reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Die_perle Alutka już zdrowa na szczęście, a ja dowiedziałamod lekarza tyle co wiedziałam już wcześniej:sól morska, inhalacje, a na usglekarz uznał, że przyszłam na usg a nie porade więc nic mi nie powiedział. Mamnadzieje, że minie wkońcu bo idzie się udusić.
Kamcia mi leż czasem leci krew z nosa, to ponoć normalne. Winahormonów.
Antopie poproszę o przepis na tą pierś ze szpinakiem.
Joanna w NS coś często te powodze. Mam nadzieje, że w tymroku Was ominął.
Dżaga gratuluje córki.
Landryna gratulacje dla syna.

Aniula o i ja muszę zakupić truskawki. Mniam.
[FONT=&amp]Deli i u Nas powoli zaczynają się negocjacje imienne[/FONT].

Będzie syn:-) Reszta info w odpowiednim wątku.

Ostatnia edycja:
reklama
Zyje jeszce... ale padam.
zdrzemnełam sie z 15 min i słysze wrzask...
MAMO MAMO patrz 2 seria pingwinów, normalnie myslałam że osiwieje. Obudziłam sie i myslałam że coś sie stało a zawsze spie czujnie. I jak mi się młody ruszy z pokoju to wiem co sie dzieje... a tu takie wrzaski... bo 2 sezon pingwinów z madagaskaru.

Mat dzis normalnie mnie.... ahhh

Z tego wszyskiego zebrałam sie z kanapy wyjełam pranie, opróźniłam zmyware. zarządziłam w domu zbiorowe wcześniejsze wycieczki do łózka.
I juz grzecznie wszyscy w łózeczkach:))
MOJE POSTANOWIENIE: ostatnio narobiłam sie prasowaniem... i od dziś az do prania dzidziusiowego nie prasuje...
Bede prasowac tylko to co laduje na wieszakach... czyli mundurki, koszule i moje niektóre bluzki.
Reszta laduje odrazu ze sznurka w szafkach... składam zeby sie nie wygniotło odrazu i do szafki...
Jak by było strasznie wygniecione to z szafki przed załozeniem 1 szt wyprasuje a nie tak jak do tej pory wszystko.
Musze zacząc odpoczywać...

aniula super że zakupiłas cos dla siebie:)

bosmanka suwaczek super:) nareszcie

Deli to wiesz... odpoczywac masz... czekam na relacje z wizyty. Trzymam kciuki zeby było ok.

Pietruszka jak to synus nie rusza się?Lenia chłopak złapał?
Chyba czekolady mu trzeba i dobrej muzy do tańcowania.

agnieszkaala gratulacje synka:))

zapodam jakiegos housa jeszcze i pojde spac wczesniej. Dobranoc do juterka.

Moja Annika to śpioszek po mamusi, późno daje o sobie znać - bo dopiero gdzieś koło 11. Oby nie była taką sówką jak mamusia :cool:
Póki co grzecznie śpi.

Ja też zmykam do łóżeczka
Kolorowych snów Wam życzę i do usłyszenia niebawem ;)

Kurcze, ale by było fajowo gdyby człowiek nie musiał spać - tylko np. regenerował siły przed komputerem ;)
Tylko żeby w związku z tym etaty nam się nie powydłużały :)

Witam z rana, chyba zawsze bede ta pierwsza....
Wiecie co tak sobie myslalam o tym moim nowym syneczku fajnie...ale cora tez by sie przydala. Wiec moze i ja postaram sie o trzecie:happy: ciekawe co na to moj maz???
Ja z Oliwierkiem chcemy nowemu domownikowi dac na imie Nikodem ale maz jest przeciwny:crazy: Mysle jeszcze o Maksymilianie, ale sama nie wiem. Co do dziewczynki miala pewnosc, miala byc Lenka-cudowne!!! No ale cos tam na gorze wiedza co robia...W mojej rodzinie wystepuje cukrzyca. Mama choruje od 30 lat. A pech tak chce ze siostry (mam dwie) maja coreczki i one tez zachorowaly .....brat ma core i ona jest zdrowa. Wiec tak to wyglada....smutne.Nie moge byc egoistka!!!
Powiedzcie mi jak z waszymi zwolnieniami bo mi wypisala na zwolnieniu ze musze lezec...a u was? Kurde nie moge wychodzic z domu do 14 bo moga mnie z zusu sprawdzic:baffled:
Ide synka obudzic bo ostatnio spi do pozna a potem zanac wieczorem nie moze.....marzy mu sie lozko pietrowe wiec z mezem zastanawiamy sie .....
Milego dnia

Iwona ja byłam na kontroli i z tego co mówił lekarz to raczej ciężarnych nie kontrolują... ile w tym prawdy nie mam pojęcia...
ja mam dużo odpoczywać ale tez mam chodzić... jutro jade z corka do Torunia do mojej mamy troche odpoczać .. :)

Ja coś marnie spałam, córka o 1 przybiegła do nas - zdarzyło jej się popuścić w nocy wiec cała mokra była na szczęście łóżko suche :) ale nie moglam pozniej usnąć o_O

biore sie za sprztanie, pranie, prasowanie ;] miłego dnia !!!

Ja tylko dziś na chwilkę z rana, idę z Oliwią do przedszkola potem wanna i do lekarza :-) yupiiiiii. Będziemy dziś mierzeni więc sobie pooglądam smyka długo.

Iwona ja na l4 mam, ze mogę chodzić i imię Nikodem mi się podobała mój od razu odrzucił negocjuje o Maksymiliana :-). Powodzenia ci życzę i wytrwałości jeśli twój uparty tak jak mój.

Bosmanka jakbyśmy regenerowali siły przed kompem to ciężko by było (chodzi mi o dzieciaki) :-)

Landrynka jak ja bym chciała tylko prasować to co konieczne, a ja mam świra jak coś niewyprasowane :-(

To tak na szybko Buziaki :*

Hej mamusie:-)

Chwile mnie nie bylo, poczytalam ale odpisze ogolnie.

Rowniez mnie dopadaja obawy, ze sobie nie poradzimy. Mysle ze to normalne, jak zawsze przed zmianami w zyciu. A taki maluszek w rodzinie to ogromna zmiana. Wiem jednak ze w pewnym momecie przechodzi sie nad tym do porzadku dziennego i zycie poprostu toczy sie dalej, a my spelniamy sie doskonale w roli mlodej mamy. Mysle tez ze w Pl faktycznie troche trudniej, bo presja Matki Polki jest ogromna.
Ja to sie boje bac, ze wpadne w jakas depresje. Dla mnie to jak samospelniajaca sie przepowiednia. Podobnie jak z karmieniem piersia. Zazwyczaj "nie moga" karmic te, ktore juz w ciazy baly sie ze z jakichs powodow bedzie to niemozliwe.

To ja chyba jakas nienormalna jestem, bo nie mam problemu z prasowaniem. Tyle ze robie to na siedzaco i duuuzo wolniej niz kiedys. Generalnie stalam sie wolniejsza przez co czas mi sie skurczyl:rofl2: Praca, dom i na nic wiecej nie starcza czasu.

Zwolnienie lekarskie. Bede o nim marzyc jeszcze przez miesiac. Nie chcialabym byc absolutnie zlosliwa, ale jesli juz macie zwolnienie lezace to moze lepiej siedziec w domu? Dla wlasnego i malenstwa dobra. Bo zakladam ze lekarz nie wypisal go ot tak sobie?

Milego dnia. Zmykam do pracy, a po poludniu mam wizyte. Moze w koncu dowiem sie co tam u mnie pomieszkuje. Czuje hot doga. No ale zobaczymy:tak:

HEJ HEJ
Agnieszkala –gratuluję syna !
Landrynka to małyłobuz hehe tak mame obudzić :p co do prasowania – postanowiłam identycznie jakTy – wczoraj patrząc na 3 sterty prania poskładałam i włożyłam do szaf – jak sięcoś będzie zakładać to się wyprasuje. Syzyfowa robota – trzeba zacząć sięszanować J
Bosmanka no wkońcu suwaczek Jhehe, no właśnie Bosmanka z tymi etatami to na pewno by to wykorzystywali!Lepiej sobie śpijmy J
Iwonka Uzar –słyszałam, że wzmożyli kontrolę w ZUS :/ ja nie wiem bo ja nadal pracuję, noale ponoć jak ma się leżące a przyjdą i nie zastaną w domu to trzeba się grubotłumaczyć
U mnie dla dziewczynki imię Hania a dla chłopca nie mampojęcia …
Dżaga – właśnie dopieroniedawno kumpla z terminem na wrzesień była w ZUS-ie na kontroli – dostała pismoi tyle – pojechała, zaliczyła kontrolę i po „Ptokach”, czysta formalność.
Deli też mamświra jak mam niewyprasowane, ale jeszcze większego świra mam jak mam toprasować ! No way !! A co do lekarza – byłam wczoraj, dużo się niedowiedziałam, ale dziś jadę z mężem na połówkowe więc gitesowo :p mam dośćpóźno bo na 19:30 no ale zawsze zobaczę tego okruszka hehe
Paulinek a ja tojuż w ogóle mam mętlik jak ja to ogarnę, z dwójką dzieci, bez męża – bo ciąglena wyjazdach …no i praca w której raczej muszę się pojawiać częściej niż raz wtygodniu :/ Damy radę !
Dżaga – gratulujęcóreczki J
Aniula nono jakiezakupy ! Ja też chcę truskawki !!
Deli a po co onizlecają tą glukozę ? Zawsze ? Ja w pierwszej ciązy nie miałam więc pytam
Młoda w przedszkolu, mąż w pracy, ja w pracy – życie sięjakoś kula ehs … gdzie to nasze upragnione lato ? Kiedy przestanie padać?? Noile można nooo
Dzidziuś wczoraj na wizycie nie chciał nam Się ujawnić. Doktorekzakazał wysiłku, rowerka itp. Więc mąż wie, że muszę odpoczywać ;) Zobaczymy comi dziś powie, no i chyba nagram ten filmik a co tam;)

Madziarena ja w tej i poprzedniej ciąży miałam robioną glukozę Test obciążenia glukozą - Medonet.pl . Nigdy mi nic nie wyszło, ale zawsze robią.
Też mam dziś połówkowe i będę się umawiać na genetyczne za ok 2 tygodnie :-), oczywiście filmik musi być.

Dżaga kiedyś nie kontrolowali ciężarnych, ale teraz wiem od lekarza, ze np w Gliwicach i Tychach sprawdzają. Pewnikiem nic innego do roboty nie mają. Miłego odpoczynku u mamy :-).

Mykam do wanny ..

reklama
dla tego mówie ile w tym prawdy to nie wiadomo :) jak l4 lezace to lepiej siedziec w domu... ja mam chodzące wiec mnie predzej sciagna do siebie ale juz byłam wiec licze ze nie bede musiala znow jechać :)

Do góry