reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Ewelinkowska dasz rade :-)

Dzisiaj przyszła do mnie nagroda, a raczej do męża, ale już jak wygrał to powiedziałam, ze moje słuchawki i nie oddam. Poszliśmy pewnego dnia na kolacje dostaliśmy kupon i mój się zalogował. Słuchawki Denon w sklepie za ponad 300 zł (planowałam zakup słuchawek od pół roku i cały czas mi szkoda kasy było). Marzyły mi się białe, a dostałam czarne, ale co tam ważne, ze kaska w kieszeni została.

Dostałam dziś kombinezon co wygrałam na allegro za grosze i co się okazało, ze rozmiar przysłali mniejszy niż zalicytowałam :-( (bo im się pomyliło). Mój już do nich napisał i zrobią zwrot, ale ja chce kombinezon!

Więc jak widać równowaga jest zachowana w naturze.

reklama
Witajcie dziewczyny.
Noga dzisiaj w miarę ok. ale przeraziłam się wczoraj nieziemsko. Uspokoję się /lub nie, dopiero po czwartkowej wizycie... Teraz to już będę chyba schizować do samego finishu... o ile wcześniej nie wykorkuje...

Byliśmy dzisiaj z młodym pobrać krew na badanie TSH. Bidulek od wczoraj wieczora płakał, że ukłucie na pewno będzie go boleć. Ale jakoś go przekonałam, że nie będzie tak źle. Dodatkowo obiecałam mu model czerwonego ferrari za dobre sprawowanie - bardzo pedagogiczne podejście, prawda? :-p No i faktycznie nie było tak źle. Popłakał się dopiero w momencie, w którym kobita wbiła się w żyłę. A jak już dostał to swoje ferrari to ból cały minął i cały dzień opowiada wszystkim jaki to on jest dzielny;-)

bosmanka pozdrawiam :)

aniula z depilacją to ja podobnie jak dziewczyny z użyciem lusterka. Tyle, że ja ślepa jestem, niezbyt dokładnie widzę, a jak przełożę na stronę z powiększeniem to strach mnie ogarnia:-D

deli to sobie nie pospałaś:baffled: ja też jestem dzisiaj od 4:30 na nogach. Ale po południu odrobiłam straty ;-);-)

Die oj wsółczuję Ci tej koszmarnej zgagi. Jest chyba gorsza od skurczy moich kończyn (dzisiaj to już makijaż na raty robiłam, bo w połowie ręka drętwiała)
7 miesiąc... mam te same odczucia. Kiedy to przeleciało????:szok: Przecież niedawno był 8 tc. a tu już 29!
Z tym łożyskiem myśleli, że nie dojdziesz do tego?? Mają pecha! Nie wiedzą z kim zadarli!;-)

witaj żabka :)

aj ewelinkowska nie zazdroszczę Ci tej podróży. My jak jedziemy po tych naszych polskich pięknych wyboistych niewyremontowanych jeszcze drogach to musimy zwalniać, bo jak autem trzęsie to od razu brzuch mi się napina i jest twardy jak kamień.

placki ziemniaczane... też mam ochotę.... mniammmmm!

deli fajna wygrana. Ja w życiu nic nie wygrałam, nawet szczotki do kibla na wiejskim festynie:-D
Z kombinezonem lipa. Człowiek się nastawi, już się cieszy...

Kamea mam nadzieję, że w nocy dziś pośpię, a za dnia odpoczęłam sobie. Dobrze, że ty pospałaś, bo też ranny ptaszek z ciebie.

W dzień co mój wysłał kupon to ptaszek na mnie nasrał. Widać szczęście żony to szczęście i dla męża :-)

Dobrze, ze z nogą OK trzymam kciuki by to się nie powtórzyło. Co do synka ważne, ze podziałało.

Witam poniedzialkowo-wieczornie,

Czekam sobie na meza, coby juz przestac byc slomiana wdowa. U nas pogoda fantastyczna i o dziwo dobrze sie czuje z tymi upalami, dochodze do wniosku ze wakacje tez przetrzymam.

No ja jestem przerazona tym galopujacym czasem, dopiero zaczelam kozystac z tego pieknego, blogoslawionego:rofl2: czasu, a tu juz ostatni trymestr. A jak juz wejde w 30 tydzien to bede chyba robic w majtki z nerwow zeby dotrwac do konca.

Dzaga tez bym sie zdenerwowala na meza. Moj tez tak czasami potrafi zupelnie beztrosko. Co ci moi panowie wyprawiaja na basenie to az strach patrzec. Na szczescie juz sie przyzwyczailam. Rowniez do tego ze T czesto sie wywraca, czesto wraca do domu posiniaczony i z guzami. I slysze tylko: Wywrocilem sie ale nie plakalem i nic nie boli. I juz go nie ma. No ale krwi tez bym sie wystraszyla.

Die wlasnie T tez nic nie bylo jak go karmilam piersia, a jadlam wszystko na co mialam ochote. Wynik zero kolek, uczulen, zmian skornych, alergii pokarmowych, choc jako wczesniak jego uklad pokarmowy nie byl do konca rozwiniety. I mysle ze rowniez przez to nigdy nie byl Tadkiem-Niejadkiem i lubi prawie wszystko. Nie musze za nim biegac z jarzynami itp. Moze mamy szczescie, a moze to wlasnie brak wydziwiania z dieta matki karmiacej?
Co sie jada w Belgii? Az trudno mi powiedziec bo sie przyzwyczailam do tutejszego i juz nie widze roznicy. Duzo smarzonych i pieczonych mies, sosow miesnych, do wszystkiego frytki lub krokiety ziemniaczane, stoemp - papka dla doroslych, piure z ziemniakow z jarzynami, duzo dan rybnych, akurat uwielbiam. Duzo kebabow, wloskiego jedzenia, barow frytkowych. Na szczescie dla mnie rozpoczal sie sezon na mule i jutro bede molestowac meza zeby mi zrobil. Bo on gotuje po tutejszemu, a ja po powiedzmy, ze po polsku. Golabki uwielbiam, ale te robie zazwyczaj w sezonie zimowym, podobnie jak i bigos i gulasz. Fakt pamietam jeszcze z wakacji w Trierze, ze kuchnia niemiecka tez mi nie podchodzila.
Myslalam ze gdzie jak gdzie ale na zachodzie lakarze mowia co i jak.

Koreczek jakas masakra, ze czlowiek nie moze spokojnie przejsc ulica:no:

Tam na dole sobie radze. Sfere bikini coraz trudniej mi golic, ale z lusterkiem w reku i jest ok. Mysle, ze zatrudnie meza jak juz nie bede calkiem dawac rady, ale bede chodzic obrosnieta jak neandertalczyk, w koncu i tak nie bede widziec:szok::-D

Kamcia do twarzy ci w tej fryzurze:tak:

Deli ale fajnie cos wygrac. Gratki. Kiedys wygralam zegarek i wszystko byloby pieknie gdyby nie byl blado rozowy, wybralam bialy, a w paczce list ze braklo i wysylaja inny.

Ewelinowska przezyjesz podroz, bo ja tez mam zamiar przezyc wyjazd na wakacje, 1200 km w samochodzie.

Witam nowa mame.

Dolaczam do tych zle sypiajacych. Juz nie pamietam kiedy przespalam cala noc. A myslalam ze na wolnym to sobie odespie taaa...

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny!

agnieszkala, mój brat też urodził się w Krynicy a ja szpital też lubię, w ubiegłym roku miałam tam laparoskopie i dobrze wspominam, co do spojenia to dla mnie nowość, nic przyjemnego :/

die ja od tygodnia mam zgagę gdzie do tej pory wogóle nie wiedziałam co to znaczy ją mieć, mówisz że to wpływa na włosy dziecka? fajnie by było :D
i nie denerwuj się tyle ale opieprz się należał eh...

villanda policja już zajmuje się sprawą, też mam nadzieje na zakaz zbliżania się eh, ciekawe jak to się ma do tego że mieszka za ścianą....

zabka26 witaj i 3maj się, do rozwiązania coraz bliżej :D

ewelinkowska łoooo długa podróż, nie zazdroszczę, 3maj się !

Kamea dzielny synuś :-D

paulinek zazdroszczę pogody u mnie od czwartku zimno a dziś to w ogóle leje i do d.... ja dopiero co mówiłam że się świetnie w ciąży czuje ale od paru dni już tak nie latam jak poparzona i odczuwam różne bóle, oby tobie do końca się samopoczucie nie zmieniło za bardzo!

co do zębów to mam spokój, mam tylko przyjść z książeczką ciążową miesiąc przed porodem i jak będzie ok to mi dentysta wpisze że wszystko ok, jak sam przyznał "przynajmniej pani jedna będzie mieć" a co ! dzielna byłam :p

czesc dziewczyny,,,,,
przepraszam ze tak szybko i ogólnie...

dziekuje wszystkim WAM za wsparcie...

emocje dzisiaj troche mniejsze... ale jak pomysle o tym co musimy zrobic i jak wykombinowac a tudo dziecka jeszcze tyle rzeczy trzeba kupić ..... no to emocje rosna ...

witam nowa koleżanke

Witajcie. U nas pogoda do bani. Pada i pada...spać się chce.
Byłam dziś na teście obciążenia glukozą - miałyście już? Ja uważam,że to najgorsze badanie w ciąży. Bleee:baffled::baffled:.Do tej pory odbija mi się ten cukier i czuję słodkość w buzi :(
Jem jak ptaszek, a i tak boję o woreczek :/ Efekt tego taki,że tylko brzuch rośnie,a kilogramy spadają :/
W środę wróciłam ze szpitala. Drugi atak. Na szczęście dali 2 nospy, potrzeymali 2 doby i do domu. Nie chcę już tam wracać :(
Kamea pij dużo i nie stresuj się.
Paulinek czas szybko leci. Ja modlę się o to,by jak najszybciej zleciał i żebym już nie lądowała w szpitalu-tylko na poród.
deli80 gratuluję prezentu :) No a z tym kombinezonem, mam nadzieję że przyślą odpowiedni :/
zabka 26 witaj :) Zrób sobie suwaczek, będziemy na bieżąco ;) Masz termin dzien po mnie :) I uważaj na siebie.Wiem co to znaczy oszczędny tryb życia.Z obojgiem maluchów miałam leżenie...Program tv znałam na pamięć :/
die_perle oby to łożysko nie było wskazaniem do cc. Ja rodziałam 2x naturalnie i też boję się cc. Teraz przez ten woreczek może być różnie...A co do łóżeczka turystycznego - my teraz właśnie na takie stawiamy.Przerobiliśmy 2x drewniane i oba się rozleciały.Czas na zmianę ;) A chcemy kupić takie czekoladowe -> MAXX WYPAS Łóżeczko turystyczne, kojec, Wibra (3370313866) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
karoola kminek! Bleeeeeeeeeeeeeeee
Kamcia2810 wcale ci się nie dziwię reakcji. Dziecko + nóż = &%^$!!! Sama podobnie doznałabym szoku.
Aniula, nula ja z goleniem jakoś daję radę,ale już coraz ciężej. Przy porodzie i tak położna podgoli miejsca intymne.To standard
ewelinkowska dobrze mieć fajnych sąsiadów :)
joanna_84 niech twoja koleżanka zgłosi nękanie na policję! Tego nie wolno tolerować!
agnieszkaala ja też nie mogę się wyspać :/ wszędzie mi niewygodnie :/
die ja też słyszałam o jodzie, chociaż w zaleceniach nic jodowanego nie mam.Za to uwielbiam pić ustroniankę z jodem.Jest pychaaaa i wskazana dla kobiet w ciąży.Polecam!
die_perle mi w pierwszym wypisie ze szpitala napisali,że pacjentka nie wyraziła zgody na operację! Sami nie chcieli operować,bo się bali,a tu takie bzdury!!!
SonySony dobrze,że urodziny się udały,ale trzeba się oszczędzać.Jeszcze nie czas na nasze maleństwa.U nas w październiku ma urodzinki starsza córeczka.
koreczek nie zazdroszczę przeżyć...Co za świat!
bosmanka zazdroszczę wakacji.Bawcie się dobrze
Dżaga faceci to duże dzieci.Oni są bardzo ubodzy w przewidywaniu przyszłości niestety...
nula jak obrona?

Dziękuję za gratulacje. W końcu studia z głowy, bo już mi się nie chce kształcić ;)
Aha. Jak już mówicie o szczęściu...Przypomniało mi się jak jechałam rodzić synka, to po drodze mijałam kominiarza ;-);-)
Co do zgagi - z córą mnie nie męczyła (była łysolkiem), z synkiem - męczyła (miał sporo włosów i nadal ma). Teraz męczy mnie od kilku dni :/ Mi pomagały migdały. Teraz niestety nie mogę ich jeść, bo są na liście zakazanych produktów.

Persefona z pierworodnym mialam zgage-gigant a T urodzil sie lysy i do dzis ma nie zawiele tych wloso. Teraz zgage mam od czasu do czasu wiec zobaczymy co bedzie...

Nie wiedzialam ze golenie do produ to standard:no:

reklama
witam nowa kolezanke :)

tak golenie to standard do porodu, zreszta czy to wizyta lekarska czy nie to taka zarosnieta nie wypada :p z goleniem juz marnie bo nic nie widac wiec wszystko na czuja :p ewentualnie zostaje lustrzyca :p

ja z corka mialam zgage ostatni miesiac i marne miala wlosy, teraz mam non stop zgage no zobaczymy co z tego bedzie :)

persefona no mam nadzieje ze atak sie nie powtorzy

Do góry