reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

No ja o moim nie moge powiedzieć że Anioł :p no ale jakoś musze się uzbroić w więcej cierpliwości.
Kurczę, ale Wam zazdroszczę pięknej pogody, Wy tu o opalaniu a u nas zimno :/ Jeszcze miesiąc

reklama
Witam!! my po weekendzie wreszcie wróciliśmy do domku. Ależ się wybyczyliśmy, wczoraj grill u moich rodziców, dziś grill u teściów. Słoneczko prażyło więc i opalenizna pierwsza się pojawia :-) Wczoraj pojechaliśmy nad morze, ale tylko na chwilkę, zachciało nam się gofra. Wciągnęłam jednego z polewą i bitą śmietaną. Pyszny był. A teraz powrót do codzienności, od jutra mąż zaczyna tygodniowy kurs więc będę musiała odprowadzać córkę do przedszkola.
Ja ruchów maleństwa jeszcze nie czuję, ale pewnie to za wcześnie i czekamy dalej. Moja córka koniecznie chce siostrę i ma być: Maja Hyży :-) Spodobała jej się w X-Factor :-)

nie zaleca się długiego przebywania na sloncu bo mogą pojawić się odbarwienia.. oczywiście troszke słońca mozna złapać ale wszystko z glowa :)
ja dziś sobie spalilam troche ramiona na spacerze ;/

co do kolczyków... do samego porodu zaleca się zdjąć wszelką biżuterię.. w czasie ciazy to z pępka i z języka, a no i jak zaczna palce puchnąć to pierścionki/obraczkę.

co do miejsc w szpitalu św. zofii to chyba tak jak na madalińskiego ciężko się dostać.... na karowej to nawet jak by trzeba było rodzic na korytarzu to wiem że przyjmują ...

która z Was już czuła że dzidzia ma czkawkę??
ja ostatnio nie bylam pewna ale przed chwilą czułam wyraźnie :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hejoł wpadma na chwile żeby powiedziec że zyjemy..tylko długi weekend+ ładna pogoda powoduje że nie mam czasu na netku siedziec:p doczytam Was chyba dopiero we wtorek :p
Pozdrawiam WAS :*

Dzień dobry :)

bosmanka gratuluje :)
cynamonka ja w pierwszej ciąży miałam burzę hormonów a w tej może ze 2-3 razy i to chwilowo więc mam nadzieję,że tak zostanie już do końca,a dzieci jak dzieci zawsze wymagają dużo cierpliwości chociaż mój to ostatnio robi się jakiś wymuszający i o wszystko płacze, nic nie daje sobie wytłumaczyć:no:

czas zjeść śniadanko i zawieść młodego do żłoba po 8 a później muszę pozałatwiać sprawy papierkowe na mieście i wypadałoby mi pojechać do Poznania,ale chyba poczekam na to załamanie pogody i wtedy się wybiorę. Widziałyście jaki ma być brzydki weekend w przyszłym tygodniu :( chociaż jak jest ciepło i pada to szparagi ładnie rosną i tanieją. Wczoraj dostałam od mamy 2kg :-) a kg u Nas po 6zł tych kl1 najgrubszych :tak:

Witam wszystkie przyszłe i obecne mamy. Piszę tu pierwszy raz :) Jestem w 18 tygodniu ciąży i termin mam na 21 października :) Lekarz twierdzi, że w 70 % będzie dziewczynka...Ale czemu tylko 70 % grrr...a tak chciałabym już wiedzieć...Ja jak ja, ale mój mąż to już w ogóle zbaraniał :eek:ciągle tylko wybiera wózki, łóżeczka i to ma być taki kolor a tamto taki...Gorzej jak baba :) czy Wy też tak macie? Pozdrawiam i mam nadzieję, że dużo dowiem się z Waszych doświadczeń!

Witam z rana.
Hej ewelinkowska!!!
Co do hormonow...trzeba by zapytac mojego M w pierwszej ciazy bylam aniolkiem a teraz wiecznie zla....w jednej sekundzie z super humoru mam.... uuuuu nawet nie wiem jak to nazwac
:wściekła/y: ale tak wygladam!!!
Wczoraj caly dzien na powietrzu fajnie jak jest tak pieknie....
A wieczoraj w lozeczku zjedzony batonik...ale warto bylo:-) moja dzidzia dala znac ze wszystko ok. Zaczela kopac :-D doczekalam sie nareszcie....pewnie batonik smakowal.
Fajnie ze wstawilam zdjecie....teraz wiem ze wszystko ze mna ok:-)
Trzymajcie sie i milego dzionka

hejo :)
Ja urodziłam się w szpitalu Bielańskim, więc i swoje pierworodne chciałam rodzić właśnie tam, szczególnie, że słyszałam bardzo dużo dobrych opinii.
W ogóle to powiedzcie mi jak to jest z tą cesarką, bo właśnie poprzez cesarkę chciałabym rodzić. Chciałabym dostać skierowanie od prowadzącego, ale sama nie wiem czy mi się uda. RTG w ciąży nie można robić, a jak ja prawie chodzić nie mogę przez kręgosłup? To jak zrobić prześwietlenie? Wątpię aby na słowo mi uwierzyli, a ostatnio mam z nim takie problemy, że zaczynam się martwić.

reklama
hej hej ;)
Dziewczynki ciepło na dworze, słoneczko świeci to i mniej nas na forum :) wcale się nie dziwie, bo wczoraj sama cały dzień przesiedziałam na dworku :)
Męzuś przyjechał poprzytulaliśmy się i po godzince pojechał, no ale w czwartek ma znów przyjechać więc chociaż na nic go będę miała na chwile, i tak aż do Bożego Ciała.
Mam skierowanie na mocz morfologie i cukier muszę to w tym tygodniu załatwić bo wizyta 3-go czerwca :)
Ewelinko witaj :) Termin zbliżony do mojego :) SUPer :)

Do góry