reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Coś ostatnio zadnych wiesci z porodowki - ciekawe kiedy druga fala przyjdzie ;)

Novaspace zycze Ci serdecznie zeby to bylo juz!!

martoocha moj tez sie wczoraj taki zrobil i tez nie wiem, czy to cokolwiek oznacza czy nie. Pewnie sie przekonamy niedlugo :)

Moj wozek mial materacyk - oczywiscie to wozek po Sarze, bo przy wszystkich innych zakupach tego juz wolelismy nie kupowac nowego ;)

Dziewczyny
do kiedy jezdzilyscie/planujecie jezdzic samochodem?? Mi juz maz pomalu daje znaki, ze czas przestac, ale jeszcze 3 razy w tyg. prowadze prywatne lekcje i nie chce zrezygnowac, bo to zawsze kasa! Poza tym czesto odbieram dziecko z przedszkola, 2 razy w tyg. woze ja na balet, a raz odbieram z basenu...Kto to zrobi jak nie ja? Moj maz konczy o 16, ale po drugiej stronie miasta, wiec kolo 16:45 odbiera dziecko, a moim zdaniem to troszke pozno. Moj tata czasem ją wozi rano, jak nie chce wstac (maz jezdzi na 7). A w weekendy mam jeszcze czasem zajecia na podyplomowce :/ Wiec nie wiem jak by to bylo bez auta. Jeszcze poki co daje rade, chociaz skupienie juz troche mniejsze, ale nie wiem czy dociagne az do porodu za kierownica :) I troche sie martwie co jak mnie zlapie skurcz jak bede prowadzic.

Wczorajsza wizyta ok - ktg w normie (dziecko dostalo olbrzymiej czkawki :), szyjka juz bardzo miekka, podobno mam niedlugo rodzic...Za tydzien mam usg zeby sprawdzic rozmiary potomka.

reklama
hej dziewczyny!

Rajani dobrze że poruszyłaś temat materacyków bo ja kompletnie nie zwróciłabym na to uwagi
nova dalej? eh, ale ty trzymasz w napięciu :D
tosienka ja mam tak samo tzn. szpital znam, ale porodówki nie widziałam
Iwona ja nie słucham dalekich wieści o pogodzie, ja też słyszałam o zimie stulecia eh pożyjemy zobaczymy, byleby śnieg nie leżał do kwietnia wrrrr

powodzenia na wizytach! ja mam swoją po 14

A ja z innej beczki...Czy Wasze dzieciaki brzuszkowe często mają czkawkę? Moja Młoda od kilku dni ma dwa razy dziennie...a gdzieś czytałam, że podobno częsta czkawka może oznaczać owinięcie pępowiną...i faktycznie z synem tak miałam...bardzo często miał czkawkę i pępowinę na szyjce owiniętą:(

Takhisis moja starsza miala czesto czkawke - mlodsza teraz tez ma. Sara nie miala pepowiny owinietej. Mlodsza dostaje czkawki jak sie wystraszy albo jak cos zimnego dotknie brzucha albo ja wypije cos zimnego :) Wiec chyba to nie tak z pepowina. Ale pewnie zawsze warto sie upewnic u lekarza.

Witajcie.U nas leje jak z cebra.Całą noc lało i nadal leje...
Mąż dziś kawał drgi od domu, bo znowu ma konsultację lekarską,więc mam zakaz rodzenia :p Jakoś mi głowa peka.Nawet kawę wypiłam,a i tak mi jakoś niedobrze po niej :/
W nocy nie mogłam spać.
Martoocha u mnie śluz ostatnio się zwiększył.To chyba normalne.
Dżaga powodzenia na wizycie
novaspace już bliżej jak dalej. A mój też uprawia akrobatykę w brzuchu :)
tosienka ja za pierwszym razem jak rodziłam to też nie znałam porodówki.Spokojnie.Wszystkiego się dowiesz :)
Iwona u mnie położna przychodzi dopiero po porodzie.
Agnes ja też słyszałam o tej zimie stulecia...Brrrr
madziulka teraz na tym etapie to już każde z nas coś boli,uwiera,łapie...
aganea Z jedzonka do szpitala zapakowałam tylko wafle ryżowe i butelkę wody.
Rajani niezłe pakunki :)
zabka co to jest to Grey`s anatomy??? Coś o Greyu? Pytam,bo właśnie łyknęłam trylogię greyowską :p
charlene no ja ostatnio przestałam jeździć autem.Jakos mi niewygodnie no i też mam obawy.
Takhisis mój ma czkawkę średnio 1-2 razy dziennie.Nie słyszałam o tym oplątaniu pępowiną.Za to słyszałam,że w ten sposób ćwiczą akcję oddechową,żeby poprawnie oddychać po porodzie.A co oplątania - mój synek był oplątany dwukrotnie wokół szyi jak się rodził. Pytałam teraz o to ginkę,a ona mi odpowiedziała,że teraz jest wiele takich przypadków i usg tego raczej nie stwierdzi,bo przeważnie dzieje się tak już podczas porodu.Kazała myśleć pozytywnie i się tym nie zamartwiać.
joanna dzięki za odpowiedź w sprawie grzechotki.Mam nadzieję,że i mi przyślą ;)

reklama
Widzę w takim wypadku, że większość dzieciaczków męczy się z czkawką. Wczoraj udało mi się nareszcie spakować torbę, a to już krok do przodu...Jeszcze zostało mi prawie ubranek, pakowanie Młodej i ogólnie muszę popakować cześć rzeczy, których nie używamy do przeprowadzki.

Do góry