reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2013:)

hej
i ja się witam w ten ponurny dzień ... która znów będzie narzekać na słońce to do tyłka nakopię :))
Kamea super wieści no i maleństwo duże :)
Agnieszkala trzymam kciukasy za obronę :)
i uciekam pracować ...
aaa byłam w poniedziałek w Poznaniu w Lexummedica i mogę rodzić naturalnie - nie ma przeciwskazań po lasiku :)) no to bye

reklama
Madziarena podpisuje się, kto będzie narzekać to .... ja chce upały :-)
Super, ze możesz rodzić naturalnie,a le o co chodzi z lasiku?

Kamea leż i odpoczywaj, a dzieciaczek już duży, ale oczywiście niech grzecznie czeka do października :-)

Dzaga nie przejmuj się. Ważne że chciałaś dobrze, a jeśli nie chcą słuchać to już nic nie poradzisz.

Rozstępy też uważam, ze jak ktoś ma mieć to będzie mieć niezależnie czym się smaruje...

Ale chłodno :-( Ja wróciłam z pobrania krwi, by na jutro mieć wyniki dla doktorka i wysłałam męża po rogaliki. Mały skakał po pęcherzu i musiałam szybko do domu pędzić więc nie kupiłam.

kamcia ja tez chce jechać tylko nie wiem na którą moje dziecko am zakonczenie roku szkolnego bo chchilam tam juz jechac zaraz po 10 co by zająć sonbie kolejke ...

Ty chcesz sobie kolejkę zająć a ja kombinuję, jak korki ominąć bo trzeba się przez Tychy i Katowice przepchać :-D Może o 11 wyjedziemy.

Dzisiaj nie przespałam nocy, od 23 miałam skurcze równo co 8 minut wystraszyłam się niesamowicie. Nie były silne więc grzecznie leżałam i liczyłam. Stwierdziłam, że jak będą co 5 min. to budzę męża i jedziemy od razu do szpitala. Na szczęście po 2h były co 10-12 min. i jakoś usnęłam nawet nie wiem kiedy, słyszałam tylko budzik o 4.30 (Tomek na rano do pracy szedł). Teraz jest ok. Byle do wtorku.

N Kamcia ja mam troche bliżej .... nie martw sie jak sie tylko dowiem o której mała ma zakończenie to jak bede szybciej to zajme tobie kolejke heheheheh

co do skurczy ja tez bym sie wystraszyła.... dobrze ze przeszły a jak tam nogiii

Kamcia znając mnie to bym tyle grzecznie nie uleżała, ale to chyba też dlatego, bo w pierwszej ciąży w ogóle nie miałam żadnych skurczy więc założyłabym, ze coś nie tak. W sumie mówią, ze ciąża ciąży nie równa, ale ..

Trzymam kciuki by korków nie było.

Kamcia no dobrze że skurcze przeszły, może jakaś konsultacja z lekarzem moze coś przepisze aby sie to nie powtorzyło do tego 37tc

koreczek chyba inne baby by mnie zeżarły jakbym wepchała się w kolejkę hehe A nogi dzisiaj lepiej, kapciuszki dało się założyć :-) zobaczymy jak troszkę postoję przy gotowaniu obiadu :-p

deli ja niestety nie należę do "panikar" więc jestem w stanie wiele znieść (boje się, że do porodu nie zdążę dojechać na czas hehe) Co nie zmienia faktu, że jakby skurcze były częściej to nawet w piżamie bym pojechała !

hej dziewczyny! w końcu chłodniej...

agnieszkala 3mam kciuki!
Kamcia mój D. też nie lubi soli a ja niestety bardzo :/ i zamiast ja się przestawić to teraz o troszkę soli, niestety :/
nnatalie też lubię pastelowe, a jestem tak niezdecydowana że przed malowaniem codziennie po przebudzeniu miałam inną wizję :) skończyło się na zielonym do brązowych mebli, jest stonowany i taki już zostawię póki co :)
deli szkoda że buźki nie pokazało :/
joanna brawo zasłużyłaś na porządny odpoczynek :D
Kamcia też będę w piątek na badaniu ale nawet nie wiem czy 3d czy 4d w każdym razie bardzo się ciesze :) a te skurczy to by mnie przeraziły! najważniejsze że przeszło, byle się tak nie powtarzały
bosmanka wiem jak to jest, też miałam łączyć 3 kolory a skończyło sie na jednym bo już nie mogłam znieść własnych grymasów :) powodzenia ale takie połączenie jak piszesz jest super :)
Kamea ale byczek! :) leż i odpoczywaj
madziarena super wieści że możesz rodzić naturalnie:)

ja od jutra sama w domu do niedzieli :( no ale coś wykombinuje że się nie nudzić:) wczoraj z małym gadałam przez brzuch i tak jakby mi odpowiadało hehe :) fajne uczucie :) pozdrawiam i miłego dnia! :-D

reklama
witam się i ja z "rana" :) villandra8 współczuje sprzeczek z mężem, to nic przyjemnego. Może jednak dotrze do niego, że żeby się dogadać to konieczna jest rozmowa i tego Ci życzę :) co do rozstępów to mi się też pojawiły na brzuszku ale na razie tylko 2 a tak to mam z boku ale je miałam wcześniej już z okresu dojrzewania a teraz się tylko wzmacniają... no trudno jak mają być to i tak nic nie pomoże :( Paulinek nie tylko u Ciebie taka zmienna pogoda, u mnie też tamten tydzień był nie do wytrzymania ze względu na upały a teraz co chwile pada i jest tylko 15 stopni czyli zimno brrrr Kamea ale masz już dużego synka! 1 kg jestem w szoku! Ciekawe ile mój będzie ważył 11 na wizycie skoro na poprzedniej było 506 gram :) cieszę się, że u Was wszystko dobrze :) odpoczywaj Kochana a leki niestety dużo kosztują ale wiadomo, że my zrobimy wszystko dla naszych dzieci żeby były zdrowe i się urodziły o czasie :) dżaga nie przejmuj się ani teściową ani szwagierką, szkoda Twoich nerwów a to wiadomo niewskazane, my wiemy, że chciałaś dobrze :) madziarena, koreczek widzę, że u wszystkich pogoda pod przysłowiowym psem... ciesze się, że możesz rodzić naturalnie, ja jeszcze na ten temat nic nie wiem, może mi coś lekarz powie teraz na wizycie, ale chciałabym SN :) deli w takim razie trzymam już &&& za jutrzejszą wizytę :) oj wiem coś na temat skakania po pęcherzu :) mój mały czasem tak fika, że ledwo zdążam dolecieć do wc :D ale cieszę się jak jest taki ruchliwy :) Kamcia nie strasz takimi skurczami proszę Cię. Dobrze, że się uspokoiły, odpoczywaj grzecznie, wstawaj tylko do wc i na pewno będzie dobrze :) my już po śniadanku, naszła nas dzisiaj ochota na jajka na miękko :) zjedliśmy a teraz by się przydało zabrać za przygotowywanie konspektu do obrony, mamy podane pytania także spoko, teraz tylko się przygotować trzeba :) u mnie coś się słonko przedziera ale zapowiadali na dzisiaj deszcz i zimno... no nic jakoś trzeba przeżyć tę senną pogodę. Buziaki dziewczyny :*

Do góry