reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Co do Dupka... faktycznie sporo dziewczyn bierze profilaktycznie....Ja na początku dostałam (mimo,że progesteron byl ok) ze względu na to,że przez okres dwóch lat przed ciążą miałam niezdiagnozowane krwawienia na tydzień przez okresem...Potem doszedł krwiak, przestrzeń wodna w macicy i brałam to wyłącznie do czasu zniknięcia niepożądanych zmian. Nie bałam się odstawiać, zwłaszcza czytając ulotkę i możliwe skutki uboczne.

U mnie podobno pogoda upalna i prawdziwie letnia. A ja jeszcze w piżamce z mokrą głową...Dzisiaj wizyta i stres mega ogromny, mimo że ostatnio wcale go nie było i nie sądziłam, że wizyta może mnie zestresować.

reklama
hej hej :) ja już też na nogach dzisiaj od 7:30 ale właściwie nic nie zrobiłam jeszcze :-p tzn. nie tak całkiem nic bo: ubrałam się, zrobiłam mojemu mężowi śniadanko do pracy i sama też zjadłam, także to już coś! aha i podlałam kwiatuszki :) no i to by było na tyle :-p teraz muszę umyć sobie włosy bo trzeba jechać odebrać wyniki badań a na głowie lepiej nie mówić co mam. U nas dzisiaj słonko świeci ale zapowiadają deszcze, wczoraj były spore burze i pozalewało okoliczne miejscowości, dobrze, że u nas w miarę spokojnie. Miłego dnia Wam wszystkim życzę :) zmykam teraz się ogarnąć a później cd. pisania...
aha co do dupka to mi przepisali w szpitalu ale mój lekarz jest przeciwnikiem stosowania jakichkolwiek leków w ciąży (i chwała mu za to) także zaraz po wizycie u niego odstawiałam.
jeśli chodzi o imiona to my mamy już wymyślone: jeśli będzie siuraczek to Jakub a jak pipeczka to Maja :)

Ostatnia edycja:
jo baby :)

die perle mój też zyje w błogiej nieświadomości i sam prasuje, ja prasuję sobie i młodemu. Młodemu na bierząco a sobie przed ubraniem :p

deli mój też w kuchni zawsze nabrudzi i ktoś musi posprzątać chociaż był okres,że ja pracowałam a on szukał pracy i to ja brudziłam a on sprzątał :D

eh i zapomniałam co komu jeszcze miałam odpisać ;)

jestem zadowolona z zakupów ciążowych :) Wygrałam na allegro praktycznie nowe ciuchy 1 tunikę, 2 sukienki i spodnie z ciękiego jeansu alladynki :D Jeszcze teraz chcę sobie kupić czerwoną spódnicę do ziemi. Mam nadzieję,że brzusia mi nie uciśnie i kurtkę jeansową ale taką krótką tzn. długi rękaw ale nie zasłania całych pleców takie dłuższe bolerko :)

wszystkie sprzątają to też idę ;)

No i awanturka z rana co do imienia, bo oczywiście wszystkie złe tylko jego dobre ehh
Jakub nie, Maciej nie, Wiktor nie, Ignaś nie, Alan nie, Nikodem nie, Nataniel nie, Marcel nie, Szymek nie wszystko na NIE

Deli to tak jak mój chłop, tylko jego imiona są fajne. Jakby mógł to by dał mu na imię jak on czyli Marek Junior:-D
Znajoma dała małemu na imię Miłosz i też mi się podoba.

Współczuję dziewczyny...mój ewentualnie mówi, że nie podoba się i szukamy kompromisu...ale nie odrzuca każdego wybranego przez mnie. Żeby od razu awanturować się:(

Dla dziewczynki chciałam Felicja, a on mi na to, że nie będę na jego córkę "blachara" wołać, bo jemu imię kojarzy się ze Skodą Felicią:D

Ja co do imion mam ciężki orzech, też podoba mi się Jakub ale już jest w rodzinie mojego D. , ma 4 siostry i 2 braci już w związku z tym 7 dzieci na świecie a nie chce żeby imię się powtórzyło. Jest wśród nich Karol i Bartek - które również mi się podobają.
Ja na razie obstawiam Filipa ale generalnie będzie ciężko bo z moim D. kompletnie nie możemy się dogadać.

O Miłosza też go pytałam ale nieeeeeeeeeeeeee :/
A z dziewczęcych nic mi się nie podoba :szok:

u nas dziewczynka miała być Hania, co do chłopca - również brak kompromisu bo czuję, że będzie chłopak ... lussia pochwal się zakupami !

reklama
Takhisis- u mnie tez padła z mojej strony propozycja Felicji....i Oktawii- reakcja mojego męza była taka sama jak twojego:p ciekawe czy jakbmym powiedziala np Carrera to by stawiał taki opór:p

Deli aleś zapodałam lsite zyczen:p wskazówki imiennicze aż się patrzy:p no ale dobra podeśle kilka mniej spotykanych imion które mi wpadną fo głowy:
-Bernard
-Bruno(n)
-Cyryl (hmm troche jak cyrkiel ??)
-Cyprian
-Gracjan
-Tymon
-Kajetan
-Dorian
-Geniewomir (lubie to imie)
-Maurycy
-Bastian
-Miron (tez lubie)