reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Mimo że poprzednia ciąża też była zagrożona to nie miałam takich skurczy...dlatego czuje że raczej tak nie powinno być...więc chyba będę jeszcze bardziej ostrożna..

reklama
Witam prawie z rana....

średnio się wyspałam bo nie moglam usnac a pozniej byle co mnie budziło ....
wstawiłam pranie i ziemniaki (tak znów odsmażać będe pozniej)
mąż pojechał do fryzjera, czekam az wroci i lece po małe zakupy.....

Słonko - lepiej jak byś sie dowiedziałą u lekarza, ale jeśli to wywołuje jakiekolwiek skurcze raczej bym tego unikała... powodzenia :)

wpadam się tylko przywitać :-)

u nas też niemiłosiernie gorąco... ale dziś to już chyba będzie masakra...
ja w tym tygodniu zaliczyłam badania w laboratorium i krzywą cukrową... pani w laboratorium na moje pytanie czy moge dodać cytrynę do tego dziadostwa, powiedziała że najnowsze wytyczne są takie żeby jednak nie dodawać bo kwas zawarty w cytrynie może mieć jakiś tam wpływa na badanie ale nie pamiętam dokładnie o co chodziło... tak wiec wypiłam i powiem szczerze że nawet nie najgorzej się potem czułam, lekki ból głowy i po sprawie :-)
oo właśnie zadzwoniła Pan że jedzie z zamówionymi expeditami EXPEDIT Regał - biały - IKEA wiec będę miała gdzie pakować zosiowe rzeczy :-) a że teraz i szafki i szuflady do expeditów są to u nas najlepsze rozwiązanie bo pasuję idealnie pod skos na poddaszu wieć nie marnujemy miejsca...

przepraszam za monolog ale od środy próbuję was doczytać i średnio mi idzie...

życzę miłego weekendu i uważajcie na siebie w te upały..

Witajcie. U nas pogoda się zmienia. Zaczyna przepadywać miejscami i chmurzy się.
Dziś po raz pierwszy od kilku dni się wyspałam-co za ulga.
Męża operacja udała się. Zaczyna więcej widzieć - pisał,że czyta już duże litery :)
Nie piszcie o bobie, bo ja go uwielbiam, a teraz jeść nie mogę :((((

zabka26 rozumiem cię, bo mam podobnie nastawionego brata. I on ma 34 lata! Ma żonę i nie mają dzieci. A moje dzieciaczki i siostry traktują jak intruzów. Byleby nie nabrudziły i w ogóle się nie ruszały. Dlatego nie lubię do nich jeździć.
slonko12 najlepiej skonsultuj się ze swoim ginekologiem

Co do prania. Ja preferuję proszek DZIDZIUŚ do białego i do kolorów.
dzidz.jpg A jeżeli chodzi o pranie pościeli, ręczniczków, kocyków, to dodaję płyn DZIDZIUŚ, bo on super zmiękcza tkaniny. plyn.jpg

Załączniki

• dzidz.jpg
    dzidz.jpg
    5,7 KB · Wyświetleń: 77
  • plyn.jpg
    plyn.jpg
    2,5 KB · Wyświetleń: 78
Hej dziewczyny
Słonko też uważam, że jeśli coś wywołuje skurcze, to powinnaś tego unikać. A jeśli będziesz mieć dalej wątpliwości to najlepiej zadzwoń do gin.

Persefona bardzo się cieszę, że operacja męża się udała.

Persefona super że operacja udana !!! :))

ja wlasnie szykuje obiadek :)
pozniej maz jedzie z młoda na basen a ja postoje za szyba i popatrze - ale im zazdroszcze :(((

Robiłam dziś dżem z dyni, a że rzadko dosładzam jedzenie i w ogóle rzadko jem słodycze, myślałam że padnę. W tym dżemie czułam, ba do tej pory czuję w ustach glukozę. Identyczny smak jak ten z badań na cukrzycę ciążową. Fuj! Oto jak przestać lubić słodycze. Blee

Persefona, bardzo cieszę się z powodzenia operacji. Teraz będzie już tylko lepiej :tak:

hej..

ja wczoraj tylko na wieczór odpoczełam... w dzien ciagle coś o_O
na wieczór pojechalismy na basen, młoda sie wyszalala nie chciała wychodzić.... a mi smutno było że nie mogłam pojsc z nimi ale wolałam nie ryzykować jakaś infekcja....
dzis maz ma zabrac mloda na placyk gdzieś dalej i wiekszy a ja odpoczne :) tylko w sumie obiad zrobie :)

łóżeczko dla Oliwki umyte i złożone - awantua z młodsza ze to jej łózeczko ale juz sie uspokoiła hihi :)
w nicy niesamowity skwar był.. myslalam ze nie usne :szok:

reklama
Cześć Dziewczyny i maleństwa :-)
Jaki tu spokój od wczoraj. Aż echo słychać. Dżaga, też marzę o basenie, szczególnie teraz, kiedy są takie upały. Mam jedynie nadzieję, że eok 37 tc lekarz cofnie leki i zakazy. Wczoraj u nas była burza, ale dziś znowu patelnia. Słabo czuje sie przy takiej pogodzie i siedzę tylko w domu.

miłej niedzieli :-)

Do góry