reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

cynamonka spokojnie wszystko jest ok, a w poniedziałek skontaktuj się z położną i zapytaj co z listem z usg i powiedz jaka jest sprawa że się martwisz i może umówi Cię szybko na wizytę albo wyśle do szpitala na Early Pregnacy i sprawdzą co z dzidziulkiem nawet i za pomocą detektora usłyszysz jego serduszko i się uspokoisz.

wredna witaj :-)

Ja właśnie wstałam z 1.30 h drzemki a moje chłopaki jeszcze śpią idę zaraz zgonić M z łóżka bo mi się nudzi :-D

reklama
Tak szybciorem, ile zdążę, bo zaraz kąpiel małego, a potem to już raczej prosto do łóżka....

Antiope ja brałam w pierwszej ciąży euphorbium s w sprayu, sinupret w tabletkach i stodal właśnie - wszystko przy zielonym świetle od gin, a po wcześniejszym "wyszperaniu" tego od znajomych po ciążach i sprawdzałam na milionie forów. Także tych leków absolutnie się nie boję (tyle że sinupret brałam po 1 tab, zamiast 2).
Z tym siemieniem to też chyba lekka przesada, ale na pewno nie wiem - wydaje mi się, że to bardziej o końcówkę chodzi, ale może się mylę - tu bym dopytała gin, bo moja mi polecała nawet na początku na zgagę, więc :confused:
Co d otej kropelki - mogła być z układu moczowego , mogła z małego otarcia - to się zdarza. Na pewno jest dobrze.

Rajani głowa do góry. Jutro Ci jeszcze odpiszę.

teraz lecę do łazienki - no to sobie nie popisałam...
Cóż - jutro nadrobię ;-)

wredna zgadza się, tylko 3 dni różnicy między naszymi terminami.

Vilandra to w takim razie może wypróbuję te leki o których mówisz.

No to nie wiem jak z tym siemieniem. Może chodzi o to, że regularnie jak się zażywa, to może być problem, a jak doraźnie, to się nic nie dzieje. Nie wiem.

Żabcia współczuję. Nospę wzięłaś na ten ból?

hej dziewczynki :)

Ja po woli wracam do żywych chociaż żołądek jeszcze boli i jelita :-( jutro mam 2 koła i wpis więc muszę powędrować do szkoły:-( mam nadzieję,że mi przejdzie,bo dziś nawet rosołek nie pomógł :(

Witam nowe dziewczyny!

cynamonka spokojnie dzidzia jest jeszcze mała, ma dużo miejsca więc może mieć bardziej leniwy dzień :) na pewno wszystko jest ok. Wiem,że wyczekiwanie ruchów jest męczące bo ja tak czułam kilka dni pod rząd w okolicach 16tc i później przez przeszło tydzień nic :-(mamy jeszcze czas na regularne wyczuwalne ruchy więc spokojnie :)

zmykam dalej do wyrka bo leżąc czuję się najlepiej ;)

buziaczki i miłego wieczoru

Wredna: Witaj w naszym gronie :)

Cynamonka: Ja, jak już pisałam, nie czuję jeszcze mojego Maleństwa...i staram się sobie tłumaczyć, że jeszcze mamy czas by się poznać :) I tak jak piszą Dziewczyny...Dzidzia jest na tyle mała, że może czasem cichaczem bytować w naszym brzuchu :) Głowa do góry !

Dziękuję Wam bardzo, mam nadzieję, że wasze komentarze okażą się prawdą. Swoją drogą to dziwne uczucie tak martwic się o kogoś kogo nawet nie widzieliśmy na oczy!

żabcia, lussia - męczą Was mdłości, czy to tylko takie chwilowe u Was ?

cynamonka ja złapałam grypę jelitową od synka ale już z niej wychodzę;-)

Ja w pierwszej ciąży ruchy poczułam ok 20tc a teraz wcześniej,a moja siostra pomimo,że jest bardzo chuda w swojej drugiej ciąży ruchy czuła dopiero od ok 23tc. Lekarz mi tłumaczył,że wszystko zależy od tego gdzie jest łożysko, ile jest wód płodowych i wielkości dzidzi :) wszystko będzie dobrze!

Antiope wzięłam nospę forte do południa ale teraz chyba zapodam zwykłą na noc.

lussia u mnie to co jakiś czas mdłości a dzisiaj to chyba po obiedzie mnie wzięło bo kupiliśmy gotowe kotlety i M też marudzi na żołądek.

Maćko wykąpany ja też i siedzimy przed tv tzn. ja zaraz się położę i zajmę całą sofę :-)

reklama
Cynamonka czasami jest tak, ze jak sie caly dzien jest w ruchu to mozna dziecka nie poczuc i jak pisza dziewczyny na tym etapie ruchy, ktore odczuwamy sa jeszcze nieregularne.

Antiope u mnie rowniez nadal katar, bol glowy, gardla, zatkany nos, stan podgoraczkowy. Jak nie przejdzie do wtroku (w poniedzialek jest swieto) to ide do lekarza.
Villandra dobrze radzi, ale ja tych lekow tu nie dostane. Wiec poki co biore tylko lek przeciwbolowy. I zawalilam wczoraj ze nie poszlam do apteki.

Zabcia, lussia wspolczuje przytulania kibelka. Cale szczescie mnie juz przeszlo, ale za to zaczyna meczyc mnie zgaga. Brrr

Witam nowa mame.

Jednym okiem ogladam Eurowizje. Szkoda ze Polska w tym roku nie wystepuje.

Ostatnia edycja:
Do góry