reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Masakra jakaś dzisiaj normalnie mega leń mnie dopadł.

Dziś posprzątałam , poprałam i sobie tylko pracę zrobiłam na jutro.. czeka mnie prasowanie ... Nawet mi się myśleć nie chce
Z tego co zauważyłam lekarze lubię tego dupka.
Dziś gin mi powiedział, że koniec noszenia jeans i czas zacząć nosić zwiewne rzeczy, bo ciepełko sprzyja rozwijaniu się grzybka, a to nam niepotrzebne.

Bosmanka miło cię widzieć

reklama
Martoocha, ja od 13 tygodnia po prawidłowym USG zaczęłam odstawiać, w 15 wzięłam ostatnią tabletkę. Nie stresuj się, w końcu u ciebie to tylko profilaktycznie :tak:

Szynszylka, gratulacje! bardzo fajne zdjęcie, super kaloszki do sukni ślubnej :-)

Takhisis, nie bój się Euthyreoxu. Hormony tarczycy są niezbędne do prawidłowego rozwoju płodu, nie stosowanie go w przypadku niedoczynności tarczycy byłoby zwyczajnie błędem w sztuce. Jeśli znowu będziesz miała taką tachykardię (choć przy twoich małych dawkach to raczej dziwne), powinnaś mieć dołączony lek zwalniający czynność serca, np. Isoptin, a nie odstawiany Euthyrox :eek:

Iwona, przed badaniem hormonów tarczycy nie bierzesz leków! Chodzi o to, żeby sprawdzić realny poziom leku w surowicy, a nie zawyżony poziom po tabletce.

Die perle, małosolny arbuz i kiszone pomidory? Wow, nigdy o czymś takim nie słyszałam :szok:

Antiope, ja kupiłam legginsy z linka poniżej. Są o tyle fajne, że dobiera je się nie tylko na wagę, ale też na wzrost :tak: Na razie się trzymają, ciekawe czy wytrzymają do końca.

LEGGINSY getry spodnie CIĄŻOWE długie - S/164 (3226554130) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ładne te bluzki z Lidla, szkoda że ja najbliższy mam dość daleko :-(

Ja już oprócz legginsów sobie kupiłam szare spodnie z H&M, dżinsy Mothercare (z allegro za 30zł, jak nowe), białe spodnie na lato Next (nowe z allegro za 15zł), sukienkę H&M w "dżunglowe" wzory (nowa z allegro za 37zł) i 2 tuniki H&M (jak nowe z allegro, razem za 30zł) :-D

Cześć,

Kilka dni człowiek tu nie zagląda... a tu...
Oj dziewczyny za prasowanie byscie się wzieły zamiast posty produkować. ( zartuje)

Poczytam rano i nadrobie.

Buziaczki.

ja jeszcze nic nie kupiłam.. dziś w H&M wzięłam do ręki te jeansy ciązowe.. no przecież ja się z tym pasem ugotuję w lato!
Chyba jakieś jedne leginsy kupie i tyle.. 50% moich bluzek są luźne wiec górę mam opanowaną:-p

Wrócialm z kursu...a na kursie ciagle myślalam o tych pomidorach kiszonych- jutro jade kupić nie ma bata!!!

A wiecie co ja kiedyś chcialm napisac a propo's duphastonu..tylko jakos tak mi glupio bylo ..ale teraz napisze- ja nie rozumiem po kiego diabla bierzes ie to "profilaktycznie" jeszcze rozumię jak jakies zagrozenie jest- ale z tego co sie orientuje w polsce 80% lekarzy przepsiuje ciezarnej dupka- ot tak na wszelki wypadke..niby , ponoc to nie szkodzi..no ale;/ dla mnie to dziwne jest....tutaj sie takich rzeczy nie stosuje..w pierwszej ciazy jak bylam w polsce tez taka hormonalana terapia byla rzadkoscia a teraz??? co druga ciezarna na dupku leci- dziwne to dla mnie...

oczywiscie mam nadzieje ze sie zadna z was uroazona nie poczuje- ja pisze to bardzo ogolnie, nie donoszac sie do zadnej z Was osobiscie..to takie tylko moje spostrzezeni- w waszym przypadku moze byc to konieczne, wiadomo kazdy ma inna sytuacje..no ale tak jakos mnie naszlo juz kiedys ale nie chcialm sie wypowiadac:p mozecie mnie teraz zrypac ewentualnie ale ze juz sie dłuzej "znamy" to se pozwlilam:p

martOocha ja te jeansy ciążowe z H&M kupiłam tylko na chłodniejsze dni. Ja generalnie mało w spodniach łążę, ale uznałam, że jedną parę, to muszę na ciążę mieć.

die_perle myślę, że masz rację z tym duphastonem, ale ja też rozumiem dziewczyny, które biorą profilaktycznie, jeśli np. mają za sobą stratę maleństwa, to ten duphaston jest potrzebny bardziej dla ich psychiki niż ciała, daje poczucie bezpieczeństwa, a to przecież w ciąży jest bardzo ważne.

deli bo za wypisywania dupka lekarze jeżdżą na darmowe wakacje itp. :tak:więc wypisują:sorry:

ja górę też mam opanowaną, przymierzyłam moje sukienki i tuniki i tak pięknie brzunio w nich wygląda,że aż czekam na upały :D dół też mam opanowany w sumie muszę kupić leginsy i tyle :) Ja w poprzedniej ciąży i w tej kupuję zwykłe bluzki,które i tak będę nosić po ciąży :)

zmykam do wyrka

do jutra :)

Witam z rana jako pierwsza :-) tak wiem która godzina i czuje się dobrze :p

Lusia w te wycieczki jestem skłonna uwierzyć, co do bluzek ja też kupuje zwykłe :-). Tuniki mi się podobają, ale takie jak ja chce to nie ma :-(.

Perle ja byłam u dwóch innych lekarzy z bólami brzucha, bo rwało strasznie i od razu dupka owszem kupiłam, ale nie wzięłam. Więcej odpoczywałam + no-spa i przeszło. Mój mi dupka nie zalecił za to go lubię jeszcze bardziej. On raczej z tych co za lekami nie za bardzo w ciąży chyba, że faktycznie trzeba.

Idę poczytać imiona męskie :-) w głowie pustka ehhh

Hejka, ja tez juz "na nogach", cala noc nie spalam, tak mnie kregoslup bolal. Wczoraj mialam wizyte opisze na odpowiednim watku.

Widze ze o ubraniach. Teraz kupilam pare rzeczy typowo ciazowych, glownie spodni, ale w pierwszej ciazy nosilam dlugo swoje, a pozniej zwykle, jedynie rozmiar wieksze. Ciaza to jedyny okres kiedy mozna mnie zobaczyc w tunkach i legginsach. Generalnie nie lubie tego stroju no i nigdzie mi nie pasuje, co najwyzej do sprzatania lub pracy w ogrodzie.

Slonecznego dnia.

reklama
Dzień dobry dziewczynki.
Ja o dziwo zasypiałam wczoraj bez żadnych bóli kręgosłupa. Dziś tak dobrze już chyba nie będzie, bo wczoraj siedziałam cały dzień w domu, a dziś mam kilka rzeczy do pozałatwiania, więc pewnie odbije się to na moim kręgosłupie.

Do góry