reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Cześć,

i u mnie wybija równo pół ciazy ;] strasznie szybko zleciało :) az sama jestem pod wrażeniem :)

u nas 8 stopni strasznie zimno brrr...

co do jedzenia jakoś mniej mnie odpycha od niego niz w 1 ciazy ;] wtedy na mieso nie mogłam patrzec a robienie spagetki dla meza było dla mnie tragedia ;]

ostatnio na wieczór strasznie meczy mnie zgaga a ból pleców powoduje że ledwo siedze, ale takie uroki ciazy wiedziałam na co się pisze ;]

reklama
Hej
Pietrucha tulę mocno Ciebie kochana ;**
Co do gwary - moja cała rodzina to z "Poznańskiego" więc Pyry, teeejjj itp w porządku dziennym u mnie :/ hehe co do Śląska - my się dziwimy, że tyle lat uczymy się języka a jak wyjedziemy do obcego kraju to nie potrafimy gadać - my nawet w swoim kraju nie potrafimy gadac a co dopiero zagraniczni goście będący na Śląsku albo w górach hahah :)

Hi, dziewczynki

Pietrucha odezwij sie..

Aniula ty to spania nei masz. Jak ci się nudzi o może podrzucę moje rasowanie, bo mnie dziś czeka :-(. Super, ze się wszystko udało :-)

Kamea piękny chrześniak i faktycznie kawał chłopa :-)

Madziarena zgadzam sie z Tobą, ja od 4 rż mieszkam na śląsku, a nie gadam

Dżaga u mnei dokładnie to samo plus ból spojenia, więc przód, tył i zgaga, a wczoraj jeszcze strasznie mnie muliło. No nic jeszcze tylko 21 tygodni i będę znów nówka :-)

Hej dziewczyny..
Opisałam w odpowiednim wątku swoją wizytę. Wczoraj nie powiem, ciężko mi było, bo znowu coś się dzieje i to da dodatek nie przelewki i nikt sobie nic nie ubzdurał... Noc jakoś przespałam, jestem mega zmęczona, psychicznie. Jedno się nie zdąży skończyć i zaczyna drugie. Mam nadzieję,że teraz po tym krążku już będzie lepiej. nawet mój ginekolog mi mówi, że ciągle mam pod górkę...

Synuś mój malutki ma 270g i wielkii brzuch ;* I nich sobie ładnie leży u mamusi i dopiero widzimy się po tej stronie po 34 tyg - cali i zdrowi.. Mam nadzieję, że posłucha matki :) I że krążek da radę!

Dzien doberek- jej od wczoraj wieczora 3 strony naskrobałyscie:p

toście sie wkręciły tym batonem:p

Koreczek byś sie pochwalila Waszym plakatem- ciekawi mnie jak Wam wyszło- lubie takie prace :)

Deluszka slonko mam nadzieje ze stres i ciemne chmury szybko odejda od Ciebie- a i to nie prawda że nie słychać u Ciebie akcentu śląskiego:p słychac:D ja słysze - i zamiast "tak" mówisz "ja" :* wpsolczuje dolegliwosci :( ech moja Ty bidulko:*

Pietrucha - tule- ale dobrze ze pessar załozny! bedzie wspomaganie i wszytko będzie dobrze - trzymam ckiuki za Was:*

Kamcia
- ja nie wiem gdzie Ty przytylas..chyba w uszach ;/ chrzesniak superasny :) ale nie dzwigaj na litosc boską!

Nat widzisz- jak one wędruja wszedzie gdzie maja miejsce:) dobrze ze juz sie nie marwtisz:)

Villa- wybaczamy- jak Cie znamy to i tak kiedys nadrobisz i solennie wszytkim odpiszesz chocby to mialo byc 100 stron :p (nie niepoduszczam Cie:p) trzymam kciuki za wizyte - no i milej zabawy na seansie- koniecznie kup do tego popcorn- bo bez tego sie nie liczy! a z tym słąskim to pojechałąs po bandzie:D :p

Szczęsciara ja nie ślązaczka śląskiego nie znam- a z toruśnkich tylko pierniki :p ale syry- sie wie ze syry to syry- giry- nogi śmierdziogi, kieta nie wiedzialm- choc pomyslam ze to cosa łancuchowego bo brzmi podobnie do das Kette :) a co do pyty- ja słyszlam takie potoczne okreśłenie na męskiego członka- pyta:p

Osa super ze urodzinki Młodego sie udały- i ze on sie najbardziej cieszył:) kciuki zacisniete za wizytke- a do 16 zleci w mgnieniu oka! i jestes szyrnieta zeby prasowac w "środku nocy" :D no i czekam na te fotki wzdętego brzucha:p

Dzaga
gratki z powodu pólweczki!!! jeju jak ten czas nam leci:)n wow u mnie tez zimno- narazie pokazuje 6 st..i lekkie zachmurzenie- ale ma pruc zabami zas ;/ lipa wspolczuje z powodu zagagi i boli plecow :(

Ja wczoraj z męzem ogladalam DJANGO- quentina tarantino- jesli lubicie jego filmy- poooooolecam- rewelacyjny 3 bite godziny siedzialm jak zahipnotyzowana- zwlaszcza ze tarantinowy konwenans znam doskonale a tutaj mnie ejdnka zaskoczyl niesamowicie- no naprawde waryo zobaczyc:)
A co dzis bede robic....hmmmm narazie zamulam pod kołderka a kot spi...i jest cicho a za oknem ćwierkaja ptaszki...nie ruszma sie...no chyba ze mnie głod przycicsnie:p

Perle no może coś tak jest i słychać, ale jakbyś coś po śląsku do mnie powiedziała to cię na pewno nie zrozumiem. Wczoraj mój zaczął jak mu przeczytałam o batonie i tez miał ciekawe historyjki np. jak poprosił o pączka na AGH mówiąc po śląsku :-).

Ciemne chmury jeszcze będą przez jakiś czas niestety, ale dam radę.

Niemiecki ostatnio w liceum miałam piękne stare czasy i pamiętam z niego tyle co nic :p więc proszę polski :-)
Musze wstać coś wrzucić do brzuszka, bo bułeczka z rana było za mało, a tak mi dobrze pod kołderką. Olcia też jeszcze w łóżku, bo dziś ma wolne o 11 do lekarza idziemy sprawdzić gardełko.

Potem zupka dla Olci mięsko dla męża i sprzątaczko.

dzień dobry :* ja jeszcze w łóżku zajadam śniadanko :) jadę dzis zobaczyć za termometrem i do lidla bo maja być dzis te ciuszki:) ostatnio przypomniało mi sie jeszcze o pepco ;) maja fajne a tanie bodziaki, pieluszki tetrowe i kocyki :) więc napewno sie tam przejde na zakupy ale juz chyba nie dzis;)

pietrucha
wszystko bedzie dobrze :* pessar da radę i jak juz dziewczyny wcześniej pisały mały wyjdzie w swoim czasie :) pogadaj z nim i napewno poslucha :)

dzaga gratuluje połowy ciąży :) teraz mam nadzieje ze pójdzie juz z górki :) dolegliwości współczuje:/ mnie małe czasem sie wbijaja w nerkę albo gdzieś w okolicach krzyza to czuje sie jak paralityk.

deli Ty tez w takim razie odpoczywaj dużo i łap buziaki ode mnie :*:* przytulam Cię mocno;)

die no widać jak sie przemieszczaja :) troche mnie jeszcze martwi to ze ta mniejsza księżniczka jest tak w dole i mało ia czuje. Głownie jak wariuja to wariuja ta większa i tylko ja zazwyczaj czuje bo ciagle bo jednej stronie...
co do filmu muszę przeczytać o czym on jest i jak mnie zaciekawi to moze każe ściągnąć ;)

kamcia po tobie nie widać ze masz taki apetyt;) więc jedz spokojnie i sie nie przejmuj ;) widocznie z małej jest glodomorek ;) do do kamyszka to pózniej faktycznie moze bardziej doskwierac a moze akurat nie :) mam nadzieje ze mała ułoży sie tak ze nie bedzie drażnić tego kamienia ;)

co do gwary to ja jestem z wielkopolski :) kumpel zawsze sie ze mnie śmieje ze zawsze jak przyjedzie do Poznania to ludzie mówią tu spiewajaco ;) haha mi sie wydaje ze normalnie ale "tej" u mnie na porządku dziennym ;)

villa Ty czasem tyle nadrobisz ze szok ze Ci sie to udaje ;)

reklama
e tam moim zdaniem "ja " mówisz naprawde poprawną niemieczczyzną:p powodzonka na wizycie- a u Olci dzis pewnie na badaniu nie bedzie juz na co patrzec bo sie pewno zagoilo pieknie:)
tez ide chyba cos wszamac

Do góry