reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2013:)

Witam mamusie,
wczoraj po południu myślałam ze nie wyrobie. Gorąco, ciężko oddycha się a do tego strasznie rozbolały mnie plecy w krzyżu i trzyma do tej pory. Do tego brzuszek pobolewa w dole. A w nocy prawie w ogóle nie spalam. Ja chce burze! Coby nie byc egoistką, to chce burzę bez gradu i silnego wiatru, zeby nikt nie ucierpiał.

zostałam sama na śmieciach. Mąż wyjechał na 3 dni do rodziny. Wolałam nie ryzykować podróży. Jakby nie liczyć to 400 km w jedną stronę. Trochę mi smutno bo lubię podróże, ale trudno. Dziś posiedzę w domku, a jak jutro ochłodzi sie to wsiadam w auto i jadę na 2 dni do rodziców. Pies wybiega się i będę miała go z głowy :-D Teraz, dopóki jest czym oddychać, trzeba zrobić coś konstruktywnego. Miłego dnia!

reklama
Iguana 2600g strasznie duzo jak na 30tc ale najwazniejsze ze wszystko dobrze :)

rany noc masakra .... zapowiadaja u nas burze od kilku dni a spadlo moze 3 krople przedwczoraj .. ;/ w nocy nie mogłam spac tak duszno (31stopni u nas) dopiero jak okna otworzyłam na rozcież to usnelam po 2 w nocy a 5.34 mloda sie obudziła załatwić i juz nie poszła spać :/

Edit: właśnie wskoczyłam w 8 miesiąc :szok:

czesc z rana..obijam się strasnzie na głownym..nieogarniam już tyle piszecie...

widze że hurtowo narzekacie na upały....no to teraz może mnie w końcu zrozumiecie jak ciągle narzekałąm bo u mnie było bite 4 tygodnie po 37-40 stopni i posrac się można było:p

IGUANA- jestem w szoku!!! oj ja bym nie odpuscila az by jej się nie dostalo za swoje- bezczelne babsko! co to znacyz "nie mam ochoty wąchać pacjentów" - szczyt wszystkiego!!!! boze skad się w ogole biorą tacy ludzie??? ale bym zrobila afere ojjjjjjjjjjjjj latałąby pod sufitem głupia baba! dobrze ze skarga poskutkowała- oby tak dalej..chyba ze to nie skarga tylko np. jej mąż był dla niej czuły poprzedniej nocy :p pessary często zakladaja- wiec dobrze ze założyli i teraz będzie utrzymywal wrota w ryzach- a ty wypoczywaj i się oszczędzaj!!! mimo 3 dzieci w domu w miare mozliwsci jaknajbardziej! gratulacje córeczki:p intuicja intuicja..hmm raz działa a raz nie :) nawazniejsze ze zdrowa:) a prawda jest taka ze to co tam się u nas kluje w brzuchu to to co nam nasi faceci wsadza- jak wsadzil kobitke to jest kobitka:) ty tylko nosisz:p

dzaguś:p czy teraz już troszkę mniej lubisz upały?? :p a'propos teściowej i "zakrywania brzucha" to ostanio na fb jakiś tam portal dodał zdjecie liszowskiej ze slubu tej rudej w krótkich wlasach- zielinskiej czy jakos tak- i liszka była w takiej opiętej korokowej sukience- abstra****ac od gustów osobistych- imo wygladala cudnie!- i generalnie większość osob skomentowala to zdjecie bardzo pozytywnie- tylko jedna pani (na oko ze zdjęcia była grubo po 60-tce ) napisala ze jak można w ciąży ubierać takie obcisle ubrania i ze to wygląda obrzydliwe i brzuch trzeba ukryc!!! noooooooooooo masakra....to sa naprawdę ludzie z czaów kiedy w okresie ciąży nosilo się na sobie płachtę na czołg rudy 102, dzieci to się znajdowalo na polu z kapusta nad którym latal bocian..a sama cięzarna to się o ciąży dowiadywala jak szla po wode do studni i ciężko jej było się pochylić bo "coś" stało na przeszkodzie....normalnie średniowiecze! gratulacje z okazji 8 miesiąca.....czujesz oddech na plecach??:p

takhisis
:( faktycznie u Was ciężko ;/ bardzo mi przykro że żyjesz w takim stresie :( ale trzymam kciuki żeby się udało zrobić wszytsko na czas!!! zaciskam z calych sil!

żabciu
temat zachcianek był chyba jakoś w początkowych miesiącach częściej omawiany ale jakoś z tego co kojaze jakies szczególne u dziewczyn nie były. ja tez nie miałam ani w tej ani poprzendiej ciązy..no chyba ze mowa o chcicy na seks:p bo ostanio sporo na ten temat było :p oj dokładnie co to w ogole za moda komentowania wyglądu ciężarnej??? jakiś bez sesne...czy ja np. mowie do nieciezarnej znajomej- oj cos ci się utylo, albo a co ty tak zle wyglądasz, co taka zaniedbana jesteś czy cos..to niegrzeczne jest zwyczajnie i już!

kamcia
to się właduj do sąsiadów na gape do basenu :p ciężarnym się nieodmawia wszak:D

kamea m
i puchly stopy w upaly..i nawet dawanie bog wyrzej niebardzo pomaglo :(

Paulinek
- no mysle ze to całą europe takie nietypowe pogodowe anomalia dotknęly tego lata..ciekawe co będzie potem:p mi w sumie raczej komplementy ludzie sadza- ale może dlatego ze ja jestem typem pyskacza- i zawsze jak mi ktoś chce dogadać mam cala mase ripost idących w piety wiec jak ktoś mnie zna- nawet nie zaczyna mnie krytykować bo to się zawsze konczy jego porazka:p ale masz racje genralnie najlpeij to wszystko olac- ja tam sobie zawsze mówie- co rano budze się piękniejsza ale dziś to już przesadziłam:p

ewelinkowska- ja tez tak robiłam jak ty w pierwszej ciązy- chodziłam prywatnie bo na nfz no kurde no nie szlo poprstu jakas masakra...ale tak z innej strony dlaczego tak jest- przecież wizyty na nfz nie sa za darmo do jasnej ciasnej! płacimy za to! co miesiąc mi z pensji konkretna suma spierdzielala na ubezpieczenie zdrowotne i co? i pisiorków sto! teraz chodze na kase chorych w Niemczech- i róznica jest diametralna! i tak powinno być! przecie placi się ubezpieczenie zdrowotne to chyba cos za to powinno przyslugiwac a nie...ech...

witaj aganea:)

antiope
a Ty kochanie dalej kochasz lato??? podejzewam ze w tej kwestii jesteś niereformowlana:p kołdra zdąży wyschnąć :) a co do taty...hmmmm ...ja mysle ze zauwazyl..tylko kwestia ciąży jest intymna bardzo i mezczyznie ciężko zareagować nawet na wielgalny brzuch:)

aniula mysle ze pogoda ładna się dlaje utrzryma tylko ten skwar zelży troszkę i spokojnie jeszcze na morze pojedziecie:)

persefona-
och termy to rewelacyjny pomysl- i ten masaz wodny - zazdraszczam!!!

natka-
mam nadzieje ze rewolucje brzuszkowe już się nie powtorzą :*

Iwonka- no to teść się wykazał taktem i kulturą osobistą..bosz...a swoja droga to mi nikt nie mówi ani że mam duży ani że maly- i w sumie to nie wiem jaki jest- jest mój okrąglutki kochaniutki- a obcym wara od niego! i mas zracje trzeba się szczycić brzuchem- ja zakładam same obcile ciuchy żeby był jaknajwiekszy i jaknajbradziej wyeksponowany i tak mi się podoba- a jak komus nie no to już jego problem nie musi na mnie patrzeć przecież?? mam nadziejej ze wizyta udana była!!! o już doczytlam ze wszystko dobrze- pokazny maluszek :) super jak nam już te maluchy rosna!!!!! gratulacje kochana!

tosienka tutaj się zgodze w 100% wszystko zawsze zależy od człowieka! co do przejecia ciąży ok 30 tc- hmmm ciężko mi powiedzieć- ale jeśli ma miejsce na nowego pacjenta to chyba jaknajbradziej- wszak osatteczna ostateczność- czyli ta najwazniejsza chwila w ciąży czyli pord w ogole rzadko kiedy ma zwieńczenie pry lekarzu prowadzącym więc chyba zmiana lekarza to nie problem :)

joanna 84- wspolczuje nieprzespanych nocy :(

a u nas..u nas się ochlodzilo- znaczy dalej jest lato- ale temperatury są normalne 25-27 stopni od wczoraj a nie jak przez ostanie bite 4 tygodnie 37-40 st. Wczoraj rozpoczał się u nas rok szkolny i moja córa poszła do ostaniej klasy szkoły podstawowej :) wazny rok bo potem już tylko szkola srednia- i w zaleznosci ot ocen skierują ja do konkretnego typu szkoły a nie wszytkie typy (sa 3) daja możliwość zdawania matury a co za tym idzie pojscia na studia- na razie jestem dobrej myśli bo córka ma najlpesze oceny w klasie i jest w pierwszej trojce najlepszych uczniwo w szkole wiec w perspektywie mamy gimnazjum (odpowiednik polskiego liceum) oby tylko utrzymala poziom :)
wczoraj zabrałam się w końcu za kącik grochowy- naprawiłam przewijak bo miał urwane szyflady materiałowe- wyprałam je, zalozylam poleczki na kosmetyki i posegregowalam , zdjelam polke z książkami ktore wywedrowaly na przedpokoj i tak mamy na przedpokoju biblioteczke- wydawalo mi się to dizwne na pocztaku- ale teraz mi się podoba- zawsze uwazaalam ze książki sa wielka ozdoba (oczywiście przeczytane - a nie tylko stojące i kurzace się :p) domu- no to u nas będą zdabic już na przedpokoju :d nad kącikiem do porzeijania została mi jeszcze jedna polka na której stoja teraz obrazki grochowe wraz z witrynkami w kotrcyh zrobiłam literki z inicjałami grocha (teraz byłoby niewskazane żeby ie okazało z eto grochowka) ale ostetcznie sciagne tez ta polke bo obrazki i tak maja zawisnąć na scianie a ja się uderzyłam o te polke wczoraj glowa wiec ja zdejme ::p
a dziś..jeszcze leze w lozku....zaraz sobie cos zjem...a potem..jeszcze nie wiem co :)

Die wiem jedno napewno wole taka pogode niz zime :p na dworzu dziś zdecydowanie chłodniej choć w domu nadal mam 29 stopni ale jest duzy przeciag wiec tak sie tego nie odczuwa :)
osobiście mnie nie przypadła do gustu sukienka Zielinskiej ale o gustach sie nie dyskutuje ważne że jej się podobala ;]
gratki dla córki oby szybko jej zleciał ostatni rok szkolny :)

kurier wczoraj wg mnie nie dotarł a jest info że był o 14:30 a chwile wczesniej wróciłam ze sklepu a ze nie mamy dzwonka do nas na góre to pewnie mu sie nie chcialo dzwonić na komórke albo puścic smsa o_O no ale dzis rozmawiałam z kurierem jest jakis na zastępstwie i ma dac znac jak podjedzie ;]

ja ogarnełam juz garderobe, lazienke i kuchnie... nic wiecej dzis nie robie :p

Edit:

Die pytasz czy czuje oddech na plecach - tak i to bardzo aż sie dziś poryczałam !!!

sukienka zielinskiej- ta slubna- tez mi się w ogole nie podobala...liszowksiej tez nie:p ale choć nie w moim stylu liszka wygląda fajnie:) lubie nawet te jej długie rozczochrane loki często z odrostami :) ma taki troszkę wjeski styl i troszkę przasna urode- ale ogolnie lubie na nią patrzeć :)

a czego ty ryczysz babo???

mogłabym się z Liszowska zamienić na włosy bardzo mi się podobaja :p a tak to mam swoich trzy na krzyż :p bardzo lubie ją w serialu Przyjaciółki :p nie moge sie doczekać powrotu do tv :p

czego rycze... boje się porodu pewnie dlatego o_O masakra ..

ja tez w przyjaciolkach ja lubie :) generalnie ja lubie- ma taka pozytywna aure:) i wlosy jej tez lubie skzoda tylko z eje tak bardzo intensywnie rozjasnia bo traca sprezystosc przez to :)

a może nie będzie tak jak za pierwszym razem z tym porodem?? nie zakaldaj ze będzie strasznie...najlepiej nic nie zakładaj...tylko tyle ze pojdziesz urodzisz i będzie super!

staram sie myslec pozytywnie, ze nie bedzie tak zle i szybko pojdzie... co nie zmieina faktu ze ten ból mnie przerasta dlatego nie zamierzam czekam ze znieczuleniem ;]

rany jak mi sie nie chce isc na dwor a mam tak niedaleko :p widze ze młodej sie troche nudzi ... ale chyba zbiore te 4 litery...

Dżaga wow, gratuluję 8 okienka. Rany, ale ten czas leci…

Die_perle ja lato kocham niezmiennie i dziś się nawet zmartwiłam, bo się ochłodziło i jest tylko 27 stopni :-p

Uwierz, że mój tata nie zauważył, bo wręcz było tak, że mu mówię, że się z nim chciałam spotkać, żeby mu coś powiedzieć. On się pyta co, a ja pokazuję na brzuch i mówię „to”, a on „ale co?”, a ja znów pokazuję na brzuch, „no to”. I tak jeszcze ze dwa razy, aż w końcu skumał o co mi chodzi i mówi „niemożliwe” z autentycznym szokiem w głosie. :-D

Ja też słyszałam od kobiety w podobnym wieku podobną opinię, że powinno się chować brzuch, ale odpowiedziałam, że nie zamierzam się ubierać tak, jakbym się wstydziła swojego dziecka. Jestem dumna z mojego brzuszka i będę się nim chwalić ile tylko mogę i jak się komuś nie podoba, to niech na mnie nie patrzy.

Córcia na pewno utrzyma poziom i pójdzie do szkoły z możliwością zdawania matury. Z taką inteligentną mamusią, to na pewno jest z niej niezła zdolniacha. :-)

A ja miałam się dziś spotkać z koleżanką, ale się nie spotkam, bo dzwoniła, że się jej synek rozchorował. Da mi znać jak będzie mogła się spotkać. Mówi, że ma dla mnie cały worek rzeczy. Na początku myślała, że po synkach zostało jej tylko kilka, ale okazuje się, że uzbierało się tego sporo. Mówi, że może mi nawet dać kombinezon na zimę, więc super, bo odpadnie spory wydatek.

Dzwoniłam wczoraj do położnej zapisać się na szkołę rodzenia i już w poniedziałek zaczynamy zajęcia. :-)

reklama
no widzisz jest plan - znieczulenie jest po to żeby pomoc i bierz co masz się stresować - to w niczym nie pomaga- weźmiesz znieczulenie i urodzisz z uśmiechem na twarzy!
idz idz siweze powietrze pomgaa tez na okoloporodyw stres a mała w domu się zanudzi:p

Do góry