reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Cynamonka ja jestem z dolnego śląska- a najzabawniejsze jest to ze miasta (to z którego pochodze oraz to w ktorym usiłowałam kupić ten nieszczęsny baton) są od siebie oddalone o niecale 90 km- i leza w tym samym woj. ja z kolei wtedy pierwszy raz usłyszałam nazwe weka:p
Co do śląskich "niemeickości" juz przywykłam bo tutaj mam sporo znajomych ze ślaska i oni często tak mówią- na początku myslam ze "cFaniaki kilka lat w DE mieszkaja i polskiego jezyka w gębie zapomnieli- i zamiast mówić brałam praysznic mówia duschowałam sie" ale potem sie dowiedzialam że w ślaskim jest sporo germanizów poprostu::)

Deluszka
- niech Cie P wymasuje !!! tule biedulko moja! mam nadzieje ze to chwilowe niedoghodnosci!

Atiope- ekstra- zazdroszcze:)

Koreczek Ty tez ślązoczka?? a śmieci powinni segregować dorosli:p

Ja zamulam pod kocem...zjadłam smazoną kiełbase, wypilam gar gorącej herbaty..ogladam teraz tenne mutter...i mam szczerą nadzieje ze sie nie pochoruje bo coś mnie telepie od środka :(

Dzwonila dzis moja chrzestna z Wiednia:p z gratulacjami - i tak sie podniecala i tak sciskala i taka byla szczesliwa ze jej sie az głos łamał przez telefon :) Juz plany maja kiedy przyjada, juz kupila cos dla dzidziulka, juz z synami rozmawiala i wsyzscy sa tacy szczesliwi jakby nie wiem co to bylo:p fajnie ze tyle radosci moja ciąza do zycia innych wnosi:)

reklama
Ten wasz baton nie daje mi spokoju baton.jpg Ja wiedziałam o co chodzi Die, ale nie używam tego określenia. Mój mąż nie umiał się nadziwić, że nie wiedziałam co to są kreple(pączki), krauzy(słoje), bajtliki(portwele) itp. Moja rodzina pochodzi z woj. zach.-pom. i pomimo, że urodziłam się na śląsku to nie potrafię "godać" Moja teściowa ostatnio wciskała mi słownik śląski, żebym wiedziała o czym rozmawiają :-D

Załączniki

• baton.jpg
    baton.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 30
Kamcia - tu się nie ma co dziwić, jak ktoś nie mial takiej styczności to po prostu nie rozumie, mój mąż zaczyna się wyrabiać powoli :p
Ja jak kiedyś słyszałam kaszubski to nic nie rozumiałam :p

cynamonka mąż jak mąż, ale mój szef mnie wyśmiał: "Ślązaczka która nie godo po śląsku " -menda jedna hehe Od tamtego czasu troszkę się podszkoliłam :-)

Nie wyrabiam ostatnio z niczym. Wygrzałam się w wannie i teraz troszkę lepiej. Ja gorzej niż kobieta 80 letnia :-(.

Koreczek ja nieaktywna, a ostatnio mam same tyły, czytam i nie wiem o czym, bo myśli gdzie indziej ehhh

Cynamonka dziekuje jescze buziaczka od cioci w brzusio

Cześć ....

dzisiaj nie mam dobrych wieści, założyli mi pessar..
jutro opiszę co i jak,bo dzisiaj już nie mam sił na nic..

reklama
Do góry