reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Kamcia pracowite popołydnie bedziesz mieć:)
Ale potem odpocznij.

Interesy interesy tu robicie:) I dobrze trzeba sobie pomagać:)

Na obiad zrobili ziemniaki z mizeria. chłopaki zjedli jeszcze jajo sadzone. wszyscy najedzenie i Bastek zadowolony fika znowu. Żeby tylko nie wykopał znowu przytulania.

EDIT: na poprawienie humoru:
leze własnie na kanapie i Bastian sie kreci... wiec go zaczepiam cześć mały co słychac? zaczepki typu najadłeś się obiadku. Dobre było... a mat siedzi kołomnie i gra na telefonie w angry birds.
TEXT MATA: EJ DZIDZIUS BEDZIESZ ZE MNĄ GRAĆ W ANGRY BIRDS?
patrzy brzuch faluje...
A Mat na to: EJ sorka ty nie jestes dzidziuś tu jestes sebastian... i klepie po brzuchu.

Az w brecht wpadłam. P. sie az opluł.

Ostatnia edycja:
reklama
Landrynka Mat jest świetny :-)

Deli i reszta dziewczyn co powiedziałybyście na dział "kupię, sprzedam, zamienię"? Jest już wprawdzie temat o zakupach, ale tam się bardziej chwalimy i doradzamy i w tym natłoku postów mogłyby się zgubić te z ofertami. A dział "kupię, sprzedam, zamienię" byłby bardziej jak tablica ogłoszeń.

Witam po wczasach!!!

Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej :-) Pogoda nam dopisała, więc trochę się opaliliśmy, a najlepsze z tego wszystkiego było to, że nasza córka była całe dnie na dworze, wychodziła rano jeszcze w piżamie, a wracała do domku ok 21-22. Super sprawa, my na tarasie grillowaliśmy a dzieci obok nas na plac zabaw. Polecam miejsce w 100%, cisza, spokój i komfortowe domki. No i czerwiec fajny miesiąc na wyjazd z dziećmi, bo nie ma jeszcze tłumów na plaży i chodnikach. Wiem, że nie nadrobię tego co napisałyście, ale postaram się wszystko poczytać i coś odpowiedzieć. Na plaży przebywałam w górze od dwuczęściowego stroju sprzed ciąży a do tego krótkie spodenki. No i duży filtr na brzuch, a jak leżałam na leżaku to brzuch przykrywałam koszulką.

Nasz ośrodek kasował sobie 250zł za domek za dobę (wyszło nam po 125 zł za 3 osoby za dobę), ale tylko do końca czerwca, bo później lipiec i sierpień to już 500zł. Domki max 9 osobowe. Ale super miejsce.
O nas

niewidzialna paskuda witam na forum!!
Takhisis gratulacje córci, moja gin tez mówiła, że przepływy w badaniu połówkowym są zbędne więc umawiając się na usg nawet o to nie pytałam, chyba, że jest w cenie to doktor zrobi, okaże się w środę. Będę miała usg połówkowe z echem serduszka dziecka.
Iwona Uzar no to gratulacje synka. Płeć jak płeć najważniejsze, że zdrowy i wszystko jest ok.
cynamonka20 mi w tym roku 33 stuknie, sporo już latek mam.
joanna_84 mnie też łapią skurcze łydek, najczęściej w czasie snu. Straszny to ból. Wyczytałam kiedyś, że to normalny i częsty objaw kobiet w tych tygodniach ciąży.
Rajani książka bardzo fajna, sama mam i czytałam przy pierwszej ciąży, teraz też pewnie będę. Wg mnie lepiej kupić na allegro używaną, bo nowa jest bardzo droga. Jest jeszcze w oczekiwaniu na dziecko (pierwsza część) i Drugi i trzeci rok życia dziecka. Ja mam nawet taki kalendarz pamiętnik z serii oczekiwanie na dziecko, fajna sprawa, przy pierwszym dziecku też miałam i teraz porównuję obie ciąże. Fajnie powspominać :-)

Dobrnęłam do końca, ufff... trochę tego było. Nie odpisałam na post każdej z Was, przepraszam, ale to było nie możliwe.

Kurna...dziewczyny...ja już totalnie wypadłam z obiegu:(

Antiope bardzo dobry pomysł i z chęcią poszłabym na taką wymianę, ale kurczę dopóki nie zobaczę pipki leżącej po porodzie na moim brzuchu to nie będę pewna, że dziewczynka w 100%...dlatego póki co boję się oddawać.

bosmanka Mój problem ze strojem kąpielowym rozwiązał się...kupiłam dzisiaj pareo, ale zakładane na ręcę...nie wiedziałam, że coś takiego istnieje...
http://allegro.pl/sukienka-plazowa-pareo-sarong-kolory-lato-2013-i3315359901.html coś takiego kupiłam, tylko cholera dałam 45zł...

Ostatnia edycja:
Takhisis super, że Cię wymiana interesuje. W sumie ja też mam pewne obawy, czy się nie pozbawię ciuszków, a po porodzie okaże się, że w jakiś dziwny sposób synuś jednak okazał się córeczką. Wrzucę co mam do zamiany na nowy wątek, a Ty zawsze będziesz mogła do tego wrócić po porodzie i jeśli wcześniej nie wymienię się z innymi dziewczynami, to będziemy mogły się powymieniać.
[FONT=&quot]
Super ta sukienka plażowa. Bardzo fajny wynalazek, też jeszcze czegoś takiego nie widziałam.[/FONT]

Djablica witaj! :)

Aniula boskie miejsce - niestety gdzie nie spojrzeć to ceny domków w sezonie są powalające!
Ale fajne miejsce na nasz zlot np. za rok ;) :) Choć lepiej byłoby znaleźć coś w bardziej centralnej Polsce, aby każdy miał w miarę blisko :)
Fajnie byłoby się spotkać w jakiś dłuższy weekend :)

Dobra ja już myślę co za rok... a tu się trzeba skupić na ważniejszych rzeczach ;)

Wczoraj byłam na pikniku naukowym - tłumy straszne. Żałuję, że nie mam zdjęcia jak jem hot doga, keczup cieknie mi po sukience, a ja trzymam w drugiej ręce probówkę z glistą końską i z wielką fascynacją się jej przyglądam ;)
Potem na szybko umówiliśmy się ze znajomymi, wyskoczyliśmy do outletu, a potem do kina na Kac Vegas 3 - idealny film na ten czas dla mnie. Sporo śmiesznych gagów, momentami wyłam ze śmiechu ;)

Dziś jakoś tak na spokojnie - obżarstwo górą :) Zjadłam jabłka w cieście (takim naleśnikowym) i makaron z truskawkami. Teraz leżę i masuję brzuch :) Małż jedzie na zlot zabytkowych samochodów zaraz, ale ja jakoś już nie mam siły się ruszyć...

Joanna153 widziałam Twojego motyla na handmejdowym wątku - świetny jest!!!

witajcie!
nie zaglądałam od piątku ale miałam zalatany weekend, bez mojego D. to szalałam z przyjaciółmi, chyba za dużo :/ trzeba zwolnić tempo
Landryna zdrówka!
Kamcia ja mam starsza babinę za ścianą która w ciepłe dni trzyma szczekającego psa na podwórku niemalże pod moimi oknami, ona ma z drugiej strony, pociesza mnie fakt że od przyszłej wiosny to może zapomnieć! wiem że jest stara i schorowana ale ma jakąś babę do pomocy co jej chodzi z psami więc na wiązanie na podwórku już nie pozwolę!
djablica witaj!
die fajna wyprawa taka noc muzeów, można się "odchamić" ;)
Landryna uh to ciężka nocka i poranek, współczuję ://
Kamcia 11 dzieciarków? powodzenia! mam nadzieje że impreza udana :)
aniula fajnie że pogoda ci się udała i wypoczęłaś :)
Takhisis fajna ta sukienka!

ja dziś 20 tydzień zaczynam za suwaczku :) chyba jako ostatnia no ale w końcu jest :)

pozdrawiam was i miłego wieczorku!

reklama
Do góry