reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

aniula99 nienawidzę takich wścibskich ludzi. Mogła Ci podać te ciuchy, skoro się już wtrąciła.

zabka26 tak jak pisałam, mnie ta glukoza zupełnie nie przeszkadza i uważam, że to nawet całkiem smaczne jest. :-)

To, że mały jeszcze nie raz fiknie to pewne, bo na badaniu wczorajszym był złożony jak scyzoryk; główkę miał na dole, a nogi za głową, więc był daleko od żeber. Jeden dzień i już zupełnie inne doznania.

Super, że u Ciebie wyniki lepsze. Na wizycie na pewno będzie ok. U mnie brzuch twardniał, a szyjka mocno trzyma. U Ciebie na pewno będzie podobnie.

kiiki witaj :-)

Dżaga ja też mam problemy z ZUS. Jakieś postępowanie wyjaśniające prowadzą i nie dostałam mojej kasy z L4. Więc dołączam do grona spłukanych.

joanna153 kurcze, to może ten olej rycynowy, to byłoby dobre rozwiązanie. Też cały czas myślę o tej lewatywie.

reklama
PANNACOTA PRZEPRASZAM ZE NIEZAREAGOWLAM NA POSTA O KARTOFELNSALAT- dopiero zobczylam:p
już podaje przepisa :) na taka typowa bawarską kartofeln salat- pasuje zawsze i w zasadzie do wsyztkiego- Niemcy to żrą zawsze i wszędzie czy to grill czy to wystwany obiad u cioci helgi czy szybkie sniadanie:D- przepis powedrowal na wątke o przepisach :)

A co mi tam - chłop znów wybył, choć nie tak jak planował (trochę musiałam nim potrząsnąć, bo bym znów została z małym do kąpieli a tu jeszcze ten siusiak do smarowania); trochę mu nie w nos było, ale nie ważył się marudzić za dużo ;-) - więc zaglądam jeszcze na chwilę do Was.

Pannacota
u mnie do grilla różnie - czasem ta pierwsza ziemniaczana, czasem podobna ale ryżowa, kiedy indziej ryż z kukurydzą, jakiś pomidor do tego,papryka, pieczarka marynowana, niekiedy sałata (lodowa lub mix zielonych sałat) + pomidor/ogórek, kukurydza, papryka - co się akurat nawinie lub w głowie zrodzi. Z fasolką szparagową fajnie można też kombinować, jajo gotowane.... Grecka też się zdarzy. NAprawdę nie ma jakiejś jednej jedynej... Może być gotowany kalafior, albo warzywa do maczania w tzatzikach....

aniula ciotki dobra rada są the best ;-) Szkoda, że nie ma takich, jak człowiek czasem w kolejce stoi - nie zawsze, bo zdarzają się jeszcze ludzie, których nauczono jakiejś kultury, ale niekiedy wręcz tłumy cieprią na nagłą ślepotę

Co do czytania, to ja nadal pochłaniam Grę o tron- obecnie zaczęłam drugą część trzeciej części czyli tom 4; do końca roku może uda mi się skończyć :-D Mignęło mi gdzieś hasło fantastyka - to tylko powtórzę (bo już kiedyś pisałam) - w tej dziediznie polecam książki Trudi Canavan i Davida Eddingsa (tylko te stare, a nie nowe, które pisał z żoną, albo raczej które ona pisała....); lekkie, zabawne i przyjemne ;-)

zabka26 z tym oddychaniem to nie do ońca że sięnie zmieni do porodu - prawdopodobnie odczujesz ulgę ok. 2 tyg. przed nim - kiedy brzuszek Ci opadnie w dół ;-)
Swoją drogą to ciekawe, jak te wszystkie nasze organy tam w środku nadal się mieszczą :-D

kiiki zapraszamy :-) Boję się, że jak drugi maluch zawita na świecie, to ja też zapomnę (przynajmniej na chwilę - oby nie długą) o forum i komputerze w ogóle. Z doświadczenia na marcu wiem, że jak normą w ciązy było nadrabianie po 10 stron dziennie, tak po wypakowaniu szczytem były 4 posty dziennie ;-)

Rajani nie powiem, żeby u nas w tym miesiącu było bogato - znowu będzie pożyczka (z kasy na węgiel zapewne); a jeszcze teraz goście w dom, a w poniedziałek dentysta mnie czeka. No cóż - przyszła wypłata ma być dobra, bo M teraz sporo nadgodzin ma. Miała być też premia urlopowa, ale szeffo premie poobcinał o połowę i więcej wszystkim pracownikom (co oczywiście wszystkich uszczęśliwiło) - tylko że to trzeba jeszcze na ten urlop pojść, a coś moja połowica dziś burczała, że o urlopie może pomarzyć (choć przyzwyczajona jestem, że co roku ta sama śpiewka - że nie ma kiedy na urlop, bo sezon, bo coś tam, a potem nagle z dnia na dzień hasło "od poniedziałku mam urlop") i że łazienki pewnie nie zrobi; no to kurka sama się za nią wezmę - choćby w październiku :baffled::ninja2:

Pasy....

Powinny być zapięte. Choć znam przypadki, że pasy niezapięte uratowały czyjeś życie jak i je odebrały. I tak samo z zapiętymi...
Jedno jest pewne - pas na luz, to tak naprawdę jakby nie był zapięty. Pasy powinno się zapinać i napinać - tego ostatniego większość ludzi nie robi, niestety....
Ja zapinam zawsze (no, chyba że przestawiam auto o 20m) i staram się własnie odpowiednio napinać.

joanna o olejku rycynowym to wiem tyle, że na marcu niektóre dziewczyny traktowały to jako ostatnią deskę na wywołanie porodu ;-) Myślę, że po nim może być zdecydowanie większa rewolucja niż po czopkach. Bo czopki działają na samym końcu układu pokarmowego, a olejek zacznie działać już od żołądka. Osobiście zostałabym przy czopkach. Ale to ja.

die opis zastosowania Kartoffelsalatu rozłożył mnie na łopatki :-D

Więc z uśmiechem na ustach idę się wymoczyć pod prysznicem, a jak mi starczy sił, to jeszcze wezmę do łóżka książeczkę (wszakże nie ma kto marudzić, że światło świecę :-p), a potem grzecznie nynu.....
Dobrej nocy wszytskim :-)

Witam z rana :)

my już po śniadaniu... :) dziś w końcu się wyspałąm ale tylko dlatego że meża wyrzuciłam do salonu spać :D brakowało mi tego od razu inny humor mam :)) nawet to że córka po 6 wstała mi nie przeszkadzało :D hhi

dziś mąż pewnie będzie robić w ogródku a ja z młoda bede biegać...
wczoraj się załamałam bo fakt pajaczek na łydce po malu znika ale rozlał sie centralnie na zgięciu kolana :(( a boli jak cholera :((

Witam się i Ja z rana :-)
Pół nocy nie spałam :no: znowu...

Tatuś z Teściem już działają z remoncikiem :-) Także od przyszłego tygodnia urządzam pokoik dla Adrianka :-)

Dziekuje za mile przyjecie :-)

Maz z corkami dali mi dzisiaj w nocy popalic, on chrapal, ona przyszla o 4, bo zly sen miala, a poza tym musiala sie pochwalic co jej wrozka zebuszka pod poduszka zostawila (wczoraj trzeci mleczak wylecial). Poczekalam az zasnie przy pochrapujacym tatusiu i przenioslam sie ze spaniem do jej pokoju na lozko o dlugosci 160cm :-D A mlodsza ona tak mi sie w brzuchu kotlowala, ze nie moglam sobie pozycji znalezc. To dziecko chyba w ogole nie spi :szok: Ciagle daje do wiwatu, w dzien, w nocy, niech no tylko przysiade na chwile, od razu aerobic zaczyna :-D

Za to rano dali mi pospac, zostalam obudzona o 9, gdy sniadanie bylo juz na stole :-)

Ciao ragazze, :)

dzisiaj kiepsko znowu spałam, ale to nie przez kolkę, tylko niedaleko mojego osiedla ktoś na ogródkach działkowych zrobił głośną imprezę i gnojki wydzierały się do 1. w nocy. Do tego Malutki robił mi rewolucję w brzuchu, skopał mi nieźle pęcherz. Traktuje go jak worek treningowy, a ma już czym kopnąć, skoro stópki są na ponad 5 cm. :)

Dziękuję Villandra za rady. :) Jeszcze popytam chrzestnego i położnej, co sądzą o tym oleju. Wiem jednak, że bez konsultacji nie powinno się brać nic przeczyszczającego, bo właśnie, jak piszesz, może to wywołać skurcze. To samo mi powiedziała farmaceutka, że z takimi środkami trzeba bardzo uważać i wyłącznie brać to, co zalecone, bo gdy raz byłam w Warszawie, dopadła mnie okropna kolka jelitowa i nie wzięłam swojej laktulozy (lekarz każe mi brać, gdy są zaparcia) z domu rodzinnego i musiałam kupić nową butelkę. Lewatywę chyba potraktuję jako ostateczność, ale tak czy siak trzeba będzie się jakoś odkorkować. Pożyjemy, zobaczymy...

Pasy - najlepiej je zapinać, chociaż wiem, że dozwolone jest nie zapinanie się, gdy duży ciążowy brzuch to utrudnia (niecały rok temu robiłam prawko, więc pamiętam przepisy :D). Dolny pas pod brzuchem przy wzgórku łonowym, górny między piersiami i sprawdzić, czy nie są poskręcane, ani zbyt rozciągnięte.

Witam i ja z rana :-) dzieci dały mi pospac i pewnie bym jeszcze spała gdyby nie fakt ze obowiązkowo trzeba bylo wstac na siusiu i dzieciom sniadanie zrobic dodatkowo zażyczyły sobie kakao wiec nie bylo wyjscia wiec jak juz sie rozćmuchalam to nie ma sensu spowrotem sie kłąsc i tak juz odespalam te wszystkie nerwy. Zaraz ogarne troszke mieszkanko i trzeba po warzywka skoczyc na wekeend zeby pózniej po sklepach nie latac.A w poniedzialek znowu na wizyte u gin.Cziewczyny czy wy w nocy tez tak czesto wstajecie do wc bo ja srednio co 2 godz. sie budze...

Dzień dobry

Właśnie patrzę na mój suwaczek, a tam 99 dni do końca. Przegapiłam wczorajszą studniówkę...:baffled:

kiiki mój mały też się ostatnio bez przerwy wierci w brzuchu, jakby w ogóle nie spał, ale o ile mi nie przyfasoli w jakieś newralgiczne miejsce, to mi to nie przeszkadza, a nawet to lubię, bo przynajmniej wiem, że ma się dobrze.

Iguana u mnie to zależy z tym wstawaniem od nocy. Są takie, że prawie do samego rana wytrzymuję i idę siusiu dopiero koło 5-6, a bywa, że latam nawet i co godzinę.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie i ja...
Niby sloneczko niby ladna pogoda tylko sie cieszyc a moj kazdy kolejny dzien jest do dupy i gorszy od poprzedniego.
Antiope mimo sysko gratuluje wczorajszej studniowki ja z przodu juz z 7 :o

Dzis o 13.10 mam wizyte wiec to mnie jakos trzyma w ryzach ze zobacze malca i poprosze o zmierzenie stopki o !
A poza tym... Milego weekendu wam zycze kobietki.

Do góry