reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Landrynka weź mnie ze sobą na frytyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy plissssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

Co do usg 3d i 4d- nie jestm ginekologiem ale słyszałam że z punktu widzenia medycznego niewiele wnosi do diagnostyki- tej podstawowej rzecz jasna. Badanie w obrazie trójwymiarowym jest nieruchome- jest trójwymiarową reknstrukcją obrazu płodu- obraz dziecka jest bardzo czytelny na nim- ale z budowy zewnętrznej - dla nas- laików bardzo fajne badanie bo na usg 2d to lekarz widzi konkretne rzeczy a my conajwyzej jakis zarys i szare plamki:p z drugiej strony z tego co mi wiadomo na obrazie 3d mozna uzyskac takie przekroje anatomicznej budowy ciała dziecka - czego chyba nie da sie uzyskac w usg 2d. 4d to w zasadzie to samo ale w ruchu :)- wiec powiedzmy ze jest fajniejsze bo widac jak się Bąblownik porusza. Natomisat badanie 4D faktycznie są dosyć dokładne bo pozwalaja naprawde prezyzyjnie określic jak zbudowany jest mózg Bomblownika, kręgosłup , serducho czy nereczki (ale to mozna spokojnie na 2D) natomista na 2d nie da sie zobaczyć albo bardzo cięzko jest zobaczyc takie wady jak rozszep wargi albo polidaktylia. No i na badaniach 3/4D mozna Bomblownikiem manewrowac- znaczy jego obrazem i go ogladnąc z kazdej strony- czego w sumie na usg 2d nie da rady- albo sie obróci na fale albo nie- widzimy tylko to czym jest do nas zwócony.
Tak mi wytłumaczyli róznice w tych badniach w poradni genetycznej- znaczy na stronie ich tak pisze:p wiec na tyle na ile mi sie udalo "zrozumiec" tekst to napisalam:p

reklama
my idziemy na zwykłe usg ... 4D robiliśmy w pierwszej ciąży teraz nie ukrywam troche szkoda nam kasy... wole zainwestować te 200 w jakiś żyrandol bo jak narazie wiszą nam w pokojach kable z żarówką :p
ale ide do babeczki ktora ma taką możliwość więc moze uda się na chwile podejrzeć buzie w 4D :D

obiad prawie gotowy, salatka wyszła przepyszna az mi ślinka cieknie :p

Die_perle dzięki za wyjaśnienie. To ja jeszcze zobaczę co nam ginka powie na następnym badaniu.

hej babeczki.
Miałam dziś urlop, ale miałam wczoraj zaskoczenie bo siedze sobie z małą na dworku a tu autko mojego meza podjeżdzą nooo to miałam go na całą noc i dziś o 12:00 wyjechał :p zdążylismy zakupy zrobic, no i poprzytulac sie oczywiscie boskooo hehe odrazu humor lepszy
U mnie zimno brrr
Takhisis Biedny synek, kurczę co Ci lekarze ostatnio rozumu nie mają ???współczuję kochana !
Kamcia2810 kwiatki prześliczne, ja ostatnio taki bukiet dostalam jak mezu był w Afganistanie :p
Kamea ale ja mam lenia hehe masakra, ale domek dzis posprztałam bo mała była na wycieczce,maz wyjechał to sobie porobiłam i weekend mam z głowy.
die_perle haha też bym padła, my się śmiejemy a mu faktycznie mogło się stać coś powaznego, ja dzisiaj na poprawę humorku męża kupiłam mu spodnie bojówki :p a sobie sukienke oczywiscie i klapki :p tylko pogody nie ma, zeby to nosic wrrr
Dżaga co to za sosik ?
Landrynka ja też dzisiaj na frytkach byłam, mężu porcję miesa fryty i surówka, a ja z racji dzisiejszego piątku miecha nie jem :p
U mnie jakoś 2, 2,5 kg na plusie, a wy uwazacie, że to duzo ? ja juz sama nie wiem ... kurcze marzy mi sie tak max 13 kg przytyc ale pewnie utyje wiecej :/
Uciekam z mala na dwór bo cos podsypia mi musze ja z godzinke jeszczeprzeciagnac potem kapiel ksiazeczka i nyny a dla mamy wieczór :p

Co do tycia ... juz kiedys wspominalam ze na poczatku wazylam 69kg a w srode bylam na wizycie i 67,2 kg :o
az doktorowa sie zdziwila, mi brzuch rosnie, dziecko duze i zdrowe a mi kg w dol...

Jaka tu cisza dzisiaj. Mam nadzieję tylko, z nie przed burzą, a po prostu każda zaszyła się pod ciepłym kocykiem i ogląda jakiś film, który bardzo lubi.

Rajani ja przy Maciusiu od razu używałam pieluszek jednorazowych Pampers 1 a po wyjściu ze szpitala szybko przeszłam na 2 i przy drugim też od razu będę używać jednorazówek Pampka :-)

madzierna ja próbowałam w PL dady ale nam nie podeszły ale nie raz już się spotkałam z opinią że jak tyłek dziecka przyzwyczai się do oryginalnych Pampersów to potem inne pieluszki typu dada lidlowe itd. odparzają i u nas to się sprawdziło. Ale jakościowo Dady sa bardzo dobre.
Co do Huggisów to przeciekają straszliwie.

agnieszkaala zdrówka dla córeczki.
Ja też jak jestem w PL to kupuję ciuszki w pepco i jak dla mnie są ok bluzeczki się nie rozciągają ani nie mechacą, a body różnie to bywa zależy z jakiego materiału się weźmie.

Kamcia śliczny bukiecik. Współczuję bólu oby jak najszybciej minął.

Kamea a masz kopniaka :-D

Die mam nadzieję że M bardzo się nie poobijał.
A tak w ogóle to ja chyba chamka jestem bo nieraz jak mój M sobie coś zrobi palnie o półkę głową czy coś w tym stylu to wybucham śmiechem bo nie mogę wytrzymać :-D

U mnie 3,5 kg na plusie dzisiaj się ważyłam.

deli kuruj się zawczasu nie daj się żadnej chorobie pogoń kaszel.

Sony oby zgaga szybko minęła. Z Maciusiem miałam ciągle.

Landrynka pamiętasz o moich frytkach :-)

No dobrnęłam do końca czytania :-)

Dzisiaj wstaliśmy z Maciusiem o 8,55 a wygrzebaliśmy się z łóżka o 9,05 także super :-)
Malutki w brzuszku skacze i fika czuję go dosyć mocno od wczoraj chyba pani go pobudziła tym usg :-)
Na dworze okropnie leje i leje i zimno jak cholerka nic się nie chce siedzimy cały dzień w domu bo szkoda nos za drzwi wychylać.
Znowu jestem głodna zaraz pójdę buszować w kuchnij za czymś pysznym :-)
M wrócił z zakupów i wziął sie za gotowanie flaczków także jeszcze troszkę i będę zajadać :-)

Dobrze że chwilowa cisza nastała na forum to dałam radę doczytać :-)

reklama
Do góry