reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Hej dziewczyny!
agnieszkala duuużo zdrówka dla córci, aby szybko wydobrzała! a tobie dużo odpoczynku :)

Takhisis bardzo mi żal twojego synka a tą babę to bym normalnie rozszarpała !!!!! byle się to szybko zagoiło i nie było dużo blizn o jakiś większych konsekwencjach i żeby synek jak najszybciej zapomniał :/ dużo wytrwałości!
Kamcia looooooool piękny bukiet :D i dużo dużo zdrówka !
deli u mnie też pogoda do d.... 9 stopni i leje :///
die masz dzielnego męża :>

ja wczoraj niedaleko domu zobaczyłam na dużym sklepie z tanią odzieżą napis "23.05 całkowita wymiana towaru!" no wiec myślę że to chyba dla mnie tak na to dzisiaj wpadli :) i głupio było nie zerknąć :D i dobrze zrobiłam bo kupiłam 2 pary nowych leginsów na bardzo rozciągliwej gumce po 35 zł, czarne i granatowe, idealne i wyglądają na porządne.
Musiałam zainwestować bo od 2 tygodni w pracy rozpinałam guzik od spodni jak siedziałam przy biurku i nieraz się zapomniałam i jak wstawałam to tak chodziłam po biurze z rozsuniętym zamkiem który czasem łapałam ręką albo zakrywałam bluzką :/ :szok:

pozdrawiam was i miłego dnia!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Dziewczęta!!

U nas też dziś chłodno, ale na szczęście jest słońce i deszcz nie pada. Gdzie to ciepełko sprzed tygodnia? :-(
Takhisis Biedny synek, mam nadzieję, że zapomni o bólu i wszystko skończy się dobrze. Trzymajcie się!!
Kamcia2810 pozazdrościć wspaniałomyślnego męża, kwiatki cudne. Też bym od razu pomyślała, że coś przeskrobał jakbym dostała bez powodu :-) Też ostatnio dostałam czerwone róże, ale z okazji naszej rocznicy ślubu.
Kamea nic nie mów o leni, mam tak samo, aż mi czasem głupio, zmuszam się żeby coś zrobić, a do tego ciągle senna jestem, a miałyśmy dostać dużo energii po I trymestrze :-)
die_perle współczuje Twojemu mężowi, pewnie odpowiednio się nim zajmiesz :dry:
Dżaga uważaj na te palce, jeszcze mogą Ci się przydać :-)

U mnie też 2,5 kg na plusie, aż się boję co będzie dalej, bo w pierwszej ciąży przytyłam 22 kg!!!!! To była masakra!!

Witajcie.
Takhisis współczuję przeżyć, a swoją drogą lekarz bez waszej zgody nie powinien nic robić. Ewentualnie zbadać i tyle. Ja jestem zdania żeby naciągać napletek od małego, koleżanki syneczek sam to robi po kąpieli i nie ma problemu. Sama się nasłuchałam jak maleństwa cierpią jak u chirurga im ten napletek ściągali, ale zawsze wcześniej smarowali maścią znieczulającą Emla. Widziałam nawet przypadki chłopców 16 letnich z takimi napletkami tragedia co pod tym siedzi i jak śmierdzi. To był szok, że u prawie dorosłego chłopaka takie coś można spotkać:szok:
Kamcia toż to szok, dostać tak piękny bukiet po tylu latach. Piękny.
Die mój też jeździ na rowerze, raz wygrzmocił ale nic się nie stało. Jakbym go w takim stanie zobaczyła jak piszesz, to też bym padła.
Natalii tez mam z chłopem spięcia, aż czasami trzeba walczyć o swoje :) Męczące to, ale taki ma charakterek, no ja drugi że się nie dam i tak leci.
Kamea kobiet w ciąży się nie kopie:) ewentualnie klapsa na gołą pupę. Ja byłam dziś w Lidlu i kupiłam te leginsy ze strechu. Od razu piszę, że duże wychodzą. Mam dwa kolorki cazrny i szary, a bluzki takie sobie. Nie kupiłam ich.
Dżaga uważaj!!
Koreczek wow, dwa lata nie żyje a kwiaty dostaje. Trzeba było wziąć i na grób zanieść.
Pietrucha nie ma jak w łóżku, milo ciepło i przytulnie ;) Buziak.
Deli mnie lekarka powiedziała żeby iść na badanie w 22 tygodniu bo maluch jest większy i lepiej wszystko widać i ja się tak zapisałam. Mam termin na 13 czerwca;-)
Dżaga u mnie też 3 kg +
Agnieszka nic co waga nie poszła w górę? Szok. Mnie lekarka zaraz zrobiła oczy jak od ostatniej wizyty nic nie przytyła. Mówi że to źle. Też mam takie bóle, ale u mnie to chyba miękka szyjka.
Joanna tez w lumpach lubię kupować.

No doczytałam resztę dziewczyn pozdrawiam.
Ja się męczę ze zgagą. Ble, ble, ble. Zimno jak cholera i się farelką dogrzewam. Głodna się robię, a mam smak na pulpety pieczone w sosie pomidorowym. Też mam sklep Pepcco w okolicy. Kurna ja zbankrutuje, nic tylko sklepy Lidl, Biedrona, Kaufland i Carrefour Expres, Simplie, Pepcco i na dodatek duży dziecięcy i wszystko do 1 km. Normalnie tylko w totka wygrać.

Ostatnia edycja:
Wróciłam ze śniadanka a tutaj taka prdukcja sie wydarza:p
Mąż bedzie żył:p żeby go pocieszyć kupiłam sobie 2 pary butów- jak ja jestem szczęsliwa to mu od razu lepiej:p

Dziewczyny co do róznicy w badaniach - połwokowe robi się w okolicach 20 tc- najpoźniej do 22- bo potem faktycznie "widocznosc" sie pogarsza- jednak badanie połowkowe- choć bardzo wazne jest badaniem podstawowym - obejmuje podstawową opieke prenatalną :) I tak jak nie wsyztkie robiły badania genetyczne nieinwazyjne (pomiary fałdki karkowej plus hormony z krwi matki)w ok 13-14 tc -co jest pierwszym "etapem" badan prenatalnych/genetycznych nieinwazyjnych, nie wsyztkie robią drugi "etap" czyli właśnie badanie w 22 tc. Tak jak Pietrucha napisła w 22 tc bada sie m.inn dokładnie serce dziecka, oraz sprawdza sie równiez przerózne ewentualne wady genetyczne których czasem nie da sie zauwazyc nawet na tak dokładnym badaniu jak badanie połwkowe. Badania prenatlne-genetyczne tzw. Screeningi robią zazwyczaj specjalisci tylko i wyłacznie od takich badan- mają specjalnie dostosowany sprzet itp.
Dzaga piszesz że nie ma sensu robić badnia w 20 tc a potem zaraz w 22 tc- otóz z rególy faktycznie nie ma...pod warunkiem że nie ejst się w grupie ryzyka. Ja jestem i na badania genetyczne mam skierowania- w moim przypadku są to padania które musze wykonać poniewaz istnieje zwiekszona mozliwosc wytąpienia wad genetycznych - a ich ewentulane wykluczenie/potwierdzenie wymaga badan bardziej specjalistycznych niż podstawowoa opieka prenatalna.

Die nie wiem czy nie ma sensu robić w 20tc... ;] ja sie nie znam wiec si enie wypowiadam :p tylko napisalam ze lekarz kazał w 22tc no wiec mniej wiecej tak sie zapisałam :)
dużo moich kolezanek miało w 20 tc i też dało rade..
co do szerszych badań genetycznych nie mam pojecia co i jak więc też sie nie wypowiadam na ten temat.. ale mam nadzieje że u Was wszystkich ktore maja miec takie badania będzie wszystko dobrze :)

ja po zakupach z teściową PADAM o_O przeciagneła mnie po całym leroyu i zrobiłysmy zakupy w auchanie a ludzi mnóstwo w sklepach !! ;/

Deli dużo zdrówka. Aby się nic z tego nie rozwineło.
Sony na zgage mi pomagało zimne mleko. Może spróbuj. Mnie z Alą w ciąży zgaga strasznie męczyła. A co do wagi to ja w ciązy z Alą przytyłam tylko 5 kg więc taka moja natura. Mój gin w pierwszej ciąży dmuchał chuchał, patrzył czy dziecko przybiera, czy ja niemam alergii, czy wód za mało, ale teraz już wiem, że taki mój urok poprostu.
Joanna ja jak jestem w NS to zawsze muszę wstąpić do ciucholandu na Wałowej, Lwowskiej. Tam są super rzeczy. A dla maluszka to moja mama tam cuda kupuje.

Dzaga Lekarz Ci dobrze powiedział bo połowkowe robi się na przełomie 20-22 tc :) Ale najlepiej nie przekraczac 22 bo potem widac coraz gorzej :) z drugiej strony Twoj lekarz jelsi jest na liscie lekarzy "od genetycznych" być może własnie dlatego kazał Ci przyjsc w 22 tc- i w jednym czasie zrobi połókowe i te dokładniejsze genetyczne bo 22 to na nie najlpeszy czas- a zatem 2 pieczenie na jednym ogniu. Ja robie dwa badania oddzielnie- bo połowkowe u siebie w praxis- przez moja lekarke prowadzącą, a w 22 w poradni genetycznej przez specjaliste od genetycznych :) wiec w 20tc mam normalnie badanie - w standardzie:) a w 22 dodakowo jakby:p

Die_perle ja planowałam robić badanie 4D po 20 tygodniu i teraz już nie wiem czy to połówkowe czy jakie? O, tu zamierzam robić: OSTEOMED a badanie się nazywa Położnicze 3D/4D 18-32 tydz.ciąży + płytka

Sony mnie też zgaga męczy. Migdały mi nie pomagają, ale mleko trochę.

hmm szczerze to nie mam pojęcia ... ;] zawsze mówili o połówkowych nigdy nic wiecej nie wspominał :)

przygotowałam sos do schabu czekam az wybije tak 15:30 i wrzuce do piekarnika schab juz w sosie :)

reklama
Do góry