reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Dzień dobry dziewczynki. Za oknem wreszcie słonko, więc i humor od razu lepszy.

die_perle nie przejmuj się, bo ja mam dokładnie to samo z insektami. Jak tylko widzę jakiegoś, to uciekam gdzie pieprz rośnie.

Piwa nie piję, bo nawet gdybym lubiła, to obawiałabym się tych znikomych procentów alkoholu, które są w bezalkoholowym. Ja tam wolę dmuchać na zimne.

Ostatnia edycja:
reklama
die oooo wypraszam sobie!!!! jeszcze mnie u ciebie nie bylo;-):-D;-):-D
aniula to pakowanie to chyba najgorsza rzecz, ale mina m. jak wynosi kolejna torbe z ubraniami jest bezcenna:-D przynajmniej u mnie tak jest;-)

Sony dzięki za plan porodu. Na pewno przygotuję sobie własny na podstawie tego, który podesłałaś Deli.

wlasnie wygnalam meza do pracy....glupia ja nie sprawdzam meila..a tam od tygodnia wiadomosc z szkoly rodzenia wisi z drukiem meldunkowym- czas oddania druku do poniedzialku przez poczte...oczywscie po co komu w domu drukarka???? kazalam jechac mezowi do pracy wydrukowac ten dokument i albo jeszcze dzis wysle poczta- ale czy dojdzie do pon?? albo w poniedizalk rano jade do kliniki zawioze osobiscie - co za szjas...boszzzzzzz a ja czekalam bo mi sie wydawalo z eformularz przyjdzie normalna poczta a nie na meila ;/

antiope- co do piwa bezalkoholowego to faktycznie masz racje bo w tym co w poslce jest doatepne zawsze jakis malutenski prcent alkoholu jest- i ja tez takiego bym nie pila- niby nic to..ale wiadomo...natomiast tutaj sa piwa zupelnie bezlakoholowe nie maja nawet ułamka alkoholu w sobie i o dziwoi smakuja identycznie jak piwerko z alkoholem:p i dzis sobie chyba kupie schlodze i wypije....

aniula- milej wyprawy i wypiczynku:) i powodzonka z pakownaiem- nie lubie:p

Witajcie dziewczyny! A u mnie remont pełną parą! :tak: Malowanie sypialni naszej gdzie będzie też mieszkała z nami mała istotka. Wymyśliłam sobie dwa kolory. Ścianę za naszym łóżkiem sypialnianym na kolor Farba lateksowa do ścian i sufitów KOLORY ŚWIATA DULUX - Farby ścienne kolorowe - w atrakcyjnej cenie w sklepach Leroy Merlin.
a na pozostałą część JESIEŃ LNIANA 2,5L (25) Do tego mam w podobnym odcieniu zieleni rolety, zasłonki i dywan. Łóżeczko będzie białe, do tego pierdyknę na zieloną ścianę masę przeróżnych białych ramek w różnych kształtach, tak aby stworzyła kompozycję całej naszej rodzinki :) Trochę zostało, bo mąż wrócił z nocki do domu i jak na razie smacznie chrapie obok mnie :D

Hej dziewczyny! kiedy będzie lato?

die nawet mi nie mów o polskim pkp, kiedyś jechałam tam i z powrotem pociągiem ode mnie z Nowego Sącza do Gdyni, jechałam chyba z 11 godzin i myślałam że umrę, nigdy więcej.... dawniej lubiłam pociągi ale tylko jak odwiedzałam ciocie 100km ode mnie:)

Joanna ja jak przeniosłam się z Tarnowa do Poznania, to ostatni rok studiow mgr przejeździłam co dwa tygodnie trasa Poznań - Krakow. Kraków - Poznań pociągiem. Nigdy więcej!!!! Przygod i doświadczeń jakie nabyłam w pociągu - bezcenne!! :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ewelinkowska zapowiada sie sliczny pokoj :)
co do pkp...ja tez swoje sie najezdzilam przez 5 lat studiow.. plus kolejne 2 podyplomowek...i bywalo roznie..jeszcze sie zalapalam na pociagi pietrowe- szal cial :)
wlasnie sobie zarezerwowalam juz bilet z wroclawia do hannoveru :) nie dosc ze znizka za wszesniejsze buchowanie to jeszcze mam karte znizkowa na 25% na pociagi niemeickie- i objela mi trase juz od wroclawia wiec super:) miesjce przy oknie ze stolikiem:) 7 godzi jazdy :) fajnie

Hej dziewczyny! u mnie dziś piękna pogoda! póki co...

żabcia gratuluje nowego mieszkanka! :) dużo zdrowia dla Maciusia
cynamonka gratuluje chłopca, braciszek na pewno się cieszy :D
Osa najważniejsze że z małym ok :) zdrówka
aniula frytki były w kompozycji z jajkiem sadzonym, nic innego nie wymyśliłam :p ale i tak się objadłam :D
Iwona ja przytyłam jakieś 3- 3,5 kg
osa truskawki i sernik mniaaaaaaaaaaaaaaaaam !!!! wbijam się do ciebie ! :D
die córa jak modela, cudna! :) i zazdroszczę tych bezalkoholowych piwek :D zwłaszcza jak ciepło za oknem to takie ziiiiiimniutkie jest mmmmmmmmmm boskie. Ja z kolei noszę od tygodnia list do wysłania na pocztę i nie mogę się zmusić żeby podejść :p:p:p ale tak to jest jak mnie nikt nie goni :)

ewelinkowska u mnie też zielony króluje :) fajnie się zapowiada:)

no i w weekend miałam z moim D. odbić sobie nasza nieudaną czwartkową rocznice i co? od 7 rano do niedzieli jestem sama a jak wróci to na pewno będzie odsypiał bo pracuje cały dzień i noc :/ co za niesprawiedliwość :/
wiec dziś wstałam, posprzątałam, zakupki, kupiłam fajną luźną sukienkę za 35 zł nową w lumpexie i niedługo biorę się za obiad. Korzystam że D. nie ma i robię coś czego on się nie tyka a mianowicie wątróbka drobiowa z cebulką i ziemniaczkami :) a popołudniu zrobię rogaliki francuskie, może z koleżanką spędzę popołudnie bo inaczej to się zanudzę.

Pozdrawiam was i miłego dnia!

my wlasnie wrocilismy z lidlona:) zakupki wekkdnowe teraz maałz przygotowuje front robot zebym mogla szybki obiad wstawic- tarata szpinakowa z czosnkiem i feta w ciesice francuzkim , rosoelk wolowo-warzywny ...zezarlam loda na patyku bo taki upal ze az pot po zadzie leci:p nie wiem co potem zobaczymy jak moc bedzie w nas...wieczorem jedziemy do ogrodow kroleskich na pokaz fajerwerkow- tutaj co roku sa takie konkursy przyjezdzaja ekipy fajerwerkowe z calego swiata i daja wielki pokaz sztucznych ogni- imponujace wydarzenie rangi miedzynarodwej- dzis swoje widowsiko prezentuje francja :)
jutro na 14 jedzimy do znajmoych na sesje malej Emily :)

reklama
Iwona Uzar mi na zaparcia pomaga activia i kiwi. Tylko kiwito trzeba zjeść 2-3 żeby pomogło.Ja jak na razie nic nie przytyłam, mam-1kg jak przed ciążą. A piwa nie pije. Mamochote na Lecha shandy, ale niestety to już po porodzie i karmieniu piersią. Ja w ciązy nie pijam żadnego alkohoku, nawet tego niby bezalkoholowego.
Kamcia dużo zdrówka.
Die_perle ja się boje strasznie pająków i większych owadówtypu chrabąszcze majowe, żuki itp.
Aniula udanych wakacji życze!
Ewelinkowska śliczny ten zielony. Ja mam podobny w kuchni.

U Nas piękne słoneczko. Przed południem byłam z Aluśką na podwórku, ona się bawiła, a ja wygrzewalam się na słoneczku. Potem obiad i sprzątanie. Teraz Ala poszła na podwórko z teściową, a ja odpoczywam.
Ostatnio boli mnie pod podbrzuszem (spojenie łonowe, blizna po cc?trudno określić) po dłuższych chodzeniu i tak się zastanawiam czy to normalne.

Do góry