reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Dzień dobry!!!

Chyba ciepełko już do nas nie wróci i trzeba się z tym pogodzić, niestety :-( Czas kupić buty cieplejsze, ale wsuwane, nie sznurowane, bo to mega wysiłek. Szkoda tylko mi na to kasy, bo buty pewnie muszę zakupić większe na moje ciążowe stópki a na wiosnę będą za duże. Poszukam jakiś tanich żeby nie szkoda później było je rzucić w kąt :-)
Porodu też trochę się boję, faktycznie pierwszy poród jest lepszy, bo człowiek nie wie co go czeka, ale wierzę, że ten poród będzie dużo łatwiejszy i krótszy. Wszystko okaże się w swoim czasie. Jeszcze muszę poczekać, ale w sumie to mi się nie spieszy, mała jeszcze ma czas.
agnieszkaala bidulka, leż i odpoczywaj pod kołderką, szybkiego powrotu do zdrowia życzę!!!
Wojniczanka_24 sprawdź czy Twoje witaminy są też dla kobiet karmiących, a często są więc wtedy przydadzą się i po porodzie. A badanie krwi zawsze można zrobić, kontrolnie, ale najlepiej zapytaj lekarza.
aganea ach Ci nasi faceci, ciągle nas denerwują, mój wraca za miesiąc i mam nadzieję, że zdąży na poród :-)

reklama
Jestem po badaniach i szczuplejsza o 93 zl :o

Szczesciara cos cichutko, moze pelnia zadzialala?:p

mnie dzis tak na dole boli ze az chodzic mi ciezko :/

pełnia i na mnie nie wpłynęła choć wczoraj dopóki nie wzielam magnezu strasznie mnie kuło na dole...
wydaje mi się że zaczynam puchnąć tzn prawa stopa bo but coś za ciasny a były ciut luźne i na twarzy...

rano odstawilam młodą do przedszkola wróciłam i się położyłam na 2 godzinki :D
zaraz szybko odkurze i polenie się do 12.30 :p

Witam Panie...
Dziś pierwsza nocka przespana, wstawałam 3 razy do toalety, ale zaraz zasypiałam. Ostatnie noce były paskudne, wczoraj wyłam z bólu spojenia łonowego, czułam jakbym się rozchodziła :/

Iwona Ty pytałaś o szczepionkę? Tak jest że nie wolno szczepić żywymi szczepionkami, jak w domu jest ciężarna albo maleństwo. Ale żeby za to płacić to już dziadostwo kompletne!!

Miłego dnia :)

Dzień dobry dziewczynki
Temperatura nas nie rozpieszcza, ale przynajmniej nie jest pochmurno, więc jest szansa, że nie będzie padać.

Ja od kilku dni budzę się z bólem lewego boku brzucha. Zauważyłam, że przechodzi jak się napiję wody. Doszłam wiec do wniosku, że to moje jelita, albo inna część układu trawiennego. Śpię na lewym boku i muszę blokować to co się tam znajduje, a jak się napiję, to to przepycham wodą i ból przechodzi. Nie wiem czy mam rację, ale to by miało sens. Zwłaszcza, że mały też jest po lewej stronie mojego brzucha, więc te jelita byłyby uciskane z 2 stron, przez małego od środka i przeze mnie od zewnątrz.

Carla widze ze masz termin zbliżony do mojego. Ja mam na 29 paź. Mnie biodro boli, jak długo stoje albo chodze, a potem jak siadam albo ide sie położyć to wstać na tą lewą noge nie moge. Ale tak to jest wszystko w porzadku, mały sie tak rusza, ze spać nie daje. czuje sie jak worek bokserski :D A brzuszek mam mały jak na koniec ciaży. Tak jakbym była w 6 m-cu.

Antiope kurcze te nasze dzieci powodują że musimy bawić się w detektywów :) Ja rano miałam z lewej strony brzucha wielllkąąą górę, z mojej perspektywy mój brzuch wyglądał jak stok narciarski.
Wojniczanka faktycznie termin ten sam :) Ale ja wątpię że do terminu wytrzymam, u mnie ze względu na pierwszą ciążę zakończoną za wcześnie teraz też jest takie prawdopodobieństwo. W pierwszej ciąży też miałam malutki brzuszek :) Masz imię dla dziecka??

Carla ze względu na płeć której nie znamy, bo mały na wszystkich trzech USG sie nie chciał pokazać, z mezem wybraliśmy dla chłopczyka Jakub a dla dziewczynki Magdalena. Ja licze na chłopca, bo u mnie w rodzinie same baby, a mąż liczy na dziewczynkę.

Nie wiem czy to prawda, ale mówia ze jak sie ma mały brzuszek to poród jest szybszy.

reklama
Do góry