reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2013:)

Witam się i ja z rana :D
Zanim zaczne odpisywać (przepraszam nie na wszystko bo wczoraj skrobalyście jak zwykle z prędkością światła a ja spałam cały dzień) mam wiadomość dla i przyszłych mam i dla tych które siedzą w domu i czasem nie mają pojęcia co zrobić z małymi łobuziakami ;)
A więc polecam zakup książek zabawy fundamentalne :) JA sama je posiadam (miałam szczęście ksernąć przed ciążą z zapasów przedszkolnych ;)) i jak przeglądam i czytam to tam jest naprawde dużo pomysłów na zorganizowanie czasu maluszką od urodzenia do 2lat ( 1 część książki) i potem od 2-6 lat. Wszystko jest ładnie rozpisane na wiek dziecka i o tyle jest to fajne że rozwija wychowanie dziecka(mózg, zmysły, uczucia) daje wstęp do umiejętnośći pisania, liczenia ,czytania, muzyka, odpowiedzialność itd. :)
ogólnie są to karty z zabawamii tam jest napisane co należy robić , jak , jakieś dodatkowe uwagi. Naprawde jak dla mnie super sprawa i zamierzam z tego korzystać jak najdłuzej bo są super pomysły na zabawy :)
Ale zrobiłam reklame :D:D Bynajmniej wklejam linka Zabawy Fundamentalne

i zabieram się do odpisywania :)

die co do dupka to się zgadzam w 100%. Ja niestety muszę go brać i nawet nie myśle ile już wydałam na te tabletki;/ grrr
No Twoja córcia jest faktycznie szczuplutka, ale oczywiście nikt nie myśli że ją głodzisz:p ja znam dwoje dzieci które jedzą obiad z 2dokładkami a sa chudziutkie. Jeszcze niedawno mojej szefowej córka która potrai zjeść 3pulpety i dokładke ziemniaków ważyła niecałe 9kg przy 2latach ;)
Co do balkonu i kwiatków chętnie bym pomogła a na końcu mogłybyśmy usiąść i wypić bezalk mohito ( haha znam bardzo szybki przepis- brąowy cukier na spód, świeża mięta kilka kropel limonki roztrzaskac to troche, lód limonka i sprite) dobre na orzeźwienie nawet bez alkoholu ;)

deli i lussia ja mam taka bluzke i bokserke z hm z marszczeniami po boku tak na brzuch zrobione ciążowy :) sukienke chciałam wkleić linka ale nie ma już na stronie:wściekła/y:a jakieś tuniki mama S ma mi przywieść z UK więc nie kupuję więcej.

deli
co do imienia to ja jak myślałam o imieniu dla synka to myślałam o Oliwierze :) nie ma dużo Oliwierów a imię bardzo fajne :D jak dla mnie oczywiśćie

paulinek dla mnie akurat leginsy sa mega wygodne zwłaszcza w mojej pracy jak musze biegać za dzieciaczkami i skakać z nimi :D czuje się jak na lekcjach wf czasami :D a ogólnie są wygodne bo ze spodniami zwykłymi mam taaki problem ze dzinsow nie lubie a jak kupuje rurki z materiału to pierwszy dzien super obcisłe a za chwile spadają z mojego niewymiarowego tyłka :/

Antiope w takim razie dużo siły zycze!! poszukaj w necie jak mąż może Ci rozmasować delikatnie plecki i może troche ukoić bół :*

co do bałaganiarstwa facetów ja mam zawsze tak pięknie wysprzątane bo np nie umiem się uczyć jak mam burdel w pokoju i musi być czyściutko. Przyjeżdza S na weekend i tornado. Tu jedna torba tu druga tu masa kabli od tel i laptopa, tu jedna szklanka tu druga... grrrr a jak bywałam u niego przed ciążą to jak wychodził do pracy to "kochanie posprzątasz??" no to Natalia oprócz zmywania miała odkurzanie, mycie podług no i gazówki bo to coś wylał zupy jak gotował albo tłuszcz jak sprzątał a mnie trafia jak to widze. Kiedyś miał oblana czyms lodówke, tak długo ją czyściłąm az była biała :D aż boje się co bym zobaczyła teraz jakbym tam pojechała a nie byłam tam od grudnia...

iwonka zycze sił w prasowaniu!!

joanna miłej pracy!:)

rajani Ty już lepiej żadnego siusiaka nie szukaj:p ma zostać księżniczka :D Co do burzy też nie lubie, a jak byłam mala to pod stół się chowalam. Ost w wakacje byłam samiutka w domu podczas wielkiej burzy i kuzyn ze mnie żartował że mam sobie polem do niego przyjść jak się boje... głupek jeden...

Haha a co do strachów moja mama mnie kiedyś straszyła jak byłam mała bo czapki nosić nie chciałam , że jak nie założe czapki to mi samolot na głowie wyląduje i za każdym razem jak nie miałam czapki a leciał samolot to kucałam izakrywałam głowę rękami :D:D

takhisis jak tam samopoczucie?? Nie stresuj się napewno wszystko będzie dobrze, chociaż ja wizyta dopiero w poniedziałek a stres już jest :/

nula ja przez to leżenie w łóżku nawet nei przyznam sie kiedy ostatnio myłam głowe... ale w sobote przyjedzie do mnie moja fryzjerka wyrówna włoski(bo jedną strone mam dłuższa) a zapuszczam znowu i chce zeby równo rosły i kolorek odswieży :)

hmm chyba wszystkim odpisałam. Jak nie przepraszam a jak coś doszło w trakcie mojego pisania zaraz zrobie edit ;)

Miłego słonecznego dnia :*

reklama
Cześć dziewczynki :*

Ja wszem i wobec ogłaszam NALEŻĘ DO NIEPRASUJĄCYCH :) Prasuję przed wyjściem, jak potrzeba;) Mój P tak rozwiesza idealnie swoje rzeczy,prostuje i w ogóle, że oprócz koszul nic nie trzeba prasować:)
Jeżeli chodzi o imiona, to każda z nas ma swoje typy... Dla mnie Julian jest najpiękniejsze dla chłopca, a dla kogoś jest ohydne ... później jest Stanisław... później może Jakub.. Reszty imion chyba nie mam - tych najulubieńszych :) dla chłopca. Za to mój mąż kochany, jak wywali ze swoją propozycją, to włos się jeży ... ale gdyby tylko takie problemy były... Najwyżej się rzuci monetą ;p
Co do bałaganiarzy.. no mój maż potrafi wieczorem nabałaganić, ale... wstaje o wiele wcześniej i wszystko ładnie sprząta, więc nie mogę narzekać. Zresztą - ja gotuję , mąż sprząta. Mi pasi :-)

Byłam rano na badaniach krwi, a później w Lidlu zobaczyć te ubrania.. kurde, nie mój styl. Ale ubrania fajne. Była jedna fajna sukienka, ale zostały u mnie tylko S... więc może w następnym życiu ;p leginsy miały fajny materiał, inooooo na brzuch mój za małe ;p

A teraz pozdrawiam z łóżeczka, a dokładnie z sofy ;p
Dzisiaj muszę poprosić mamę,żeby mi nieco ogarnęła podłogi, bo syf jak nie wiem :( A ja mam leżeć, więc bieganie z mopem mi jakoś nie po drodze..
buziakii

U mnie co do imion to M się moje imiona nie podobają dla chłopca ze wszystkimi na nie, a dla dziewczynki ja mówię że chce Maja albo Zuzia i tu milczy.

Po połówkowym siądziemy i wybierzemy pewnie jakieś albo będzie tak jak przy Maciusiu do ostatniej chwili był Piotruś lub Maciuś i decyzja padła po porodzie jak go zobaczyliśmy :-)

Hej dziewczyny :) ja też mam syf, trochę prania do porobienia, ale leżę i się kiszę w domu, nawet na ogród na leżak nie chce mi się wyjść.. Chyba pogram w tysiąca, nic mi się nie chce....

balkon pokonany!!!! mam nowy stoliczek, orchidee jest czysto i slicznie- musze tlko kwiatki do doniczek powsadzac i bedzie cudownie:)

Jak ja dawno nie grałam w tysiąca, a na kurniku kiedyś po nocach siedziałam :-).

Natka
Oliwier może i by wchodził w rachubę jakby nie fakt, że mam już Oliwię. Mój się śmiał, ze zawołamy Oli i oboje przybiegną.

Żabcia u mnie ostatnio od początku była Oliwia i pasuje do niej idealnie :-). Teraz też bym chciała po imieniu mówić do bąbelka więc jakoś musimy dojść do porozumienia. W sumie z tym Adamem to będę cierpieć, ale jak dalej będzie mu tak bardzo zależeć i się nie złamie to ja odpuszczę w końcu.
Imiona dla dziewczynek ładne u mnie wstępnie miała być Lenka lub Zuzia :-).

Pietrucha jak nie dziś to innym razem coś kupisz. Ja chyba pójdę uszyć, bo w sklepach zawsze mi coś nie pasuje, a teraz moda na podkreślanie talii i dupa trudno coś dostać odciętego pod biustem i ładnego.

Hej Dziewczyny :) Melduje się jako świeżo upieczona mężatka :) A nasz Franuś jak szalał mi w brzuszku gdy mówiłam przysięgę małżeńską heh Mały chciał mieć w tym swój udział chyba... :)) I powiem Wam ze w sukience nic nie bylo widac bo ona od talii taka rozkloszowana jest aż do kolana, gdy fotografka przysle nam zdjecia to wstawie na forum :) Gdy goscie zaczeli mowic ze teraz to czas na dzieci a my na to że już właśnie jest w drodze to nie chcieli uwierzyć że to już 5 miesiąc :D

reklama
Szczęściara najlepszego!!! Fotki muszą być prześliczne.
A ja wyszłam na spacer po 11 i dopiero wróciłam, ale upał. Nogi mi do dupy wchodzą. Zapisałam M do okulisty i ma termin na 4 października, cóż sama pracuję w służbie więc mnie to nie dziwi. Za niedługo dostać się do lekarza na nfz będzie graniczyło z cudem. Ja że już tam byłam mam dzwonić w piatek i może mnie na czerwiec zapiszą.

Do góry