reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

hejoł kochane:)

CO DO SZAF-
spokojnie przesuwał mój maż z moim tatą:p ja tylko pokazywałam gdzie...no i jedna z szaf musialm opróznic- z ubraniami a potem znowu poukladac..i wiadomo jak to przy przemeblowaniu Sajgon się zrobil..wiec mimo ze ja fizycznie się nienameczyma to jednak cos tam trzeba było lekko ograniac no i ta logistyka dekoratora:p wiec spokoje wasze rozczochrane- może ja jestem wariat- ale nie debil:p

Iguana aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa boze wiesz ze za mna ciagle chodzi przedluzenie wlosow..tak się czaje i czaje no maze o długich a ja mam takie wlsoy które no...rosna do łopatek maks a potem już zaczynają się kruszyć...a tak bym chciała takie długie jezu jak zazdroszczę...chyba wleze zaraz na strone mojego fryzjera bo tez tam przedluzaja wlosy i poptrze jak to cenowow wygląda! a jaka metoda przedluzalas??? mąz chyba zmedlal z wrazenia suuuper:D weź zapodają jakas fotke no!!!!
a już zobaczyłam ze robilas metoda clip in- mam takie wlosy- takimi sobie przedluzalam ale mnie strzela "człoenk" bo trzeba było to robic codziennie..ja mam dopinki z naturalnych włosów.

paulinek...ja tez jakos kurde się musze chyba zmobilizować bardziej żeby już zacząć to szykować...bo minie jak z bicza i dupa...niewyrobie się ;/

antiope- szafy przesuwałam palcem- dawal instrukcje gdzie maja stać:p co do kwiatów- uratowałam wsyztkie :D tylko donice teraz z plastiku :(

pannacota- u mnie sporo kwiatow w domu- kot z nimi koegzystuje calkiem dobrze:) nie ma wyjścia chyba:p co do materaców...ja bym patrzyla na materac wysokiej jakości- ja akurat jestem zdnaia ze na tym nie należy oszczedzac- ale najpierw zrob rozeznanie - bo ceny sa bardzo rozne- zebyscie mogli się ustosunkować na co możecie sobie pozwolić. potem czytając opinie- specyfikacje konkretnych materacy cosa wybierzcie dla siebie- bo pyutasz o materac dla was nie dla dzidzolka???

kamcia- trzymam kciuki żeby ciężkie dni szybko odeszly....

dzaga- u wa sponuro a u nas ciag dalszy patelni..ja już wymiękam ;/ yyyyyyyyy tesciowki nie skomentuje ;/ masakra ;/ jedyne co powiem trzymaj się swojej zasady ty jesteś matka a oni tylko dziadkami...i to niedojzalaymi jak widać...

co do teściowej- bo tylko takowa posoiadam do tego 700 km odemnie...:p wiec co ja tam będę narzekac:D a jak się zdarza "gderanie"....w sumie się nie zdarza...moja tesciowa się mnie boi trochę chyba...i zawsze mi potakuje :p

co do kwestii słodyczy i brzydkich slow- to kurde nie chodzi o chronienie...chodzi o to żeby wyrabiać od małego w dziecku ze słodycze to słodycze mzoan czasem zjeść ale to nie jest glowny posiłek i nie sluzy niczemu dobremu a brzydkie słowa sa...co wcale nie znaczy ze należy ich uzywac...dzieci się ucza przez naśladownictwo...owszem mogą znac przekleństwa- ale nie musza ich uzywac.

takhisi- aciebie kochana wcielo na amen...ciezki czas..ale dobrze ze mialas choć wypoczynek...zaakliamtyzuj się w domu i znajdz chwilke żeby cos naskrobać co u ciebie i maluszka pozdrawiam:)

pisałam tego posta i pisałam..od rana ;/

u nas paróy ciag dalszy..ja na razie oblecialm salon wysprztalam upiekszylam nowy jego wygląd- teraz mi się bardziej podba niż wcześniej :) odpocznę i lece na sypialnie..a tymczasem jem lody o smaku sernika z truskawkami:p

madziarena moje tez nie na ziemi- stalu na oknie- mam wielkie okno w łazience z dużym parapetem i tam stoja moje kwiaty łazienkowe....zaczęła się burza wiec zaczelam zamykac okna bo były wszytkie na przestrzal pouchylane do góry- to lazniekowe zamiast zamknąć to chyba niedoscinelam klamki i jak dmuchlo to ono się otworzylo na szerokość i wszytkie kwaty poleciały :(
mi te puchna stopy ;/ nic nie pomaga przy tym upale ;/

reklama
Witajcie;-)
u mnie z rana wyprawa na ogród przyjaciół na wiśnie. Przy okazji trochę brzoskwiń się zerwało.
Mąż latał po drabinie i drzewie, a ja sobie zrobiłam krzesełka z pojemnika po farbie i karmiłam biegające po ogrodzie owce:-D

Z teściami, to naprawdę temat rzeka! Zresztą już kiedyś pisałam jak wygladala nasza rozmowa nt. porodu i przechodzenia upalow w ciazy.
Jak byłam we wczesnej ciazy to tesciowa stwierdzila, że dziadkowie są od rozpieszczania, ale jak ona ma juz takie podejscie, to boje sie ze bede miala z tym problem.
Widzicie, jak ona psy nasze rozpieszcza i pozwala im wskakiwac na lozko, daje chrupki czekoladowe i wogole nie reguje na nasze prosby (bo zabiera je do kuchni i po kryjomu im daje jedzenie), to co dopiero bedzie z dzieckiem:confused:
Chyba z oka nie spuszcze w ich obecności. Na szczescie mieszkaja daleko od nas wiec nie bede ich czesto widywala. Ogólnie nie sa zli, bo nie mam z nimi na pieńku, ale wywodzą sie z tych ludzi ktorzy wiedza lepiej i ich wiedza jest najwazniejsza. Coś mi sie wydaje, ze bedziemy drzec koty jak sie dzidzia urodzi, bo niestety bedzie to pierworodna wnuczka i jedyny potomek jaki poki co beda miec...

Pannacota my kupowaliśmy ostatnio materac, więc trochę jestem w temacie. Po pierwsze najlepiej sprężynowy. Z tego co się orientowałam, to sprężynowe są bonnelowe i kieszeniowe. Kieszeniowe są lepsze, bo jak się materac ugina, to tylko w jednym miejscu, a nie cały. Kolejna sprawa, to wypełnienie. Pianka jest gorsza niż na przykład kokos. No i jeszcze jedna kwestia, to twardość. Najlepiej kupić materac o średniej twardości. Miękkie są ponoć lepsze dla osób starszych, a z kolei całkiem twarde ponoć najlepsze dla bardzo szczupłych młodych mężczyzn. Oczywiście kwestia kupienia sprężynowego, czy nie, bonnelowego, czy kieszeniowego, oraz piankowego, czy kokosowego, to również kwestia kasy, ale nawet kieszeniowy i kokosowy można kupić za rozsądną cenę jak się w necie poszuka.

Dżaga słyszałam już niejedną podobną historię o dziwacznym podejściu dziadków i muszę przyznać, że za każdym razem się takim ludziom bardzo dziwię. Ale jak nie chcą, to nie, ich strata. Szkoda tylko, że przez to dziecko jest pozbawione czegoś ważnego.

Rozbawiłaś mnie tymi dwoma żelazkami do gorszych i lepszych rzeczy. Nie wpadłabym w życiu na coś takiego.

Iguana ja znam kilka przykładów naprawdę świetnych teściów. Myślę, że tak samo wiele jak takich beznadziejnych, którzy równie dobrze mogliby nie istnieć.

Takhisis, to czekamy na relację

Die_perle to dobrze, że tych szaf sama nie przesuwałaś.

die_perle ja właśnie chciałam na ringi ale starzystka nie sprawdzila jak byl zamawiany towar do salonu i pasemek bylo za malo w sumie pierwszy raz mam clip-in i narazie nie narzekam fryzjerka nic nie mowila o zdejmowaniu do spania czy cos takiego wiec zobaczymy jak to bedzie :) Tera tylko musze sie przyzwyczaic :)

czesc dziewczyny

OFICJALNIE JESTEM NA L4 ... do końca
:-):-):-):-):-)

i ciesze sie bardzo szef:-) mi tylko życzyl szczęsliwego rozwiązania /....

juz teraz bede z wami na bieżąco

narazie robie obiadek na dziś ... misz masz
i na jutro krokiety....

Koreczek GRATULUJĘ odpoczynku!!!! Nalezalo Ci się!!!!

Dziewczyny, przez Was chce mi sie krokiety!!!! Poproszę o przepis, jak je robicie! wiem, ze to naleśniki i farsz, ale może jest to w krokietach coś zmienione? Jak posiadacie jakiś fajny przepis, to bardzo proszę!!!!! Jutro bede robiła, bo mnie az nosi na nie :-D

Ewelinko ja nie pomoge bo farsz poprostu robie z gotowanego miesa najczesciej mieszam drób z wołowym ( z rosołu) dodaje marchewkw gotowana i doprawiam do smaku:)

Wiecie co ja mam taki dzis dzien ze nie wiem co mi jest:( Brzuch mam miekki ale cały dzien mnie boli myslalam ze to po śniadaniu wiec lece na sucharkach i wodzie ale to tez nie to bo by juz dawno chyba przeszlo u mie to widze jak nie urok to sraczka w tej ciązy jak jednego dnia sie super czuje to nastepnego normanie umieram i tak w kółko...

Dżaga no widocznie teściowa woli leciec na 2 żelazka :D haha ale nie wyobrazam sobie prasowac w taki sposób.

Kurcze a moje dziecko mialo jutro wracac od teściowej i znowu termin sie przesunoł na niedziele a ja tak za nią tesknie ze szok jzu sie doczekac nie moge:(

iguanko- ja sobie te wlosy sama doczepialam- a na noc odpinalam bo mi jakos niewygodnie było...a jak np. nie odpielam to musialm poprawiac- być mzoe fryzjerka robi to jakos dokładniej czy cos?? inaczej? nie wiem- daj znac jak długo się utrzymują na łepetynce:)

koreczek- w końcu!!! gratulacje i wypoczywaj!!!! :D i bywaj z nami

ewelinkowska- wkleje przepis na moje krokiety z mieksiem na watek kulinarny- a tutaj tylko napisze ze ja robie na najzwyklejszych naleśnikach.

reklama
Ja tam krokietów nie lubię, ale chętnie spojrzę na przepis, bo mój lubi, zawsze to jakieś urozmaicenie. A do czego je jecie? Do barszczu? Ja nie umiem robić barszczu, chyba że taki z proszku :D. Ja właśnie wypiłam drugą kawkę, a nic mi się nie chce. Żałuję, że nie wypiłam mrożonej.

Koreczek- nareszcie masz L4 :) zasłużyłaś jak mało kto! Podziwiam tak długo pracujące kobiety! :)

Antiope dzięki za podpowiedź. Już nie mogę się doczekać jak kupimy. Już mi na tej ramie w ogóle nie zależy tylko na materacu :) a kupowałaś w jakiejś sieciówce czy w internecie? I jaki masz wymiar :)? Ja chcę duuuże za te wszystkie nieprzespane noce na sofach...

Mąż jeszcze nie wrócił z pracy, a ja się wzięłam za pranie, bo już urosła górka...

Ja mam ochotę na coś niezdrowego typu cheeseburger z mc donalds albo na pizzę... Mmmm... Ale przytyłam już łącznie za dużo...

Do góry