reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Bezsennosc...
Czuje sie wypompowana psychicznie, glowa strasznie nabita myslami i wszystkim co sie dzieje... A najgorsze jest to ze spokoju to juz chyba nie zaznam. Przydalby mi sie porzadny sen. Taki totalny reset...
Mam nadzieje ze wy wstaniecie z lepszym nastawieniem.

Die... Upaly na mnie tez zle dzialaja a na koniec tygodnia znow zapowiadaja 35 stopni ... :o schowam sie do lodowki chyba.

reklama
hej hej a ja już w pracy ;((( czy któraś jeszcze pracuje ???
to nie fair - kobiety nie powinny pracować <foch> ... ehs byle do 29 i może dostane te wymarzone L4 :)
goście wczorajsi - byli pojedli popili i poszli :) kurde ale zlecieli sie o 14 a my akurat do obiadu siadalismy :p to se poczekali hehe ale co miałam sprzątania po ... no nic :) najwazniejsze, że byli ;)
placuszek został to zapraszam :p
Na dzis zapowiadaja u nas 29 stopni więc bajabongo o 12:00 nie bede miała czym dychać w pracy :/
lece poskakać po innych wątkach bo w domu nie miałam kiedy poczytyać :p i przepraszam za moją nieobecność - nie miałam jak ... nie ma to jak urlop ;)

Witam sie poweekendowo,

Madziarena gdyby nie to ze mam za wysokie cisnienie to pewnie tez pracowalabym jeszcze, a tak to juz 2 tygodnie na zwolnieniu. Oj zjadlabym dobry polski masiasty najlepiej placek. Mniam:tak:

Aniula o rogalach bylo juz na watku z zakupami. Najlepsza wg mnie to Motherhood. Choc i z nia sie teraz nie wysypiam:-(

Rajani u mnie tez bezsenne noce. Wiem ze tobie co innego sie koltuje w glowie dlatego trzymaj sie i licze ze wszystko sie u cibie ulozy (z nim, czy bze niego):tak:

A u nas upalow ciag dalszy. Dopiero troche po 8, a tu juz nie ma czym oddychac. Na szczescie odpukac nienajgorzej sie czuje. Dzis mam troche bieganiny i zalatwien wiec zajrze pewnie popoludniu.

Milego dnia.

Witam poweekendowo :) dziękuję dziewczyny za przepisy na Kartofel Salad. Zrobiła ta sałatka furorę :)

My wczoraj pojechaliśmy sobie nad jeziorko, fajnie było, potem grill, a mnie brzuch tak zaczął boleć, że już miałam dzwonić do ginekologa. Tak cały z przodu, jakby mięśnie. Wyprostować się nie mogłam. I tak cały czas, bez przerwy... Mam nadzieję, że już się to nie powtórzy... Wizyta w czwartek na szczęście to mu powiem o tym. No i szyjka od czasu do czasu mnie boli... Mam nadzieję, że się nic nie skraca i to normalne..

Idę na śniadanko :) potem coś Wam poodpisuję :)

Witam,

no i caly tydzień sama z młoda :( niby pospalam ale nadal mi mało.... głowa mi pęka :(
Pannacota ja czuje kłucie tam na dole i licze że to nie szyjka ... wizyta dopiero za 10 dni u mojego gina, ciekawe co powie ....

pewnie wyjdziemy niedługo na ogródek mam nadzieje ze młoda sie czyms zajmie...

Cześć Dziewczyny :-)
Ja dziś wyjątkowo wyspałam się, ale miałam głupie sny. Piję sobie kawkę i zastanawiam się o co to miałam zapytać lekarza. O 12 jadę na wizytę a później do pracy podwiozę zwolnienie. Wczoraj zdałam sobie sprawę że skoro można rodzić bez zagrożenia od 37 tc, to ja już za trochę ponad 9 tygodni mogę urodzić :szok:

Miłego poniedziałku :happy2:

Witam sie i ja :-) wczoraj na basenie z dziecmi bylam bylo bosko ,pózniej przeciągnełam dzieciaki po łazienkach królewskich karmilismy kaczki i łabędzie po czym obiadek i do domku bo dzieci juz padniete byly i powiem wam ze bylam w szoku bo juz o 20 spali wiec mialam cisze i spokój poogladałam troche tv leciał film na HBO " Czarnobyl reaktor strachu " ponoć horror ( wczesniej znajomi mowili ze swietny film) powiem szczerze ze jak dla mnie hłam nie z tej ziemi i do horroru bardzo mu daleko :confused: szczerze nic strasznego tam sie nie dzialo. Po 23 poszłam spac i regularnie co 2-3 godz. do wc wstawałam ale za to do 9 sobie dzis pospałam:) Milego dnia zycze.

dzień dobry z rana- zasiadam do nadrabiania i odpisywania :)

str.771-START :)

Kamea- trzymam kciuki za pozytywne pozałatwianie wszystkiego w kadrach w sprawie zwolnienia....

persefona- z jednej strony "kosmetyka" remontowa to fajna sprawa- ja bardzo lubie- z drugiej domyślam się jak musi to być teraz męczące....mimo że masz 4 ręce 4 nogi i dwie głowy...:p ja tez na razie niepralam nic- dziś przyjezdza mój tato(z3 kg proszku dla dzieci z polski) - maja przestawić szafy z mężem i jak już będzie machnio z szafami to pomalu się zabiorę za pranie.

co do książek- mam identyczny gust jak Nat- wiec fantastyka i horrory- czasem cos "wzniosłego" ...wiec raczej nie jestem zbyt biegla w polecaniu przyjemnje kobiecej literatury bo takowej nie znam:p

zabka- ja nie wiem ale ja mam badanie moczu na każdej wizycie- bo lab/amb mam w swoim praxis i jak przychodzę to na dzień dobry dostaje kubeczek do ktrego trzeba oddac mocz...a wizyty mam o roznych porach wiec to chyba nie musi być mocz poranny??? ostanio oddalam cala zadowlona caly kubas żółtej cieczy- postawiłam obok i zabrałam się za podciągnie galotow...jakos tak zamaszyście ze kubas stracilam i zalalm cala toalete sikami...raz ze musialm to poscierac..a dwa ze musialm jeszcze cos z siebie wycisnąć...wyciskałam i machalam dupa żeby tylko skaplo kilka kropel...

paulinek- ja po nieprzespanej nocy mam zupełnie odwrotnie- nie bierze mnie na robienie czegokolwiek- zatem podziwiam:) co do upalow możemy podac sobie rece ;/ jest masakra;/ ja się nawet nie zastanawiam- mam prawo nie stać w kolejce i się tego prawa domagam z cala moca swa- wszędzie! poki co nikt mnie jeszcze niewybil z przeświadczenia- ze mam rpawo i koniec kropka punkt:p może się boja...

iguana- widze ze zasilislas grono naszych matek wariatek - fanek prasowania:p to się dziewczyny ucieszą bo my tutaj dwa obozy tworzymy te ktre nie prasują i te które bez prasowania zyc nie mogą:p a co do "waszej" syt z męzem..ja mysle z eto z troski i obawy..z tego z ejest dlakko...no wpalil jak petarda...ale w dobrej wierze...a i tak widać ze chcesz zadzwonić pogadać i już się niedasac... :)serdeczne zyczenia dla meza:)

deli- jak po ortopedzie? jak u dnetysy było??? fajne te zakupy w tym lindexie:) super

zabka- u nas tez mowia żeby najlepiej do produ być w t-hircie albo przy wodnym porodzie w gorze od stroju lub staniku, a po porodzie- w czym się chce...ale jak jak już pislam posiadam raczej koszulki w stylu- "weź mnie tu i teraz"..wiec w szpitalu niezabytnio będą pasować wiec kupic sobie musiałam(no dobra chciałam)- a ze wiem ze zle będę się czuc w worku no to musialm poszukać jakiejś równowagi miedzy"wez mnie tu i teraz " a "mam na sobie worek jutowy"- no ale u ciebie podobnie wiec wiadomo o co chodzi:p a no faktycznie idziemy łęb w łeb:) trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte- będzie dobrze!!!

martuska-
o matko!!!alez się wystraszyłam waszym wypadkiem! boze1 ale dobrze ze jednak niki nieucierpiala a ty tylko "kosmetycznie", mam tylko bidulka się polamala:( wspolczuje- zdrowka dla niej! a ty tyle stresu...

antiope-
kiszone buraczki?? ja nie wiem czy ja nie wiem o co chodzi czy mysle ze nie wiem:p - w każdym bądź razie co to sa kiszone buraki????
ja tez miewam dni kiedy siedzieć nie mogę- i ewidentnie ma to związek z ulozeniem grocha- jak się dziko ulozy to cos ugniata powodując dyskomfort. super sa takie party w gospodarstwach agroturystycznych- dla dzieciakow rewelacja- zwłaszcza takich z dużych miast :) o tak pet shopowe "badziewia" maja przerazajaca kwote:p znam to..na szczęście moja już wyrosla... ps. co do obyczajow w Niemczech...moja mloda tez od koleznake na urodziny często dostaje pieniadz...masakra;/

agnieszkaala- ja polecam do nalesnikow dodac wode minerlana gazowan- sa wtedy świetne:)

joanna153
- wow ale u was się uwijają z tym remontem super:) wspolczuje kolki jelitowej (nie mam pojęcia jak to smakuje niestety )- natomiast o kociej mocy leczniczej slyszalam...nie wierzyłam...do czasu...okład z mruczącego kota działa cuda- i to naprawdę naprawdę- nieraz ukoiła cos co mnie bolało- nie wiem skad wie...kot przychodzi kiedy boli kkladzie się na to bolace miejsce i leczy...

dzaga-
nawet nie gadaj o depresji...zakazuje! ty wiesz ze ja tez takie bole skorczowo okreoswe dostałam ostatnio- w nocy z soboty na niedziel! masakra- od 2 do 4 na dranem regularne...dosyć intensywne...lekko spanikowana bylam nieukrywam..juto mam wizyte wypytam czy to normlane.takich nie miałam w poprzeniej ciąży..znaczy miałam- w dzień porodu.... ech zobaczymy jak moja szyjka wygląd jutro.

nat gartulacje dla koleżanki :) super:) mi tez czasem pojdzie farba z dziąseł- najczesniej przy myciu zebow :(

rajani- dobrze ze już lepiej zdrowotnie- fizycznie u ciebie:) teraz się musisz troszkę podreperować psychicznie bo widze z ebardzo się dolujesz....szukaj pozytywow- nawet najsmutniejsze i najprzykrzejsze moemnty w zyciu takowe maja- a tobie kochana teraz bardziej potrzeba koncentrować się na takich niż na tych złych...staraj się myslec pozytywnie- to naprawdę dobre lekarstwo - działa zawsze i pomaga- trzeba się tylko wysilić żeby je zastosować. co do zakupow kochana- wiem ze adas to twoje pierwsze dzieciatko wiec chcialbys mieć wsyztko gotowe i zapięte na ostani guzik...ale skozystaj z podpowiedzi "jużmam" - paulinka moich czy innych dziewczyn- mnóstwo rzeczy dla dziecka to zbytek...choćby torba do wozka:) a fajny , często dobrej firmy i w swietnym stanie kombinezonik zakupisz na pewno w lupmeksie i tam bym szukala- za grosze można kupc naprawdę rzecz z wysokiej polki- a taki maly pirdek i tak wyrośnie za chwilke- wiec nie am sensu wydawac pieniazkow na sile.

kamcia- no to bardzo bardzo milo ze strony pani ekspedientki! bardzo mnie to cieszy :) ja w zasadzie to się neispotkalam z czyms takim ale nie dlatego ze tutaj tak nie ma- a raczej dlatego ze ja najzwyczajniej w swiecie nawet nie staje w kolejkach tylko ide od razu na fron wypinając brzuch i mowiac ze ja bez kolejki bo zjadłam arbuza w calosci:p

pannacota- o masakra....ale zauwazylam ze im dzieci maja więcej tym mniej cokolwiek ich zadowla, cieszy....nic nie szanują nic niedoceniaja... przez to wszystko co maja - te ilości i roznosci- te dzieciaki teraz coraz bardziej ubogie sa..ubogie w fantazje, pomyslowosc , emocje....takie to beznadziejne ejst naprawdę ..beznadziejne.... co do pościeli- to powiem ze zazwyczaj gluck ma jeden rodzaj materialu....natomiast- cena wzrasta wraz z np. dodatkiemw posatcie "nowa kolekcja" albo dopiskiem "bio" lub "eko" ..oraz oczywiście w związku z aktualnymi tredami- to co teraz aktulanie najmodniejsze adekwatnie musi być najdroższe:p marketing...

co do pasow- faktycznie jest tak ze nie ma obowiązku zpainac pasow kobieta w widocznej ciąży...obowiązku nie ma...ale ja wiele razy rozmwialam na ten temat z policjantami z drogówki z którymi pracowałam- i jednak każdy jak jeden maz ocenia ze zapięte pasy zwiekszaja bezpieczeństwo- ale polecali adaptery- dla komfortu a także ochrony brzucha...ja pasy zapinam.

villka- ciesze się ze już po zabiegu- ze poszlo szybko i sprawnie! wspolczuje małemu chwilowych niedogodności- mam nadziejej ze szybko minal i maly będzie mogl się cieszyc "siusiakiem nowej generacji" :) ech biedulek maly- ale jak piszesz dobrze ze to warga- pewnie krwi było coniemiara bo to ukrwione strasznie- ale szybko się goi!
goście goście....szczerze 2 tygodnie- u mnie by nie przeszly- moz ejestem niegoscinna....egosityczna ale...mój dom moja twierdza- mogą wpadac..ale maks na 2-3 dni:p
może jak się dorbie wielkiej willi z basenem to jakos to przelkne poki co...goście sa dla mnie dobrzy tylko na chwilke... ja już jestem duzooooo dalej w grze o tron!!! :p

aniula- a to babsko "ciocia dobra rada" nie lubie takich wszechwiedzacych pind...

ewelinkowska- "sama słodycz" mimo ze opisuejsz ze swietna za sam tytul bym nie tknela:p do mnie bardziej przemówiloby "morderczy pieprz" :D ja obecnie czytam sage gry o tron - jestem fantastykomanem :) i jeśli o polecanie książek to raczej w tych klimatach...ewentualnie bardzo polecam wszystko co pisał eric emmanule schmmit- zwlasza opowiadania o niewidzialnym (wzruszające i chwytające za serce)

osska
- super ze remont się zacznie :)

madziarena
- w końcu wrocilas- no to dzias do pracy potem na l-4 i opowiadaj jak było na wakacjach :)

limonko kochana- wpadaj częściej :) pozdr. dla listopadowke :* a i gratulacje dla kasoku!!!! bardzo się ciesze zie się udało!

ojej paulina...ale opowieść...:( problem jest tylko takiej natury ze nikt nie da gwarancji ze gdyby nie miała zapiętych tyhc pasow przeylaby czołowke z tirem..mam sproe wątpliwości...

kiki-
witaj i się rozgość :) fajnie ze te konta tak długo się na bb utrzymują :)

osa24- ojeju no to przecholwoas..ten instynk niedoopanowania ..ale jednak trzeba się powstrzymywać..mi się tez zdarza przesadzic..ech człowiek glupi jest...

a u nas ...poweekndowo....czekam na córe ok 12 przyjedzie w końcu z wakcji od dziadkow - hurra:)
szwagierka z rodzina zrobila mi nalot w piątek o 22:15....zapowiadali się na sobote rano...ale kilku z was już o nich opowiadałam....wiec co ja tam będę mowic..dobrze ze jeszcze piekłam ciasto i czekalm az mi się wystudzi biszkopt bo tak to by nas zastali w betach:p ale chyba oboje z mezem mielsimy dizwne miny jak przyszli bo szwagier- zdurnial i mowi "no aga a ty co? nie powiedzials ze będziemy ejdnka dzisiaj?? z toba to tak zawsze nikogo nieuprzedzis ani nic" (swoja droga on nie lepszy) ale egal:p posiedzieli chwilke i poszli spac - bo oni jada nad morze swoim whonmobilem i sypiają w nim- rana o 9 przyszli na śniadanko calal chałstra- szumu było coniemiara- ale spoko calkiem sympatycznie. potem pojechali dlaje w trase, a my wybraliśmy się do ogrodow królewskich porobić zdjęcia...potem do domu naszykować się na "diseyowe party" i na party...na urodzinach wytrzymałam az do 20! i się zmyliśmy bo było duszlo gloscno tłoczno a stopy mi spuchly jak balony ;/ ....a w nocy z sobote na niedziele..masakra raz ze sąsiedzi mieli grilla w ogrodzie do 1 w nocy- lekki dźwięczny niemiecki akcent, niemieckie żarciki, delikatne niemieckie chichoty, plus piekna niemecka muzyka w tle....do tego zapach curry wursta i wszędobylska kartoflensalat....zyc nieumierac- az milo się spalo w sypialni przy takim akompaniamencie naprawdę..heande hoch! :D o 1:30 ucichli....a ja....od 2 w nocy mialm skurcze! cholera normalne regularne skurcze do 4 nad arnem! bol miesiączkowy....trwadnienei brzucha...sapc nie mogłam i nieiwdzialm co mam robic ;/ dalej nie wiem co o tym myslec..jutro wizyta wiec...w niedziele zamulalam caly dzień prze telwizorem....przy wlaczonym wiatraku z uniesionymi nogami..obok meza..jak dwa stare dziadki..ale lubie tak :) nic mi wtdy więcej niepotrzeba:)

dobra - zbieram się ogranac to i owo- i czekam na me dziecie!!!!!!! :)

Co do mojego to jakoś sie dogadalismy wiec w sumie nie jest zle oczywiscie nie obeszło sie bez przeprosin Z JEGO STRONY bo ja przepraszac nie mialam za co, co do prasowania to zostały mi jeszcze 2 takie nie za duze "kupki" ubranek ale musze to jakoś podzielic bo za jednym razem nie dam rady mój kręgosłup nie wytrzyma a ja lubie miec wszystko zrobione wczesniej tym bardziej ze mam 2 dzieciaków w wieku szkolnym i musze to tak teraz rozłozyc zeby na wszystko miec czas:) Na koniec tego mc idziemy po podreczniki w przyszłym po artykuły szkolne tylko musze poczekac az sie promnocje zaczna to przynajmniej troszke kaski sie zaoszczedzi a na koniec wrzesnia bede tylko juz dokupywac kosmetyki odnośnie wózka zadecydowałam z dokupie tylko spacerówke bo nosidełko i gondole mam po moje Nikoli jest to nie zniszczone i szkoda mi poprostu wyrzucic jak kolejne dziecko moze skorzystac a po co pchac sie w koszty z nowym skoro wystarczy dokupic tylko spacerówke i to dopiero koło kwietnia:) Mój mąz po awanturze juz tylko przytakuje nie ma chyba odwagi sie sprzeciwic :-p bo na poczatku strasznie sie wykłucał ze skoro kazde z naszych dzieci mialo nowy wózek kupiny to i ta dzidzia tez bedzie miala i moje tłumaczenia nie dawały rezultatu , teraz jakos sie zmienilo i tak jak powiedzialam tak zrobie , jedynym plustem tych wszystkich zakupów jest to ze moje koleżanki które jzu maja dzieci w wieku okolo roku i starsze sie zmówiły i naniosły mi mase rzeczy po swoich dzieciakach wiec odpadł mi do kupienia latator , karuzela, podgrzewacz i inne fajne gadzety o których myslałam a ubranek to mam tyle ze mogła bym 5-o raczki urodzic i jeszcze by zostało :D

reklama
hej ho :) witam się po weekendowo :) w sobotę po południu mnie już nie było bo wymienialiśmy okno w łazience i musiałam pomóc mężowi... dzisiaj zmagań łazienkowych ciąg dalszy... ale kurcze musimy tą łazienkę zrobić przed porodem bo ja sobie nie wyobrażam gonić na górę tak jak teraz przy małym dziecku. Dobrze, że kibelek mam na dole :) babcia moja zaoferowała, że kupi nam automat :) jestem mega szczęśliwa bo do tej pory piorę pranie na górze także z praniem rzeczy dla Kuby się wstrzymam jak będzie już automat a powinien był pod koniec sierpnia :)
wczoraj niedziela leniwa była... mąż po sobocie był wykończony także leżeliśmy, później krótki spacer żeby się dotlenić i znowu łóżko i tv :) dzisiaj u nas od rana świeci słonko, muszę się do sklepu wybrać ale strasznie mi się nie chce, ostatnio coś leniwa się zrobiłam...
spróbuję coś nadrobić ale nie obiecuję, że wszystkim odpiszę także musicie mi wybaczyć :)
aha zapomniałam dodać miałam dzisiaj sen, straszny wręcz! Śniło mi się, że zaczęłam rodzić, dostałam bóli, później biegunki, jakimś cudem znalazłam się na porodówce, tam było kilka dziewczyn też do porodu a ja do nich mówię: słuchajcie ale ja nic ze sobą nie mam, a ona mi na to, żebym się nie martwiła bo mi pożyczą tylko żebym powiedziała co potrzebuję. To im mówię, że nie mam podkładów, majtek ani nic! Jej obudziłam się cała zestresowana bo faktycznie nie mam tych rzeczy jeszcze kupionych. I postanowiłam, że jak tylko mąż dostanie wypłatę na 1 sierpnia to kupuję wszystko do porodu i pakuję torbę! żeby była przygotowana. Jak się obudziłam to oczywiście zasnąć nie mogłam i jeszcze Kuba kopał...

Martuśka współczuję wypadku, dobrze, że nic poważnego Ci się nie stało

Pannacota ja pasy zapinam za każdym razem, pytałam o to lekarza i mówił żeby zapinać tylko ten dolny żeby sobie układać niżej i ja tak robię. Mam nadzieję, ze grill się udał :)
odpoczywaj w takim razie dzisiaj :)

villa cieszę się, że synek już po zabiegu i wszystko jest ok :) teraz życzę żeby się ładnie i szybko goiło :) oj te wypadki...

CZYLI POWIEDZCIE MI BO JA TEŻ BĘDĘ MIEĆ MAŁEGO SIURKA W DOMU MA SIĘ RUSZAĆ TEN NAPLETEK CZY NIE?

aniula no tak to jest: "ciocia" mądra rada, bo przecież my same takich rzeczy nie wiemy i nie znamy się :)

ewelinkowska zgadzam się całkowicie co do sposobu myślenia o sobie :) ten jest zdecydowanie poprawny. Ja w sumie się cieszę z ciąży, najczęściej zakładam leginsy i do tego jakąś tunikę czy ciut dłuższą bluzkę żeby mi brzuszka nie było widać i uważam, że jest tak ok :)
TY też uważaj na siebie i odpoczywaj :)

żabka dobrze, ze wyniki się poprawiły :)

kiiki witamy w naszym zacnym gronie :)

Dżaga, Rajani, Pannacota, żabka dołączam się do grona spłukanych

Oska zazdroszczę Ci tego urządzania pokoiku, u nas to będzie tylko przestawienie kołyski i ułożenie ubranek w komodzie... później po porodzie planujemy kupił łóżeczko to może wtedy coś pokombinujemy... ale to też bardziej tylko lekkie przestawienie mebli będzie niż jakaś tam rewolucja

Iguana ja w nocy wstaję tylko raz, czasem wcale ale za to przed spaniem potrafię chodzić ze 4 razy do wc. Jeszcze chyba Kuba zmienił pozycję bo mi wczoraj tak na pęcherz naciskał, że latałam do kibla co pół godziny

madziarena super, że urlop udany był :)
czemu Ty kochana jeszcze pracujesz? nie chce Ci lekarz wystawić l4 czy jak?

Dżaga nie przesadzasz czasem z tym prasowaniem? czytałam na wątku opis z IP oj dobrze, że jest w porządku

Rajani nie myśl za dużo.. wiem to trudne ale zadręczanie się nic dobrego Ci nie da. Najlepiej będzie jak zastanowisz się co dalej i gdzie szukać pomocy i funduszy (tak jak pisałam Ci na zamkniętym).

Paulinek u nasz też od rana już grzeje także ja doczytam do końca i też jadę szybko po chlebuś i masełko bo resztę mam w domu. Miałam iść na nogach ale chyba nie jest to najlepszy pomysł bo jak by nie było to 2 km są i się trochę obawiam a tak autem raz dwa obskocze :)

die no to ciekawy weekend u Ciebie. Dobrze, ze córka już wraca :) współczuję tych skurczów, dopytaj dzisiaj koniecznie co i jak i czy wszystko jest ok :)

dobra nadrobiłam, lece teraz do sklepu bo już po 11 a na polu już chyba nieźle grzeje więc trzeba to szybko załatwić a później też mam troszkę prasowania ale to na razie tylko nasze rzeczy :)

Do góry