reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Szalone no- jedna w środku nocy druga bladym świtem:p ale jak to się mówi kto rano wstaje...ten sie niewysypia:p

U nas piękna pogoda- błekitne niebo, słonko świeci na całego - cudnie:)

Wczoraj przyszły ciuchy z h&m, które zamówilam dla mojej córy m.in 2 pary dzinsow z serii super skinny jeans...yhym super skinny moze i tak...ale moje dziecko jest chyba extremal skinny:p no nic zamiast ekstra rurek ma zwykle spodnie i musi sie owijac w pasie paskiem zeby z dupy nie lecialy...i tak wygladaja najlepiej ze wszytkich ktore ma....bo jak tu dopasowac spodnie na 160 wzrostu gabarytów spodni na 116???? ona w pasie ma tyle co jedna nogawka ;/ a je jak stary chłop...mam nadzieje ze nikt mnie nigdy nie posądzi o głodzenie dziecka:p

Dzis mam mega wielki plan....najpier szybko jade do rossmana albo innego sklepu gdzie sa akcesoria papiernicze po zaproszenia potem musze je gdzies na kolanie wypisac- i na przerwie niepostrzezenie podrzucic mojej córce zeby dała dzieciom:p bo oczywiscie jak sie ma matke wariatke to wszystko na ostanią chwile sie robi- i na przyjecie urodzinowe które mialo byc jutro zaprasza sie dzisiaj....i przy okazji przenosi sie to przyjecie na sobote:p coby prezenty zdązyli kupic:D
Po powrocie z akcji- zaproś chałastre na urodziny- mam zamiar zacząc walczyć z BALKONEM....mam nadzieje ze fkat ze wszyscy dookola maja piekne okwiecone balkony jest dla mnie wystarczającą mobilizacją..choć w zasadzie ....różnie moze być..bo jak nagle mnie oganrnie niechciejstwo i leniwizm..no to co poradze??? ogolnie mam syf w domu....góre prania do wyprania, góre do poskłądania, w kuchni wyglada jakby wybuchła bomba tłuszczowa bo moj małzonek wczoraj smazyl sobie na kolacje steka....co zakonczylo sie tym ze wszystko jest opryskane kropelkami tłuszczyku....chyba nawet próbował cos zetrzec bo wielgasny zwiniety ręcznik papierowy umaziany specyfikiem do czyszczenia tłuszczu i tłuszczem lezal na srodku podłogi a obok stał owy specyfik...ale udałm ze tego nie widze przeskoczylam jak rącza gazela nad tym i ucieklam z kuchni czym prędzej:p dzis rano niemsialo tam zajzałam- i kuli z ręcznika papieroweego i specifiku juz nie ma- ja wiedzialam ze to samo potrafi zniknąc:p

No dobra nie zanudzam Was swoimi wypocinami- milego dnia- jakbym sie tu jeszcze pojawila prosze mnie stanowczo wypedzic ja mam kupe robot!!!!

reklama
Perle jak możesz nas podejrzewać, ze cię z tą wyrzucimy jak przyjdziesz.. Twoje teksty są jedyne w swoim rodzaju i jak nie płaczemy to chichotamy :-). Co do kuchni i męża, ale mojego to masakra co wejdzie zrobi burdel i wyjdzie niestety u mnie to nie znika samo, ale nie ma co narzekać, bo tak to Anioł.

Zaraz znikam do przedszkola potem szybkie prasowanie, odebrać dowód dziecka i może w końcu pójdę załatwić kartę z NFZ do lekarza, ale może to jutro po co od razu wszystko na raz :-).

Miłego dnia

Witam. u mnie dzis znow piekna pogoda...ale wczoraj musialo cos byc na rzeczy....zauwazylam ze nie tylko mi sie nic nie chcialo. Nie moglam sie zebrac...
Dzieki za odpowiedzi co do badan.Teraz juz wiem!
Trzymajcie sie,ja niestety musze spadac bo mam tyle prasowania...nie wiem czy sie wyrobie przed praca:-)

przez te wasze zaciecie do prasowania zaczynam miec kompleksy..mam nadzieje ze moj szanowny Nałożnik tego nie czyta bo jak on sie dowie ze normalne zdrowe kobiety prasują...niech zyje w nieświadomosci i niech mysli że to całkowicie normalne ze jak chce mieć cos wyprasowane to sobie sam musi z żelazkiem potańczyc:p

Deli moj tez aniol..a wiadomo anioly maja skrzydla..i jak kazde ptactwo gupią piórka czasem i sie wtedy lekko brudzi:)

Dokłądnie Perle.

Co do prasowanie kto ci powiedział, ze tu zdrowe kobiety piszą. Ja piszę o prasowaniu, bo już leży od tygodnia jedno, a drugie czeka dziś, bo wczoraj prałam i myślę, ze nie tylko u mnie czeka w kolejce aż się zachce ruszyć dupsko.

Kobiety burza mózgów potrzebuje imię dla SYNA, bo jak nic nie wymyślę to zostanie Adam. Musi być piękne, męskie, silne a zarazem delikatne :-). Tyle chyba wystarczy wskazówek ...

hej dziewczyny, ja na moment bo już w pracy jestem :p
u mnie również dzień zaczął się bardzo słonecznie ale wczoraj też tak było i skończyło się burzami

Mój D. uwielbia gotować, gorzej ze zmywaniem a o sprzątaniu nie wspomnę ! no ale nie można mieć wszystkiego...

dużo widzę że zamawiacie tych leginsów na allegro, może się skusze na jedne

apropo tych dupków, to mi lekarz nic nie przepisał poza witaminami i po ostatnich postach sądzę że chyba dobrze

deli co do imienia u mnie na liście tez jest Adaś ale tylko mi się podoba.. cieżko doradzać, zajrzyj do działu o imionach :)

dobra biorę się za robotę, miłego dnia !

hejoł
Oh Die u mnie brak zacięcia do czegokolwiek podłogi brudne, kurze nie pościerane, pranie do prasowania, ale jak wracam z pracy to już nie mam na nic czasu, mała chce na dwór, mąż wyjechal na m-c na poligon i taka lipa :/
U mnie też pogoda rewelacja !!! Pięknie jest byle się nie popsuło :/

Joanna imiona to chyba przejrzałam już na wszystkich dostępnych portalach i nic mi się nie podoba.

Dobry kobitki.
Ja dzis od 8 nie spie a wyleguje sie jeszcze w lozku. Pogoda chyba ladna bo wczoraj wieczorem przeszla potezna burza a ja burzy bardzo nie lubie.
Kregoslup mnie boli na odcinku ledzwiowym az lezec nie moge...

Co do ubran moje wszystkie za male. Ostatnio do mamy mowilam ze mam dwie pary normalnych spodni w ktore wejde i wczoraj jedne chcialam zalozyc bo ciazowe wypralam. A skad jak sie dopielam oddychaac nie moglam...

Jutro w lidlu beda jakies sukienki pojade rano i moze leggi kupie bo naprawde jedne dzinsy to malo a gore cos jeszcze znajde w szafie.

Deli jakby sie okazalo ze u mnie chlopak to mialabym tak jak Ty i jak kiedys pisalam wolalabym chlopcze tutaj.

reklama
Sony, Rajani to lipa jak nie ciążowe te legginsy. Mnie już teraz w pasie normalne spodnie dresowe cisną, nawet jak opuszczę gumkę poniżej brzucha, wiec pewnie bym sobie ich nie ponosiła. A jak w ciąży nie jestem to legginsów nie noszę w ogóle; no chyba, że po domu.

Sony byłam w H&M i jakoś ciążowych nie widziałam. Ile kosztował
W H&M kosztują chyba 39,99zł

Dziewczynki..mam pytanie...bo ginek powiedział "kończymy już dupka".. a ja jakos tak się troszkę przestraszyłam..i nie pewnie poczułam.. Kiedy Wy kończyłyście dupka?
tak lekarze go powinni przepisywać jak są krwawienia lub progesteron jest za niski, ale czasami przepisują profilaktycznie jeśli wcześniej poronienia wystąpiły. Ja brałam luteinę (z refundacją) i od 13 tyg zaczęłam ją systematycznie zmniejszać, aż od niedzieli nie biorę nic. Zauważyłam że zrobiły mi się obwódki na sutkach ciemniejsze. Może to ma jakiś związek z odstawieniem progesteronu, bo wiem że inne już to wcześniej miały. Ogólnie progesteron i jego pochodne jak choćby duphaston lekarze odstawiają, jak rolę za podtrzymanie ciąży przejmuje łożysko, czyli coś 16 tydz. Co nie jest oczywiście regułą.

Joanna imiona to chyba przejrzałam już na wszystkich dostępnych portalach i nic mi się nie podoba.
Co do imion to też przeszukuję, bo mój cały czas do brzusia mówi Pawełek:-) a jak nie Pawełek to wymyślił Oswald fuj fuj fuj. Ja bym chciała Jakuba, ale M ma znajomego o tym imieniu i dość pije;-) Mojej znajomej podobają się takie imiona jak
Ignacy

Julian

Aleksy

Do góry