reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2013:)

Witam!!!

Pada, pada i pada, ale przynajmniej trochę powietrze si e oczyściło. A do tego zimno. Dlaczego u nas tak jest z pogodą, że albo upały albo zimno i deszcz, że w domu trzeba siedzieć. Nie może być tak po środku?
deli80 przesłałam już moje dane na priv
Pannacota współczuję tej zgagi, moja szwagierka miała w ciąży więc wiem jak się męczyła.
nnatalie04 no niestety faceci to jedna wielka zagadka, mają czasem dziwne poczucie humoru. Nie ma co się przejmować, tylko w sumie nie potrzebnie mamy później dziwną sytuację w domu. Fajnie dostać takie gadżety, zawsze cieszą.
Dżaga zrobiłaś już wszystko co mogłaś, teraz reszta zależy tylko od Twojej szwagierki, szkoda tylko dziecka w brzuszku, ale mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy.
Kamcia2810 leż, leż i odpoczywaj. Ja do 14 też mogłam trochę odpocząć, no oprócz sprzątania w mieszkaniu, ale milej było mi się położyć w czystym mieszkanku, bo już brudno mocno było, a teraz córką wróciła z przedszkola więc już o odpoczynku mogę zapomnieć.
osa_24 powodzenia na wizycie u kardiologa, u nas dziś zimno, mamy dzień wytchnienia od upałów :-)
karoola ciesz się, że wszelkie bóle i niedogodności Cię omijają, ja też mam to szczęście. Gdyby nie rosnący brzuch, kopniaki od maluszka to bym nie wiedziałam, że w ciąży jestem :-) ale to odpukać i nie zapeszać, bo tak jest całkiem przyjemnie. No, męczę się dużo szybciej, ale przeżyję :-)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!!

reklama
Aniu dopisane :-)

Jestem rozczarowana pani dr sprawdziła buźkę, ale nie pokazała na 4D :-(.
Idę robić obiad potem poczytam.

Oj, muszę się pochwalić. Po wielu nieciekawych przygodach (długie zwolnienie, skierowanie do szpitala, bo ciąża była zagrożona, jak wiecie) udało mi się załatwić (potem już przez kilka koleżanek) wszystkie zaliczenia, wpisy, podanie o urlop macierzyński i tak mam zaliczony I rok studiów doktoranckich. :D Yeah! Kamień z serca. Mam już oficjalnie wakacje! Byle pomyślnie do urlopu.

Deli przykro mi, że nie zobaczyłaś twarzyczki w 4d. Ja też do tej pory jestem rozczarowana, że nie udało się twarzy mojego synka w 4d zobaczyć.

joanna153 super, że się udało z zaliczeniem roku

Hej dziewczyny, przepraszam ale nie nadrobię wszystkich zaległości. Poczytałam sobie wasze wpisy z dnia dzisiejszego, ale z resztą nie dam rady :(

Nnatalie
hehe też przekładaliśmy kaloryfer :) Dziurę załatali zaprawą panowie, którzy mi przekładkę robili, ale ja już sama z gładzią szpachlową wyrównywałam wszystko ;) Potem unigrunt i malowanko :) Dzisiaj troszkę się napracowałam, bo przesuwałam szafy z mężem. Trochę przegięłam z tymi pracami, ale chciałam już szybko bo inaczej przeciągnęło by się to na sierpień, po naszym powrocie. Na szczęście nic mnie nie boli, ale już teraz leżę plackiem…

Dżaga ależ to dziecinne zachowanie, takie w głos porównywanie Waszych dzieci przez teścia!
Moi teściowe, bardzo fajni są! Warunki u nich mieliśmy bardzo dobre. Była dobudówka do bliźniaka, z oddzielnym wejściem, kuchnią łazienką i wspólnym ogrodem(takie własne mieszkanie, tylko przy teściach), w świetnej lokalizacji, blisko dwa duże parki, metro autobusy, tramwaje. W centrum, a jednak w zacisznym miejscu. Wszyscy nam się dziwili, że kupujemy sobie coś swojego… Ale cieszymy się bardzo. Teraz się widzimy, jak się umówimy, a nie tak jak wcześniej każdego dnia ;)
Powiedz mi Dżaga a jakbyś kiedyś też tak w towarzystwie zapytała się głośno teścia „dlaczego tak w ogóle on Ci cały czas puszcza w towarzystwie takie uszczypliwe uwagi? Czy to jakaś forma popisywania się w szerszym gronie?” Ciekawa jestem co by powiedział…?

Joanna153 właśnie na dzisiejszy wieczór planuję ten filmik :) Gratulacje z powodu zaliczenia roku!

Agnieszkaala, a w jakiej dziedzinie się bronisz? Przepraszam jeśli już gdzieś o tym pisałaś, ale ja jakaś już zakręcona jestem… ;) Swoją obronę miło wspominam była to dyskusja, a nie przepytywanie. Myślę, że już za chwilę odetchniesz z ulgą przyszła Pani mgr :)

Zaraz się zabieram za wyszukiwanie jakieś fajnej tapetki do pokoju młodej :) Jak już będzie tapeta to dobiorę o niej idealnie kolorki, bo nie chcę tapety w całym pokoju kłaść. Generalnie zamysł jakiś tam jest, ale daleko jeszcze do konkretnego planu! Muszę od czegoś zacząć, to pójdzie z górki. Generalnie mebelki na pewno białe, bo ze wszystkim zawsze ładnie wyglądają ;)

Bardzo ucieszyły mnie dobre wieści od Pietruszki :) Generalnie słowa tych wiadomości doskonale oddają ogromną siłę i wiarę rodziców Stasia, że będzie dobrze! Świetnie!
Kciuki cały czas trzymam!!!

aniula dokładnie mam takie samo zdanie na temat facetów. A potem atmosfera w domu taka ze siekierę można powiesić w powietrzu:/

deli dlatego ja nie chce takiego usg:/ trzeba płacić a nie wiadomo jak wyjdzie i czasem można zobaczyć wielkie nic :/

Joanna gratki zakończenia roku i wakacji :)

bosmanka bede krzyczeć! Nie możesz tak sie forsować i męczyć... Teraz lez odpoczywaj i rób wielkie nic!
ja sie troche obawiam białych mebelek dlatego łóżeczko wybrałam ciemny orzech. Mimo ze białe meble są piękne ale szybko widać brud na nich niestety:/ pochwal sie potem jaka tapetę wybralas:)

Antiope wizytę mam za tydzień we wtorek.

aniula, karoola ja do niedawna też nie miałam żadnych objawów ciąży oprócz kopniaków i rosnącego brzucha, niestety wszystko było do czasu... pierwsze upały i już skapitulowałam.

joanna ciesze się, że wszystko się udało i teraz możesz być spokojna.

deli ja w piatek wybieram się do Chorzowa na 4D o którym pisałaś, nie mogę się już doczekać :D

Własnie zjadłam pół miski czereśni i coś żołądek zaczął mnie boleć- stara a głupia hehe

reklama
A ja raczej nie będę chciała 3D/4D, bo obraz jakoś mnie tak przeraża. Sama nie wiem dlaczego.

No właśnie ja mi też się nie podobało, ale tu sprzęt był bardzo dobry :-(

Deli przykro mi, że nie zobaczyłaś twarzyczki w 4d. Ja też do tej pory jestem rozczarowana, że nie udało się twarzy mojego synka w 4d zobaczyć.

Antiope tylko mój dziś pięknie pokazał buźkę pani doktor i na 2d było widać ślicznie twarz nawet dziurki w nosku, a nie zostało przełączone na 4D :-(

deli dlatego ja nie chce takiego usg:/ trzeba płacić a nie wiadomo jak wyjdzie i czasem można zobaczyć wielkie nic :/

Ja miałam za darmo, bo mój dał skierowanie na prenatalnie i z NFZ miałam robione, ostatnio nie chciał chłopczyk się pokazać i jechałam raz jeszcze by pani doktor zobaczyła czy wszystko OK. No i popatrzyła w 2D, ale już dziś nie przełączyła na 4D i też nie mamy płytki, bo to było 5 minut i nie nagrywają :-(.

deli ja w piatek wybieram się do Chorzowa na 4D o którym pisałaś, nie mogę się już doczekać :D
No ja chyba nie pojadę, bo w czwartek jadę do szpitala :-(. No nic zostaje mi poczekać aż się urodzi w październiku, ale obraz w 2D był dziś taki słodki i całą buźkę pokazał do nas (chyba tylko dlatego, ze siostrzyczka była) Jak jest dobry sprzęt to naprawdę można zobaczyć ładnie twarz.

Do góry