reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2013:)

Dzaga... 10 tygodni. Jak to brzmi. Ja sie pytam kiedy to zlecialo? Dopiero byl 10 tydzien i z niecierpliwoscia czekalo sie na polowkowe a teraz lada moment pakowac torbe do szpitala :o nie wiem jak wy ale ja jestem mega przerazona...

No i kochana oszczedzaj sie ja od dzis zaczynam brac przez 10 dni gynalgin...

reklama
Witam wszystkie dwupaki :-)
wczoraj ciastek jednak nie było, a tylko kompocik wiśniowy bez cukru i wielka ćwiartka arbuza. Ze snem u mnie nadal marnie. Jak wstaję to cała jestem obolała, a mała znowu czkała rano, ale dziś już aktywniejsza. Wcześniej uznawałam za normalne, ze raz fika, a następnego dnia jest spokojna, a teraz, pewnie przez twardnienie brzuszkam panikuję. Głupia ja.
aniula99
też lubię jeździć na wieś do rodziców. Mieliśmy w ten weekend pojechać, ale ze względu na brzuszek siedzimynw bloku. Mam blisko, bo trochę ponad 30 km w jedna stronę, ale tak ostatnia podróż zaowocowała bólem i twardnieniem brzuszka. Odkładam wszystko do poniedziałku i wizyty u lekarza.

Deli80 mimo wszystko Tobie też dobrego dnia życzę.

Antiope, to fajnie, że miło spędziliście czas. A może Twoja dziecinka też odczula nadmiar jedzenia i jest ospała :confused: Zauważyłam, ż moja teraz codziennie ma czkawkę. Na zdrowie chyba wypada powiedzieć :tak: Ale coś czuję że już jest główką w dół.

Dżaga, wiem co czujesz. Ja mam wizytę jutro i zobaczymy jak moja szyjka. Choć pewnie nie dowiem się szczegółów, bo u mnie gin nie robi na wizycie usg. Poproszę go o skierowanie nawet gdyby twierdził że wszystko dobrze. Ja już praktycznie nic nie robię oprócz spacerów z psem, gotowania i ogarnięcia z grubsza kuchni. Jak tylko ruszę się to brzuszek twardnieje. Widzę że najlepiej jest jak siedzę na czterech literach :wściekła/y: Mam nadzieję że u Ciebie będzie już tylko lepiej

Rajani, też zastanawiam się kiedy zleciało to pól roku. Cieszę się i boję jednocześnie, ale chyba bardziej chciałabym być już po 37tc i móc urodzić. Ten lek to chyba na jakąś infekcję? Chyba aplikowałam go przed ciążą. Wkładki obowiązkowe :tak:

Witam niedzielnie i słonecznie :-)
Chłopaki malują - każdy ma swoją kolorowankę ;-)
Mięsko na obiad powoli się pichci, a ja mam chwilkę dla siebie - ale fajnie.

Super, że niektóre z nas mogą sobie lepiej pospać - kiiki śniadanko na dzień dobry? Super :-D A tym, co mają kłopoty ze spaniem to na pociechę powiem, że jak będą maluchy z nami to się pewnie nauczycie spać w każdych okolicznościach przyrody ;-)

Rajani głowa do góry - wiem, że nie jest dobrze, ale będzie lepiej - nie wiem czy za tydzień, miesiąc, rok - ale przyjdzie dzień, że będziesz mogła i chciała wykrzyczeć całemu światu, jak bardzo jesteś szczęśliwa. Bo zasługujesz na to szczęście i na pewno je znajdziesz.

Powaznie w PL jest taki przepis:szok: (nie przecze, jedynie sie dziwie). I kto ocenia, ktory brzuch juz duzy, a ktory jeszcze nie? Bo calkiem niewielki brzuszek tez moze utrudniac zapiecie pasa. No i co maja powiedziec osoby otyle?

Przepis jest - szczegóły wyjaśniła ładnie joanna to nie będę powtarzać ;-) Ale też jest coraz więcej głosów, żeby go znieść, bo jednak pas zapięty stanowi większą ochronę dla matki i jej dziecka - trzeba go tylko zapiąć właściwie; w większości aut możne pasy regulować, co też ułatwia sprawę (nie jak wspomnę takie pasy jeszcze w maluchu....) Antiope zdaje się, że te głosy mają związek właśnie ze statystykami wypadków :tak:
Paulina, ewelinkowska mam spore wątpliwości co do sposobu, w jaki zapinacie pas - boję się, że przy zderzeniu możecie w ten sposób bardziej sobie zaszkodzić, aniżeli pomóc. Oczywiście niezapięcie pasa wcale grozi wypadnięciem przez szybę, a to już może się totalnie źle skończyć. Naturalnie decyzja należy do każdej z nas - ja się nie wtrącam do nikogo, ale sama nigdy bym się nie zdecydowała kombiinować ze spodsbem zapinania pasa - moje zdanie takie, że albo zapinamy jak należy, albo wcale.

osa mój M też ma w pracy teraz urwanie głowy - nie dość, że sezon na zamówienia w pełni, to jeszcze urlopy, a na dodatek ktoś tam się zwolnił i ma zastępstwo dopóki nie znajdą i nie przyuczą nowej osoby. Moja mama pracuje, to też z czasem u niej słabo, na teściów nie ma co liczyć, na mojego dziadka jak w kalejdoskopie. Dziś mieli goście na dwa tygodnie przyjechać (czyt. niańki do Rafała), ale dotrą dopiero w środę. A roboty też ze wszystkim huk

Czas....
Ja nie wiem kompletenie co się z nim porobiło, bo dopiero byłam w ciąży z Rafałem, a tu 3 miesiace ledwie do kolejnego dzidziusia :szok:

Dobra - zmykam zajrzeć do garnków, a po południu może wizyta u dziadków - zobaczymy. Bawcie się dobrze i odpoczywajcie tak, jak lubicie ;)

żabka mój już na wczorajszej imprezie był ospały, zanim zaczęłam jeść.
A Ty powiedz ginowi o tym twardniejącym brzuchu. Mnie moja przepisała Luteinę i twardnienie jak ręką odjął.
Mój mały jeszcze na czwartkowej wizycie był główką w dół, a teraz chyba główką w górę. Myślę, że dzieci się jeszcze nie raz obrócą.

Antiope niestety ja już biorę Luteinę 2x2 tabl plus nospę forte 2x1tabl. Przez pierwsze dni był spokój, ale od chyba 6 znowu twardnieje brzuch. A od wczoraj boli mnie bodbrzusze jak na okres. Dobrze, że jutro mam wizytę, bo chyba znowu skończyło by się na IP :-(

zabka to faktycznie nie wesoło. mam nadzieję, że z Twoją szyjką wszystko ok i gin znajdzie sposób na ten twardniejący brzuch.

Villandra super, że z synkiem ok. ze zabieg odbył się szybkoi bezproblemowo. A co do rozbitej wargi to dobrze, że tylko na tym się skończyło.Mój M tak samo pilnuje Ale jak twój.
Zabka ciesze się, że wyniki są lepsze. Oby tak dalej. A codo twardnienia brzucha to kurcze nie dobrze, ze po nospie dalej twardnieje.
Kiiiki witaj! Zapraszamy!
Joanna153 czopki glicerynowe mają podobne działanie colewatywa tyle, że łagodniejsze. Działają przeczyszczająco.
Iguana ja różnie wstaje, raz kilka razy w nocy, a innymrazem jeden, dwa.
Rajani skąd ten gorszy nastrój?
Osa mam nadzieje, że bóle jednak minął i ominie Cię szpital/
Ewelinkowska przepis na naleśniki super. Dziękuje. Wyszły pyszne.
Dzaga odpoczywaj jak trzeba, bo ze skracającą się szybkąniema żartów.

Ja pasy zapinam tyle że układam tak żeby dziecie moje nieuciskało.
U mnie wekend minął intensywnie. Wczoraj robiłam dalej przetwory i sprzatałam, a dzisiaj byliśmy na basenie i zakupach. Teraz cierpie bo boli podbrzusze i pachwiny. Przecholowałam troche, ale wziełam dodatkową dawkę magnezu i licze, że minie.

Jeszcze raz dzieki za mile przyjecie :-) Jest Was tyle, ze jeszcze narazie nie ogarniam :-D Weekend minal mi u tesciowej, do ktorej wczoraj dziecko na wakacje wywiozlam. Oczywiscie bylam caly czas karmiona, a ze jesc kocham, to nie odmawialam :-D Waze dwa kilo wiecej niz ze starsza corka na tym etapie i zaczynam sie bac ile tych kilogramow jeszcze nazbieram. Narazie, w 29. tygodniu mam ich 10 na plusie...

Jutro w pracy, gdy odpale normalny komputer, wstawie suwaczek jakis jesli mi sie uda, na iPadzie w domu nie potrafie :sorry2:

Witam i ja!!!

Dziś tak tylko ogólnie, bo czas córkę do łóżka położyć i samej trochę odpocząć. Wróciłyśmy do siebie do domku, aż się boję tych nadchodzących upałów w bloku. Będziemy jeździły nad wodę pewnie żeby się ochłodzić. Teście coś wspominali, że we wtorek mogę córkę do nich na nockę przywieźć, ona bardzo zadowolona a ja tym bardziej, bo odpocznę sobie :-) Dziś założyłam sobie wreszcie ten adapter do pasa i o niebo lepiej się jeździ, brzuch nieuciśnięty a pas dobrze zapięty.

Teraz planuję zakup tego rogala do spania i do karmienia później, polecanie jakieś? widziałam na allegro takie za ponad 100 zł ale i takie za 50 zł, nie wiem czym się różnią. Liczę na Waszą pomoc :-) Dobrej i spokojnej nocki życzę!!!

reklama
wpadam i ja powiedzieć weekndowo dobranoc- i starym zwyczajem jutro rano nadorbie weekndowe zaleglosci:) wiec naszykujta się na czytadlo:p

ps. upalllllllllll mnie wykańcza ;/

Do góry