reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2013:)

Paulinek mi też mdłości minęły jak zwróciłam tego okropnego kotleta.

Siedzimy oglądamy boks, M w międzyczasie robi chlebek obtaczany w jajku na patelce, a młody zasypia za kierownicą samochodziku :-)

reklama
Witajcie....Widze ze dzis pierwsza:-) O rety jak mnie drazni to wczesne wstawanie:wściekła/y: jeden dzien w tygodniu wolny od pracy i co.....6 rano a ja juz nie moge spac:angry:
Ale dzieki temu ze wczesnie wstalam mialam czas no to by wstawic zdjecia, zrobilam wczoraj:-)
Dzis troszke pomartretowalam dzidziusia, potargalam brzuchem ale nic...chyba delikatnie sie poruszyl ale liczylam na solidnego kopa...
Witamy nowa mame....
Uciekam narazie....milego slonecznego dnia:-)

Dzień dobry z rana :)

u mnie samopoczucie bez zmian :/ pojadę trochę później do szkoły...

żabcia_tbg
w ciąży trzeba bardzo uważać na świeże jedzenie szczególnie jak coś kupujemy gotowego,bo można się nabawić niezłego bólu brzucha. Ja się tak w pierwszej ciąży rzuciłam na sałatkę,która chyba za długo postała :-( i później zwijałam się z bólu pół nocy :szok:

Paulinek
pomimo,że to moja druga ciąża to przytulałam kibelek po raz pierwszy i to przez grypę jelitową,ale współczuję mojej koleżance, która regularnie wymiotowała od ok 7-16tc :no: masakra!!!

miłego dnia dziewczyny!!!

Witam i ja o poranku :)
Dzisiaj zdecydowanie wcześniej, bo mam szkołę w ten weekend, ale i tak nie dałam rady podnieść się z wyrka na pierwsze zajęcia.
Ja jeszcze mam nudności szczególnie z rana, wymioty też się pojawiają, ale już sporadycznie i jak nie łykam witamin dla ciężarnych to w ogóle lepiej się czuję, dlatego łykam tylko magnez.

Witam :-)
Od ok 4 do 6 nie spałam ;-( jeden bok, drugi bok, plecy i nic. Potem przysnęłam i mała mnie obudziła o 9 :-).
Po krótkiej rozmowie zakomunikowała, że chce do kina, a tam prawie nic nie ma. Spróbujemy się wybrać na Mambo, Lola i piraci, bo tylko to mają. Trzymajcie kciuki by to nie była porażka.

Mój w pracy i muszę wstać zrobić śniadanko, a leń nie chce mnie z łóżka puścić, ale na pewno Oli zaraz się upomni o jedzenie i muszę się wyrwać z objęć leniuszka.

Witam Was ! Chyba dziś z rana mnie kopniaczek przywitał :) Dziękuję za pocieszenie wczoraj, bardzo mi to pomogło! Niech już będzie 6 miesiąc to już chyba będziemy wszystkie czuły kopniaki a nie bulgotki:p

Współczuję dziewczyną, które w ciąży wymiotują, moją jedyną dolegliwością w tej ciąży to były bóle głowy i nic poza tym, no i ciągnięcie brzucha, ale to przez macice rozciągająca. W pierwszej ciąży nic nie było.

żabcia - chciałabym widzieć tego Twojego brzdąca za kierownicą :p
deli - jak mój mąż jest rano w pracy to zazwyczaj mam lenia i leżymy z młodym do 11 :p

Cynamonka jak go nie ma to mój głodek cyt. córka chce jeść, więc siłą rzeczy musze wstać,a tak to on jej robi.
Zebrałam się i śniadanko zrobione.

Teraz z powrotem łóżko, ale już zaczynam czuć głodek u siebie. Oczywiście jedna bułka to dla mojego głoda za mało, a niedawno pisałam, ze mniej jem i apetyt mniejszy.

Natalii jak się dziś czujesz?
Perle gdzie się podziałaś?

Ależ piękny poranek - jak nic, idziemy zaraz do ogrodu, a po południu mamy w planie dziadków odwiedzić :-)
Laboratorium odfajkowane - dziś poszło w 5 minut :-)

cynamonka na tym etapie z ruchami może być jeszcze różnie - może być nawet kilka dni "ciszy" (bo że my nie czujemy ruchów, nie znaczy, że malec nie dokazuje). Regularne ruchy, na które także lekarz każe nam zwracać szczególną uwagę, będą dopiero od 30tc - wtedy każde odstępstwo od "normy" (indywidualnej dla każdej z nas) jest sygnałem alarmowym

wredna witaj. Ruchami się nie przejmuj - moja druga ciąża, a też nic jeszcze nie czuję. Czasem coś tam delikatnie pyknie od środka i podejrzewam, że to dzidziuś, ale ruchami trudno to jeszcze nazwać. A termin mamy właściwie ten sam ;-)
Kłucia też się zdarzają i z doświadczenia wiem, że i to bywa na porządku dziennym

Antiope może być, że chodzi tez o regularność zażywania. Ja np. na koniec ciązy brałam wiesiołka i piłam herbatę z liści malin - obydwa specyfiki są polecane na łatwiejszy poród (skądinąd zakazane w ciązy przed chyba 36 tc); ale właśnie żeby mogły zadziałać, trzeba je brać regularnie, bo jednorazowe wypicie herbaty malinowej (z liśćmi) na pewno porodu nie wywoła ;-)

Paulinek a nie ma Ci kto dosłać leków z Polski? Wiem, że w tej chwili to i tak nic nie da, bo nie ma czasu, więc faktycznie wizyta u lekarza będzie najlepszym wyjściem. Ale tak na przyszlość? Ewentualnie allegro, choć tam różnie bywa z wysyłką za granicę....

Iwona a daj Ty maleństwu spokój, bo jeszcze przyjdzie czas, że będziesz prosić, żeby grzeczne było i mamie żyć dało i nie kopało tak mocno :-D

deli no to miłego oglądania. u mnie też jest iskierka nadziei na kino w czwartek, ale ciiiiiiiii!

Serdecznie współczuję wszelkich mdłości (sporadycznie coś tam mnie jeszcze zmuli), wymiotów (dziękować, że mnie omijały jak dotąd) oraz wszelkich bóli - niech wszystko mija szybko.
A wszystkim życzę miłej i słonecznej niedzieli - odpoczywajcie :-)

reklama
Dzien dobry piekne:)
ja dzis kolejny dzień w domu. Miałam jechać do ikei ale zapomniałam o zielonych światkach więc zaraz myje głowę wskocze w kiece i lecę ;) ale na ogród;)

deli dzis jak narazie odpukac wszystko jest ok. Wczoraj przed spaniem mdłości ciagle kiełbasa z grila mi sie odbijala:/ ale wzięłam antybiotyk więc starałam sie nie przytulac do kibelka tylko zasnąć..
3mam kciuki żeby bajka była warta obejrzenia;)&&&&

zabciu jak dzis Twój brzuszek?

pietrucha a Ty kochana jak samopoczucie dzisiejsze?

cynamonka z tymi ruchami juz tak jest ze jeszcze teraz czasem czuć czasem nie;) ale nie denerwuj sie napewno wszystko jest dobrze:*

Witam wszystkie nowe mamusie ;)

milego dnia :*

Do góry