reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

hej hej
ale wy piszecie o MAMOOO ja nie nadążam ... wybaczcie ale nie ograniam wszystkiego ;) i nie róbcie już apetytu bo mi jeszcze z 2 godz. pracy zostały !! chociaż hm ... może by tak dziś upiec rogaliki hm ... jutro mąż wraca do dmoku dosłownie na chwilę żeby autko wziąć i leci w góry na wspinaczkę a w niedziele spowrotem nad morze ehs ale może numerek się da zrobić ;PP haha w nagrodę dostanie rogaliki :p

reklama
hej dziewczyny, no właśnie nie piszcie mi o jedzeniu, ja właśnie pochłaniam jogurt truskawkowy z chrupkim pieczywem który skruszyłam do środka :p obiad będę miała ok. 18 jak sobie zrobię :eek:

agnieszkaala oj zazdroszczę Ci, że jesteś na finiszu... ale tak to jest jak się jest leniem i się nie chce pisać to teraz trzeba się spieszyć żeby zdążyć...
u mnie jeśli chodzi o wagę to póki co niecałe 3 kg na plusie i lekarz powiedział, że to nie jest źle bo jeszcze przytyjemy :)
die mój mężuś też dzisiaj kochany zrobił mi uwaga PIERWSZY RAZ ŚNIADANIE :) aż w szoku byłam. Ale to chyba z tej dumy, że będzie miał syna :-D
kamcia podziwiam Twój zapał do pieczenia o tak późnej porze :)
landrynka jeśli jesteś szczupła to możesz ruchy czuć bardziej... ja zaczynałam ciążę z lekką nadwagą i może dlatego nie czuję jeszcze tak mocno... ale choć to uciążliwe jest bo spać nie daje to i tak zazdroszczę :) a masz jakieś problemy z moczem, że chcesz nerki badać? poproś męża żeby Ci położył dłoń w okolicy nerki i puknął w nią lekko pięścią jak zaboli to znaczy, że jest coś nie tak
joanna taki późny obiad? ja właśnie wróciłam ze sklepu i kupiłam sobie ładny kawałek mintaja :) i muszę teraz ciut poczekać aż się rozmrozi ale nie powinno długo trwać bo lodu prawie tyle co nic i do tego mam brokuł :-) uwielbiam po prostu.
u mnie też ładnie słonko świeci także zapraszam :) podzielę się :) a teraz lecę dalej męczyć moją mgr :-(

nula w pracy do 16, potem mam spotkanie, zanim wrócę to będzie po 17, lubię brokuły ! u mnie będą kopytka z sosem bo mi ziemniaki z wczoraj zostały także żadne łał ale lubię, może zmodyfikuje na leniwe, uwielbiam też knedle ale te śliwki to jeszcze nie to (miało nie być o jedzeniu...:szok:) u mnie słonko też sobie dobrze radzi :-D

Witam sie ze wszystkimi;)
ja dzis byłam w przedszkolu od rana, dzieci mi śpiewały, opowiadalam im o dziewczynkach w brzuszku i było fajnie;) potem nad jezioro na chwile na spacer bo pogoda piękna tylko tam strasznie wiało:/
więc juz w domu zladowalam.
jutro Sławek jedzie do domu więc usiade do kompa i spróbuje was nadrobić;)
tymczasem sle słonko i buziaki:*☀☀

Hej dziewczyny... u nas znowu pada, zazdroszcze tym co maja sloneczko za oknem :/
Co do bólu glowy to mnie strasznie meczyl w I trymestrze, myslalam, ze zwariuje. Nieco pomagaly spacery :)
Czy któras z Was ma tutaj tokso?

Mam taki problem...druga ciaza, trwa 19 tydzien a ja nie czuje ruchów, tzn czasami mam wrazenie, ze poczuje cos mocniejszego ale bardzo rzadko np raz na 2, 3 dni. Myslicie, ze to jest normalne, czy jak druga ciaza to juz musza byc silne te ruchy w tym tygodniu i czeste? Dodaje, ze do szczuplych sie nie zaliczam!

Landrynka_80
- bardzo mozliwe, ze zla okolice wybralam no cóz w zyciu czasem popelnia sie bledy i dla mnie ten wyjazd to byl wlasnie blad. Ja zyje juz tym, ze wracam do Polski, tam mamy dom i moze mój znajdzie prace na kopalni. Zobaczymy, z glodu pewnie nie umre. Fajnie masz, ze sie zaklimatyzowalas ja nie potrafie, wszystko mnie tu dopija.

zabcia_tbg - znam to czekanie. Mój maz wraca o 23.30 i czasami juz mi sie tak oczy zamykaja, ale daje rade :)

Takhisis - ja tutaj w Anglii cierpie na nadmiar czasu, dlatego umiem posiedziec, szczególnie jak mój jest w pracy. Mozliwe, ze jak wróce do PL bede miala mniej czasu :)
Najgorsza rzecz jaka moze byc to jak Twoje dziecko zle sie czuje, a Ty jestes bezradna bo nie wiesz jak pomóc!
Co do tych rzeczy których nie mozna jesc to tak jak pisza dziewczyny musialybysmy z wszystkiego zrezygnowac. Wszystko z rozsadkiem i nie powinno byc zle.

die_perle - milej wizyty i podziwiam meza. Ja z moim zazwyczaj sie klóce kto robi sniadanie i kawe tym razem :D

Dzaga - nie wiem ile przytylam bo sie nie wchodze na wage, wiem tylko tyle ze w 14 tygodniu bylo 1,5 kg. Teraz nie czuje zeby specjalnie duzo kg mi przyszlo ale brzuszek mi strasznie wysadzilo, z tym ze teraz mam bardziej pilke, a w pierwszej ciazy bylam jak slon tylko ze wtedy w ciazy przytylam 28 kg! Mam tak jak _pietrucha_ staram sie jak moge a jak pozwole sobie na ciut wiecej to zaraz waga leci w góre. Zazdroszcze dziewczyna które maja tylko brzuszek ciazowy i tyle!

Sony - gdzie mieszkasz na tym slasku?... mam nadzieje, ze jak ja wróce na slask to tez bedzie pieknie grzalo

Przepraszam Was najmocniej za brak polskich liter, ale mam problemy z netem i musiałąm tekst przekopiowac :)

Hej dziewczynki!

cynamonka mi z kalendarza chińskiego też wyszła dziewczynka :-)

Pietrucha to gratuluję łóżeczka :-)

die_perle a u mnie od kilku dni spokój z bólami głowy na szczęście.

Ja to samo, kocham tatara i inne surowe mięsa pasjami, ale teraz go nie jem, ale poza tym, to z małymi wyjątkami jem wszystko i staram się nie wariować.

Landrynka nie bez kołdry, tylko pod jedną, zamiast pod dwiema.

Takhisis zdrówka dla synka.

Ja też jadłam śledzia i jak mi przyjdzie ochota to jeszcze zjem. Nie można się dać zwariować. Lody też jadłam i salami. Przestań już czytać o tych wszystkich chorobach, bo faktycznie w jakąś psychozę popadniesz.

Jak coś zjadłaś to i tak zażyj Euthyrox, najwyżej słabiej zadziała, ale zawsze to lepsze niż go nie wziąć w ogóle (tak mi powiedział mój endokrynolog). Ja mam swoje lekarstwo na szafce nocnej i zażywam jak idę nad ranem do toalety, albo jak D wstaje do pracy, a potem sobie śpię dalej. W tej sposób spokojnie mija więcej niż przepisowe 30 min, kiedy robię sobie śniadanie i nie muszę się męczyć z głodu czekając kiedy wreszcie będę mogła zjeść.

Paulinek ja tych upałów 30 stopniowych nie widzę, ale fakt cieplej, bo dziś 20 stopni.

Cynamonka ja mieszkam w Zabrzu. Zapraszam, dziś upał.
Ja mam dziś na obiad ziemniaczki, pierś z kurczaka i młodą kapustę z koperkiem. Właśnie się robi.

Smacznych obiadków życzę dziewczynki!

:)) A ja ruszam zaraz na lody, skoro one działają odchudzająco w ciąży!:)) Trzebaaa iść:*:)

reklama
Do góry