reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Dżaga, Cynamonka ja też mam 3.06 połówkowe usg. Ja mam na17.00
Cynamonka ja też myślałam czy robić usg 4d i uznałam, żeszkoda mi kasy. Wole maluszkowi za tą 100zł kupić. Z Alą nie byłam na takim usgi w ogóle niemam zdjęc z usg bo mój gin jeszcze wtedy nie miał drukarki przyusg i żyje więc teraz uważam, że skoro mam fotki z normalnego usg to już coświęc zaoszczędze tą 100 i kupie coś dla maluszka.
Aniula gratuluje ruchów. Cudowne uczucie.
Deli współczuje szpitala. Trzymaj się tam dzielnie. A co dopersonelu to tak jest, zero empatii. Ja zauważyłam, ze jeśli się niema lekarzaze szpitala co się leży to guzik zrobią. Ja jak jechałam na porodówkę topierwsze pytanie : Czy ma pani z tego szpitala lekarza. A jak w tej ciążywylądowałam z krwawieniem to też myślała na początku że niemam lekarza z tegoszpitala i próbowała mnie odesłać. Ale się nie dałam, a rano już był mój gin isię zajął.

Ja dzisiaj nie do życia, coś głowa boli i z nosa cieknie. Leże pod kocykiem i poprawiam magisterkę. Za oknem zimno, szaro i deszczowo.
Moja córcia grzeczna więc dzisiaj obijam się ile wlezie. Moja Ala już drugą serie antybiotyku zaczeła bo tamten wogóle nie pomógł. Ma brać do piątku i w piątek do kontroli. cały tydzień jesteśmy skazane na swoje towarzystwo, a szkoda bo już drugi tydzień nie chodzi do przedszkola.
A propos piersi to mi też bardzo urosły i zaczeły sutki boleć, mam nadzieje, że minie bo po porodzie jak dziecię zacznie jesć z cyca to dopiero może być sajgon jak teraz bolą strasznie to co dopiero potem.

reklama
Witajcie, mnie też ostatnio mało co na forum, ale wczoraj też niestety wylądowałam w szpitalu :-( nad ranem obudził mnie okropny ból lewego boku, pod żebrami. Nie mogłam się ruszyć. Po dawce nospy i paracetamolu nic nie pomogło. W końcu mąż zaciągnął mnie do szpitala gdzie zrobili badania i okazało się że w moczu mam jakąś bakterię :( której wcześniej nie było. Chcieli mnie zostawić w szpitalu, ale na szczęście jednak się bez tego obeszło. Dostałam leki i mam leżeć i odpoczywać w domu. ehhh :-(

Ewelinkowska będzie dobrze - rozprawisz się z ta bakterią i już ;)
Deli ja o szpitalach mogę napisać wiele... Ale po co? Wiecie co jak przeczytałam, ze przy bólu brzucha kobiecie w ciąży robią USG po 3 dniach to się zaśmiałam - nie odbierzcie tego źle, ale to jest taka paranoja ta nasza służba zdrowia, że tu szkoda łez - no skandal jakiś!!!!!!!!!!! Ja akurat orientowałam się w onkologicznych oddziałach, ale ten w Bytomiu miał najgorszą opinie - nie wiem dokładnie który to spzital, ale na jednym oddziale chirurgicznym w Bytomiu lezą razem mężczyźni i kobiety - na jednej sali, bez parawanów... bez komentarza...
Napisz Deli co to USG wykazało.
Pietrucha jeszcze jestem ja, która ruchów nie czuje - i chyba szybko nie poczuje, bo u mnie to dopiero początek 17tygodnia (miedzy terminem z miesiączki a USG mam aż 2 tygodnie różnicy)
Wyczytałam wczoraj że dziecko w 16 tyg. zaczyna ziewać, a w 17tyg. ciąży zaczynają miewać sny ;)

Dzień dobry:) S poszedł biegać (urlop ma i do piątku będzie u mie) więc mam chwilę żeby zasiąść przed kompem i odpisać:)
Wczoraj bylam w ikei. Kupiliśmy sofe rozkładaną i chcieliśmy oddać do reklamacji blat biurka który z niewiadomych przyczyn się zapadł. Nie był zalany, nikt na nim nie siadał a w ciągu dnia stał na blacie tylko netbook więc nie komentuje... No oczywiście jakaś młoda laska która nie oszukujmy się specjalistką w ocenianiu takich rzeczy nie jest stwierdziła że nie przyjmie reklamacji. Tu mi włączył się agresor i jej wygarnełam (a jako że z rodziny "biznesowej" jestem znam się na reklamacjach itd) i po pierwsze powiedziałam jej że w takim razie odwołam się sądownie a po drugie ona nie jest osobą kompetentną do oceniania czy to się nadaje do reklamacji czy nie. No ile mogła wiedzieć więcej niż np ja? Wywalczyłam że przyjedzie do mnie do domu rzecznik i oceni blat.
Potem szybko do hm i pierwsze zakupy dla córeczek:) Wiem że musze dużo małych ciuszków kupić bo najpóźniej w 38tyg przyjdą na świat więc będą wcześniaczki a do tego jak to bliźniaki tak czy siak mniejsze.
zdjęcia wstawiłam w odpowiedni wątek:) mama oczywiście moja tak się napaliła że dziś chciała mnie wciągnąc na kolejne zakupy ;)

ewelinkowska napewno dostaniesz odpowiednie leki i śladu po bakterii nie będzie:) Ja sama męcze się ciągle z układem moczowym więc znam ten ból brania wszystkich tabletek itd. BEDZIE DOBRZE!!

tosienka lada chwila i ruchy poczujesz:) a co do szpitali to zgodzę się. Paranoja... nic sobie z człowieka i jego nerwów nie robią...jakaś porażka

agnieszkaala leż w takim razie i wygrzewaj się. Ehh pogoda sprzyja ostatnio takim zawirowaniom zdrowotnym;/ Małej wysyłam całusy żeby szybko wyzdrowiała i poszła do przedszkola bo napewno tęskni za dzieciakami a Tobie powodzenia w pisaniu ;)

joanna_84 ja ostatnio ruskimi tak się przejadłam że mam dość na jakiś czas. Dziś nie mam pomysłu na obiad ale na jutro zamówiłam spaghetti od mojej mamy.

cynamonka20 ja zdecydowalam że nie robie usg 4d bo przy bliźniakach raczej nie masensu bo mają mało miejsca i wiem że może USG wyjść nie za wyraźne. W srodę mam genetyczne i takie mi wystarczy:) a dzieciaczki zobacze jak się urodzą. Do tego też troche kasy to kosztuje a mi kasują za dwójkę dzieci a nie za jedno badanie:/

madziarena bidulko biedna w pracy siedzisz:/ Do kiedy wgl będziesz pracować??

die_perle zatrzymam kciukasy &&&&&&&& żeby spotkanie przebiegło dobrze i żebyście z panią przypadł do gustu :)

_pietrucha_ łóżko złożone i wypróbowane :) Teraz czeka nas jeszcze zakup nowej pościeli takiej 200x200 bo ta aktualna jest troszkę za mała na to duże łóżko :p

Kamea Tobie chociaż powiedział że eksplodują, a mi S powiedział że możemy mleczarnie założyć po tym jak mu przeczytałam że przy bliźniakach będe produkować do 2l mleka ;)

Na ten moment i kończe i późnej coś doskrobie jeszcze :) buziaki :*

Witajcie.
Die ale się uśmiałam, poryczałam i nie umiałam przestać. Twoja mam jest de best. Miałam podobną sytuację z moją mamuśka. Na targu mamy podział na stragany Polaków i Rosjan. Więc poszła do Rosjan i chciała zaświecić, że rosyjski zna. Pyta się sprzedawczyni : Skolko ..........a ta jej na to że 15 zł i się zaczęła śmiać. Mamuśka na polkę trafiła. Chciała zakozaczyć, ale nie wyszło:-D
Deli wyszłaś ze szpitala, zrobili usg? Pewnie cię przyjęli i czekają do poniedziałku na ordynatora. Chyba dr Hawranek tam jest:)

Hej dziewczyny! Ale zimno :////

aniula gratki :)) ja wciąż czekam na łomot od swojego :>
cynamonka fajne to usg 4d jak się ma kase, ja wole zrobić usg genetyczne za to
agnieszkala zdrówka :/ ja też czuje się średnio a w pracy mamy taką kosę że wszyscy co chwile pijemy herbatki na okrągło :/ a cycki to mi wogóle nie rosną ale to chyba nie mam co narzekać
ewelinkowska ojej współczuje, leż i odpoczywaj :/
nnatalie z reklamacjami to zawsze szukają tak żeby wyszło na ich korzyść :/

totalna zmuła u mnie dzisiaj, pogoda dobijająca, pozdrawiam was i słonka życzę!

Cześć dziewczyny!
Wreszcie mam dla was czas :D Jak na razie dobrze sobie radzę z moimi dolegliwościami tylko muszę być blisko kibelka.

cynamonka jak już wcześniej pisałam to jest mój pierwszy bukiet odkąd jesteśmy małżeństwem bo podobnie jak ty wolę, żeby pieniądze poszły na jakiś "szczytniejszy cel" niż na kwiatki :-p A jeśli chodzi o kamień to w ciąży nie wykonuje się operacji (tylko i wyłącznie w sytuacji zagrożenia życia). Niby sama operacja nie jest groźna dla dziecka, ale leki które trzeba brać po operacji mogą zabić maleństwo, więc wolę swoje odcierpieć.

Deli współczuję pobytu w szpitali i mam nadzieję, że szybko wrócisz do domu.

Dżaga mnie wczoraj cały dzień głowa bolała. Te ciśnienie mnie kiedyś dobije. Ciekawa jestem co lekarz powie jak zobaczy moje notatki. Ostatnio miałam 91/50, a tak średnio w skali miesiąca mam 98/64.

Pytanko do wszystkich... jak myślicie czy lekarz skieruje mnie do szpitala jak zobaczy, że kilka razy miałam ciśnienie ok 95/51 ?

aniula99 gratuluje kopniaków, teraz to będzie już coraz częściej. Ja najlepiej czuję wieczorem po kąpieli jak się nasmaruje oliwka i położę do łóżka.

die_perle powodzenia z położną, mam nadzieje, że przypadnie ci do gustu :)

madziarena jeszcze chwilka i do domu :)

ewelinkowska współczuję bólu bo mniej więcej potrafię sobie to wyobrazić. Dobrze, że jednak cię wypuścili bo na pewno każda powie, że w domu najlepiej.

pietrucha narobiłaś mi smaka tym 3bitem, może jak mnie najdzie ochota to zrobię mężowi niespodziankę. Ja uwielbiam piec bo Tomek i moi teściowie nie są wybredni i wszystko im smakuje. Dla mnie to jest miła odmiana patrzeć jak inni zajadają się tym co robię i mówią, że im mało... bo w moim rodzinnym domu to same paryskie podniebienia i nikomu nie szło dogodzić.

Zaraz zbieram się do rodziców bo mam interes do taty, a od mamy muszę wyciągnąć przepis na jagodzianki bo wczoraj mi się o nich przypomniało i już nie mogę wytrzymać kiedy je zjem :-p Miłego popołudnia pa

Ewelinkowska mam nadzieje, że bakterie szybko da sięwyleczyć i będzie wszystko ok. odpoczywaj jak najwięcej.
Natalia ubranka piękne, widziałam. Ja już niedługo teżzaczne wyprawkę,ale na razie czekam na potwierdzenie płci. A w h&m sąboskie ubranka, mi się spodobały tam takie półśpiochy, tylko czekam na płeć ije na pewno kupie. A co do reklamacji to czasem bez „gęby” się nie obejdzie.
Joanna dla Ciebie również dużo zdrówka.
Kamcia a jakie ciśnienie masz zazwyczaj? Ja często mamtakie,ale u mnie to standard więc mój gin się tym nie przejmuje. Mówił zezawirowania z ciśnieniem są normą w ciąży.

Jestem w domu USg się nie doczekałam.

Kamcia ja mam cały czas ciśnienie 90/60 :-) w tej i poprzedniej ciąży.

Uciekam na Dzień mamy do przedszkola i podpisuje potem

PA

reklama
Do góry