reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2013:)

Dzień dobry!
Ale duszno dziś od samego rana. Pobudke o 5 dzisiaj miałam i potem tylko tak kimalam. Zaraz jakieś sniadanko i łóżko. Ubiore sie w coś lekkiego i będę leżeć:)
wczoraj coś mnie zaczęło boleć i myślałam ze to moja blizna na brzuchu, wieczorem patrzę a to nie blizna boli a zrobił sie rozstęp:/ mam nadzieje ze jeden jedyny i wiecej ich na brzuchu nie będzie...

milego dnia kochane!

reklama
Natali a czym smarowałaś brzuch??
Joanna wracaj szybko do zdrowia.

Ja dziś idę do kosmetyczki na pazurki, a co trzeba się odchamić. W sobotę mam imprezę pracowniczą mojego:) Pierwszy raz idę, poznam znajomych z nowej roboty to trzeba jakoś wyglądać. Do kosmetyczki mam 20 min z buta, ale w taki upał to pierniczę, jadę autem :)

bo to tak jest niestety... w domu ciagle jest coś do zrobienia o_O jeszcze jak młoda w domu to juz w ogóle...
wczoraj sluchajcie pojechalam po zakupy a wyszłam tylko z bulkami bo kompletnie zapomniałam co miałam kupić :/ i tak dzis nie wstawie dla córy zupy bo oprocz miesa nic nie mam :( zrobiłam juz liste zakupów i jak maz zje po pracy obiad jedziemy do Lidla i placyk zabaw z córka bo strasznie chce pojsc :)

jak będe w superpharmie to popatrze na te kremy na naczynka moze cos wpadnie w oko :)

Die_perle miłego leniuchowania.
Madziarenka zdrówka dla pociechy.
SonySony kosmetyczna fajna sprawa. Ja bym sobie poszła najakiś masaż.
Natalie a smarujesz czymś brzuch? Ja z Alą i teraz w ciążysmaruje oliwką i ani jednego rozstępa niemam.
Dżaga amnezja ciążowa się zdarza. Ja mam czasem problem zmyśleniem logicznym:zawstydzona/y:

Ale upał :p bleh :p Z domu dzisiaj sie chyba na krok nie ruszę.
Wczoraj mialam test tolerancji glukozy 75gramowej. To byla masakra. Słabo, duszno, niedobrze, bralo na wymioty i tak prawie 3 godziny mnie trzymnalo. Jutro odbiore wyniki dopiero ciekawe czy wszystko bedzie ok. Moja babcia miala cukrzyce typu 2, ja jestem kropka w kropkę jak moja babcia więc to tylko kwestia czasu :confused2:
Zrywalam wczoraj czeresnie z tesciową. Oczywiscie moglam tylko te na wysokosci twarzy bo tesciowa zaraz ze mam sie nie schylac ani nie podnosic rak do gory... Hm a babcia meza od kiedy wie to gdy widzi ze robie kawe z plaskiej lyzeczki to mi mowi ze mam jeszcze odsypac polowe bo mi zaszkodzi... Ostatnio gdy zobaczyla jak jem chipsy to tez nie jedz tego bo Ci zaszkodzi i tak ze wszystkim prawie. heh pilnują :-D
Szukalam postow Pietruchy zeby sie dowiedziec co sie mniej wiecej dzialo. Pietrucha miala zalozony pessar. A ja myslalam ze jak to sie zalozy to juz na 100% wszystko sie trzyma w środku. Kurcze i wlasnie wczoraj do mnie doszlo ze to nie przelewki z tymi bolami podbrzusza i skracaniem szyjki. Niby to czlowiek wie ale teraz to bede ostrożniejsza...

Dżaga gdy usiadlam w poniedzialek przed egzaminem to mialam jakąś pomrocznosc jasną. Nie bylam w stanie zrozumiec co ja czytam w ogole. Nie moglam sie ogarnąć zeby sie skupic. Masakra jest z tym

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki

joanna153 zdrówka, mam nadzieję, że z gardłem szybko przejdzie.

madziarena ja z tą położną załatwiam, bo skoro nie kwalifikuję się do porodu domowego, to chciałabym, żeby mój poród w szpitalu jak najbardziej standardem był zbliżony do porodu domowego, bez tych wszystkich medycznych niepotrzebnych zabiegów. Gdyby wszystkie położne tak do tego podchodziły jak ta, to nie musiałabym się ugadywać akurat z nią. No a poza tym jak jej płacę, to ona będzie tylko i wyłącznie do mojej dyspozycji, a to duży komfort.

Zazdroszczę Ci tych własnych owoców

agnieszkaala to trzymam kciuki za przyszłotygodniową obronę.

die_perle łączę się z Tobą w bólu głowy. Dziś boli mnie trzeci dzień z rzędu; normalnie zwariować idzie. Ale w przeciwieństwie do Ciebie ja nie narzekam na upał. Może nie jest super przyjemnie w ciąży na upale, ale i tak wolę to niż zimno.
nnatalie współczuję rozstępa. Stosujesz jakiś krem?

szczęściara dobrze, że wreszcie do Ciebie dotarło, że to nie przelewki z szyjką. Bardzo dobrze, że Cię tak rodzina pilnuje. Słuchaj ich.

A ja zbieram się na badania krwi, a potem do znajomego z którym muszę obgadać pewną kwestię. Potem jak wrócę do domu, to wybiera się do mnie kuzynka. Ciekawa jestem jak ja to wszystko pogodzę jeszcze z gotowaniem obiadku, skoro na 17.30 mam to USG 4d.

Ostatnia edycja:
ja też smarowałam z Aminia brzuch tylko oliwką teraz też tylko oliwka - na razie rozstępy są ale to z czasów mojego szybkiego schudniecia, na brzuchu nie mam wcale ;)
No aż strach - nie ma co przesadzać i się przemęczać ...

hej dziewczyny!

u mnie również nadal upał, a w piątek ma być ponoć 35 :/
die jeden dzień z dupą do góry ja jestem jak najbardziej za taką polityką!
szczesciara moja babcia też chorowała ciężko na cukrzycę, również się boję że mnie to dotknie :/

jestem w pracy, na biurku wiatrak ale i tak jest okropna duchota...najchętniej popluskałabym się w jakieś zimnej wodzie!
pozdrawiam was i miłego dnia!

antiope- ja nie lubie upalow- dla mnie 25 stopni to juz jest skrajny gorąc :( jestem raczej zimnolubna...takze no mam juz dosyc lata.... a do tego dzisja jest takie cisnienie z epoprstu masakra jakas ;/

reklama
agnieszkaala powodzenia na obronie. Stres w sumie jest zawsze,a le wiadomo, ze się zda :-).
U nas też ciepło idę zobaczyć dziś kiedy basen otwierają i bedę się z córą moczyć, bo basen pod domem prawie 3 min na nogach :-). Uwielbiam slońce moze nei w ciąży,a le i tak uwilbiam ciepełko.
Masaż tez mi się marzy taki relaksacyjny przy muzyce..

die_perle
to fajt ciężko chodzić, bo leje się z człowieka jakby kran odkręcili dlatego czekam na otwarcie basenu. Drzewko cień i nogi w wodzie :-)))))
Może chłodna kąpiel? Poprawi krążenie i się lepiej zrobi. Milego leżenia wannie lub na kanapie.

nnatalie
ja jak dziewczyny tą i poprzednią ciążę oliwką. Co do rozstępu pocieszę, ze mi się zrobiły na piersiach takie małe, a potem piersi doszły do siebie i rozstępy znikły.

SonySony o by się przeszło do kosmetyczki, ale raczej nei dałabym rady siedzieć tak długo. Miłej imprezki.

Joanna wracaj szybko do zdrowia.

Dżaga
ja na szczęście do południa spokój, bo mała w przedszkolu więc odpoczywam. Potem szybki obiad i z mała do parku. Co do zakupów to też chodzę beż głowy i mój wieczorem musi dokupić zawsze coś. Już nie mówiąc, ze jak wracam to idzie w moją stronę, bo ledwo daję radę wrócić w te upały.

Madziarena zdrówka dla pociechy.

szczęściara narobiłaś mi smaka na czereśnie. rano o nich myślałam, a teraz jeszcze mam ślinotok.
U mnie tez babcia miała cukrzyce i jej syn również. Ja się zdałam w dziadka więc mam nadzieję, ze mi w przyszłości nic nie wyjdzie, ale nigdy nie wiadomo.
Kochana chyba wszystkie tak mamy, ze wiemy, ze trzeba uważać na siebie, ale dopiero po usłyszeniu czegoś dochodzi do nas, ze trzeba bardzo uważać.

Antiope to trzymam kciuki by położna była tylko dla Ciebie tego dnia. Kciukasy za 4d&&&&& ja nic na 4d nei widziałam, bo mały pokazywał jak dobrze potrafi się chować :-).

joanna_84
szybkiej dniówki

Czekam na mojego i wychodzę pozałatwiać sprawy nazwijmy je urzędnicze, a tak mi się nie chce...
Kupię sobie truskawki i czereśnie, bo mam ślinotok straszny.

Do góry