reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

hej mamusie!
ale tu dzisiaj cicho :szok:
pietrucha o jessssu ale bym pizze zjadła looooool, a to ciachooo? no już mi ślina na klawiaturę leci !!!
a ja dziś sama siedzę do późnego wieczora, bigos z zamrażarki od 8 rano nie odtajał i musiałam wymyślić sobie coś innego na obiad, skończyło się na gotowych pierogach ruskich :/ dla siebie samej to mi się nie chciało nic :/

deli? nawet mi nie gadaj o szpitalach bo od razu mi gorzej
jak rok temu byłam przez laparoskopie to jak mnie przyjmowali i mierzyli ciśnienie to od razu było pytanie "czy pani cierpi na nadciśnienie " no bo mi w takich miejscach skacze ehh :/ 3maj się tam i nie daj zwariować!

miłego popołudnia !

reklama
Witam Was wszystkie na koniec weekendu. Przede mną 10 stron więc zaczynam!

deli - widzę, że szkolisz młodą w sprzątaniu, ja się mojego staram ale słabo mi to wychodzi, zależnie od jego humoru.
Co do nie potrzebnego leżenia w szpitalu na "obserwacji" tak też to przechodziłąm w pierwszej ciąży i myślałam że mnie szlak trafi :/ Choć miałam od razu usg

Takhisis - współczuję Tobie i małemu wiem co przeżyliście ja też miałam z moim synem histeryczny płacz przy siusianiu. Mój też ma 3 lata, a napletek dalej na "swoim miejscu". Tacy lekarze to niech się pukną w głowę bo wydaje się im, że są mądrzejsi od wszystkich w koło! Ściskam mocno Ciebie i synka, szybko zapomni :) Hmm to chyba kpina powinni ponieść konsekwencje, ale jak to u nas ochronka nad lekarzami :/
Mam nadzieję że z gardłem lepiej, ja na gardło piję sok z połówki cytryny i dwie łyżeczki miodu - strasznie kwaśne ale mi szybko pomaga

Kamcia - dobry mężuś, mój mi bukietów nie kupuje bo kiedyś mu powiedziałam że jak ma dać 50 zł za kwiatki to ja sobie wolę np buty kupić. Także chwała Twemu za to, a bukiet super!
Z tym kamieniem nie da się w ciąży nic zrobić?

die - no wiesz, mężulek krwawi a Ty się śmiejesz :p mam nadzieję, że nic mu się nie stało :) ... hmm w tramwaju też można się np potknąć :p niech uważa na siebie!
MELONY na tak za pewne już wiedział o co chodzi :p

Kamea - u mnie też kg w górę jem jak słoń :/ ale o dziwo nie smakuje mi słodkie, nie martw się potem wszystko zrzucimy :D... mam nadzieję :p

nnatalie - facetom się może udziela ciąża, mój tez czasami wydziwia, nie martw się szybko mu przejdzie ;*
Nie tul się już do kibelka, pokłóć się z nim i nie zniżaj się do poziomu klapy :p Szał zakupów te słowa wprowadzają mojego męża do zawrotów głowy :p

madziarena - ale Ci mąż super niespodziankę zrobił :D To się poprzytulaliście :)

aniula
- mi się kiedyś śniło że urodziłam 7raczki i rzucałam nimi z bagażnika do mojej mamy na schodach bo mi sie iść nie chciało !!

villandra - nie mogłam z tego kawału o bacy i juhasie :p
Ja kiedyś z moim mężem rozmawiałam a resztą rodziny godałach, zawsze się wszyscy nabijali, że dwu języczna jestem i że w tłumacza się bawię :)
Pierwszy raz słyszę że tetry się nie prasuje, jestem zaskoczona, moja babcia mama teściowa wszytskie tetrowe pieluchy prasowały

Dziewczyny współczuję zgagi choć mie nigdy nie spotkałą słyszałam że bardzo uciążliwa :/

Sony - jak Ci się podobał mecz? My też niestety nie meczowi tzn mój G nie ogląda i chwałą mu za to :p
Ja barddzo dużo ubrań kupuję w ciuchach używanych, po pierwsze tanio a po drugie lubię :p

Antiope - gratuluję skoku w piąte okienko, i dzięki za życzenia :p

Dalej sie zastanawiam nad 4D czy jest wogóle sens no i przyznam szczerze, że trochę mi szkoda kasy na to :/
Dostałam wreszcie termin na usg na 3 czerwca mam nadzieje że wszytsko będzie ok :)

Dobrej nocy i do jutra :*

Cynamonka widzę że mamy w tym samym dniu usg :) ja mam na godz 12 i juz nie moge się doczekać tym bardziej ze to tylko 7dni !! :)

Deli współczuje szpitala :(

Ja się wczoraj położyłam spać, najpierw palila mnie mega zgaga i głowa pękała po chwili przeszło ale wróciło ze zdwojoną siłą i już sie przytuliłam do kibelka :/ ledwo do niego dobiegłam ;/

Dzień dobry!!!
Coś dziewczyny zajęte bardzo, bo jakoś cichutko tutaj, produkcja spadła :-) no ale dzięki temu można wszystko spokojnie poczytać.
Chciałabym się czymś pochwalić: wczoraj wieczorkiem chyba kopal mnie maluch z brzuszka :-) córcia też czuła kopniaki i mąż tez chociaż no to taki mało wylewny więc trochę traktuje wszystko z dystansem. To już chyba czas żeby maluch dawał znaki i uspokajał mamusie :-) Zobaczymy czy dziś będzie tak samo i się potwierdzą moje przypuszczenia.

Miłego dnia życzę!! dziś chłodno jeszcze, ale już bez deszczu na szczęście.
Współczuję Wam ten zgagi, myślałam, zgaga to już tak bliżej końca występuje.

Dzien doberek ja na szybciorka sie witam- pogoda paskudna - ponoc jutro ma byc juz ładnie..oby bo leje od 4 dni non stop ;/

Lece zaraz w deszczu po jakies ciastko- bo za 2 godziny ma przyjechac Hebamma na spotkanie- takie zapoznawcze wiec jak mamy sie lepeij poznac to przy ciastku i kawce bo inaczej bedzie dretwo:p jestem strasznie ciekawa tego spotkania- trzymajcie kciukasy zeby sie okazalo ze sobie przypasujemy:p

lece dalej ograniac temat- DOMOSTWO :* DO POTEM

Hej dziewczyny:)

cynamonka - ja się również zastanawiam nad 4d,bo w sumie widzę na ekranie u swojego lekarza, ale płytki nie mam... za dużo się chyba dzieje.. może później? jak już dzidziuś będzie więksiejszy..
aniula - gratuluję kopniaczków...
madziarena - miłej pracki po mimo wszystko:*
Die - ciekawe jak wypadnie spotkanko :) Pewnie wszystko będzie dobrze. Udanego;)

Deli - i co u Was? jak po obchodzie???
natalie - jak łóżko? Złożone?:)

Ja coś dzisiaj w nocy średnio spałam, ale cóż - bywało gorzej ;)
Jeszcze nie czuję ruchów, więc chyba będę na szarym końcu... syn sprawdza moją cierpliwość ;-)

Miłego dnia:*

w pierwszej ciazy miałam zgage w 3 trymestrze... a teraz znacznie wczesniej sie pojawiła o_O okropność ;/

moje dziecię ostatnio leniwe pewnie przez ta pogode i troche mniej kopie...albo tak sie ulozylo :) ale najwazniejsze ze daje o sobie znać :) pewnie jeszcze da mi popalić :) z córka to miałam prawy bok pod zebrami caly obolały tak mnie mocno tam kopała :p

Witam dziewczyny :)

U mnie rano słoneczko ładnie świeciło i już łudziłam się, że będzie dzisiaj w miarę ciepło. Niestety chmury znowu wzięły górę nad słońcem i zapowiada się paskudny zimny dzień:-(

Jeżeli chodzi o badania połówkowe to u mnie fuksem wypadło w 20 tc.

Dżaga ja nie potrafię robić zakupów z teściową. Doprowadza mnie do szału. W życiu nie spotkałam tak niezdecydowanej osoby jak ona.

Deli moje maleństwo tak samo męczy mój pęcherz jak u Ciebie. Już mi się zbrzydło to bieganie do toalety :eek:
Moim skromnym zdaniem w szpitalu nie da się odpocząć. Tak jak piszesz ciągle jakieś badania. Pamiętam jak leżałam w Strzelcach to było w miarę ok. ale w Opolu była tragedia. Położne z rana wyrywały kobiety z łóżka. Trzeba było słać łóżka, robić porządek, bo wszystko musiało być na swoim miejscu. Nawet szlafrok nie mógł leżeć na łóżku tylko wisieć na haczyku przy umywalce. Kuxwa rozumiem, że ma być czysto i schludnie, ale szpital to nie jest wojsko!

aniula jak mój mąż ostatnio zobaczył moje piersi to najpierw zrobił wielkie oczy, ze takie ogromne i nabrzmiałe a później zaczął się śmiać, że wkrótce mogą eksplodować:eek::-D

reklama
Kamea moj tak samo ostatnio zaregował o_O szczerze nie cieszy mnie to bo boje sie tego jak beda wygladac po porodzie ... ;/

Ja po operacji kolana miałam o tyle dobrze że musiałam leżeć więc nikt mi nie kazał nic robić :D nawet jak rano przychodziły to mierzyly temperature ale nie kazały wstawac, ewentualnie myły te które się nie mogą same poruszać :D

żeby teściowa miała prawo jazdy pewnie sama by sie wybrała do sklepu, a tak to wypadło na mnie bo tylko ja byłam w piatek w domu z osob co maja prawko ;] no i przy okazji ja zrobiłam zakupy :D na szczescie wiedziala co chce kupić :D

Do góry