reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Witam wszystkie kobietki w upalny dzień!!!

Antiope współczuję bólu głowy, skąd te bóle? pytałaś lekarza?
Iwona Uzar z sexem u mnie tak samo jak u Ciebie, czyli zero ochoty. Szkoda mi trochę męża, ale jest bardzo wyrozumiały i nie namawia zbytnio.
koreczek83 ojej kolka nerkowa, współczuję, bo znam problem. W pierwszej ciąży miałam, wylądowałam dwa razy w szpitalu z atakiem, aż się zawzięłam, zaczęłam litrami pić wodę Jana plus różne świństwa i wysikałam tego kamienie co robił tyle szkody. Mam nadzieję, że u Ciebie nie będzie to kolka nerkowa.
die_perle nogi od chodzenia nie bolą, bo u mnie jak pochodzę za dużo to zakwasy mam później :-) Truskawki fajna sprawa, ja ostatnio truskawki zagryzam arbuzem i sikam jak szalona :-)
Dżaga pamięć w ciąży bardzo zawodzi, ja w pierwszej ciąży zrobiłam zakupy, zapłaciłam i poszłam do samochodu, mąż pyta gdzie zakupy, a zakupy w sklepie na ladzie :-) w tej ciąży aparat na placu zabaw zostawiłam.
osa_24 trzymam kciuki za badania, wyniki i wizyty!!

Wczoraj miałam wizytę u ginekologa, wszystko jest ok, ale z moczu jakaś infekcja wyszła i dostałam jakąś saszetkę z antybiotykiem na jeden raz do wypicia i za 3 dni powtórzyć badanie. Dziś miałam usg połówkowe, wszystko ok, w jak najlepszym porządku i lekarz potwierdził nam córcię!!!!!! To już druga nasza będzie, ale i tak bardzo się cieszymy, ubranka i zabawki będą po Oli :-)
Trochę mi dziś smutno, bo mąż mi wyjechał na statek na 3 miesiące :-( Same zostałyśmy z Olą, ale my silne babki jesteśmy więc damy rade !!!

reklama
aniula ponoć w ciąży zdarzają się bóle głowy, ale nie powinny aż tak często. Jeśli mi nie miną gin chce mi dać skierowanie do neurologa.
Super, że po badaniu ok i będziesz mieć zdrową córeczkę.

aniula ciesze się bardzo ze po badaniu wsyztko ok :) ja czasem sobie mysle ze w sumie chyba bym mogla meic druga corunie:p no ale jest siurak ten wymarzony i tez super:) oj a ja ostanio się smucilam bo mój mąz jedzie na 3 dniowa konferencje jakos w lipcu a tutaj az 3 miechy- wspolczuje ale jak sama piszesz dacie rade:) mój malz wczoraj przyszedł z wiadomoscia ze pod koniec wakacji w przyszłym roku ma tygodniowa konferencje naukowa w Szwajcarii w pięknym zamku i na te konferencje można jechać cała rodzina forma "stawia" wiec się ciesze bardzo weźmiemy paszczaka i oliwke :)

Deli ja tez mam w planach wizyte na basenie, ale to jak jużwyzdrowiejemy. Fajna sprawa w te upalne dni.
Natalie ale super, że położna będzie do Ciebie przyjeżdżać.
Osa kciuki za jutrzejszą wizytę.
Iwona Uzar a ja mam chcice w II trymestrze, za to mój Mjakiś oschły. Mówi, że się boi się o synka.
Aniula gratuluje córci. Ciesze się,że na wizycie ok. ainfekcją się nie przejmuj, w ciąży to normalne. Oj 3 miesiące bez M to ja sobienie wyobrażam, jak na kilka dni w delegacje jedzie to my już z Alą tęsknimy. Alez Was silne babeczki.

Dziękuję dziewczyny za życzenia zdrowia. :) Niestety tracę głos, tak mnie gardło boli. Uważajcie na klimatyzację, bo ja właśnie od niej się dorobiłam. :/ W aptece kupiłam zapas szałwii do płukania.
Die, rewelacja z tą konferencją. Ciekawe, czy ja będę miała takie, gdy wrócę na doktoranckie po macierzyńskim. :D Nie liczę na wyjazd zagraniczny, ale w Polsce tyle pięknych zamków i dworków...

nnatali jeszcze jest troszeczkę do ogarnięcia w pokoiku Maciulka tzn. ciuchy do układania i będzie git tylko najpierw trzeba kupić coś na te ubrania bo jest tu 1 szafa wnękowa i 1 zwykła (taki rupieć) a na 3 a niedługo 4 osób to za mało półek :-)
Maciulek miewa się już świetnie polubił nowe miejsce i najchętniej by siedział na ogródku i się bawił kamyczkami bo niestety cały jest w żwirku ale cóż nie narzekam dobrze że w ogóle jest :-)
Prywatna szkoła rodzenia w domu super sprawa :-)

Maciulek śpi ja podszykowałam obiadek, ogarnęłam kuchnię wszystko pozmywałam, zrobiłam pranie pościel i drobiazgi i wywiesiłam na ogródku jeszcze mam w planie wyprać wszystkie ręczniki dzisiaj i zobaczymy co jeszcze bo słonko przygrzewa więc może szybko będzie schło :-)

Idę dalej działać coś koniec odpoczynku póki synek śpi :-)

Witam się i ja:)

Dzisiaj zaczynam 26 tydzień :D:D ale się cieszę !!! Jednocześnie cały czas myślę i martwię się co tam u pietruszki i Stasia.

madziarena uwielbiam czereśnie, wczoraj z moją siostra marzyłyśmy o nich:tak:

agnieszkaala trzymam kciuki za twoją obronę. A co studiujesz?

die ja też ciężko znoszę upały. Na szczęście moja kuchnia jest na poziomie piwnicy, więc tam mam chłodno i od soboty przeprowadzam się do piwnicy :D

Sony też mam wszędzie blisko, ale w taki upał to pakuje tyłek do auta, żeby zawsze szybko być na miejscu.

Antiope współczuje ci tak długiego bólu głowy. Ja już 2 tydzień męczę się z zatokami, na szczęście już mi tylko katar został lub bliżej niezidentyfikowana wydzielina z zatok.

osa nie stresuj sie, będzie dobrze!

aniula gratuluję córki :D Ani się nie obejrzysz a męża będziesz miała z powrotem w domu :tak:

Teraz zachciało mi się ciasta to jakąś babkę zebrę na szybko zrobiłam. Jak mi znowu wyjdzie zakalec to się wkurzę :crazy:

reklama
kamcia a może to przez ciaze te zakalce...wyobraz sobie ze ja tez piekłam moje zawsze udajece się ciasto z rabarbarem..i 2 razy wyladowalo w koszu bo zakalec..nigdy mi się to niezdazylo wcześniej ;/
to chyba ciaza tak wpływa na ciasto:p

Do góry