jamie macicy:-) Termin, wg moich obliczeń na 04.10.2013r.
Następne USG 13.02.i mam nadzieję, że będzie już widać mocne, zdrowe serduszko:tak:
Objawy, to wielka senność, mniejszy apetyt i kilka dni temu potworne mdłości, ale teraz już jest OK. Od czasu do czasu delikatnie zaboli podbrzusze i wtedy się boję, że coś nie tak, ale mam nadzieję, że to jak najbardziej normalne.
Pozdrawiam październikówki i życzę zdrowej i nudnej ciąży:-)

Witam dziewczyny z pazdziernika, szczególnie avensis, moją rówiesniczkę i krajankę, która jak ja spodziewa sie pierwszej pociechy:) ja mam brzuszek o miesiąc starszy i jestem wrześnióweczką:) chcialam Wam życzyć zebyście pięknie rosły wraz z fasolkami i jeszcze spokoju chcę Wam życzyć, bo z tym różnie ;)))) POWODZENIA

Ja sie juz nie mogę doczekać wizyty u lekarza i widoku USG :tak: póki co mam zdjęcia moich zarodków i czasami sobie oglądam moje malinki :-D
Dziś znowu mam zawroty głowy i mdłości... blee :eek:

reklama
Witam,
ja mam termin na 1 października :) (z OM 28 września)

nazywam się Magda, mam 23 lata i mieszkam w Białymstoku. strraaasznie się boję, ponieważ jest to dla mnie wielka niespodzianka z którą się dopiero oswajam :)

mam nadzieję że razem jakoś damy radę :)

moje objawy to mega senność i zmęczenie, nudności, ale bez wymiotów, no i te bóle podbrzusza :(

dopiero wczoraj zaczęłam brać kwas foliowy i witaminki, ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok :)

Do góry