reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2013:)

Cześć,

przepraszam ale nie nadrobie tego co napisałyscie od srody, u mamy jest za wolny komputer i szału można dostać....
od środy wieczora jestesmy w Toruniu, podróż na szczescie spokojna, córa przespała całą droge choć widziałam miny ludzi jak weszlam do autokaru a mloda płakała za tatusiem :p
dziś pochmurno i mokro wiec jestesmy uziemione, nawet na placyk nie wyjdziemy... jutro jedziemy do Ciechocinka...'
ja czuje się w zasadzie dobrze, strasznie mnie boli brzuch na samym dole po prawej stronie ... młoda tak kopie chyba w to miejsce ale momentami mam problem ze wstaniem :/ i znacznie szybciej sie zaczelam meczyc ...
dzis zaczełam 6 miesiac jestem pod wrazeniem jak to naprawde szybko leci ....

wróce do Warszawy w srode wieczorem więc od czwartku jestem z Wami z powrotem :)

reklama
Nati- w szoku jestem.. to już patologia jak dla mnie.. biedna dziewczynka:-(.

A tak w ogóle dziewczynki to Wam powiem,że powoli opuszcza mnie energia II trymestru. Jakoś szybko (morfologię mam ok)- na prawdę coraz mniej cokolwiek mi się chce..

Znalazłam coś takiego w internecie- może Was to zainteresuje?
http://en.wikipedia.org/wiki/Fetal_viability

Ostatnia edycja:
Dzien dobry.
Matrocha Ciebie powoli opuszcza energia? To podajmy sobie dlonie... Ja mam za to takie wachania nastroju ze mam dosc. Jednego dnia jest super chce mi sie wszystko robic z usmiechem na twarzy a nastepnego lepiej nie mowic...
Dzaga zamiast tutaj nadrabiac to korzystaj i odpoczywaj.

Ja dzis tez mialam jechac do rodzicow na obiad ale po pierwsze nie chce mi sie zbytnio. Dwa moj humor nadaje sie tylko pod wlezenie pod koldre i poplakanie... Eh.

Natalie jakby ta baba juz wrocila sobie z urlopu to bym ja wzirla za leb i pare razy o sciane walnela.
Ja na dluzej sama zostalam w domu majac 19 lat gdy rodzice polecieli do brata do uk na 2 tyg. Sama sie balam i mialam rozne schizy na poczatku bo mieszkam w nieciekawej okolicy.
Niektorym kobietom to mozg wyparowal. Szkoda mi tylko dziewczynki...

Hello, witamy sie słonecznie... zaraz wycieczka na carboot i potem opalanie na plazy:))
Bedzie git...

potem doczytam ide sie szykowac miłego dnia

ja się opalam na balkoniku w ubraniu i białą chustą na brzuszku..no i piję non stop wodę.. ale wiem że za długo nie powinno się opalać, bo przebarwienia mogą się pojawić.. (a tak apropo to mam coraz bardziej widoczną kreskę na brzuszku:-))

nnatalie ja bym to babska normalnie ................ nie bede pisac bo to karalne:szok:
dzaga odpoczywaj, poczekamy na ciebie do czwartku:-)
martocha ciebie opuszcza energia drugiego trymestru, a mi sie wogole nie zaczela:szok::szok::szok:
rajni mam nadzieje, ze humor sie poprawi, glowa do gory lzy wskazane ale tylko ze szczescia;-)
landrynka milego odpoczynku
deli ja remont mam za soba, naszczescie. u nas odbyl sie jak bylam w szpitalu, moj kuzyn ktory sie tym zajmuje mial chwile czasu i z m. postanowili poprawic mi humor. a po remoncie posprzatala mi siostra cioteczna, wiec jak wrocilam to do nowego domu:-);-):-)
a co do cc ja pewnie tez bede miala, ale z dwojga zlego wole miec cc niz po sn lezec na wyciagu na ortopedii przez 3 miesiace. :szok::szok::szok:

u mnie za oknem dzisiaj super pogoda, m. zabiera dzieciaki na zawody sportowo pozarnicze, a ja poleniu****e:-). wczorajszy wieczor udany bardzo i dla nas i naszych facetow. wrocili o 5 rano, zadowoleni jak by im ktos w kieszonke narobil. :szok: a my kobity spedzilysmy super wieczorek w domku byly truskawki w czekoladzie:-), salatka ze szpinaku z truskawkami:-), szaszlyki z gryja no i oscypek:-) dziewczyny pily drinki, a ja bezalkoholowe mohito:-) mysle ze nam i malzom potrzebny byl taki odskok.:tak:
a ja wlasnie pije macchiato i zjadam truskawki:-) jakos dawno nie jadlam pozdrawiam na razie i do uslyszenia;-):-)

ja nadal nadrabiam wasze posty ale widzę że sukcesywnie przybywają nowe

u nas taka piękna pogoda przez cały weekend że aż szkoda przy kompie siedzieć :-)
napisałam takiego długiego posta i internet mi padł a drugi raz nie mam weny się rozpisywać więc napiszę wam szybko odnośnie piwa że bezalkoholowego że kiedyś rozmawiałam z Panem który warzy piwo i powiedział że nie da się zrobić piwa całkowicie bezalkoholowego a tez które nazywamy bezalkoholowymi mają do 0,5%. Ale dowiedziałam się też że wiele rzeczy które spożywamy na c odzień zawierają takie śladowe ilości alkoholu np. kefir o jabłkach nie wspominając :blink: więc ja bez wyrzutów sumienia na takie bezalkoholowe sobie pozwalam a kupuje je u naszych niemieckich sąsiadów (ze szczecina blisko) bo z jakiego powodu u nich piwa bezalkoholowe mają smak normalnego piwa a nie takiego słodkiego paskudztwa jak nasze karmi ;-)

P.S widzę że i tu fanki gry o tron :-D mnie też ostatni odcinek zwalił z nóg....

Dziś nie zajrzę już więc życzę pogodnej i spokojnej niedzieli :-)

Witam.

Przepraszam ale nie nadrobię tego co napisałyście.
Jesteśmy w trakcie przeprowadzki większa część przewieziona już dzisiaj zostało jeszcze troszkę, ale planujemy już dzisiaj zabrać wszystko i nocować w nowym mieszkaniu.
Niestety przez pewien czas nie będę do Was zaglądać bo nie złapię tam pewnie sygnału internetu dopóki nie pójdę i nie podam nowego adresu w Virginie i nie nadadzą nowego sygnału.
Nadal z Maciusiem się smarkamy ja już normalnie nie mam siły bo wyglądam masakra nos czerwony nad ustami spieczone wczoraj na noc wzięłam paracetamol bo nic innego nie mam.

Uciekam zamelduję się tak szybko jak to będzie możliwe !!!

czesc czolem:)

zaczynam odpisywac- wczoraj bylyscie plodne:D

najpierw do TAKHISIS w sprawie GRY O TRON jako fanatyk musze sie odezwac:p slonko- zabraniam ci stanowoczo czytac ksiazke nieodpoczatku!!! nie ma takiej mozliwosci nie ma sesnu pogubisz sie- serial to jedno a ksiazka to drugie choc staraja sie za bardzo od niej nie odbiegac- ale....no ale ta ksiazka jest naprawde genialna :) jesli zaksoczyla cie smierc neda, potem roba...no to be ready at more!! trzeb przyjac jedno klucozwe zalozenie- tam nie ma głownego bohatera...nie ma postaci kluczowej- to jest gra o tron- ona jest najwazniejsza iw syztko kreci sie wokol niej- gina ludzie...niewazne jak ich lubimy..nie ma tam postaci dobrych i zlych- sa gleboko zlozone i kazda na swoj sposob bardzo interusujaca- serial nie daje na to az takiego pogladu- dlatego zachecam do siegniecia do ksiazki- georg r.r martin jest mistrzemw konstruowaniou postaci- jeszcze sie nie spotkalm by ktos tak niesamowicie pokazywal i odzwierciedlal zlozonosc postaci- to fanstastyka- ale jego budowa postaci to czytsa realna psychologia- ludzie sa wlansie tacy- ani dobrzy ani zli- nie sa nigdy glownymi boahterami...zawsze sa tylko czescia czegos- maja wady i zalety wzloty i upadki, chorobe smierc itp.- dobra bo wyszlam na naprawde fanatyczke- ale jeszcze raz polecam ci ksiazke od pocztaku- niezalenie od serialu mozna ja czytac i naprawde warto :)

a teraz juz na temat forumowy :p

cynamonka to jak juz gotowi do powortu do polski?? pewnie siedzisz jak na szpilkach :)

takhisis- ja mysle ze spokojnie mozesz zabrac synka- a co do braku zgody na posiedzenie maluszka na genetycznym- ja to doskonale rozumiem- to jest bardzo dokladne badanie i wymaga od lekarza ogromnego skupienia- moja lekarak w trakcie pierwszego badania nawet zabardzo nic nie mowila- tylko skupiona wpatrywala sie w ekran i notowala - dopiero potemw syztko mi powiedziala- poprstu lekarz mus je przeprowadzic w ogromnym skupieniu zeby bylo wiarygodne:)

nat- a to pech z tym mandatem:p czekam na foty zakupowe:) naciesze oko rozowosciami dla ksiezniczek bo u mnie smetne te ciuszko chlopkowe:p jak tam grill?? :D 13letnia corke zostawil w domu???????????????? jestemw szoku....dom na noc sam zsotawic???? a dziecko ???????? noooooooo masakra...przeciez takie dziecko nawet nie mzoe samow domu byc! kur*wa skad sie tacy ludzie biora....ja bym sie niesrala- ale tak im wygarnela i jeszcze policja postraszyla albo kuratorem rodzinnym- no co za nieodpowiedzialnosc! co do koncertow- tyz by nie byly moje klimaty a dziemm..teraz to juz marmolada bez ryska:p wzglednie powidla:D wata curkowa?? boze zlituj sie andemna.100 lat nie ajdlam! mniaaaaaaaammmmmmmmmmmmm

villa- detox mowiesz:p i dobrze ja tez na weeknd raczje nie mam zbytnio czasu skrabac:p ale ty zawsze sumiennie nadrabiasz wiec mozesz robic detoxy :p napracowlas sie idze:) a co do burz malzesnkich ja tez auwazyalam ze wysilek fozyuczny dobrze wplywa na korelacje w malzenstwei jak moj mazl w ziemie troche mniej trenuje swoj thratlon to wtedy jest "wneraiajacy" i burzotworczy:p ale jak tylko zaczyna biegac plywac jezdzic na rowerze cwiczyc z ciezarkami i smigac na natrtorolkach to do rany przyloz łagodny jak baranek- adrenaline zostawia zawsze w polu:p rafcio sie naoewno cieszy z paskownicy :D

pannacota- ja jestem z tych nielubiacych chodzic po skelpach ..i lubie kupowac przez neta..czasem sie przejechalam..ale za to nie musze sie wkurzac przeciskajac przez tlumy i stac w kolejce- a czekanie na paczuszke jest dosyc ekscytujace:p

aniula- spokojnej podrozy i udanego wypoczynku- no i pogody!!! atmsferycznej i ducha:) szrlotka na cieplo i mleko- daj akwalek no!

antipoe- no to mielsicie cudny wspolny wypad:) lubie takie wypady :) hmmm a polowkowe jets platne?? ja nie pomoge wzgledem usg 4d bo..tez jestem torche zdania ze szkoda kasy...wiec nie mam zadnego argumntu ktory moglby przekonac d:p a moze ktos bedzie chcial sie zlozyc dla was na taki preznmet? rodzice rodzenstwo? nawet al'la zrzutka?? gratulacje polmetka:)

dzaga- super ze prodroz minela spokojnie- a takich krzyworyjcow to tzreba miec gleboko miedzy lewym a prawym posladkiem. wspolczuje boli :( i gratuluje 6 miesiaca- taaaaaaaaak czas lecie oj leci..jak to mowi moj znajomy (doktor medycyny strasznie szanownan postac w swiadku medzycznym) "czas nie ku*tas w miejscu nie stoi" :p

rajani
- noooooo nie krzywiaj sie nie smutkuj.. moja ty biedulko- tule cie..i wlez pod koldre i sobie filma jakegos zapodaj i zjedz lodzika:) albo kałko wypij na poprawe humoru:)

martoocha
...jeszcze cie nieraz powali na kolanan gra o tron:p hihi ja juz mam te kreche :p milego oplania tylko sie nie spal na murzyna:p albo co gorsza na raka nieboraka

landrynka- a cos ty..jak sie znam to zadna nauczka...jak mi sie nie chce to mi sie nieche i kpie sobie z konsekwencji..potem poprostu nabieram mocy sprawczej i z tym walcze uparcie az pokonam- taki charakter- po co ma byc latwo jak moze byc..po mojemu:p nie tlu wuceta ..a fuj:p ale ja wczoraj tez malo sie niespawialm..ale o tym pozniej:p o zakupkach i randce pulpetowaj juz rozmaiwlasmy iwec ja tylko- jeszcze raz pogratuluje udanej sobotki :)wez mnie ze soba na carboota plissssssssssss...znaczy nie moge bo dzis mam sesje:p ale bym poszla oj bym poszla:) z toba rzecz jasna:)

deli- czy ty boga w sercu nie masz??????? 4 w nocy a ty na forum???? ociplas? piwka nie wypilam..bo zapomnialam sobie kupic:p podobaja mi sie twoje palny remontowe- czekam z niecierpliwoscia na efekty :) no i oba zestawienia kolrosytyczne dla paszczaka mi sie podobaja ciezko by mi sie bylo zdecydowac czy turkus i biel czy szarosc i turkus..chyba szarosc...

lussia- powoedzenia w nauce- niezazdroszcze i juz bym nie chciala wracac do tamtych czasow:p trzymam kciuki za jutrzejasza i wtorkowa wizyte- ja tez we wtorek wizytuje- genetyczne:)

osa- super dzien beda miec dzis twpje chopaki :) a ty leniuj leniuj:) fajna imprezka woidze u was byla wcozraj :) a takie smacznosci:) mniaaaaaammmmmmmmmmm mniaaaaaaaaammmmmmmmmmm oscypek z grilla- och dalabym sie pokroic!! mnaimammmmm

karoola-
nie szalej z tym nadrabianiem od pocztaku chyba sie nied a..znam ten bol- skasowanego posta:p

.......................

no to teraz co u mnie...wczoraj spntanicznie wybralismy sie do zoo..2 godziny przed zmaknieciem- rewelacja- zero ludzi tylko my i zwierzeta ktre sie juz ozywily po calodniowym upale :) poplywlaysmy lodzią porobilsimy fotki no bylo super:) potem do domku na kolacyjke i o 22 na fajerwerki do ogrodow- jak na rozpoczynajce cala "mistrzostwa" francja az takiego super pokazu nie dala...lezelismy na kocu wpatrzeni w niebo i robilsimy zdjecia - atmosfera jest super ludze sie wyleguja maja kosze piknkiowe wino sery, czipsy piwo- no super-taka tradycja co roku :) senas fajerwerkowy pod golym niebem..niektoryz anwet griluja:) nie obylo sie oczywiscie bez rewelcaj- rozlozylsmy koc a maz mowi zwijamy sie ztad bo tu lerzy jakies wielkie labedzie kupsko..no to poslzismy pare metrow dalje..a tam gdzie bylo to kuspko zostal taki palcek wolnego mieksac na trawie- bo wszedzi eindziej pelno juz ludzi lezalo- i przyszla sobie taka "zakochana para" rozlozyli kocyk i sru w to gowno- od razu poszedl smrod- wiadomo jak mowi stare przyslowie "nie ruszaj gówna bo zacznie smeirdzec" wszyscy po zawietrznej stronie zaczeli sie krzywic....groch sie zbuntowal i probowla uwolnic kolacje na zewnatrz mojego organizmu..az e bylo juz przed samymi fajrwerkami nie bylo sie gdzie przeniesc bo koc w koc lezeli juz ludzie...a oni sie tam turlajaj na swoim kocu- on jej reke pod bluzke ona sie tam prezy..i nagle chyba wiatr podkrecil zapachem i buchnelo na nich- i sie zerwali jak poparzeni:p koc w reke i uciekaja- a on na calje nodze gownem usmarowny...ale jak zaczleow tdyw alic to noremlanie nie kglam sie powstrzymac od puszczenia pawia noooooooo masakra....ucieklam dalkeo na sciezke zeby odsapnac..i wrocilam potme ale juz z chusteczka perfumowana przy nosie..potem przestalow alic i zaczal sie poakz.- bylo superowo- ale groch sie bal;- za kazdym lubudu kopla jak szlony:p jak wriclimy po 23 do domu to padlam jak kawka i dzis nas obudzila koleznka mlodej po 9:p
teraz zbieramy sie na sesje zdjeciowa do malej emily :)

milegod nia kochane:)

reklama
Hej ciężarówki moje :*
U nas dzisiaj pogorszenie pogody, ale mam nadzieję, ze chwilowe. Jutro muszę się wybrać bo jakiś ciuszek dla nowego maluszka bo nie mogę się powstrzymać :)
Ostatnio któraś z Was pisała jak z wyciekami z cyca :) u mnie się też już pojawiło, ale nie zbyt mocno jak przycisnę to kropelka wyleci :)

Takhisis - ja z moim małym byłam na usg połówkowym bo miałam dwa wyjścia albo go zabrać albo zostałby z moją kochaną bratową :/ Ja z mojego byłam bardzo zadowolona bo siedział grzecznie przez całe 25 minut badania co dla niego jest wyczynem :p Myślę, że Twój mały byłby zadowolony jakby poszedł mój patrzał na monitor :) a teraz mówi że mama ma w brzuszku braciszka :)
Heh ja nawet nie wiem co to jest ta Gra o Tron :p

Deli - zbieram się, zaparzaj już kawę :) Co do tego pokoju: te drzewko jest super! Ja był wybrała do tego turkusu raczej biel. My dla chłopaków będziemy robić pokój turkusowo limonkowy i żółte dodatki :)

Nnatalie - ludzie czasem są strasznie nieodpowiedzialni. Mój tata do dziś mówi że nie zostawi NAM domu bo jeszcze się coś stanie hehe, ale to już takie jego dziwne wymysły :p
Ja nie jak słyszę bezstresowe wychowywanie to dostaje szału, ale to co Ty piszesz to straszne żeby atka dziecku głowe rozwaliła :/ to nie wychowanie a przemoc :/

aniula - narobiłaś mi smaka tą szarlotką, muszę mamie powiedzieć żeby zrobiła jak wrócimy z UK ;P

Antiope - no pamiątka fajna, ale mi też jakoś szkoda kasy hehe może go jakoś przekupisz :p Gratuluję połowy ciąży :)

żabcia - to życzę szybkiej i bezproblemowej przeprowadzki, wracaj do Nas szybko

die - zrobiłam z małym taki kalendarzyk i dziennie jak wstaje to skreśla jeden dzień, młody też już się nie umie doczekać, a ja najchętniej spakowałabym już torby i szła piechotą na te lotnisko :p ale mój jeszcze tylko dziś do pracy, a potem 2 dni wolnego więc znowu mi będzie trochę lżej :)
To mieliście przedstawienie małe hehe :) Wrzuć jakieś fotki :) Udanej sesji zdjęciowej :)

Do góry