reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Hej dziewczyny...u mnie też tak gorąco, że zwariować można. Mąż miał po pracy wyjść z psami, bo ja to słońce to nawet się nie wychylam, ale niestety mój pies chyba miał biegunkę i musiałam czym prędzej z nim wyjść...a teraz sapię :)
W nocy obudziła mnie okropna zgaga...Rankiem było ok ale teraz znowu męczy...jeszcze nigdy nie miałam zgagi i nie wiem jak sobie z nią poradzić! Czy któraś z Was ma zgagę? I co ewentualnie można wziąć na nią?

reklama
sony od jutra ide na 2 tygodnie urlopu

Paulinek mnie tak bolało że myślałam że padnę byłam dziś u rodzinnego szybko podejrzewa kolkę nerkową jutro mam usg nerki

joanna84 no super zjadłabym coś takiego

landrynka dużo dużo pij kobikto

nnatalii to dzionek udany ... loda tez oczywiście zaliczyłam dzisiaj a wyprawkę to już prawie skompletowaną

antopie u nas szkołą rodzenia jest za darmo .. taki program piekarski

kamea no to się ciesze że z synusiem wszystko ok

iwonka w październiku to przejdzie

ewelinkowska ja miewam zgagę (choć ostatnio na szczęście nie) i jedyne co mi na to trochę pomaga to mleko, bo migdały, które również poleca się w ciąży nie bardzo.

koreczek no w Krakowie niestety nie ma darmowej szkoły rodzenia. Kiedyś w jednym szpitalu była sponsorowana przez miasto dla mieszkanek Krakowa, ale w tym roku niestety nie.

o matrko czy wyscie sie wsciekly:p wczoraj mnie nie bylo na głownym a tutaj miliony stron do nadrobienia/:p wariatki pozytywne:)

no to ide czytac i pisac :) do startu gotowi start)

kamcia 11 szt ....chyba mi slabo:p no ale domostwa trzeba strzec- mam nadzieje ze dlaiscie rade!

bosmanka
hot doga mówisz...z taka prazona cebulka?? :D no ale kurde nie zrobilas zdjecia??? ja nawet nie wiem jak konska glista wyglada:p w polaczeniu z ketchupem na sukience i parówka zapewne jest to widok godny zainteresowanaia:D u nast akie upaly ze ja mam jadloswtret... ;/ oj na zlot zabytkowych autow to bym pojechala! bez dwoch zdan!

joanna84- ja tez juz sie lapie na tym ze niby moge duzo szlaec..ale potem umieram..;/ jednak trzeba mierzyc sily na zamiary :p gratki z okazji wstapoenia w 20stke:)

dzaga ja mam z gola na odwrot- spie w nocy jak zabita...a i w dzien czasem przycupne i usne na jakies 2-3 godzinki :p daj znac jak tam test glikocoway ja mam z atydzienw piatek i juz zaczynam sie martwic bo w poprzedniej ciazy mialam cukrzyce...

osa o jeju...to zapewne pogoda ma wplyw na ten stan ;/ wpsolczuje... pij duzo---choc 3,5 litra to mega ilosci- ale woda zdrowia doda- lez wypoczywaj i sie oszczedzaj! gratulacje z okazji 25-ki:p

madziarenka- jak juz pisalysmy na zamknietym...moz ejednak czas zwolnic i isc na l4...daj sobie odpoczac kobieto!

sony nawet nic mi nie mow..u nas 37 stopni w cieniu jakas masakra...tak tak nad jezioro! koniecznie!!! ja upaly znosze tak jaz zawsze czyli- nienawidze takiej temperatury poce sie jak swinka piggy, nawet mi sie piczka poci;/ na szczescie- odpokac- poki co jeszcze mi nic nie puchnie...i moje nielubiejstwo wysokich temperatur oraz moje samopoczucie w takie dni - jest u mnie clakowicie normalne- jak w ciazy nie bylam tez tak bylo wiec narazie reakcja organizmu jest calkiem normalan..ale szczerze??? siadlabym dupa na mule w jakims jeziorze i tak siedziala bez przerwy az te upaly sobie nie pojda w piździec.

szczesciara
tesciwoa ma racje- nie dosc ze ty nie masz doswiadczenia w prowadzeniu auta to jeszcze w taka pogode ludzie ogolnie ejzdza jak jacys popieprzeni...a autobus to w ogole odlot:p no chyba z e klimatyzowany:p jak po tescie glukozy?? ja z atydzien.

landrynka ty wiesz ze te twoje juz obecne i przyszle chopaki sa ekstrasne:) wez ty teraz rzeczytaj to co napisals tlustym drukiem na stronie 656! bo to sie ciebie tez dotyczy moja kochana! i to bardzo !!!

aniula wypad byl naprawde udany! ja tez juz postanowilam ze znaim paszczak przyjdzie na swiat nalezy nam sie taki wypad i relaks coby naladowac akumulatory! powiem ci z eto osiedle tych domeczkow w tym sosnowym lasku jest cudne! uwielbiam takie klimaty! ja raczej jestem za takim sposobem spedzania urlopwo niz te "animacje w 15 gwaizdkowych hotelach i lezakowanie nad basenem wsrod opaslych wspolurlopowiczow"

karoola-
chyba sie tez wybiore na basen..upal niesamowity a faktycznie clzowiekowi coraz ciezej...w wodzie lekkosci sie anbiera:p no i czekam na ten powoz:) pewnie nie tylko ja:p

nulka
super ze zdazylas ze wsyztkim i praca w terminie oddana! gratulacje:) no to teraz szybko w lipcu obrona i bedziesz pani mgr:)

rajani-n
o to teraz do dietki czerwone miekso i zielone warzywa zeby hemoglobine porpaic!

antiope
mam nadziejej z espotkanie z polozna wypalilo??

janna153
- i jak tam twoje wymioty?? nausem cos pomogla czy ejszcze niew idac efeltow??

koreczku- nom czas na wolne od pracy czekamy na ciebie:)

nat- widze ze ty tez osoaytnio sie nieudzielalas na forum jak i ja:p ale ja tez wiekszosc czasu jestem na zewnatrz wtedy sie lepiej czuje nawt mimo upalow:) swieze powietrze i spacery mi robia dobrze:p trzymama kciukaskji za wizyte- napewno juz jestes po zaraz lece na watke o wizytach i docztam:) pani w sklpeie jaks gupia...na zdjeciach wygladasz naprawde slicznie z slicznym brzuszkiem a nie z jakims mosntrualnym pffffffffff:p

antiope-
widze z espotaknie doszlo do skutku- wlasnie ja teraz tez dostalm list od kasy chorych ze jesli bede chiala swoja polzna miec przy porodzie na tzw. wylacznosc to oni pokrywaja ten koszt do 250 euro (czyli tak jak u ciebie ok 1000 zl) wiec teraz zapytam sie mojej polznej jak bedzie u mnie na nastepnej wizycie ile ona sobie liczy za taki "indywidulany porod"- jelsi sie zmieszcze w tych 250 euro to super- no ewentualnie troszke moglabym doplacic ale tez w granicach normy. co do reeszty- hmmm trszke szkoda ze akurat u was prkatycznie za wszytko trzeba placic ;/ to jendka powinno byc refundowane przynajmniej w jakiems stopniu...

kame-
ciesze sie z epo badaniu wszytko ok :) nom i gratki z okazji 100% gwarancji na hot doga:p trzymam kciuki za szybki i skutreczny pobyt w szpitalu :) nie lam sie kochana- w pierwszej ciazy tez 2 razyz aliczylam szpital- wiadomo nikt by nie chcial- ale warto sobie wtdy powiedziec- to dla mopjego dobra tak trzeba- a przy okazji- masz wakacje od wsyztkiego innego:) wszyscy o ciebie zadabja! bedzie dobrze:*

o joanna153- wlasnie doczytalam ze tabletki pomagaja- strasnzie sie ciesze ze choc po perturbacjach z doistawa przynajmniej pomagaja!! :)

zabciu-
biedny maciulek..i noc zarwana wspolczuje:( a jak sie zaklimatyzowlaiscie w nowym mieszkanku? juz czujesz sie na swoim miejscu - w swoich kątach??

agnieszkalala-
super weeknd:) z zamoscia pochodzila moja sw.p. babusia:) piekne miasto

ewelinkwoska
witaj w klubie u mnie tez upaly niedowytzrymania...37 stopni w cieniu jakis odlot...ja mam zgage ale juz coraz mniej...zmienilam diete i mi lepiej:) ale mam tez lek dla ciezarnych na zghagae- ale w splsce go nie ma..z tego co slyszlam w poslce ciezarne biora rennie?? czy ranigast??

dobra chyba doczytalam wszytko...

a co u nas...a wiec wczoraj caly dzien bylam u kolezanki w wiosce pod hannoverem..oczywiscie nie bylabym soba gdybym nie pomylila autobusu i nie wyjechala gdzies wpiździec i jeszcze dalej...oczywiscie ze siedze nie wtym autobusie co trzeba ...zoreintowalam sie jak juz zobaczylam psy szczekajace dupami...;/ czekalam 30 minut w szczerym polu na jakis autobus powrotny....potem znowu zle wysiadlam i cala wisoke musilama przespacerowac na wlasnych stopach..upal byl oczywiscie adekwatny do tego ze muslam isc na piechote...potem posiedzialam u koleznaki- ku wielkiej uciesze jej 2 letniego synka ktory chyba zapalal do mnie jakas wielka miloscia bo sie z podniecenia 4 razy sesikal i ciagle mnie calowal- oraz powiedzial- gdyz jego mama tez w ciazy- ze bedzie mial siosiczke mawinke:p - czasemw ymawia moje imie mawina ...ale czasem wagina:p nastepnie poszlysmy do jeszcze ejdnej kolezanki ktoa swieoz urodzila u ktorej byla moja kraolina ze swoja emily...no i posiedzialsymy w gronie matek karmiacych i ciezrowek..pozniej z karolina ruszylysmy w droge powrotna i tez sie zagadlaysmy tak spacerujac ze doszlysmy zamiast do pierwszego prztsanka do koljenej wioski..wiec tez wczoraj z 15 km zrobila piechta:p ale luz:p
dzis bylamw miesice na snaidanku...polazilam po sklepach..po powrocie zkaupial soibie 3 kg poslkich truiskawek i zjadlam polowe i chyba mi sie zaraz uleje:p upalllllllllllllllllllllllllll ze poprpstu masakra...no to tyle:)

hej
ja po badaniach i tej wstretnej glukozie... czekam na wyniki az sie w necie pokaza... pozniej byłam u kolezanki...
u nas tez upal pod 30 stopni ale pochmurnie jest pewnie bedzie burza pozniej :/

jutro sie odezwe..

die_perle absolutnie się zgadzam, że pewne rzeczy nie powinny być płatne; np. szkoła rodzenia. No ale co zrobisz, skoro nie jest. Dobrze, że w większości szpitali nie praktykują już tego, że płatny jest np. poród rodzinny, bo to moim zdaniem już mega przegięcie. To, że położna indywidualna jest płatna, to jeszcze nawet rozumiem; szkoda tylko, że to naprawdę duża kwota.
Truskawki mniam. :-)

dziewczyny pietruszka w nocy urodzila stasia- 23 tc- stan satsiunia jest ciezki ale maly jest silny i wlaczy wazy 535 g- modlcie sie trzymajcie kciuki i wierzcie ze bedzie dobrze!

die normalnie mi cisnienie skoczylo:szok: wczoraj mialam sie pytac co u pietruchy, a tu taka wiadomosc:szok: nie pozostaje nam nic innego jak trzymac kciuki za nich. mam nadzieje, ze stasio silny jest.

O matko! Trzymam kciuki mocno zaciśnięte za Stasia, żeby dał radę. Normalnie nie wiem co napisać.
Pietrucha trzymaj się. Musisz być silna dla Stasia.

reklama
Do góry