reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2013:)

reklama
Sony ja tez tak mam... im wiecej oglądam tym wieksze mam pomieszanie w głowie.

Poprasowałam troche znowu... moze na raty jakos pójdzie.
byliśmy w lidlu na zakupach i zakupilismy pyzy z miesem... mniam.

znowu zaczynaja sie mdłosci. zobaczymy czy bede tulic sie.

Ja już na 100 % wybrałam ten bugaboo cameleon 3. Moje 2 znajome zakupiły używane i są zachwycone :) Mówią ze wcale dla nich nie są za niskie (mają 170-175cm wzrostu). Podobno sprzedały wózki potem w tej samej cenie co je kupiły..tak dobrze produkt trzyma cenę:tak:.

Dziś pierwszy dzień w pracy- ale super się czułam!:tak: Wreszcie! super jest wyjść do ludzi!

Co do bezbolesnego 'stawiania się' brzuszka.(twardnienia na ok. 1 min.)- ja takie coś doświadczam zazwyczaj 1 raz dziennie z samego rana. Lekarz powiedział że macica sobie zaczyna ćwiczyć i że nie należy się tym niepokoić.. Gdyby tak się działo więcej niż 5 razy dziennie to mam do niego zadzwonić.
Z tego co też czytałam to to normalne że już na tym etapie może zacząć się zdarzać..

Ostatnia edycja:
Landrynka współczuję Ci tych mdłości i wymiotów :/ trzymam kciuki żeby w końcu przeszło!!! Ja dziś poprałam wszystko co zaległe + pranie rodziców. Natalie jak chcesz jedno opakowanie dupka to mogę Ci wysłać, bo mi zostało. Dlatego ja Sony nie oglądam już wózków :p za dużo ich jest, serio. Na dzisiaj kończę robotę. Powycieram kurze i ogarnę pokój i obejrzę jakiś serial :)

Ech znowu nie mogę edytować postów... Jeszcze chciałam dopisać, że przez Die Perle zachciało mi się ładnego balkonu :p i gdyby nie burza to już bym ze szmatą sprzątała i meble wnosiła :p muszę kupić jakieś korytka na trawę dla kota i jakieś nietrujące kwiaty (chociaż trujące u rodziców wpierdziela i nic jej nie jest dzięki Bogu...). Ma któraś z kociar osiatkowany balkon? Wiecie czym to można zrobić, co by było tanio i solidnie :)?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Landrynka współczuję mdłości. Biedna.
Martocha wózek fajny, ale chyba nie na śniegi. Jakoś przerażają mnie te małe kółka z przodu. W Anglii może i by zdał zadanie, ale u mnie w zasypanym mieście to bym się nie wydostała.

Landrynka, nie jesteś sama. Ja codziennie rano przytulam kibelek. Tak od 6. tygodnia. Dzisiaj to samo. Tak się już do tego przyzwyczaiłam, że traktuję to jak zwykłą czynność fizjologiczną. :/

Landrynka ,Joanna- jesli chcecie mogę Wam wysłac tabletki przeciwymiotne i przeciwmdłościowe dla ciężarnych- ja miałam od razu przepisane z uwagi na to że biore leki na chorobe przewlekłą i nie mogę dopuścic do tego żeby ich zawartość się nierozporowadziła po organizmie:) Są to tabletki dla kobiet w ciązy zatem bezpieczne- ja nie używałąm bo nie miałąm zbytnio mdłości a wymiotowałam tylko dwa razy- jesli któraś chce moge wysłąc bo leżą sobie w szafce nocnej - mi niepotrzebne.

reklama
O, a jak się nazywają? Są dostępne w Polsce? Mam chrzestnego ginekologa, więc może on by mi przepisał bezpośrednio? Wcześniej dał mi jakieś tabletki (nazwy nie pamiętam, bo zostały w rodzinnym domu, a ja jestem teraz w Warszawie...), ale były dopiero dozwolone od II trymestru, więc nie są takie super bezpieczne... Leżą jeszcze nierozpakowane. Jednak nie wiem, czy nawet by pomogły. Dostałam też syrop na mdłości i szczerze mówiąc, szybciej mi po nim żołądek strajkuje. Ale ze mnie ofiara. :/

Do góry