reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Dżaga 1,5 godz stania i prasowania plus inne rzeczy dały swoje. Ja się przekonałam po tych moich kulinarnych robótkach, że tak nie można. Odchorowywałam 4 dni te moje stanie w kuchni po 9 godz. Oczywiście potem już sobie krzesło przyniosłam, ale to już nic nie dało.

Co do pasów to zapinam, no chyba że brzuszek mnie boli to wtedy nie. Dziwnie się czuję z niezapiętymi pasami.
Paulina drastyczna opowieść, a swoja drogą nie wiemy co by się stało gdyby pasów nie miała zapiętych. Mogłaby zginąć. Ciężko jest gdybać. Najlepiej jakby nigdy nikogo nic takiego nie spotkało.

reklama
Witam piękne Panie!
Vilandra8
mój mąż też uwielbia wręcz fanatycznie Grę o tron Książka podobno zdecydowanie lepsza od filmu ale do mnie jakoś nie przemawia :-) Za to Canavę bardzo lubię

Dżaga cieszę się że humor lepszy dzisiaj. Przepracowałaś się trochę i pewnie stąd ból. Smacznego :-)

Oskaa to super że remont ruszył. Na pewno efekty końcowy będzie piękny

Kiiki witaj wśród pazdziernikowych mam :-) Miła poranną niespodzianka nie jest zła

Iguana ja podobnie wstałam o 6 i jakoś nie widziałam sensu żeby zasypiać bo pies, bo zakupy itd Ja do kibelka wstaję w nocy maks. 2 razy więc nie jest źle

Rajani nie smutaj się

U mnie dziś nuuuda Trochę pokucharzyłam, zrobiłam z mężem zakupy jedzeniowe, a teraz zabieram psiaczka na spacer. Chyba będę ta zła i obudzę męża z drzemki :laugh2: Dziś mam dziwne zachcianki: biała kiełbasa, której do tej pory nie lubiłam, oscypek (pozostałość po ostatniej wycieczce) podsmażany, a teraz chodzą za mną ciasteczka domowej roboty. Chyba je upiekę później.
Od wczoraj moja dzidzia słabiej się rusza. Jakoś przefiknęła się chyba. Czuję kopniaczki, brzuszek troszkę rusza się, ale to wszystko jest delikatniejsze. A rano miała czkawkę panienka. Pozdrawiam leniwie ;-)

Witajcie kobitki :)
U nas dziś ciepełko.Córa moja wymyśliła grill z piknikiem :) Szykowałam sałatkę i ciacho, peklowałam mięsko, a małż niedługo rozpala grilla.
Przed chwilą skończyłam też z teściową rwać i obierać fasolkę szparagową. Już się gotuje :)

- Co do zapinania pasów - ja robiłam prawko w marcu tego roku i wiem,że rzeczywiście taki przepis jest, ale ja mimo wszystko zapinam, choć często luzuję jak mnie uciska. Paulina1984 i ewelinkowska widzę mają fajny sposób na zapięcie pasów,chyba skorzystam.
- Co do sprawy wypróżnienia podczas porodu - Nie bójcie się o te sprawy, bo przeważnie organizm ludzki sam oczyszcza się przed porodem.Często biegunka jest oznaką przyszego porodu.Mnie zawsze czyściło przed porodem, a jak rodziłam synka,to mialam ogromne parcie na odbyt i myślałam,że coś tam jednak pójdzie,ale to było tylko takie złudzenie.

Dżaga znam ten ból.Też często łamie mnie albo w krzyżu,albo brzuch stawia się jak pochodzę. Wczoraj zdychałam cały dzień,bo bolało mnie spojenie po lewo wraz z kością łonową i nie wiem od czego :/
aniula99 znam ten ból wścibskich ludzi.A co ja mam powiedzieć jak przez pierwsze miesiące pracowałam w lumpku, gdzie górne wieszaki były baaardzo wysoko i często musiałam sięgać klientom daną rzecz....ehhh
zabka u mnie młody zrobił się dziwnie spokojny po teście glukozowym.Trwało to 4 dni.Od wczoraj znowu daje popalić kopniakami ;)
kiiki witaj nowa mamo!
pannacota u mnie sałatki do grilla bywają najróżniejsze i zawsze są pochłonięte ;) Dziś robiłam nowość: mix sałat+kurczak+ser feta+melon+gruszka+pomidor+ogórek+sos winegrett :)
Rajani chyba u każdego krucho z kasą. U nas też pochłonęły remonty i jeszcze moja szkoła,którą opłacam do sierpnia.
joanna ja nie stosowałam olejku rycynowego,bo słyszałam,że po pierwsze jest to nieprzyjemne,a po drugie drastyczne dla organizmu-mega przeczyszcza.

Witam w piękny i słoneczny dzień!!
Aż żyć się chce. Dziś Młoda cały dzień pluskała się w baseniku a ja się wczasowałam na leżaku obok z książką w ręku :-) Mama obiadek zrobiła, pyszną botwinkę, mniam... Żyć nie umierać :-) Ale jutro powrót d domu, do bloku i znów wymyślanie co robić. Pewnie szybko wrócimy do rodziców :-) Już wiem co to są te adaptery do pasów, mam taki z poprzedniej ciąży i wożę go w bagażniku w samochodzie, muszę zamontować. Ale tak normalnie to zawsze zapinam pasy.
die_perle no to chyba się skuszę, tylko jeszcze muszę poinformować o tym M. :-)
zabka26 no to super, że wyniki się poprawiły, teraz może już będą dobre cały czas. Życzę Ci tego!!!
kiiki witamy na forum po raz kolejny!!!
Paulinek ja też jak nie mam malutkich ziemniaczków to z większych robię i kroję, ale z całych wychodzi dużo fajniejsza, taka ładniejsza :-)
joanna153 współczuję głośnej imprezki, niedawno moi sąsiedzi zza ściany w bloku zrobili sobie imprezkę i jeszcze o 6 rano słychać było głośną muzykę, śmiechy i rozmowy :wściekła/y:
Iguana30 jeżeli w nocy coś mnie wybudzi to koniecznie wc muszę zaliczyć, ale jak spokojnie śpię to czasem do rana nie wychodzę z łóżka, ale rano to już w biegu siku robię
Dżaga tak to jest jak się przeforsujesz, uważaj na siebie i nie rób wszystkiego na raz, tylko z odpoczynkiem.
persefona miłego grillowania życzę!!! fasolkę młodą już jadłam w tym roku kilkakrotnie z mamy ogródka, super jest!!

ja po IP ale to w odpowiednim wątku ....

nie mam sił na nadrobienie Was ide polezeć jutro dokładnie przeczytam ...

Paulinek ten przepis obowiązywał również 10 lat temu. Ja robiłam prawko 15 lat temu i wtedy też ten przepis był. A swoją drogą jestem ciekawa czy są jakieś statystyki dotyczące kobiet w ciąży i ich dzieci odnośnie bezpieczeństwa jazdy z pasami i bez.

Skleroza pewnie, albo brak zainteresowania tym tematem, ze nie pamietam:-)

Ostatnia edycja:
Witam niedzielnie,
Przepraszam, ale nie nadrobię dziewczyny, bo za dużo tego. Jak widzę wena trzyma :-).
Wczoraj się kiepskawo czułam i na ogólny nawet nie wchodziłam. Dziś kolejna nocka do dupy... Dzień nie zapowiada się lepszy...

Miłego dnia

hej dziewczyny napewno nie nadrobie, tyle naplodzilyscie:szok: u nas jakos nie najlepiej. wlaczyl mi sie syndrom gniazda i zaczelam szorowac plytki w klazience i kabine prysznicowa i jakos przesadzilam. od czwartku nie moge chodzic:szok:. jedyne wycieczki tylko do lazienki i po cos do jedzenia w drodze powrotnej. zrobilam test obciazenia glukoza w czwartek i jeszcze mi sie odbija:szok: a na domiar zlego moja tesciowa w szpitalu, a m. ma goracy okres w pracy, normalnie zjajefajnie. dobrze, ze moja siostra jeszcze nie pojechala na urlop to mi z dzieciakami i psem pomaga. dzisiaj w nocy z placzem szlam do lazienki, jesli to chodzeniem mozna nazwac. we wtorek mam wizyte u gina i juz sie obawiam, ze mnie ulokuje w szpitalu.
naszczescie moja malenka rozrabia regularnie w brzuszku czym uspokaja mamusie:-)
dzisiaj udalo sie nam sluchawkami lekarskimi wysluchac bicie serduszka i cala rodzina mega szczesliwa:-)
kochane uwazajcie na siebie i pomiziajcie brzuszki i dzieciatka od ciotki osy
a ja klade sie bo od siedzenia tez boli:szok:

Hej dziewczynki

Wczoraj byłam zbyt zmęczona, żeby Wam odpisywać. Pojechaliśmy z D i z małą na urodziny córki mojej przyjaciółki do gospodarstwa agroturystycznego. Było naprawdę fajnie. Masa dzieciaków jakieś 15 i do tego 9 dorosłych. Pyszne kiełbaski z ogniska, a do tego swojski, własnoręcznie pieczony przez gospodarzy chleb, ze swoim smalcem, boskie ogórki małosolne, racuchy i mnóstwo słodyczy. Obżarliśmy się tak, że mieliśmy poważne problemy z poruszaniem się. Dzieci latały po całym terenie, karmiły zwierzęta, zrywały owoce z drzew i były zachwycone. Jak wróciliśmy do domu, to było po 21.

Paulina1984, Ewelinkowska muszę wypróbować Wasz patent z pasami, bo ja zawsze zapinam, ale przyznam, że taliowy mnie gniecie.

Dżaga nie przepracowuj się tak. Nic dziwnego, że się źle poczułaś.

ewelinkowska mam nadzieję, że ten ból się już nie pojawi.

Sony ja jak coś gotuję, to staram się co się tylko da robić na siedząco, bo wystarczy zwykły obiad ugotowany na stojąco, żeby mnie potem bolało.

zabka26 mój mały też się coś od wczoraj słabiej rusza. Chyba się inaczej obrócił, bo dziś rano czułam czkawkę na górze brzucha, czyli tak jakby był teraz główką do góry znowu.

Deli mam nadzieję, że szybko poczujesz się lepiej.

osa normalnie tylko brać i lać. Trzeba było te płytki szorować? Mam nadzieję, że szybko poczujesz się lepiej.

Na tym etapie bicie serduszka jest już dobrze słyszalne. Jak wcześniej miałam problem, żeby znaleźć serduszko detektorem tętna, tak teraz nie mam z tym większego problemu.

reklama
witam niedzielnie...
u mnie troche lepiej choc jak wstaje czuje tez brzuch i zaraz sie twardy robi... maz pojechal z córka do koscioła, teraz sa w sklepie i pewnie zaraz wróca... ja w tym czasie odpaliłam zmywarke i ugotowałam fasolke przy ktorej usnelam :p
tak wiem staram sie lezec w miare mozliwosci bo ta szyjka miała niedawno prawie 4cm juz ma 2cm ;/ a do konca ciazy min 10 tygoni... w pierwszej ciazy nie miałam takiej sytuacji a robiłam wszystko i duuuzo chodziłam a teraz jestem uziemiona...
takze dziewczyny oszczednie...

Do góry