reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Kamcia - jeszcze będziesz mówić: "proszę zamknij buzię na chwilę" przynajmniej ja tak już mówię bo mój się gaduła robi ostatnio

O tak najpierw niemozemy sie doczekac kiedy zacznie mowic, a pozniej kiedy wkoncu zamilknie. Mojemu tez sie buzia nie zamyka.

Pietrucha glowa do gory, ja wierze ze wszystkie rozpakujemy sie w pazdzierniku. Dziewczyny juz tyle napisaly i trzymaj sie tego. Maja racje:tak:

Ja sie jeszcze waham miedzy jednorazowkami i wielorazowymi. Wczesniej uzywalismy Pampersow, ale kupa wychodzila nogawkami i na plecki, potrafil je takze przesikac. Wzielam sie za testowanie innych i nam podpasowaly wlasnie huggisy. I na tym skonczylismy. Ostatnio byl tu program, w ktorym testowano jednorazowki i wygraly jedne z najtanszych z Kruitvat (cos jak Rossmann).

Takhisis ja z tych ptracujacych jeszcze, wiec caly dzien jestem w ruchu (choc siedze w biurze), pozniej wiadomo domowy kolowrotek i jest ok. Ale jak siade 5 minut to tez zaczynam odczuwac, a to brzuch mnie ciagnie, plecy bola itd.

Nie znam pepco:-)

reklama
Hej dziewczynki:*
Fenk ju fenk ju:)
Byłam u położnej po L4 i jeszcze zapytałam o kilka rzeczy,bo jestem gapa i po wczorajszych emocjach zapomniałam o wszystkim...
die-- oj bidulo.. tulę mocno! Dobrze, że Twoja córa jest najlepsiejsza:))

Co do pieluch - teraz jest duży bum na pieluchy wielorazowe... No ja nie mam nic przeciwko. Ale sama osobiście - jednorazowe pampersiory i fru do kosza.. nie będe prała sralucha.. :) Na dodatek tam się wkłada jakieś specjalne woreczki czy coś.. w dupie to mam szczerze mówiąc. Chcę mieć więcej czasu dla siebie i dla swojej rodziny - więc pieluchom wielorazowym mówię NIE :)
A jeżeli chodzi o ubranka.. no to te lidlowe dla dzieciaków są na prawdę fajne, moja bratowa je kupowała - i jakościowo mega zadowolona.. Pepco ma bardzo ładne ciuszki i nie drogie -ale nie wiem jak tam wypadają..
Brakuje mi tu Primarka.. gdzie za grosze kupujesz ciuchy i nawet po kilku razach nie szkoda Ci wywalić do kosza.. Eh, co z tą Polską ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
agnieszkaala no widzisz,...co lekarz to inny zwyczaj. Ja mojemu mówiłam, że mam próchnicę na kilku zębach i zapytałam czy to szkodzi. Powiedział, żeby nie popadać w paranoje...szkodzi tak samo jak niedoleczone przed laty zapalenie ucha czy źle wyleczona w przeszłości angina. Także wrzuciłam na luz:) no i spokojnie czekam....z tymi zębami bardziej chyba chodzi o komfort mamy, żeby nie bolało. Mnie nic nie boli, a jak się zepsuje to wyleczę po ciąży pod znieczuleniem i tyle.

die pewnie masz rację...ale jak się nie denerwować jak wszędzie dookoła coś...wszędzie niekompetencja...W piątek poszłam z synkiem bo miał gorączkę i chore gardło, a skończyliśmy z rozerwanym napletkiem, krzywdą dziecka i 3 miesięczną kuracją sterydem...bo larwa pieprzona, konowałka jedna pchała łapy tam gdzie to nie było potrzebne. Ale nie będę się uzewnętrzniać i truć tyłka, bo nikogo to nie interesuje. I w mordę nie dość, że przez 3 miesiące będę się zastanawiać czy mieliśmy cyto w domu czy nie to jeszcze codziennie patrzę na to jak przez głupotę i niekompetencję moje dziecko zostało skrzywdzone i teraz ponosi konsekwencje czyjegoś niedouczenia.
A żebyś nie czuła się osamotniona to i mnie coś bierze...
Wyznanie córki...bezcenne.

Paulinek
u mnie było ok do piątku:) Wczoraj mierzyłam młodemu buty w Deichmanie i wystarczyło schylić się kilka razy, a później ledwo szłam do domu:(

JA JUŻ CHCĘ 36 TYGODNIA...nooooo.

Laseczki ja kupowałam w Pepco ale jak Oli miała dwa latka skończone i nei mogłam narzekać na ciuszki. Oczywiście nie każde są super, ale można coś znaleźć i prać spokojnie i cena zawsze fajna.

Oj Perle tule mocno by się polepszyło i jednak nic cię nie brało prócz męża twojego :-) Oliwia kochane dziecko

Takhisis przykro mi bardzo, ze na takiego konowała się natknęłaś i skrzywdził dziecko ... Biedulek. To się nie dziewie że się nastresowałaś tyle. Na konowała skarga i niech płaci za błąd lekarski. Ciekawe ile jeszcze krzywdy wyrządzi zanim po łapach oberwie?

die_perle jaka słodka ta Twoja córcia.
Zdrówka, mam nadzieję, że to nie choróbsko u Ciebie.

Tulipania trzymam kciuki

Takhisis przykro mi, że trafiliście z synkiem na taką niekompetentną lekarkę.

hej kobitki ja po wizycie co nieco opisalam w odpowiednim watku, jutro skrobne wiecej, przeciez wstalam o 4.00 i jestem juz padnieta. rano was poczytam i odpisze a teraz klade sie spac dobranoc:*

Takhisis biedny synek, aż strach iść teraz do lekarzy, bo większość z nich to mało wiedzący "specjaliści". Do ilu by się nie poszło to od każdego usłyszymy inną diagnozę. Masakra!! Współczucia dla synka, trzymajcie się!!

Pepco ma czasem fajne rzeczy i wydają się nie drogie, ale jak dla mnie nie do końca dobre gatunowo. Lepiej poczekać na jakieś wyprzedaże w H&M czy Reserved i za tą samą cenę można kupić coś porządnego. Może nie dla noworodka czy niemowlaka, bo takie rzeczy są niestety najdroższe, ale dla starszego maluszka już tak.
Teraz w Biedronce jest coś dla nas, tzn dla naszych noworodków, są pieluchy tetrowe, pieluchy flanelowe, ręczniki kąpielowe z kapturkiem i różne akcesoria: śliniaki, szczoteczki do włosów itp.
Pieluchy Dada są bardzo dobre, u nas się sprawdziły, ale na początek Pampers. Tylko nie Huggies, były koszmarne jak dla mnie. Teraz Dada produkuje już nawet pieluchomajtki, majtki do kąpieli czy podkłady do przewijania. Fajnie :-)

Polazlam do wanny sie zrelaskowac- no ale mi nie poszło- nie bede juz tutaj opisywac co mnie tam spotkalo - bo wstyd- napisalam na zamknietym ...
teraz siedze i pije bezalkoholowego Paulanera- i udaje ze sie nim nawale:p

Takhisis-
o ja-pier.ole ze tak sie wyraze niezbyt kulturalnie! co za akcja!! Ty juz to gdzies pisalas Nam??? ja to musialm jakos przeoczyc...chyba ze nie pisalas- no masakra- chyba bym wydrapala oczy! a w oczodoły wsadziła..niewiem co! jestem w szoku! boszzzzzzzzz wpsólczuje Młodemu, Tobie...kur..wa to sie nazywa prawo Murphiego- jak juz coś poszło źle to jak lawina;/ tule~!

wiecie ale po tej kąpiel mi troszke lepiej- i moze jak sie wygrzałam i wypocilam dzis to odegnalam to co sie czailo na me zdrowei..a tak w ogole moj szanowny małz przylaz z pracy chcial mi dac buzi po czym odunął sie doemnie jakos raptownie i mówi - to ja ci moze napuszcze wody do kąpieli..no ja wiem ze ja dzis rybe z puszki jadlam..ale moze bez przesady...

reklama
Do góry