reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Dzień dobry!!!

Chyba ciepełko już do nas nie wróci i trzeba się z tym pogodzić, niestety :-( Czas kupić buty cieplejsze, ale wsuwane, nie sznurowane, bo to mega wysiłek. Szkoda tylko mi na to kasy, bo buty pewnie muszę zakupić większe na moje ciążowe stópki a na wiosnę będą za duże. Poszukam jakiś tanich żeby nie szkoda później było je rzucić w kąt :-)
Porodu też trochę się boję, faktycznie pierwszy poród jest lepszy, bo człowiek nie wie co go czeka, ale wierzę, że ten poród będzie dużo łatwiejszy i krótszy. Wszystko okaże się w swoim czasie. Jeszcze muszę poczekać, ale w sumie to mi się nie spieszy, mała jeszcze ma czas.
agnieszkaala bidulka, leż i odpoczywaj pod kołderką, szybkiego powrotu do zdrowia życzę!!!
Wojniczanka_24 sprawdź czy Twoje witaminy są też dla kobiet karmiących, a często są więc wtedy przydadzą się i po porodzie. A badanie krwi zawsze można zrobić, kontrolnie, ale najlepiej zapytaj lekarza.
aganea ach Ci nasi faceci, ciągle nas denerwują, mój wraca za miesiąc i mam nadzieję, że zdąży na poród :-)

reklama
Jestem po badaniach i szczuplejsza o 93 zl :o

Szczesciara cos cichutko, moze pelnia zadzialala?:p

mnie dzis tak na dole boli ze az chodzic mi ciezko :/

pełnia i na mnie nie wpłynęła choć wczoraj dopóki nie wzielam magnezu strasznie mnie kuło na dole...
wydaje mi się że zaczynam puchnąć tzn prawa stopa bo but coś za ciasny a były ciut luźne i na twarzy...

rano odstawilam młodą do przedszkola wróciłam i się położyłam na 2 godzinki :D
zaraz szybko odkurze i polenie się do 12.30 :p

Witam Panie...
Dziś pierwsza nocka przespana, wstawałam 3 razy do toalety, ale zaraz zasypiałam. Ostatnie noce były paskudne, wczoraj wyłam z bólu spojenia łonowego, czułam jakbym się rozchodziła :/

Iwona Ty pytałaś o szczepionkę? Tak jest że nie wolno szczepić żywymi szczepionkami, jak w domu jest ciężarna albo maleństwo. Ale żeby za to płacić to już dziadostwo kompletne!!

Miłego dnia :)

Dzień dobry dziewczynki
Temperatura nas nie rozpieszcza, ale przynajmniej nie jest pochmurno, więc jest szansa, że nie będzie padać.

Ja od kilku dni budzę się z bólem lewego boku brzucha. Zauważyłam, że przechodzi jak się napiję wody. Doszłam wiec do wniosku, że to moje jelita, albo inna część układu trawiennego. Śpię na lewym boku i muszę blokować to co się tam znajduje, a jak się napiję, to to przepycham wodą i ból przechodzi. Nie wiem czy mam rację, ale to by miało sens. Zwłaszcza, że mały też jest po lewej stronie mojego brzucha, więc te jelita byłyby uciskane z 2 stron, przez małego od środka i przeze mnie od zewnątrz.

Carla widze ze masz termin zbliżony do mojego. Ja mam na 29 paź. Mnie biodro boli, jak długo stoje albo chodze, a potem jak siadam albo ide sie położyć to wstać na tą lewą noge nie moge. Ale tak to jest wszystko w porzadku, mały sie tak rusza, ze spać nie daje. czuje sie jak worek bokserski :D A brzuszek mam mały jak na koniec ciaży. Tak jakbym była w 6 m-cu.

Antiope kurcze te nasze dzieci powodują że musimy bawić się w detektywów :) Ja rano miałam z lewej strony brzucha wielllkąąą górę, z mojej perspektywy mój brzuch wyglądał jak stok narciarski.
Wojniczanka faktycznie termin ten sam :) Ale ja wątpię że do terminu wytrzymam, u mnie ze względu na pierwszą ciążę zakończoną za wcześnie teraz też jest takie prawdopodobieństwo. W pierwszej ciąży też miałam malutki brzuszek :) Masz imię dla dziecka??

Carla ze względu na płeć której nie znamy, bo mały na wszystkich trzech USG sie nie chciał pokazać, z mezem wybraliśmy dla chłopczyka Jakub a dla dziewczynki Magdalena. Ja licze na chłopca, bo u mnie w rodzinie same baby, a mąż liczy na dziewczynkę.

Nie wiem czy to prawda, ale mówia ze jak sie ma mały brzuszek to poród jest szybszy.

reklama
Do góry