reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

hej, hej

witam się we wtorkowy poranek, u nas zapowiada się dziś upalny dzień...

deli- 3.10? normalnie przesadziłaś :-) a kombinezony szkoda. Ja się właśnie zastanawiała ostatnio jaki rozmiar kombinezonu kupować, bo u mnie termin na końcówkę października wiec właściwie prawie zima już będzie :-D

ewelinkowska- wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :-) zdrowia, szczęścia, radości i aby dzisiejszy dzień (i nie tylko dzisiejszy) był bardzo udany. Za okazji twoich urodzin zjadłam właśnie kawałeczek przedśniadaniowego czekoladowego batonika :-D

reklama
Dzień dobry dziewczynki

Deli
to lipa z tym rozmiarem. Rozmiar 50, to faktycznie strasznie małe.
Gratuluję studniówki. U mnie też studniówka zbliża się wielkimi krokami.

ewelinkowska wszystkiego najlepszego

ewelinkowska Wszystkiego NAjlpeszego !!

dziś coś pochmurno mam nadzieje ze sie przejasni....
corka przyszla do mnie w nocy i skopała mi plecy alć
generalnie nic mi sie nie chce :p

dzień dobry z rana..choć widze ze moje rano zdecydowanie odbiega od rana Deluchy np...:D

Pietruszko- cieszę się że zajzałas i tu :) dzielna mamo :* jesteśmy i bylysmy z toba ale ty wiesz:)

Antiope..no wiem ze za dużo napakowalam...ale jakos tak no...tak wyszlo...zjebka mi się może nalezala...ech :(

deli- trzymam kciuki z awymiane tej 50 bo kurczaki no marne szanse zebys zalozyla taki 5-kowy kombinezonik chociaż raz... :(

ewelinkowska - sto lat sto lat niech zyje zyje nam!!!!!Zobacz załącznik 572186

karoola u nas tez chyba będzie ladnie:) oby

ja dziś już po śniadanku - małż zrobił jajecznice ze swiezutkim szczypiorekiem- mniam:) zaraz ogarne cos niecos, ubiore się no i ok 10 będę mieć gości :) wpadnie kolezanka ze swoim synkiem:)
w nocy mi się trochę snilo to cale lozysko przodujące...dobrze ze chociaż boczne i jakas szansa na przesuniecie się go dalje od szyjki macicy zawsze jest...kurde powiem szczerze ze się poczułam trochę jak zdmuchnięta swieczka- ja tutaj sobie marzyłam porod w wannie masaze olejki...i inne zaslaniacze prawdziwego "monstrum" porodowego....a może się skonczyc ze pojde pod noz..jak jaks swinia paśna ;/ nie lubie...nie chce...mowilam już dziś do tego lozyska żeby zbieralo dupe i poszlo sobie wyżej bo ja sobie nie zycze żeby graniczylo z moja szyjka- moje ciało ja żądze!
no tak czy siak jestem dlaje pozytywnie nastawiona- przynajmniej do zjebek personelu medycznego - czyli mojej lekarki prowadzącej oraz lekarza który ja będzie zastepywal we wtorek na wizycie- tej przyjmnosci sobie nieodpuszcze....a potem mam szczera nadzieje ze wszystko skończy się tak jak chciałam:)

Dzień dobry. Ja też dziś coś nie mogę spać. Zapowiada się upał, a ja mam do oberwania czarne i czerwone porzeczki. I agrest :baffled: brata poprosiłam, żeby mi wiśnię oberwał, bo jest za wysoka, z mniejszą dałam wczoraj radę. Nie chce mi się, tym bardziej, że potem trzeba coś z tym zrobić. Macie jakieś pomysły? Szczególnie interesują mnie pomysły na porzeczki...

Ewelinkowska wszystkiego najlepszego :)

Deli ja też dzisiaj już od 3 nie mogłam spać. Co chwilę chodziłam siusiu, niewygodnie mi było, kot mnie budził... Tragedia... Jeszcze u nas na osiedlu są ostatnio włamania, włamują się właśnie tak w nocy i jak już się obudzę to bardzo się boję. W końcu po 7 wstałam, bo Basia zaczęła kopać i dopominać się o śniadanko :)
Szkoda, że kombinezon taki malusi. Rozmiar 50 to rzeczywiście za mały. Gratuluję wygranych słuchawek :)

Die mąż bardzo dobrze zrobił! Ode mnie tez masz zrąbkę :angry:!

Koreczek przeraziłam się jak napisałaś o tych gnojkach. Trzymajcie się i uważajcie na siebie. Noście przy sobie gaz pieprzowy może... Mam nadzieję, że policja coś zrobi.

Co do depilacji to ja się golę na wyczucie, ale dziś chyba wezmę ze sobą lusterko. Od czasu do czasu trzeba dokładniej :)

Miłego dnia!

Edit: Kurde rzeczywiście ten czas zapierdziela, ja swoją studniówkę miałam 14 dni temu. Zostało 86 dni... Kiedy?

Pannacota my to równo idziemy :)
jestem wściekła i sfrustrowana ... moje zwolnienie nadal nie dotarło do ZUS-u :baffled: mam nadzieje ze mimo ze tak pozno dotrze to wczesniej zrobia mi przelew i to bedzie max przed 10 sierpnia :( ehh tak to jest jak ma sie 2 zobowiazania w banku a nikogo to nieobchodzi ;/

Dzień dobry :-)
Dziekuje Wam za miłe powitanie. Co do ruchów to dostałam zalecenie żeby liczyć już, ale ogólnie ma być wiecej niż 10 dziennie. Dałam sobie na razie spokój, bo malutka za jednym podejściem wyrabia normę. A najwiecej fika po południu i przed moim snem :tak: I to już nie delikatne kopniaczki a rozpychanie się. Lubię to... na razie pewnie ;-)

Golenia... Już tylko na czuja. Ostatnio do gina chyba poszłam niezbyt hmmm ładna i dokładna :-) Ale jak mąż nie ogląda, to co mnie obchodzi obcy facet. Chyba wypróbuję lusterko...

pietrucha- czytałam Waszą historię. Ściskam mocno i łączę się w smutku. Ważne, że Aniołeczek ma teraz zawsze słoneczko nad główką i już nie cierpi.

persefona - ja od razu dostałam 75g. W smaku da sie wytrzymać. Chociaż bałam sie, bo nie jadam zbyt dużo słodkiego, ale to co pózniej się dzieje... Blee! Do tej pory jak pomyślę o tym, to mdli mnie. A do tego strasznie uśpiła mnie ta glukoza. Są bardziej nieprzyjemne badania, ale ja dziękuję więcej nie chcę

die_perle - jakby to powiedzieć? Mąż miał rację! Ale sama nie wiem czemu w koszyku waży to wszystko mniej niż w siatkach ;-)

deli80- ja niestety też coraz częściej czytam po nocach, żeby nie przewracać się z boku na bok. A jak już śpię to chyba cały czas w jednej pozycji, bo budzę się cała obolała. A do tego obowiązkowo raz zaliczam toaletę :sorry2:

ewelinkowska- wszystkiego naj naj dla Ciebie i maleństwa! Czemu bezkofeinowa? Mój gin pozwolił mi jedną kawkę dziennie, ale to było w 1 trymestrze... Ciekawe :confused:

U mnie dziś lepiej bo przez noc zleciały gdzieś prawie 2 kg wody. Uff! A plany na dziś mam ambitne: upiec karkówkę od mamy (1. Kto to zje? 2. Jak to do jasnej anielki zrobić), dokończyć książkę tego pana z "zaklinacza psów" ( skończył się dzień dziecka dla mojego ciapka), a wieczorem idziemy na pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. Ciekawam okrutnie jak będzie :-)

witajcie!
pietrucha dziękuje że do nas zaglądasz, zawsze będziemy z tobą!
die zrypka się należała! ja ostatnio dostałam taką za zamykanie górnego małego okna co się wiąże z wchodzeniem na niestabilny parapet :p
deli 3 nad ranem???? o matoooooooo, gratuluje 100-dniówki! ja jeszcze tydzień
ewelinkowska sto lat sto lat !!!! dużo zdrówka i radości oraz spełnienia najskrytszych marzeń! ja podobnie jak karola z tej okazji zjadłam batonika :D:D:D
Pannacota nie pomogę ale z porzeczek to chyba jakieś dżemy można zrobić :)
Dżaga mam nadzieje że to zwolnienie szybko dojdzie :/
zabka karkówka? mniam !

dzis rano D. poleciał do sklepu ( nawet sobie budzik nastawił :szok: ) i kupił mi do pracy maliny, nektarynki, świeże bułeczki i wiejską szyneczkę i oczywiście dodał "widzisz jaki ja dobry jestem" a ja mówię "no jesteś, szkoda tylko że nie codziennie :p" :-D

miłego dnia!

Tak sobie siedzę i próbuje wstawić suwaczek, ale nie jest to łatwe na ipadzie :crazy: Ale nie o tym, tak sobie siedzę, a maleństwo fika, aż cały brzuch się rusza. Che che. Fajne. Też tak macie?

reklama
Cześć dziewczyny :)

Wczoraj miałam zalatany dzień. Od rano sprzątanko, zakupy, obiadek, pieczenia ciasta i w końcu całe popołudnie i wieczór spędzone na pogaduszkach z koleżanką też ciężarówką :-D Termin ma 3 dni po mnie, więc ze wszystkim idziemy łeb w łeb:-) Dzisiaj luz, ale i tak wybieram się do tesco bo jeszcze jest promocja na 6-pak chusteczek pampers.

pietrucha ciesze się, że odezwałaś się do nas. Bądź dzielna, powolutku wszystko się ładnie ułoży i tak jak napisałam na zamkniętym mam nadzieję, że szybciutko będziecie mogli oczekiwać kolejnego dzieciaczka.

zabka26 witaj wśród nas :)

Deli gratuluje 100 dniówki :-), ale 3 nad ranem to barbarzyńska godzina. Mój mnie dzisiaj obudził o 4.30, ale dałam rade usnąć. Za to o 8 obudził mnie MEGA skurcz w łydce :baffled: MASAKRA pół godziny leżałam i dochodziłam do siebie.

ewelinowska wszystkiego najlepszego :-) Tylko świętuj grzecznie :-D

die będę trzymać kciuki, żeby te łożysko posłuchało się ciebie i poszło do góry :)

joanna_84 mąż się postarał. Jakby mój coś takiego zrobił i jeszcze dodał "widzisz jaki ja dobry jestem" to dla mnie było by to podejrzane i było by to równoznaczne z tym, że czegoś chce :tak:

Do góry