reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2013:)

bosmanka bede krzyczeć! Nie możesz tak sie forsować i męczyć... Teraz lez odpoczywaj i rób wielkie nic!
ja sie troche obawiam białych mebelek dlatego łóżeczko wybrałam ciemny orzech. Mimo ze białe meble są piękne ale szybko widać brud na nich niestety:/ pochwal sie potem jaka tapetę wybralas:)

Spoko juz sama na siebie nakrzyczałam ;) Teraz już lekkie rzeczy mi pozostały, układanie rzeczy na nowych miejscach i przejżenie jeszcze wszystkiego - na pewno znajdzie się coś do wywalenia :) Kurcze z tapeta to nie taka prosta sprawa... Nie wiem w końcu czy będzie. Szukałam jakiejś delikatnej krateczki, albo takiej jak swetry w rąby. Tyle, że te znaleczione to po ok 200zł za rolkę! Niby jedna by mi wystarczyła, no ale...

Nie wiem tez czy nie będzie się to wszystko gryzło ze sobą. Chyba tylko się kolorkami w końcu pobawię :) Strasznie chciałąbym połączyć, szary, bródny róż i być może odrobinę mięty, albo turkusu ale to już tylko w dodatkach! Kuźwa już głupieję! Za wiele rzeczy mi się podoba ;)

reklama
Dziękuję dziewczyny. :* Kurczę, muszę pisać z małego netbooka, forum chodzi z niego jak wół i ciężko się przegląda strony. Coś mi się psuje stacjonarny komputer, działa, gdy mu się zachce, a to przecież nowy sprzęt, grr...
Kamcia, ja również uwielbiam wiśnie. Mamy wysyp w tym roku w ogrodzie. :) Niestety przez infekcję teraz nie mogę ich jeść, bo bardzo mi podrażniają obolałe gardło.

bosmank aaaaa super połączenie!!! Szary, turkus i brudny róż !!! Albo zamiast różu można by dodać żółty ;) ja tez uwielbiam sie bawić kolorami:)

Cześć dziewczynki.
Witam się po baaaaardzo długiej przerwie. przyznaję sie bez bicia, że przez ostatnie 2 tygodnie nie zaglądałam tu wcale :zawstydzona/y: więc wybaczcie, ale i ja pasuję - przejrzałam pobieżnie ostatnie 3 tygodnie (czyli coś ponad 50 stron) i raczej nie odpiszę.

Na pewno trzymam mocno kciuki za Stasia i jego mamę - ale o tym niektórzy już wiedzą.

Witam nowe koleżanki (dopatrzyłam sie chyba trzech)

W kwestii rozstępów, to też niezła ze mnie tygrysica ;-) A smarowałam od początku czym popadło - DAX Perfect Mama, z Bielendy, potem pharmaceris (który mnie uczulił), potem zwykła oliwka. Teraz mam jeszcze trochę serum z palmersa (dość skuteczny bym rzekła) i krem z AA Ja i Mama. Ale rozstępy są p oRafałku i pewnie niedługo znów się poprawią (w sensie bardziej uwidocznią).

No i tyle zapamiętałam....

A u mnie wciąż aferowo - coś nie możemy z moim małżem do porozumienia dojść (nie dziwne, skoro pan małżonek rozmawiać nie ma ochoty). Więc mnie nosi na zmianę z dołowaniem się, ale ja z tych, co wyznają, że co mnie nie zabije, to mnie wzmocni, więc jakoś daję radę - pytanie tylko jak długo jeszcze...
Na szczęście mam wspaniałą odskocznię - już dwa tomiszcza Gry o tron pochłonęłam. Teraz zabieram się za trzecią część, a jak skończę, to będzie serial.
Rafałek na ogół grzeczny - dalej sam nie łazi, ale ostatnio przywłaszczył sobie moje krzesło i przerobił je na pchacza (nie ma to jak pomysłowość - tylko nie wiem czy i ja mam iść za ciosem i zasiadać przed kompem na jego pchaczu???). Czasem pomarudzi trochę, ale to na pewno ta ostatnia trójka, na którą czekamy i czekamy.....
Jak ma wenę (albo wku**a na M), to sobie porządkuję to i tamto...
Jutro wybieram się do miasta - w ramach wizyty lekarskiej z dzieckiem. A w czwartek sama wizytuję - ponoć M wybiera się ze mną na usg (choć jak mu oświadczyłam , że jego teściowa też jedzie, bo ma wyniki do odebrania, to zaczął się wahać - cóż.... Moja mama na usg ze mną nie idzie). A dzidziuś daje czadu i kopie mamusię coraz więcej.

To tyle u nas - mam nadzieję, że w najbliższym czasie znajdę czas i wenę, by bywać znowu częściej. Bo brakuje mi Was.

Witam po kilkudniowej nieobecnosci. Przyznam sie ze podczytywalam ale odpisywac juz nie mialam kiedy. Licze ze juz za dwa tygodnie bede czesciej. Zaczynam odliczanie do wolnego.

Dzaga Jestem troche w szoku w zwiazku z reakcja twojej szwagierki. Gdyby to mnie sie wody saczyly to pierwsze co bym zrobila to dzwonila do lekrza lub jechala na pogotowie. Dla mnie to powazna sprawa i nie przekonuje mnie jak to pisala Nnatali ze kobiety leza nawet do tygodnia bez wod plodowych (wg poloznej):no:

Koreczek jak to mowia z rodzina wychodzi sie najlepiej na zdjeciu. Ja teraz jestem ulubiona corka mojego ojca, bo mnie widuje raz na rok "na zywo" i od czau do czasu na skypie. Wspolczuje samopoczucia.

Kamcia tez bierzemy sie za maly remoncik. Poddasze czeka na wykonczenie. Z jednej strony sie ciesze bo zaaranzuje jak bede chcial, ale z drugiej przeraza mnie wszechobecny kurz i caly ten remontowy bajzel. I jakie ty masz piekne sny:-) A mnie poki co to tylko koszmary. Ale ponoc to w ciazy normalne.

Nnatali, Bosmanka tez mysle nad kolorami na poddasze i juz boli mnie glowa od tego. Tyle fantastycznych, kolorow, wzorow na tapetach, kompozycji, propozycji itd. A nie chcialabym za rok znowu zmieniac.

Nnatalie och te wszystkie dobre rady. Kazdy ma cos do powiedzenia. Najlepiej wysluchac i wypuscic drugim uchem, co najwyzej pokiwac z aprobata glowa, a i tak zrobic po swojemu. I najwazniejsze nietlumaczyc sie!

Pannacota ja taka zgage mialam w poprzedniej ciazy. Teraz cicho sza i mam nadzieje ze tak juz zostanie. Mnie wtedy nic nie pomagalo.

Sony, Deli wspolczuje bolu spojenia. Widzialam jak sie moja znajoma meczyla z takim bolem. Pod koniec ciazy jezdzila na wozku inwalidzkim bo nie mogla chodzic. No i miala cesarke.

Karola wlasciwie tez moge napisac ze mnie nic nie boli, ani nic nie dolega (puk, puk w niemalowane drewno zeby nie zapeszyc). Owszem jestem zmeczona, mam wahania nastrojow, czasami podskoczy mi cisnienie:rofl2:, wracam zmarnowana z pracy i moglabym spac 24 h na dobe, ale to wszystko.

Madziarena moj A tez byl dzis w domu i zaskoczyl mnie obiadem:-) Stara sie chyba przypodobac, bo go nie bedzie caly weekend i za 2 tygodnie tez wybywa na 5 dni.

Oskaa mnie sie Adrian podoba:tak:

Agnieszkaala to trzymam mocno za obrone:-)

Mam nadzieje ze w miare wszystkim odpisalam, ale tak to juz jest jak sie spusci bb z oka;-)

Pogoda sie u nas zalamala. Najpierw byly tropikalne temperatury, a teraz pada i zimno. Ech Belgia...

Cześć dziewczyny.
Jestem już po szpitalu. Wybaczcie, że nie nadrobię zaległości, ale za dużo tego;-)
Generalnie wszystko jest ok. Mały waży już 1 000 g:-) Lekarz faszeruje mnie czym się da. Wczoraj zostawiłam w aptece 160 zł. Już nie mogę dostawać luteiny ze zniżką, bo ciąża jest zbyt wysoka i na tym etapie nie ma na nią już refundacji. Teraz muszę się oszczędzać.

Życzę wszystkim miłego dzionka. Mam nadzieję, że teraz będę już regularnie:tak:

Dzień Dobry w ten mokry dzień :(

Vilandra współczuje nieporozumień z mężem ...
Kamea duże dziecie jak już prawie kilo waży :D no leki są drogie ale dziecko najważniejsze!!
Paulinka mnie też nie przekonuje że bez wód można tyle chodzić bo istnieje duze ryzyko zakażenia wewnątrzmacicznego lub podduszenie/uduszenie.... generalnie dzis drugi dzień bez żadnych wieści ale teściowa jakaś podekscytowana nie była czyli pewnie nie zaczeła rodzić... zA to chodzi i na mnie dziwnie patrzy o_O no trudno ja chciałam dobrze a wyszło jak zwykle...

rozstępy hmm jak maja sie zrobic to i tak sie zrobią... a tak po pierwszej ciazy i ja mam kilka i jedne widac a drugie mniej no cóz nic na to nie poradze o_O

reklama
czesc dziewczynki

dobrze ze u was wszystko dobrze ....

kamcia ja tez chce jechać tylko nie wiem na którą moje dziecko am zakonczenie roku szkolnego bo chchilam tam juz jechac zaraz po 10 co by zająć sonbie kolejke ...

Do góry