reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

To dzisiaj chyba październikowe dziecziaczki się skrzyknęły, bo ja po 'otwarciu' oka od razu poczułam ruch w brzuszku. Pewnie maluch głodny,wiec szybko wszamałam banana. Ja mam wrażenie że malutka się mocniej rusza jak wypiję coś zimnego w dużej ilości-ale staram się generalnie jej nie przeszkadzać. Niech się rusza mocniej wtedy kiedy ma ochotę..

Co do słońca..myślicie że biały materiał na brzuszek wystarczy? czy w ogóle maksymalnie unikać słońca? Chciałam trochę witaminki złapać i już nie wyglądać jak Zombie..

P.S u 'sąsiadów' z parę balkonów obok pojawił się niedawno noworodek.. ależ on cudnie płacze.. a raczej 'miałcze'.. bardzo milo mi się go słucha..

Ostatnia edycja:
reklama
HEJ dziewoje:)

Witam nowe:) życzę zdrówka i powodzenia;)
Deli - udanego seansu;)
Natalie - dobrze,że sobie przypomniałaś, bo byś się wybrała;p Miłego leżakowanie na ogrodzie.
Ja właśnie weszłam do domku,chwilę poleżałam na leżaku i teraz wróciłam do salonu...zaraz pewnie znowu "wskoczę" na leżak.. a spojenie boli nadal, więc dupa blada... i mnieeee się po wczorajszym grillu odbiło ;p
martocha - jak nie będziesz leżeć plackiem godzinę to materiał Ci na brzuszek wystarczy. Jak za długo na słoneczku będziesz, to ból głowy, albo zawroty i inne mogą się pojawić. Lepiej uważać;)

Dzisiaj mija kolejny dzień moich oczekiwań... do badań już tylko dwa dni i później do wizyty kolejny dzień...Będzie dobrze;)

Udanej słonecznej niedzieli!:*

Pietrucha oczywiście, że będzie dobrze, nie biorę pod uwagę, że mogłoby być inaczej. Badania na pewno nie wykażą nic złego.

MartOocha u mnie w klatce też się urodziło niedawno dziecko i jak słyszę jego płacz, to od razu chcę je przytulić.

Dziewczyny to może głupie pytanie, ale chodzi mi po głowie ostatnio. Czy do porodu trzeba zdejmować wszelaką biżuterię? Bo posiadam kolczyk i w języku i nad wargą... o ile ten z języka mogę wyciągnąć to z tym z wargi może być problem, bo nigdy tego nie robiłam i tak jest przytwierdzony, że chyba bez szczypców nie da się tego zrobić.

Wredna o ile nie masz kolczyka w waginie to nie ma problemu;-)

Villandra pewnie ze ma mi kto leki przeslac. TYle ze tu 3 dni wolnego i pewnie dojda juz po wszystkim. Dlatego zawalilam ze nie poszlam do apteki w piatek. Pewnie by cos doradzili. W pierwszej ciazy nie chorowalam, a teraz zwyczajnie sie nie orientuje bo generalnie chora jestem bardzo rzadko. Poczytalam ulotki tego co mam jeszcze w domu i tam raczej w ciazy odradzaja. Wiec cierpie. Biore przeciwbolowe, plucze gardlo roztworem soli i pije litrami ciepla wode z sokiem z cytryny i miodem. Licze ze przejdzie samo.

Deli my bylismy w kinie wczoraj. Pogoda deszczowa w sam raz na seans filmowy. Jedynie jakos tak ostatnio zaliczamy same filmy animowane dla dzieci. Calkiem to fajne ale ilez mozna:no: Wczoraj bylismy na The Croods. Niestety nie wiem jaki tytul ma to w pl, a z czystego lenistwa nie sprawdzilam:-)

Co do apetytu to moj jest wyraznie wiekszy. I mam ochote doslownie na wszystko. Wlasnie upichcilam placek, co mi sie baaardzo rzadko zdarza. Bo my malo slodkolubni.

O jak mi sie marzy polezec w lozku dluzej niz do 8. Normalnie zazdrosna jestem jak czytam o ktorej wstajecie:-) A tu jak malenstwo sie urodzi to bedzie jeszcze gorzej:-( Ech

Ale loda bym zjadla, tylko nie wiem czy to teraz dobry pomysl...

Ostatnia edycja:
Witam :-)

nnatali dzisiaj brzuszek ok nie boli nawet ale ciągnie chyba się rozrasta.

Dzisiaj pobudka 5.50 Maciuś się wiercił ostatecznie wstałam o 6.20 poszłam do łazienki i wstał młody zebrałam się i małego wstał M i pojechaliśmy na car boot :-)
Było ładnie słonecznie a teraz znowu się pochmurzyło no ale zbieramy się do Lidla po zakupy na piechotkę mam ochotę na Milky Waya i idę sobie kupić :-D

pietrucha napewno badanie wyjdzie wzorowo;) ja tez teraz ucieklam na troche do domu, zjadlam dwa ciacha oreo i oglądałam 101 dalmetenczykow;) w tym momencie lecą juz napisy końcowe ^^

zabcia ja widzę ze ten Twój Macius zadko kiedy da Ci pospac... Żywe złoto;)i do tego zawsze taki uśmiechnięty:) normalnie słodki jest:)

martocha jakiś materiał albo ręcznik na brzuszek i powinno być ok;) ale nie za długo żebyś Ty sie nie "przegrzala" bo będziesz sie potem kiepsko czuć:/

Dzięki dziewczyny! ale dziś piękna pogoda! istnie Sródziemnomorska:-)
nnatalie- ale piękna ta ikonka w Twoim suwaczku..no dosłownie się zakochałam:tak:

martocha no obrazek super;) juz taki mały człowieczek widać fajniutki;)

ja juz sie nie mogę doczekać moich księżniczek:) niech siedzą w brzuszku jak najdłużej ale juz chciałabym je przytulić i wycalowac:)

reklama
Hej dziewczyny - znowu po długiej przerwie

Chciałam się pochwalić bom strasznie szczęśliwa :) :)
Będziemy mieć tą moją wymarzoną córeczkę!!! Będzie Annika

Do góry