reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2013:)

A co tam napisze... dzień bez przytulania dniem straconym.:-D

Perle dzieki za propozycje... ale ja sie boje brać cokolwiek. U lekarza tu dostałam aviomarin na wymioty. sprawdziłam w necie i ( mimo ze przepisany przez lekarza) nie biore. Bo odradzają. działa na układ nerwowy.
Wole się meczyć. przełyk się po wszystkim odnowi. staram sie jesc wszystko w małych ilosciach a czesto... ile zostanie to zostanie.

Dziecie rośnie tyle ze ja chudne.
Krew mam ok. Szkoda tylko ze druga ciaza i te same symptomy. Dam jakoś rade.

W Polsce dostawałam od 5 miesiaca diphergan na wymioty ale to i tak nie pomagało. Do tego dochodziły bardzo duze zawroty głowy po tym leku.

Ale bardzo dziekuje za propozycje:)

Ale fajne komplementy mąż wymyśla... hehehe

vilandra oj chyba nie nadrobisz zaległości... ale za to dobrze sie baw:)

joanna ja wlasnie przez wymioty i mdlenie nie chodze do pracy. ale z tego nie nazekam.. jak bym pomyslała ze przyjdzie jakis menel na poczte po swoje pieniądze... smierdzacy to odrazu by mnie w wc widzieli..
a po co angolom problemow robic z psychiką... jeszcze by sie dziad zorientowal ze sie z tydzien nie myl. Zamykaja moja poczte i miałam pracowac do maja. A takto mi płacą z firmy chorobowe i juz.

Pietrucha
ja ci nie pomoge z tym brzuchem... mam takie odczucia jak bym ja sobie a brzuch sobie. zebra mi juz wystaja troche... potem mam nad pepkiem miękkie... za to jak sie nachodze albo nastoje, to mam twarde pod brzuchem... i nospe wcinam. potem leze na tej nieszczesnej kanapie.. bo nic innego nie moge zrobic.
lekko brzuch odpuszcza... to znowu wstaje i od nowa zabawa.

thakisis
przytulam...

A co u nas... tak sie narobiłam.. całe pół godz że jak usiadłam na kanapie to na 2 godz usnełam.
chłopaki zapomnieli mnie przykryc i sie wyziebiłam troche.
Ale trudno... zjedałam pyzy z miesem... bo juz mi sie chciało... ale mnie mdli... bede trzymac ile sie da.
Jadłam je na raty... najpierw dwie... przerwa a potem kolejne trzy. popiłam zwykła woda przegotowana i narazie sa... spac mi sie strasznie chce.

buzki dla wszystkich:)

Miłego wieczorka..

reklama
Hej dziewczynki :*

Jak minęła nocka?
Nadal wstaje ktoś na siku oprócz mnie?:D

Ja już wykąpana i niebawem się zbieram, jadę odebrać wyniki tarczycowe i do endo. Oby dzisiaj same dobre wieści mnie czekały.. :)
Później wypadało by kupić jakieś jedzenie, o cięższe zakupy poproszę rodziców albo brata, żeby mi zrobili, a ja jakieś śniadaniowe kupię:)

thakisis - głowa w górę kochana, mocno przytulam :*

Buziakiii i miłego dnia!

Witam z rana, Oli już w przedszkolu, a ja w łóżku. Noc była straszna, dziewczynka źle spała, a jak ona to i ja.

Landrynka trzymaj się dzielnie.

Miłego słonecznego dnia wszystkim.

Perle ty na pewno śniadanko wcinasz i o 11 wymarsz. Miłego.

Pietrucha ja od początku chodzę w nocy do WC kilka razy

Ostatnia edycja:
Witajcie.
Znów u mnie piękna pogoda:-)
Dzisiejsza noc mnie wymęczyła, niby nic się nie działo, ale ciężko mi z łóżka zwlec się. Rano po 4 jak mój do pracy wychodzi to mam takiego głoda, że dopiero jak zjem to zasypiam i obowiązkowo wc.

Witam!!!

Oj ciężko nadrobić wszystko to co napisałyście jak tylko opuści się jeden dzień, ale starałam się.
Ja w nocy wstaję na siusianie, ale tylko wtedy jak coś mnie wybudzi, a jak nie to śpię do rana, ale rano to już mam tak pełny pęcherz, że aż skurcze mnie łapią.
Właśnie wciągnęłam na śniadanie ogromną ilość pomidorów ze śmietaną i ledwo co mogę się ruszyć, ale było przepyszne. W zamrażalce czaka na mnie duży kubeczek lodów koktajlowych, już od rana o nich myślę, ale po śniadanku niech brzuszek trochę odpocznie. W Kauflandzie teraz promocja na lody jest więc wczoraj się zaopatrzyliśmy i będzie na kilka dni :-)
Miłego dnia życzę każdej z osobna!!!

Witajcie.
oj z ta toaleta w nocy to i ja musze odwiedzac przynajmniej 1. Dziewczyny a co myslicie o jezdzie na rowerze w ciazy? oczywiscie nie po jakichś wybojak ale np do sklepu, na krótkie dystanse? strasznie mnie korci zeby wsiasc ale mam obawy lekkie...

Dzien doberek z rana- Delucha- my już po śniadaniu :) pranie jeszcze zapuscilam z rana zeby powiesci przed wyjsciem chwila relaksu i ok 11 sie zbieramy :) pogoda fajna więc powinno być ok:)
Ttez tak mam- jak Młoda zle spi to i ja mam osrana noc...u nas dzis burza w nocy byla z piorunami- i ja oczywsicie jak to podczas burzu spalam ekstra- naleze do ludzi burzolubnych a grzmoty mnie uspokajaja:)

Landrynka doskonale Cie rozumię w kwestii "niecheci" do jakichkolwiek lekow w czasie ciązy mam to samo- ale gdyby jednak te wymioty sie tak długo utrzymywały to czasem potrafi to więcej szkod wyrządzic niz ewentualny lek przeciwwymiotny- w razie wu- moge ci zakupic te nauseme specjalnie dla ciezarnych- w ulotce nie ma ani słowa o skutkach ubocznych dla płodu i samej cięzarnej- więc w razie wu- wal jak w mur!

Pietrucha
trzymam kciuki za wizyte u endo! bedzie dobrze!!!

Wczoraj moj mąz zaproponował kolejne imię dla ewentualnego synka Tytus...no i powiem szczerze ze mnie to imie pozytywnie zaskoczylo- byc moze bedzie konkurencją dla Leopolda....damkie typy dalej niepodlegaja rozwazaniom- mąz nie chce mi zdradzic swoich typow a na pytanie dlaczego- odpowiada a tak zeby cie powkurzac:p

ps. SIUKU- U MNIE SIE ODNOWILA NAWALNICA MOCZU, najpierw lałam jak oszałaa na samiutenkim poczatki ciązy- jeszcze przed zrobieniem testu- kilka razy w nocy, potem byla przerwa ze raczej nocke spokojnie przesypialam ale rano lecialam z pelnym pecherzem..a od okolo tygodnia- w nocy 2-3 razy...wczoraj 4 wstawalam..potem nad samym ranem i zas o 8 siurrrrrrrrrrrrrr

ps.ROWER
ja nie jezdze ...boje sie- mam typowo sportowy rower ze sportowym siodełkiem...pozycja w jakiej trzeba byc zeby na nim jechac powodowalby obkopywanie brzucha...a do tego boje sie upadku- roznie moze byc. nie ryzykuje- choc moja lekarka powiedziala ze po 3 miesiacu- jesli nie sprawia to problemow mozna sobie niedalkie wypady robic po plaskim terenie- najlepiej po sciezkach rowerowych. mimo wszytko ja nie jezdze.

Ostatnia edycja:
Malta pytałam gina i mnie zabronił, chociaż nie mam zagrożonej ciąży. Powiedział, że rower nie ma takiej amortyzacji jak samochód i nie wolno. Natomiast na stacjonarnym pozwolił, ale rekreacyjnie, żeby tętno nie bylo wysokie. Coś mówił 10 min dziennie.

hej dziewczynki
Wczoraj cały dzień walczyłam z małą i jej temperaturą, główka ją bolała cały dzień tem. raz rosła raz spadała :/ w nocy znów miała, poszłam do lekarza - wszystko jest ok - jakiś wirus :/
Co do siusiania - jak tuz przed znem pójdę to juz w nocy nie musze wstawac, a latałam po 3-4 razy.
Wymioty ? A co to jest ? W swoim życiu może raz wymiotowałam jak miałam grypę żołądkową :p
Co do rowera ... czytałam, że można ale ostrożnie. Ja w pierwszej ciązy jeździłam, teraz też jeżdżę, ale nie za często i nie za daleko, ale tak koło domku na spacer z małą albo do sklepu ;)
jak tam wasze brzuchy ?? Rosną ? :)
ahhh jak ja tęsknię za mężem ;( jeszcze ponad 2 tygodnie ;( a pomyśleć, że już 2 misje zagraniczne za nami w tym jedna gdy Aminia była malutka ... rozstanie na 7 m-cy ... nie wiem jak ja dałam radę :/

Edit : Sony mówisz, że nie wolno ?? OJOJJJ to nie wolno :/ hehe od teraz nie jeżdżę :p

reklama
Cześć dziewczyny!

U mnie również super pogoda, aż nawet za gorąco! Byłam wczoraj na wizycie, napisze w odpowiednim wątku, w sumie wszystko ok.
madziarena zdrówka ! mój brzuchol rośnie ale nie za wiele bo ogólnie już miałam duży :/

pozdrawiam i miłego dnia!

Do góry