reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Die mam nadzieję, ze mężowi nic poważnego się nie stało.

Dżaga kobiecie w ciąży się nie dziwie, bo ja co rusz coś robię sobie lub zapominam o czymś.

Kamea mi tez tylko kg lecą i nie mam jak ich powstrzymać, wciąż bym jadła. Był spokój jakoś trzy dni i od nowa mega apetyt. Co do kopniaka na mnie nie licz, bo też mam lenia i jeszcze leżę, małą śpi więc znów ma wolna od przedszkola, bo szkoda mi jej budzić w taką pogodę.

Pogoda do d*** i co patrze na okno to mnie jeszcze większy leń ogarnia, a łóżko tak cudownie tuli.
Zastanawiam się na kiedy umówić się na badania prenatalne? 4.06 mam wizytę u swojego lekarza + USG czyli skończony 20 tc. Muszę zobaczyć kiedy byłam z Oliwią.
Mój w Łodzi więc muszę sobie i córce śniadanko zrobić, a z łózka tak mi się wstać nie chce. Mam nadzieję, ze pośpi trochę :-).

reklama
Mąż będzie żył- opatrzyłam mu rany pomogłam zdjąć i ubrać nowe spodnie- i pojechał..tym razem tramwajem:p

Ja narazie mam 2,5 kg na plus-ale nie wiem ponoc szczuplejesze tyją szybciej i wiecej a ja jestem sobie taki pączus:p

Kamea- niestety ja jak Deli nie pomoge bo równiez mamlenia- aczkolwiek zaraz sie zbieram i jade do miasta- bo moj len jest az tak ogromny ze mi sie nie chce sniadania dla siebie robic wiec jade na sniadanie do restauracji:p I na poloty z kolezanka- bo dom buduje i wlasnie go wykanczaja wiec musimy dac upust dekoratorksim zapędom.

Deli mi lekarka do poradni genetycznje kazala sie umówic w 22 tc - i jak dzownilam do tej poradni to sie od razu mnie pytali na jaki tydzien ciązy czy na 20 czy na 22- ja mówie ze 20 mam u siebie w praxis a tutaj chialam robic badanie na 22 tc. Ponoc 22 to najlepszy czas do wymierzenia wszytkiego poprawnie oraz zbadania dokladnego serduszka dziecka - to jest ten II Screening- niby mozna go zrobic między 19-22 ale najlepiej w 22.

ja mam usg połówkowe 3 czerwca czyli dokładnie 21 i 5dni :) tak samo miałam z córką :)

ja mam 3kg na plusie ;] w pierwszej ciąży miałam już 5 kg :p więc nie ma tragedii

byłam już po sniadaniu, mężowi do pracy kanapki robiłam i tu CIACH ;/

Perle dziękuje i miłego spotkania z koleżanką przy śniadanku.
Może wytrzymam do 22 tc :p

Dżaga ja mam połówkowe w 20 tc 1d akurat tak mi wypada wizyta u lekarza, a jeszcze będę robić prenatalne/genetyczne

Rozmawiacie o skończonym 22 tygodniu czy byciu w trakcie 22 tygodnia, czyli skończonym 21 tygodniu? Ja mam w skończonym 21 tygodniu, czyli 21+1...tak samo miałam z Patrykiem. A umawiał mnie najlepszy specjalista od USG na dolnymśląsku:) Jest też na tej liście lekarzy, którą kiedyś którąś wkleiła...więc chyba wie co robi:p

Ale połówkowe to tak naprawdę powinny być te same pomiary...chyba, że lekarz nagina na wizyty. Jeżeli w zaleceniam Towarzystwa Ginekologicznego jest genetyczne między 18-22, to chyba nie ma co wariować i mając USG w 21 tygodniu umawiać kolejne w 22.

Ostatnia edycja:
Die-perle jak się dzisiaj czujesz? Co do męża to biedak. Mójjak zaczął biegać to po 2 dniach przyszedł ze zwichniętym kolanem.
Takhisis popłakałam się jak czytałam Twój opis cierpieniasynka. Masakra jakas. I weź tu zaufaj lekarzowi. Co do luxmedu to ja chodze dolekarzy z tej placówki. Wiadomo, że nie wszyscy są dobry. Ja zanim pójdęzbietam opinie od znajomych i czytam opienie na znany lekarz
Kamcia super niespodzianke zrobił Ci mąż. A co do bólu mamnadzieje, że już nie wróci.
Ja mam połówkowe 3.06 czyli będzie to 20 t i 2 dzień.
Ja nic nie przytyłam. Przed ciążą ważyłam 46,5kg, a teraz45,5kg i waga od 1,5 miesiąca nie poszła w góre.
U Nas pogoda jesienna. deszczowo, szaro, buro. wyprawiłam Aluśke do przedszkola i leże pod kocykiem. Dzisiaj idziemy z M na Dzień Mamy i Taty do przedszkola.
W nocy dostałam strasznego bólu podbrzusza. wziełam nospe i po jakimś czasie przeszło. Strachu sie najadłam co niemiara.

Takhisis mój lekarz zrobi mi podstawowe pomiary dzieciaczka, a na genetycznym będą sprawdzać szczegółowo wszystko.

Idę śniadanko robić, bo głodek wstał.

reklama
Wiam się z rana :)

Kamcia
piękny bukiet :) i mam nadzieje,że ból już się nie powtórzy :tak:

takhisis współczuję przeżyć :( u nas też na silę odciągnęła raz młodemu siusiaka i już nigdy więcej tego nie zrobiła,bo się tak wkurzyłam w tym gabinecie,że zapamięta mnie na długo ;) mam nadzieję,że mały szybko dojdzie do siebie,a dla Ciebie dużo sił kochana :) współczuję też zachłyśnięcia się małego :( ja się strasznie tego bałam po urodzeniu,bo moja kuzynka po zachłyśnięciu się mlekiem jak miała przeszło 6miesięcy dostała niedotlenienia i do dziś jest na wózku :(

eh ja mam dziś dzień do D... jakaś taka nerwowa jestem i wszystko mnie wkurza,a do tego mam tyle nauki i do egzaminów,że czas się przyłożyć i codziennie chociaż 2h poświęcić...

Do góry