reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2013:)

Kamcia ale fajny sen :) też kiedyś śniło mi się że nosiłam swoje maleństwo na rękach, był bardzo realny :)
Sony, Pannacota, osa kciuki trzymam za wizytę
Natalie też lubię master chefa ale nie mam teraz tlc :/ u mnie też malowanie ale tylko poprawienie koloru końcem sierpnia, bo gdzie nie gdzie różne ślady są:/
Kamcia to wypoczywaj dużo, taki dzień z nogami do góry jest wskazany :D
Dżaga u mnie też była burza w nocy, szok, prało żabami równo ! a co ciekawego w rossmannie?

dziś u mnie straszna duchota ale czuje się dobrze :) w piątek połówkowe, już nie mogę się doczekać :D
pozdrawia was i miłego dnia!

reklama
Hej
wpadam się przywitać i lecę - od piątki do wczoraj miałam taki zalatany system, że już nie ogarniam ... dziś w pracy nadrabiam zaległości bo wczoraj miałam urlop .. .
Dżaga - zrobiłas ile w Twojej mocy ... teraz jej problem ...
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty - wszystko będzie dobrze ;)) mi lekarz przełożył z 1-go na 4-go na dodatek będzie miał zasępstwo - jak ja lubię okres urlopowy :/
Natalie ale wy macie powody do sprzeczek :)) też widziałam ten fillmik pośmialiśmy się z mężem :)) gość bardzo kreatywny był :)
Kamcia leż i odpoczywaj.
Ja dzis po pracy tez zamierzam uwalić się na wyrku i poleżeć. Mężu w domku to małą odbierze z przedszkola i obiadek ugotuje :)
Miłego dnia życzę i niech wreszcie przestanie padac ;( od wczoraj leje bez przerwy ...

U nas całą noc lało i teraz dalej pada. Ponoć parę ulic poważnie zalało.
Od jutra mamy remont :-) W sumie to malowanie i po pozmieniam dodatki (dywan, zasłonki, rolety i inne małe duperelki). Mam nadzieję, ze kolorki ładne wyjdą. Najbardziej obawiam się tego "pistacjowego", żeby nie wyszedł jakiś zielony rażący ani oliwkowy. Reszta ścian będzie szara a kuchnia na jasny beż. Naszą sypialnię zostawiamy na później.

Myśle cały czas o Pietruszce i Stasiu. Moja siostra urodziła też wcześniaczka, ale troszkę później, bo w 28tc. Jest zdrowiutki i taki szatan :-D Wszędzie go pełno. Taki śmieszek. die - myślę sobie, że może jakby Pietruszka miała jakieś pytania, to moja siostra na pewno chętnie pomoże.

Sony, Panaccota
za wizytę &&&&&&&&&&&&&&
osa u mnie też było gadanie o imieniu dla naszego dzidziolka. Moja siostra co rusz podsyłała nowe imiona, bo Adrian jej się nie podoba. Teraz odpuściła, bo chyba zdała sobie sprawę, że nic nie wskóra ;-)

Ciao Dziewczyny,

tutaj w końcu przyszła burza z deszczem. Niestety przez niskie ciśnienie kiepsko spałam, do tego maluch bombardował w brzuch do 1. w nocy. :-D Dalej jestem zakatarzona, przygłucha, głowa pęka, mdli (ratuję się tabletkami i pomagają:tak:), ale z dnia na dzień ciutkę lepiej. Jeszcze połowa duomoxu do wybrania.
Wczoraj sobie obejrzałam "Jak urodzić i nie zwariować". Całkiem fajne filmidło. Akurat dla nas. 5fantastic.pl - Jak urodzić i nie zwariować lektor pl What.To.Expect.When.Youre.Expecting.2012.PL.BRRip.XviD.avi - najlepszy darmowy dysk internetowy
Myślę cały czas o Pietruszce i Stasiu. Przypomniało mi się, że moja koleżanka urodziła się w 26. tygodniu. Wyrosła na fajną, zdrową dziewczynę i ma teraz ślicznego synka. Także będzie wszystko dobrze! Mocno w to wierzę. :)

Antiopie dziękuje:*
Aniula moja już drugi tydzień siedzi ze mną i już całewakacje będzie, ja niewiem jak sobie dam rade. Mama obiecała, że na trocheprzyjedzie to troche mnie odciąży bo inaczej to niewiem jak sobie poradze.
Pannacota zimne mleko pomaga na zgage. Kciuki za wizytęzaciśnięte.
Sony również kciuki za wizytę zaciśnięte.
Natalie wspólczuje sprzeczki z facetem. Mi mój wczoraj teżpodpadł, ale ja go olałam.
Dżaga ja się nauczyłam, że nikogo nie warto uszczęśliwiać nasiłe. Jak ktoś niechce naszych rad i pomocy to nie. Ja się nie lubie narzucać.Jak to mój M nie mój cyrk, nie moje małpy. Niech każdy robi co chce. Zwłaszcza,że ja też nie lubie jak mi się ktoś wstrąca. A jak szwagierka głupia to co jejzrobisz, szkoda tylko dziecka. Na głupote i bezmyślność niema rady.
Kamcia a może jesz dużo slonych potraw? Słyszałam,,że znadmiaru soli w organizmie też mogą nogi puchnąć.
Osa kciuki za wizytę u kardiologa.

Ja powoli ucze się do obrony. Trzymajcie za mnie kciuki w czwarek. JUż stresik jest co niestety skutkuje twardnieniem brzucha, ale staram się leżeć więc licze, że jakoś obejdzie się bez szwanku na naszym zdrowiu.
Pozatym jakoś leci. M pracuje w domu od wczoraj więc chodź troche mi lżej. Jedynie troche wkurza, ale na głupote niema lekarstwa niestety, trzeba olać i tyle.

agnieszkaala odkąd wyszłam za mąż to ograniczyłam sól maksymalnie bo mój mąż nie lubi soli. Teściowa nie używa soli i on tak się przez całe życie odżywiał nieprzyprawionymi potrawami (ble to nie dla mnie:no:). Lubi wszystko co ugotuję i uważa, że lepiej gotuję niż jego mama, ale z solą muszę uważać bo marudzi. Więc mój problem na pewno nie jest spowodowany słonymi potrawami i odkładaniem się soli w organizmie.

witam kochane :)
Dziś deszczowo, chociaż teraz u nas jak na razie nie pada więc jest dobrze:) Coś nie mogę się załatwić i dziś rano jak się obudziłam brzuch mnie przez to bolał:/
O 10 przyjechała do mnie położna na szkołę rodzenia :) Zmierzyła ciśnienie, wypytała wszystko żeby wiedzieć w jakim kierunku mamy iść, czyli jaki poród będę miała, jak małe rosną, mówiła że mam sobie przygotować pytania, będziemy mówić o laktacji, o pielęgnacji noworodka o cc i o tym jak po porodzie będzie wszystko wyglądać. Dostałam dwie siateczki (po jednej na księżniczkę) z prezentami i oto co dostałam :
zdjęcie(2).jpg

A teraz leżę i będę czytać i przeglądać te wszystkie ulotki ;)

antiope dziś już mu chyba foch przeszedł i mam nadzieję że nie wyskoczy dziś z czymś głupim.

dzaga na dobrą sprrawę każdy ma swój rozum i każdy jest odpowiedzialny za siebie. Nie przejmuj się tym że gadają że siejesz zamęt, po prostu się martwisz. Dziś właśnie pytałam się położną o wody podcczas cc i zeszło potem na temat co się dzieje jak pęka pęcherz płodowy. Mówi że dziecko nie oddycha wodami tylko przez łożysko i były przypadki że dzieci były tydzień bez wód płodowych, zresztą siusiają a to są właśnie te wody. Ale fakt faktem powinna zgłosić się do szpitala na obserwacje.
U mnie tak jest z dziadkami. Jak przyjedzie moja siostra to "nasze słoneczko przyjechało" a mnie i drugą siostre to już traktują na odwal się. Najbardziej wkurzaja mnie teksty typu że jakbym była grubsza to nie miałabym problemów z ciążą . HAHAHA a co ma piernik do wiatraka? no ale ja ta pyskata jestem więc ta niedobra...

kamcia ten bordo to bedzie taki jaśniejszy pudrowy:) na mocne bordo bym się nie zdecydowała bo taki kolory potrzebują przestrzeni ;) co do opuchnietych nóg to raz puchną bardziej raz mniej.

osa akurat ten drugi pokój co będą łączone kolory będzie malowany trochę póżniej bo narazie zaczynamy od małego gdzie będzie odcien kawy z mlekiem :)ale jak tylko będzie ten drugi wymalowany to pokażę efekty:) Ogólnie chciałam coś nad łóżeczkami mieć namalowane ale jak w nowym roku mam się wyprowadzać to już rodzicą nic na ścianach nie będę malowac ;)
Daj znać po wizycie co lekarz powiedział !:)

karoola mnie opuchnięte nogi narazie omijają też szerokim łukiem i mam nadzieje że tak już zostanie ale nigdy nie mów nigdy. Dziś małe od rana bardziej aktywne więc spokojna jestem bardziej :) Ale przez ten deszcz jestem strasznie spiąca.

deli ja chyba mam ostatnio skopane poczucie humoru i to może dlatego? Ale jakoś nie chciałabym żeby moim córką ktoś tak kitke robił. Chyba S dostałby rurą od odkurzacza po głowie. a on był taaaki napalony na to jakby naprawdę chciał tak robić i to mnie wkurzyło. Ciesze się że spojenie mniej boli. Odpoczywaj ile możesz!

koreczek 3mam kciuki za dobre wyniki ! daj znać potem co i jak !

nula leżakowanie jest fajne:) chociaż jak musisz leżec to czasami masz dość tego leżenia i chce się ciągle po coś wstawać.. Pokój tata maluje bo szwagier sierota jak mu ostatnio pomagal to sufit pomalowal na zielono w niektorych miejscach:| więc woli wolnie zrobić ale sam ;)
Spacerek na powietrzu po deszczu napewno Ci posłuży:)

joanna84 u nas zmiana kolorów bo tam gdzie jestem teraz ja bedzie rodziców sypialnia i sobie robią kolor taki jaki chcą, a w pokoju ktorym będe z dziećmi jest bardzo intensywna fuksja więc dla mnie za intensywny kolor, wole bardziej pastelowe zwłaszcza w zamknietych pokojach.

madziarena bo mnie wkurza to że on stara się moje zdanie zdominować i jak wg niego to jest zabawne to ja tez mam się z tego śmiać i to mnie wkurza i potem się kłócimy, bo wychodzi na to że moge mieć swoje zdanie ale nie do końca...

joanna153 a chciałam ten film akurat sobie oglądnąc ;)

agnieszkala kciuki zaciśnięte &&&&&&&& !!:)

Załączniki

• zdjęcie(2).jpg
    zdjęcie(2).jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 48
natalie moja szwagierka w 1 ciazy prawie w ogole nie miała wód płodowych... chodzi o to że dziecko nei jest do konca chronione jak pęcherze przecieka, zarazki i bakterie moga sie dostac a to niebezpieczne dla dziecka tym bardziej ze nie jest w kontakcie z lekarzem :/
no ja tez jestem ta zła... nie mieszkamy tu nawet roku a często żałuje ze sie dobudowalismy na teścmi ale nie kupilibysmy takiego metrazu co mamy za te pieniadze o_O coś za coś. Najgorsze że każdy mi sie patrzy na rece czego cholernie nie lubie...
ehh szkoda gadać...
jeszcze teściu lubi mi w towarzystwie dogryzać ;/ wiec jak jeszcze dojdzie do niego to z wczoraj to juz w ogóle nie da mi żyć ;/ na dzien ojca kupilismy ze szwagierką kubelek kfc na pol i jak jadłam 4 to do mnie mówi: DAJCIE JEJ CHLEBA - uwierzcie ze kurczak stanął mi w gardle.. o_O

Dżaga faktycznie w trochę głupiej sytuacji Cię szwagierka postawiła, zwłaszcza, że miałaś dobre intencje. Deli ma rację, ja też uważam, że dobrze zrobiłaś mówiąc co o tym myślisz.
Szkoda, że się nie dogadujesz z teściami :-(
Kamcia leż koniecznie. Kiedy masz wizytę?

Osa trzymam kciuki za wizytę u kardiologa.

agnieszkaala kciuki zaciśnięte, ale jestem pewna, że sobie spokojnie dasz radę. Obrona to tylko formalność, ja swoją wspominam raczej jako miłą pogawędkę na temat, niż egzamin.

nnatalie super taka indywidualna szkoła rodzenia. Zapewne dowiesz się dużo więcej niż na regularnych zajęciach w gupie.

Przykre to, kiedy właśni dziadkowie Cię tak traktują...

A ja dziś planowałam iść na jogę dla ciężarnych, ale w takie zimno, to jakoś mi się nie chce wystawiać nosa z domu. Dobrze, że dziś choć nie pada...

reklama
Do góry