reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2013:)

Takhisis moj T chodzi z nami na wszystkie badania bo i na wszystkich mam robione USG. Na samym badaniu siedza z A przy biurku, a na USG wchodza za parawan.

Ewelinkowska
ja tez pochodze z Tarnowa:-) (tzn okolic ale to rzut beretem)

Piwo bezalkoholowe. Tu widzialam takowe, ale maja wlasnie 0,4; 0,5; a nawet 1,2 %. W zeszlym tygodniu skusilam sie na takie 0,5% i powiem ze nigdy wiecej. Smakowalo jak jakis przeslodzony sok niewiadomego pochodzenia. Nie mialo nic coby przypominalo piwo. Ochyda. Stwierdzilam ze juz wole poczekac i napic sie pelnowartosciowego produktu.

Ja sie dzis tez wybycz

reklama
Hej dziewczynki. Pogoda u nas nareszcie ładna, wiec spędziliśmy z D miłe popołudnie. Najpierw poszliśmy na lody na Starowiślną, potem na spacerek po Kazimierzu i do knajpki coś przekąsić. :-)

Takhisis my planujemy zabrać córkę D na USG.

agnieszkaala a to ja w takim wypadku też się zdecyduje. Mój lekarz od genetycznego też ma takie wielki ekran dla oglądających i osobny dla siebie:) W sumie jeszcze nie pytałam lekarza, ale myślę, że skoro płacę 250zł to mogę mieć małą zachciankę:)

aniula99 a dlaczego na genetyczne nie pozwala? Nie chce być rozpraszany? Ze mną na pewno będzie mąż, więc będzie miał kto pilnować . Moje dziecko raczej jest bardzo grzeczne w gabinetach lekarskich i siedzi spokojnie, aż przyjdzie czas wyjścia, więc raczej nie będzie problemu.

villa ja taki netodetox miała bardzo długo i sumie jestem zadowolona, bo muszę przyznać szczerze, że trochę za dużo siedziałam na necie.

Pytanie do "fanatyczek" Gry o Tron. W pierwszym sezonie śmierć Starka powaliła mnie na kolana...ale ostatni odcinek to cios poniżej pasa...normalnie nie mogłam usnąć. I teraz pytanie...czy jest sens zacząć czytać książkę, ale dopiero od momentu zakończenia filmu, nie cofając się do poprzednich części? Od której książki musiałabym zacząć, żeby być na bieżąco z filmem?

Ja bym zaczęła od początku. Mój M. mówi że książka jest o wiele lepsza..i w filmie często są przekłamania..
Nas też ten ostatni odcinek powalił na kolana.. chociaż ja czułam,że to 'wesele' trochę podejrzane..

I przyszedł czas na nadrabianie dośc spora ta wasza produkcja....

Pereła
... masz nauczke... teraz ukladaj odrazu jak sie wypierze. i od razu do prania zanoś:) Cobyś sie nie musiała narabiać.
Fajne takie miesięczne wakacje w PL. Zabierz mnie ze sobą:))

Osa wracałaś sie po truskawy... za dobra dla męża jesteś. Dobrze ze udało ci sie ogarnac wizyty u lekarzy.

Basia J
ale masz gromadke w domu:) wow przy takiej rodzinie warto mieć 5 min tylko dla siebie ( lubie twoje piątki).

Antiope juz sie z myslą kolejnego faceta w domu oswoiłam. Kolejnej próby nie będzie. Taki stan ilosciowy wystarczy.

Joanna grunt ze rocznice spedziliscie razem. a to najwazniejsze. Gratulacje. Nadrobicie jeszcze...

karoola oj nieraz takie rozgadane jesteśmy ze sama nie nadążam.. a siedze godzinami na kanapie i grzebie w necie.

Kamea oby bartus pozostał bartusiem. Chyba juz ilosc numerów wykrecanych nam przez grochy wyczerpany.
A łózka pietrowe fajna sprawa.

aniula... niech maz wymyje okna a ty załóz jakies okulary.. odpoczywaj jak chca ci pomagać.

Delucha... dokłądnie kazali odpoczywać to odpoczywajmy. Trzeba dmuchac na zimno. A porzadki zostawmy na ostatni miesiąć:))

Panaacota juz niedługo sie dowiesz kto tam mieszka w twoim brzuszku.:)

nataliee i kupilas coś fajnego pannom w tym smyku?

żaba ciesze sie ze masz flata:p

Iwona U. u mnie działa kawa plujka niesłodka.
Czysci jak trzeba.

cynamonka
gratulacje synusa:)

Pauliek do poniedziałku juz niedługo.. a potem bedzie super randka.

Kamcia i co ciekawego zakupiłaś na zakupkach?

Ewelinkowska no prosze... remont pełną parą ruszył.. nie przemeczaj sie tylko..

agnieszkaala moze lepiej te bole skonsultowac?

Vila kazdej czasami detox od neta sie przyda.
Moze sobie zapodam tak od przyszłego czwartku? hmmm pomysle czy wytrzymam bez czytania was.
-------------------------------------------------
Ojaaaa dotarłam do końca.

Wczoraj miałam nocne przytulanie do wc. Ja to chyba duzo milosci potrzebuje. Tak sie przytulać.
Młody kopnął kwas z zoładka wyleciał do przelyku i poszło...
I tak przez pół nocy.

Zakupy wmiare udane... Randka tez super. Najadłam sie strasznie :)
Mat był dziś na wycieczce w aquanarium i dziecie kupilo sobie samo loda... normalnie super:)) Pani mi troche pomogła. Ale wszystko bez mamusi:pP
Jestem zadowolona z niego strasznie.

A co najgorsze ze zmeczona stresznie jestem. i ciagle mi niedobrze... wiec pewnie dzis zapowida sie powtórka z wczoraj.

Miłej nocy ... trzymajcie sie i odpoczywajcie.

Witam wczesną porą. Mąż wrócił, obudził i teraz zasnąć nie mogę ehhhh. Będzie miał rano wyrzuty.

Wszystkim nowe ciężarówki witam :-). Przepraszam, że ogólnie ale nie chciałabym nikogo pominąć, a o tej godzinie o to łatwo.

Landrynka współczuje przytulania i gratulacje dla Matta.

Osa mnie też czeka wizyta u ortopedy. Ciekawe co mi powie? Lekko się boje, że ciąża zakończy się CC :-(, bo to moje spojenie jest w nie najlepszym stanie, a to dopiero końcówka 5 miesiąca.

Takhisis odpoczywaj ile się da i po wizycie daj znać co ci jak.
Też się zastanawiałam czy Oliwii nie zabrać na prenatalne? Pani dr nie ma dużego TV, ale bardzo dobry obraz i myślę, ze Oli by zobaczyła co nieco. Odlicza na paluszkach kiedy to brat się zjawi, bo się doczekać nie może. Zaczęła nawet lalkę Agatkę nosić, by się przyzwyczaić do noszenia dzidzi, bo braciszek malutki będzie :rofl2:.

Agnieszkaala jak wiadomo każdy ból przy ciąży może być od czegoś innego. U mnie zaczęło się od bóli podbrzusza po dłuższym chodzeniu (też spojenie i CC dają znać o sobie), a teraz to spojenie już napier***** tak, ze się wytrzymać nie da i chodzę jak babcia na zwolnionych obrotach. No i krótkie spacerki. Dobrze, ze blisko park i ścieżka rowerowa. To ja siedzę na ławce, a Oliwia sobie jeździ inaczej by kapa była.
Jak nie jesteś pewna czy to, to najlepiej skonsultować to z lekarzem. Mój niestety potwierdził :-(.

Cynamonka
przyjeżdżaj i zabierz ze sobą słoneczko do PL :-).

Natalii tak wam się śpieszyło na szkolenie, ze zapomnieliście o bileciku! Cóż zdarza się najlepszym. Ja pamiętam jak raz przyjechałam do jakiegoś miasta i nie zauważyłam, ze tam parkometry i zostawiłam autko i poszłam na zakupy. Po powrocie ZONK- mandat, ale byłam zła na siebie.
Cieszę się, ze szkolenie udane i do tego zakupki super (czekam na zdjęcia).

Vill
ja podczytywałam forum, ale nie odpisywałam, bo brak weny. Za to też zrobiłam porządki. Poprane, poprasowane i czekam aż remont się skończy, bo się lekko wydłuża. No nic nie narzekam, bo mąż dzielnie sam robi ściankę i podwieszany sufit. Po za tym i tak nie mam wybranych jeszcze kolorków to czas mi się przyda :-).
Co do łóżeczka to ja też oglądam i oglądam i sama nie wiem czego chce. Najlepiej piękne, tanie i pasujące :-).

Pannacota leń dopada każdą z nas. Najważniejsze by mąż zaliczył egzamin :-).

Anula najgorsze pakowanie i potem rozpakowywanie. Życzę udanego wyjazdu i dużo słoneczka.

Antiope też się cieszę, że w końcu słoneczko wychodzi, bo już depresja dopadała mnie i Oliwię. PO za tym Oli jutro na wycieczkę jedzie z przedszkola więc pogoda się przyda, by dzieci skorzystały.

Perle
w ciąży niestety tak mamy, ze zapominamy o pewnych rzeczach. Dobrze, ze weszłaś na e-mail i maż do pracy może w sobotę podjechać i druknąć.
Daj znać jak fajerwerki i czy piwko schłodzone smakowało?

Ewelinkowska u mnie tez remoncik, ale większy, bo i stawianie ścianki + podwieszanie syfitu.
Kolorki bardzo ładne wybrałaś. Podobny zielony mam w kuchni.
Ja jestem w zawieszeniu z moimi kolorkami. Zastanawiam się nad szarym i białym oraz ciemnymi dodatkami w salonie Szary w salonie | Projektowanie i aranżacja wnętrz Bielsko-Oświęcim-Wadowice-Katowice (chciałam też kamień szary koło kominka, ale mojemu się nie podoba) salon.jpg, a sypialnia fiotet z szarym https://www.google.pl/search?biw=12...ls%2F2debda7c85108ea768cafcdfdb3d3588;400;244 ale jeszcze nie wiem, bo jest w niej dużo światła i tu mogłabym poszaleć z ciemniejszymi barwami, ale jakoś weny ostatnio brak :-(. Pokoje są odgrodzone ścianką, ale bez drzwi będą więc muszę się łączyć ze sobą barwami. No nic mąż skończył podpinać światełko i za niedługo trzeba będzie się zdecydować.

Po remoncie dwóch pokoi idziemy pomału przygotowywać pokój dla synka :-). No i tu myślę o 2 kolorach na ścianę turkus i biel lub turkus i szary :-) mebelki białe. Pokój na razie będzie miał mały, ale cieplutki.
No i drzewko chce pokój.jpgpok.jpg

Kamcia
no to długo u was nie padało..

Przepraszam jak kogoś ominęłam, ale tylko tyle pamiętam jak coś mi się wspomni to skrobnę :-).

Idę jeszcze pochodzić po stronkach i poszukać czegoś ciekawego.
Mężulkowi jeszcze nic nie mówiłam o zakupach i poczekam raczej z tym jak paczka przyjdzie, a co go tam będę stresować, ze nie wytrzymałam i zaczęłam już zakupy ;-(.

Dobra mykam z klawiaturki, bo spojenie znów się odzywa i trzeba pozycję zmienić. Miłego dnia.

Załączniki

• salon.jpg
    salon.jpg
    32,6 KB · Wyświetleń: 25
  • pokój.jpg
    pokój.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 27
  • pok.jpg
    pok.jpg
    37,2 KB · Wyświetleń: 25
Ostatnia edycja:
Dzień dobry.
Grrr ale jestem zła od rana:/ a więc mój kuzyn z żona i 5letnim synkiem pojechał sobie nad morze a swoją córkę zostawił sama w domu:/ no kurde młoda nie jest już mała bo ma 13lat no ale to i tak jest mało na zostawianie dziecka samego na noc w domu:/ młoda przyszła do nas na grila wczoraj i bała się sama spać w domu... Kazalismy jej zostać. Chciała zadzwonić do mamy swojej ale ta już spała więc napisała jej tylko smsa czy śpi i poszła sama spać... No i o 5nad ranem telefon zatroskanej mamuski czy jest wszystko ok. A młoda jej mówi co i jak a ta "w tej chwili ja się rozlaczam, nie chce z tobą rozmawiać. Jak mogłas mi to zrobić, dom na noc sam zostawić,już sama wiecej nigdy w domu nie zostaniesz, masz wstać i iść do domu i nie obchodzi mnie która jest godzina"... No myślałam ze wezmę jej ten telefon i zaraz jej powiem ze trzeba było z dupa w domu siedzieć albo zabrać dziecko. U mnie w tym wieku nie było chcesz to sobie zostań sama... Jedziemy razem albo wcale.. Sama zostałam na 2tyg sama w domu w zeszłym roku czyli miałam 22lata i byłam posrana w nocy bo na wsi to rożne odgłosy i jeszcze psy szczekają:/
Ehhb porażka... Teraz będzie obraza na nas jak mogliśmy młoda zabrać do siebie kit ze mieszkają obok nas no ale... Jestem tak zła ze... Najchętniej zadzwonilabym do mopsu bo młoda pełnoletnia nie jest:/ a jak była mała nie raz dostała od swojej matki... Raz jak miała dwa latka dostała od niej drewniana kopystka i młoda miała szyta brew :/ oczywiście wersja dla innych była ze przewróciło się dziecko i kamień jej się wbił:/ a mój kuzyn ciota zamiast reagować to nie:/

Deli ale miałas pobudke. Mąż pewnie śpi a Ty biedna nie:( co do parkomatu to człowiek czasem tak zakrecony ze zapomina no ale cóż:/ dostaliśmy chyba tylko 35zl mandatu więc luz. Mogło zawsze być wiecej...
Zakupki wrzuce jutro bo dzis jeszcze S jest a jutro ze spokojem będę układać w komodzie to foty porobie:) drzewko na ścianę mi się podoba i sama myśle o czymś takim delikatnym bo na początku myślałam o bambi ale może lepiej coś delikatnego:)

Landrynka razem kupiłam 9body z długim rękawem, 3pary niedrapek, dwie czapeczki i dwa sweterki takie grube i zapłaciłam ok 140zl. Pojadę tam jeszcze nie raz no ceny naprawdę maja super... 3paki bodziakow po 20, 30zl i wszystko w niskich cenach:)

Takhisis mam nadzieje ze wszystko u Ciebie już się uspokoiło i jest wporzadku! Odpoczynek wskazany ale fakt cieżko odpoczywać jak komary brzecza koło ucha i gryza:/
Małego chyba ze spokojem możesz zabrać ba usg:) z tego co wiem nie robią problemów:)

Ewelinkowska ja jestem dokładnie ze Śremu:) to jest pod poznaniem:) a Ty tez gdzieś te okolice?
Kolory do pokoju śliczne:) ja do swojego wybrałam lawede i pudrowy odcień bordo :) jasniejszy odcień bordo tak ze ładnie pasuje do lawedy:) u mnie ja muszę wybierać kolory i trzymać na swoim bo jakby S miał wybierać to kolory byłyby połączone bardzo abstrakcyjnie :) ale jego zdanie biorę oczywiście pod uwagę :)

Aniula tak jak napisała pannacota:) factory to jest centrum handlowe typowo outletowe:) są tam rożne sklepy jak właśnie smyk i ceny maja niskie a rzeczy tanie:) tak jak napisałam wcześniej 3pak body za 20zl kupiłam;) i tam takie ceny cały rok:)

Die ja ogólnie tez zapominam sprawdzać pocztę meilowa chyba ze wiem ze dostanę coś na Emila bo się z kimś tak umowilam ;) ale ogólnie mam zazwyczaj tyly w skrzynce :)
Fajerwerki bardzo lubię:) wczoraj strzelali bo dni sremu są:) wczoraj śpiewał Piasek jutro Bednarek i liber więc dupy nie urywa... Nie moje klimaty. Ale w zeszłym roku w deszczu bawilam się na koncercie Dzemu;) dzis po śniadaniu mam zamiar wyciągnąć S na chwile po watę cukrowa:) mniam mniam

Dzis czekają mnie jeszcze odwiedziny u ciotki bo ma imieniny. Trochę mam lenia i mi się nie chce no ale pojade:) mam nadzieje tylko ze pogoda się utrzyma i u ciotki posiedzimy trochę w ogrodzie, bo ostatnio pogoda nas nie rozpieszczala:/

Dzień dobry z rana!!!
Piję już słabiutką kawkę z dużą ilością mleka a do tego szarlotka na ciepło, mniam!! a za chwilę pakowanie do końca i szykowanie obiadu. I wyjazd :-)
Pannacota aha :-) nas też w centrum outletowym jest smyk, ale niestety nie jest tanio, no chyba, że jakaś wyprzedaż jest, ostatnio była na buty dla dzieci to kupiliśmy córce kilka do przedszkola. Ale zabawki w duuużżżeeejjj cenie niestety.
Takhisis tak chodziło o to, że lekarz musi się skupić, a poza tym dziecko by się pewnie znudziło oglądając wszystko, przepływy i wszelkie pomiary. Na początek jak najbardziej, ale lepiej przy zapisywaniu się na usg zapytać, w razie czego przecież mąż może wyjść z dzieckiem na zewnątrz. A jak jest grzeczny to będzie ok, moja córka to zadaje 100% pytań więc wiem jakby taka wizyta wyglądała :-) udanej wizyty!!!!
Landrynka_80 oj współczuję tego WC, ale dziecko nie wybiera pory ani miejsca. Super, że zadowolona z zakupów i randki jesteś, oby takich dni więcej.
nnatalie04 czytam i nie wierzę, jaka głupia ta baba, kuzyna żonka. Normalnie szok!!! jak ona tak może, nie ma wyrzutów sumienie, nie jest jest wstyd przed rodziną, że takie rzeczy robi? pewnie nie, bo takie baby to sumienia nie mają. Pilnujcie dziewczynki, bo przecież 13 latka to jeszcze dziecko, a matka jej niech się obraża.

Miłego i słonecznego dnia dla wszystkich!!!

Hej dziewczyny :)

Jejku produkcja tutaj idzie niesamowicie, a ja mam strasznie dużo nauki do tego młody chory od tygodnia więc w ciągu dnia nie daje mi się uczyć,bo co chwilę mnie ciągnie do zabawy,ale już mu się poprawia więc dobrze w przyszłym tyg nadrobię naukę,bo w sobotę mam 3 egzaminy:szok::crazy::szok::szok::szok: do angielskiego sobie powtórzę tylko słówka ale dwa pozosałe przedmioty to kosmos...

Witam nowe koleżanki :)

Nati ale niepoważni ludzie. Co prawda ja w wieku 13 lat potrafiłam zostać sama z siostrą na noc a ta miała 21 lat ale ja się nie bałam. Ale dziwna ta kobieta robić o 5 rano wyrzuty dziecku,że dom zostawiła sam... Jak się czujesz kochana? Jak dziewczynki?

Deli ten błękit jest cudny. Będziemy dzidzi przy łóżeczku malować jedną ścianę i chyba wybiorę właśnie taki :) My mamy ogromny remont do zrobienia,ale może uda się nam w tym roku rozpocząć budowę więc wtedy zrobimy potrzebne minimum...

Takhisis odpoczywaj :tak:

przepraszam,że tylko tak pobieżnie odpisałam:zawstydzona/y:

ach ja jutro mam połówkowe i we wtorek rano wizytę więc 2 dni pod rząd zobaczę dzidzię :D

Dzień dobry dziewczynki
Ładna pogoda, to i człowiek sam z siebie wcześniej wstaje, bo żyć się chce. Dziś wstałam już przed 8, gdzie ostatnio zdarzało mi się nawet o 11.

Landrynka tak się śmiałam, że następna będzie córcia, bo właśnie pomyślałam, że 4 dzieciaków Ci w zupełności wystarczy. Choć może za kilka lat, jak chłopaki podrosną…

Super, że synek się przełamał z kupnem loda. Jak już zacznie mówić, to na pewno szybko poleci.
Mój mały też raz mnie zdzielił w żołądek, ale na szczęście obyło się bez takich konsekwencji jak u Ciebie.

Deli trzymam kciuki, żeby udało się urodzić naturalnie, żeby cc nie była konieczna.

Całkiem fajne te zestawienia kolorystyczne, które wrzuciłaś…

nnatalie no normalnie rąbnięta ta jej matka, czy co?

35 zł mandatu, to luz. Ja się nieźle wkurzyłam w innej sytuacji. Umówiłam się z koleżanką w centrum, gdzie się płaci za stanie, więc wrzuciłam kasę na dwie godziny i poszłam na spotkanie. Po spotkaniu pędziłam, żeby zdążyć przed końcem wykupionego czasu. Myślałam, że kogoś zamorduję, jak dotarłam na miejsce 5 minut po czasie a tam mandat na 50 zł. Noż do cholery, mogliby sobie odpuścić. Oni tam chyba czychają komu kończy się czas i jak się nie pojawi, to od razu piszą mandat.

A ja nie wiem jak przekonać D, bo stwierdził, że na USG połówkowe da, ale na 4D szkoda kasy. A mi się tak marzy taka pamiątka. Na dodatek to kosztuje 280 zł i ciężko mi tą kwotę jakoś inaczej skombinować niż od D. Poradźcie coś.

A dziś skończyłam 20 tydzień! Jestem na półmetku! :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Natali ja bym nie wytrzymała i powiedziała jej swoje. Ja w domu zostawałam jak już ponad 20 miałam i nie chciałam jechać, ale nie 13 mowy nie było. Moja sis ma 25 i jak ma zostać w domu tak jak np teraz gdy rodzice wyjeżdżają to przychodzi do niej mieszkać jej chłopak, bo ona się boi (chyba nigdy nie została sama na noc). Wcześniej jak rodzice wyjeżdżali to ja przyjeżdżałam do domu.
Jak można dwulatce brew rozwalić i do szycia. Biedna dziecko i jeszcze zadzwonić o 5 i opier****. Co za ..., no nie użyje słowa matka, bo nawet matki mają uczucia.

Anula jeszcze raz szerokiej drogi i dużo słoneczka.

Antiope dlatego nie jestem ani troszkę zła na mojego, bo ptaszki od rana za oknem już śpiewały i pyszczek się sam uśmiechał. Po za tym miałam nad ranem wyznanie miłości, przytulanki więc jak mnie budzi ran na rok to mu wybaczam :-). No i najpiękniejsze słowa, że Oliwia jest NASZA, moja i jego.
Co do kolorków mam nadzieję, ze wyjdzie dobrze.

Lusia dużo zdrówka dla synka i powodzenia na egzaminach. Dasz radę.

Ja zasnęłam koło 7 i pospałam do 9, bo Olcia przyszła powiedzieć, ze głodna, a dopiero oczka otworzyła. Mój mały głodek. Teraz bawi się ładnie w pokoju ja zjadłam i przyszłam do was.

Do góry