reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Iwona jednym uchem wpusc a drugim wypuśc... ja tez od babci meza usłyszałam ze ja to bede gruba a waze sporo mniej niz w pierwszej ciazy i mam mniejszy brzuch.... a tesciowa przyzwyczajona że sie taki brzuch ukrywa i niewypada zakladac opinajacych bluzek ;]
Oczywiście trzymam &&&&& za wizyte !!!!

o rany jak gorąco ;/ w nocy zapowiadali burze ktorych nie było wiec wszystkie okna dachowe zamkniete tylko uchylone od balkonów zostawilismy ale o 5 nie dałam rady i otworzyłam balkon całkowicie ale i tak u nas 29 stopni nie chce wiedziec co bedzie później w dzień :/

reklama
W sumie to wydaje mi się, że zależy jaki człowiek.. Ja z mojej gin. na NFZ jestem bardzo zadowolona - może też moja choroba miała na to wpływ, ale widzę, że jest bardzo zrzyta ze mną. Od niej mam 3 razy więcej badań niż d prywatnego. No i też przy każdej wizycie (co 3 tyg.) robi mi USG. Za to lekarz z Wrocławia, który bierze 200zł za 15minut całe 10 min z ostatniej wizyty przegadał na temat tego co powinnam jeść, a czego nie. Nie powiem - jest bardzo uprzejmy, sympatyczny, ma ogromną wiedzę, ale jakiegoś takiego nerwa złapałam na niego i zapisałam się do innej. Niestety jak dzwoniłam w lipcu to termin do niej był dopiero na 27.08. Jak myślicie może robić jakieś problemy z przejęciem tej ciąży? Bo to będzie 30 tydzień...?
A tak poza tym to już jutro... Już jutro się troszkę ochłodzi ;) Nie dość że zacznie się weekend to pogoda będzie nam bardziej sprzyjać :D

Witam się z Wami, póki jeszcze na oczy widzę. Po takiej nocy pewnie nie długo padnę na pyszczek.

Iwona kciuki zaciśnięte &&&&&&&&& A teściem się nie przejmuj. Faceci rzadko mają wyczucie w takich sprawach. Mój mąż też kilka razy niby się ze mną przekomarzał,, że już dosyć pokaźnie wyglądam, że sumo, że może futryny poszerzymy... No i wtedy moje hormony wzięły górę. Zaczęłam mu wyliczać ile robię dla tego dziecko, żeby urodziło się zdrowe i w terminie. To ja je w sobie noszę i wszystko skupia się na mnie. Na finał się poryczałam i wybuczałam mu przez łzy, że takie żarty mnie nie śmieszą. W życiu nie widziałam go tak zmieszanego, przepraszał, przytulał i od tego momentu żarty się skończyły.

tosienka jak ja czekam na ten chłodek!

No i jestem na szczescie nadal w domu......nie wiem jak bym dala rade w szpitalu!
Nic sie nie pogorszyło wiec nadal wypoczywamy a bedzie dobrze. Mały wazy 1,5 kg:-)
Ide na sniadanko bo głodna jestem jak wilk...ze stresu ciezko bylo mi cos przegrysc. A czeka na mnie słodka bułeczka i zimne mleczko......mniammmmmm

O Boze jaka ja jestem teraz szczesliwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I spokojna!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry dziewczynki

Iwona bardzo się cieszę, że po wizycie wszystko dobrze. :-)
A co do brzucha nie przejmuj się głupim gadaniem. Masz piękny brzuszek i wyglądasz cudownie, a jak ktoś twierdzi inaczej, to jest durny i się nie zna. Ja szukam w szafie tylko ubrań, które podkreślają mój brzuszek, bo jak tylko w jakimś go słabiej widać, to się sobie nie podobam.

Kamea to racja, że faceci rzadko mają wyczucie w tych sprawach.

Ale wiecie co, nam to nie dogodzi. Tak się złożyło, że z moim tatą nie widziałam się od kilku miesięcy, a przez telefon nie chciałam mu mówić o ciąży. No więc wyobraźcie sobie, że jak się z nim umówiłam tydzień temu, to on nie zauważył… Strasznie mnie to podłamało, że tak słabo brzuszek widać, czy jak? Jak można nie zauważyć brzucha, który w obwodzie ma ponad 100 cm?!

Tosieńka myślę, że nie powinno być problemów ze zmianą ginekologa.

Hej mamusie:)

Dzieki za kciuki na 12.20 mam dzis usg :-) co do doktor to chyba opiernicz dostala bo dzis z pól godz. mnie trzymala w gabinecie przebadała na wszytkie strony i o dziwo byla bardzo mila :szok:
sok z buraków i kakao jednak pomoglo po miesiacu picia hemogloinka z 9 skoczyła na 13,6 :-D. teraz tylko usg i next wizyta 9.września

Jedyna zła wiadomośc to to ze zostal mi załozony passer bo juz mam rozwarcie na 2 cm:( i poluczenie o leżeniu z nogami w górze jak najmniejszym wysiłku i oszczedzajacym trybie zycia ... co oczywiście przy 3 dzieci w domu nie ma mowy ale bede sie starac

Ostatnia edycja:
O widzisz Iguana jednak można mieć lepsze podejście do pacjenta, wystarczy chcieć ;) Bardzo dobrze, że opiernicz dostała!!!
Mój Małżonek to tylko chodzi i z takimi tekstami: "O Dziubek, ale Ci się tu rozstępy robią!" "Dziubku popatrz jakie masz czerwone tutaj!" Ale jakoś nie mam mu tego za złe, bo jakby nie patrzyć - rozstępów mam co nie miara!

Cześć Dziewczyny,
dziękuję za opowieści o zachciankach. Byłam ciekawa jak to u Was jest. Na szczęście ja też nie wydaniam męża w środku nocy po coś konkretnego, ale jak nie mam pewnych pokarmów to mi źle :-)

Niestety często słyszałam i sama doswiadczylam co to znaczy wizyta u gin na NFZ. Niektórym lekarzom w d****, tzn. w głowach poprzewracalo sie. Tez chodzę prywatnie. Mimo, ze mam z pracy pakiet, to gdybym musiała płacić, to pewnie zacisnelabym pasa (cha cha ciekawe jak z takim brzuszkiem) i chodziła prywatnie. Niestety nie trafilam na dobrego kultularnego lekarza na NFZ. Wredne czasy. Jak nie ma sie kasy to pózniej zostawiają ciało na poboczu ( na pewno slyszalyscie o głośnym ostatnio przypadku) i tyle wart jest człowiek i uczucia rodziny. Podobnie z krwią pepowinowa. Uważam, ze to dobra sprawa, ale bardzo kosztowna i gdyby niedaj Boże było potrzebę kiedyś wykorzystanie to nie wiadomo czy zabieg będzie refundowany itd. To przesądziło o tym ze nie zdecydowaliśmy sie na pobranie. A na dzień dobry tez trzeba ładne pieniążki wyłożyć.

Ja już mam dość gapienia sie na mój brzuszek i komentarzy. Jakoś ludzie czuja sie w obowiązku komentować wygląd ciężarnych. :wściekła/y: Pól biedy, kiedy robią to znajomi, albo rodzina. Chociaż czasem lepiej dają czadu niż obcy.
Od brata zawsze słyszę ze jestem gruba i jak to jest chodzić z takim brzuchem? Przecież tam jest dziecko, a nie tluszcz. A brzuszek zniknie po ciazy, więc po co te wszystkie komentarze. Od obcych najczęściej słyszę ze mam mały brzuszek jak na 7 miesiac. :baffled: Ale w sumie mam to w d, bo każda ciaza i kobieta jest inna.

Kamea, pięknie załatwilas teścia. Pewnie samo wyszło, el na pewni już będzie cicho siedział do porodu :tak:

Iguana &&&& za wizytę! Cha cha i dobrze tak tej ginie. Wow ładnie poprawiły sie wyniki. Cieżko będzie z leczeniem, ale korzystaj przy każdej możliwej okazji i będzie dobrze.

Iwonko, fajnie ze wszystko dobrze, a malenstwo już duże. Smacznego :-)

Tez już wyczekuję burzy. Mam nadzieje ze na prawdę jutro ochłodzenie bo nawet po zakupy boje sie podjechać. Dziś po 8 byłam z psem na spacerze i spocilam sie. Dziś ma być u nas 36 st. Uffd

Witam sie i ja !
Chce pragne burzy... juz nie mam sily do tych upałów. na 14 ide do lekarza po wyniki i skomentowac badanie usg ostatnio . Tutaj jest tak ze lekarz ktory robił wysyla do przychodni i dopiero ja je dostane.
o wczorajszym zakupie pochwalilam sie juz w odpowiednim watku :)
A teraz chlodze sie wodnymi lodami :D
mam nadzieje ze wyniki bede wporzadku i spokojnie odwiedze basenik :)

reklama
Iguana super, że interwencja pomogła i lekarka bardziej się stara. Trzymam kciuki za usg. Super, że hemoglobina wzrosła. Dobrze, że pessar założyli. Teraz na pewno będzie ok, tylko dużo wypoczywaj.

Do góry