reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

hahah Iguana u mnie podobnie- jak się siostra mojego meza dowiedziała ze "jesteśmy w ciąży" zrobila kacje "zbieraczą" w rodzinie swojego męża - bo tam swieżo upieczone matki w liczbie sporej- jeszcze nie było wiadomo czy będzie groch czy fasola u nas- wiec akcja dotyczyła obu plci- mam piwnice zawalona ubrankami plci obojga, sprzętami masy ronej dla plci obojga- generalnie dostałam praktyczni wszstko- podwojnie liczone z podzilem na obie plcie- na razie nie mam glowy myslec co mam zrobić z tymi dziewczyńskimi rzeczami bo będzie gorch...no ale na razie nie ebde się nad tym zastanawiać - bo mi się zwyczajnie nie chce- zresztą czekam na kolezanke która jest w 12 tc - i chciałaby teraz dziewczynke do parki dla synka- a noz widelec się uda wiec trzymam dla niej cala "dziewczyńska część wyprawki"
co do zakupu rzeczy szkolnych- no my tez teraz musimy wykupić cala liste- na szczęście gro książek u nas zapewnia szkola wiec zostają ćwiczenia plus "materialy szkolne" z wykazu- bo tutaj w mniemcach nie można sobie kupic "ołówka jakigośtam" trzeba kupic konkretny ołówek z konkretnej firmy z konkretnym numerze seryjnym...do tego miliony zeszytow roznych- i trzeba kupiwac dokładnie taki jaki na liscie bo się czymstam rozni- generalnie masakra- na cale szczęście listy sporzadzaja nauczyciele w oparciu o szafke ucznia- czyli np.- jeśli zostały farbyt bloki itp. danego ucznia z zeszłego roku w jego uczniowksiej szafce wtedy na liscie już nie sa ujęte- przynajmniej się niemarnuja rzeczy i sa kupowane wtedy kiedy się koncza a nie co rozpoczęcie roku skzolnego. my już za dużo czasu nie mamy bo rozpoczęcie roku u nas 8.08.2013 :p

reklama
oł jaaa ale pogoda - a nikt nie mówił, że będą upały :p
Nula - pracuje w biurze i nie bardzo są wskazania do l4 choć lekarz nie ma nic przeciwko - no nie ważne, ide od 29-go ... głupio mi troche zostawić siostrę samą w biurze (bo z nia pracuje) no ale trudno ... podejrzewam, że ona też by poszła na l4 już duzo duzo wczesniej.
A ja dzis mam urodzinki i imieninki :p wczoraj miałam full ludzi w domu, dziś znów się coś szykuje :/ dobrze, ze mi placek został.
kurcze ale wy produkujecie tutaj - ja wciąż nadrabiam

Witam po weekendzie :) Jak zawsze dużo do nadrobienia :-p

A ciąża też w pewnym stopniu dodaje urody? Za którą niektóre kobiety dały wszystko, aby miec takie brzuchale...tak, tak koniecznie trzeba o tym myslec:tak:

Święta racja, moja koleżanka od 1,5 roku stara się o dziecko. Idąc drogą wzdycha do każdego wózeczka i pożarła by wzrokiem każdą ciężarówkę. Raz zabrałam ją na zakupy i cieszyła się, że może wybierać skarpetki, śpioszki itp. dałam jej wolną rękę w wyborze bo wiem, że chociaż troszeczkę sprawiłam jej tym wielką radość. Nosiła wszystkie moje siatki z zakupami. Była prze szczęśliwa, po powrocie do domu 2 razy mi dziękowała przez telefon.

aniula99 takie wścibskie baby od doradzania są najgorsze. Ja czasami jak się da to udaję, że to nie do mnie mówią- po prostu je olewam i traktuję jak powietrze, żeby im głupio było, że się w ogóle odezwały.

kiiki witaj w gronie październikowych mam :-)

pasy bezpieczeństwa nie wyobrażam sobie jazdy bez pasów:szok: Pamiętam jak uczyłam się jeździć to instruktor na parkingu kazał mi odpinać pasy, żebym swobodnie się czuła przy ćwiczeniu koperty i łuku, ale ja ni hu hu nigdy ich nie odpięłam. Moja sąsiadka w wieku 18 lat przeleciała przez szybę i zmarła na miejscu. Mój kierownik też przeleciał i przez rok leżał w szpitalu, lekarze wprowadzili go w stan śpiączki bo miał przebite płuca i zmiażdżoną miednicę z lewym udem. Tak więc nigdy w życiu nie będę prowadzić bez pasów. A nawet jak mam pasażerów to nie ruszam autem do puki nie zapną pasów bo nie mam zamiaru mieć kogoś na sumieniu.

Rajani faktycznie stwierdzenie "jeszcze tylko 10 tygodni" brzmi przerażająco, ale z drugiej strony ja myślę sobie : "Boże jeszcze tylko 9 tygodni i zobaczę moje maleństwo"

zabka powodzenia na wizycie.

Dziewczyny nie straszcie mnie tymi upałami !!!! Ja zawsze źle znosiłam upały a w ciąży to już koszmar. Dobrze, że moja kuchnia jest na poziomie piwnicy i przynajmniej mam gdzie siedzieć bo tam zawsze jest chłodno.

die współczuję ci tych nocnych skurczy. A niespodziewani goście zawsze wywołują dziwne miny na twarzach :-p

nula nie zazdroszczę koszmaru, ale na pewno wszystko będzie dobrze. Co nie zmienia faktu, że ja już jestem przygotowana na pobyt w szpitalu;-)

Na dzisiaj miałam wiele ambitnych planów, ale chyba skończy się na spacerze do sklepu i do piekarni. Na obiad mam krokiety z mięsem, więc gotowanie obiadu już mi odpada :-)

hej dziewczyny!

kiiki miło cię poznać :)
Co do pasów ja również zapinam, mimo wszystko tak czuje się bezpieczniej.

aniula właśnie o takim wypoczynku marzę na przyszły rok, mała w baseniku a ja obok z książką na leżaku :D
osa wypoczywaj, obyś nie musiała leżeć w szpitalu, ja cały weekend też nie wiele chodziłam, bardzo bolały mnie plecy :/
Antopie no to miałaś fajną wyprawę :) ja cały weekend przesiedziałam u rodziców
Żabka uważaj na siebie, zdrówka!
Rajani już na forum bladym świtem? coś widzę że samopoczucie nie najlepsze :/
madziarena ja w pracy na razie po 7 godzin dziennie, ale siedze za biurkiem i póki jest mi tak wygodnie to pracuje, mam zamiar jeśli zdrowie pozwoli na pewno do końca września (termin mam na początek listopada) ale mam jeszcze do wykorzystania 21 dni urlopu :)
STO LAT ! dużo zdrowia, szczęścia, radości i spełnienia najskrytszych marzeń! :-D
die to dobrze że masz wizytę, mam nadzieje że wszystko będzie ok, rozpoczęcie roku 8.08 ????
nula też bym się zestresowała takim snem bo również nic nie mam poza podkładami do przewijania hehe
Kamcia u mnie też upał a na dodatek w pracy grzeje od blachy i się gotuje :/

U mnie weekend minął na jedzeniu i leżeniu u rodziców :-), D. nie było, ja nie miałam sił na chodzenie więc przesiedziałam u nich cały weekend i troszkę odpoczęłam :)

Pozdrawiam was i miłego dnia!

die_perle łaaa no to ładnie z tym rozpoczeciem roku tylko powiedz mi kochana skoro w sierpniu poczatek roku to kiedy bylo zakonczenie w maju? U nas jest tak ze szkola zamawiala podręczniki ale rodzice musieli słono za nie zaplacic wiec w kwietniu tego roku napisalismy petycje do pani dyrektor ze chcemy sami kupowac podreczniki bo mozemy sobie to rozłozyc w czasie i poskutkowalo w tym roku na zakonczenie wypiska juz wisiala na stronie szkoly tez jest wiec zybko spisalismy i kazdy kupuje w swoim zakresie a nie poczatek roku piewrwsze zebranie a tu 900 na książki trzeba wyłozyc masakra jakas ... a gdzie ubezpieczenia i te kretynskie składki które nie wiadomo na co idą, tzn co roku podloga jest robiona bo dzieci plecakami psują... ale nie sądze zeby tyle kasy szlo na zrobienie podlogi w szkole.

Słuchajcie bo tak siedze i sie zastanawiam wiem ze jeszcze jest czas ale w co pakujecie sie do szpitala? Walizka? Torba? Niby rozpiske ze szpitala mam co zabrac ale w torbie to takie wygniecione bedzie wszytko z kolei z walizką to bede wyglądac jak bym na wakacje jechala...

Witam w słoneczny dzionek!!

Chyba czas się zebrać i pojechać gdzieś nad wodę z dzieckiem, ale jeszcze poczekam bo tak w samo południe to nienajlepszy pomysł. Słuchajcie na stronie smyka są teraz promocje na ubranka i darmowa dostawa do empiku jakby ktoś miał taką możliwość. Body są w bardzo dobrej cenie, a te już wygrywają Cool Club, Body dziewczęce z krótkim rękawem 5-pack, rozmiar 56 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com
Tylko, że rozmiar został już malutki, ale może w sklepie też są, Trzeba odwiedzić sklep :-)

zabka26 ja do moich rodziców mam 40 km w jedną stronę, więc jest ok. Lubię tam przebywać, bo mama nie da się przepracować a i obiadki mam z głowy :-) No i córcia uwielbia ten pobyty u dziadków.
Rajani współczuję Ci takiego funkcjonowania z pełną głową, może znajdziesz moment żeby się wyciszyć i nie myśleć o niczym i wtedy chwilę odpoczniesz i pośpisz. Zregenerujesz siły, bo inaczej będziesz się bardzo męczyła. Może ciepła relaksująca kąpiel, albo wypad do koleżanki albo sama nie wiem co jeszcze... Wszystko się ułoży, wiem że łatwo się mówić komuś kogo nie dotyczy problem, ale jesteśmy z Tobą!!!
madziarena a dlaczego nie jesteś jeszcze na zwolnieniu? moja Pani gin od początku ciąży pytała czy chcę zwolnienie. Myślałam, ze kobiety w ciąży nie mają problemu ze zwolnieniem. W pierwszej ciąży mieszkając w Anglii też jak chciałam odpocząć to od razu do lekarza i dostawałam zwolnienie na tyle czasu ile chciałam.
Paulinek dzięki za info o rogalach, rzadko zaglądam na ten wątek zakupowy, ale teraz zajrzę na pewno. W sumie waham się nad kupnem tego, bo pewnie tak jak mówisz czasem i rogal nie pomoże :-)
Pannacota a którą sałatkę zrobiłaś? bo widziałam kilka przepisów od dziewczyn i może sama coś wypróbuję. No to pewnie brzuch niezłego stracha Ci napędził, oby się więcej nie powtórzyło.
die_perle ojej a co to za skurcze? pewnie się porządnie przestraszyłaś. Oby do jutrzejszej wizyty, lekarz wyjaśni wszystko i Cię uspokoi. Odpoczywaj i leż!!!
Iguana30 super, że już po przeprosinach i teraz atmosfera w domu się oczyściła. Pewnie, że szkoda kupować wózek jak masz sprawny. Lepiej na wiosnę kupić fajną spacerówkę. My też będziemy mieli wózek używany po szwagierki synku i nawet nie pomyślałam żeby kupić nowy, kasy i tak trzeba dużo wydać na wiele innych rzeczy.

nulcia- trzymam kciuki za wasz remont- bo faktycznie takie latanie z góry na dol do łazienki to lipa ;/ ale sen to mialas ...masakra... co do siurka kochana- mimo ze niejdnego widziałam...no to....z takim malym nie mam zadnego doświadczenia- a opinie co do obciągania sa strasznies przeczne i ja poki co jeszcze nie zajelam stanowiska w tekj kwestii...male siurki sa strasznie wymagające....człowiek wie jak zapsokoic potrzeby ale tych większych...

madzirenka wsyztkiego najlepszejszego 424103_3150506295642_1654664344_2636928_1796267418_n.jpg

co do rozpoczęcia roku w de- tutaj nie dość ze każdy land ma kiedy indziej to jeszcze wakacje sa ruchome. w tym roku u nas wakcje zaczely się 26.06 i trwaja do 7.08.08 (tutaj sa krótsze wakcje), ale w zeslzym roku były w innym terminie- a w przyszłym będą jakos pod koniec lipca i trwac do polowy września- i tak sobie wedruja każdego roku inaczej- ale powiem wam ze to ma swoje plusy :)

iguana- u nas na koniec roku dostaje się liste- z podręcznikami do "wypożyczenia" za symboliczna kwote- zapisujesz się wpłacasz te pieniazki i książki zalatwia szkola. wszelkie skaldki na szkole ubezpieczenia komitety itp. sa tutaj naprawdę "symboliczne" i genralnie w związku z ropoczeciem roku szkolnbego nigdy nie odczuwamy jakichś strasznych skutkow finansowych. teraz tylko trzeba będzie zakupić nowy tym razem "nastolatkowy" plecak bo w ostaniej klasie podstawówki Mloda nie chce chodzic z tornistrem :p wiec trzeba wydac troszkę więcej kaski na jakiś dobry plecak - za rok już u nas szkola średnia- ten rok przełomowy bo Mloda chce isc do gimnazjum wiec musi spiac pośladki i utrzymać poziom swojego świadectwa żeby się dostać dso gimnacjum na spokojnie:)

Załączniki

• 424103_3150506295642_1654664344_2636928_1796267418_n.jpg
    424103_3150506295642_1654664344_2636928_1796267418_n.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 20
Die to napisz koniecznie po wizycie !! nie dziwie sie że nie wiedzialas co o tym mysleć.. zebym miała zaraz wizyte tez bym sie wstrzymała ale ze dopiero 1 sierpnia to wolałam zobaczyc co sie dzieje bo tak jak Ty takie skurcze w pierwszej ciazy miałam na poczatku porodu, jeszcze od krzyza szło wiec troche bolalo ;/

teraz gotuje makaron na zupe i zaraz idziemy na ogórdek mloda bawi sie w piaskownicy co prawa piach jeszcze mokry bo stal w cieniu :/ teraz wyciagnelismy na slonce oby wyschlo szybko....

Edit: Madziarena Wszystkiego Naj Naj Naj :)

hej :-) U nas też upały...
I u mnie już po remonciku :-) Ale cudnie wyszło :-) Teraz tylko czekam na mebelki dla Adrianka (w tym tygodniu chyba przywieziemy) i zaczynam pranie ubranek i układanie w szufladkach :-)
W przyszłym miesiącu ostatnie zakupy i będziemy gotowi.
Idę na drugie śniadanko: chałeczka z dżemikiem albo z nutelką ;-)
a na obiadek... :confused: nie wiem... na młode ziemniaczki mam ochote, ale nie wiem co do nich...

reklama
nulcia- trzymam kciuki za wasz remont- bo faktycznie takie latanie z góry na dol do łazienki to lipa ;/ ale sen to mialas ...masakra... co do siurka kochana- mimo ze niejdnego widziałam...no to....z takim malym nie mam zadnego doświadczenia- a opinie co do obciągania sa strasznies przeczne i ja poki co jeszcze nie zajelam stanowiska w tekj kwestii...male siurki sa strasznie wymagające....człowiek wie jak zapsokoic potrzeby ale tych większych...

no właśnie jak się obsługuje duże siurki to ja wiem a z tym małym to nie mam pojęcia :-D i pomimo tego, że mam 3 młodszych braci to jakoś nie pamiętam jak to z nimi było... może któraś mama, mająca małego siurka w domu powie jak się go obsługuje? będę wdzięczna :)

madziarenka wszystkiego najlepszego :)

ja wróciłam ze sklepu i teraz zajadam lody z nektarynką :) rzadko jem ten owoc jakoś i muszę przyznać, że nie wiedziałam, ze to takie dobre jest :-D

Do góry