reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

witajcie!!!

ja jak zwykle pozno, ale jestem. dzisiaj strasznie zabiegany ranek mialam, jesli w moim stanie mozna mowic o bieganiu;-). rano na 8.00 olo do logopedy, potem na terapie SI. ja w miedzy czasie zrobilam jakies zakupy, odebralam buty zu. z reklamacji i zawiozlam jej mocz do analizy. bo ta mala indywidualistka wczoraj nie mogla zrobic tyle siku coby starczylo i na posiew i na badanie ogolne.

dziewczyny u mnie pogoda kijowa caly czas pochmurno. a ja nie mam pomyslu na obiad i nawet na nic ochoty.

malentas tak sie dzisiaj roil w brzuchu, ze momentami bolalo, nie wiem co tam wyrabia, ale chyba jakies triki do samoobrony przed starszym rodzenstwem cwiczy;-) po urodzeniu jak znalazl:-D

die a ja wczoraj jak czytalam o tym kalafiorze to slinotoku dostalam:-)

mi tam brzuch twardnieje, ale wtedy jak to moje dziecie sie rozkreci to mam nie przyjemne wrazenie takiego naciagania

ja sie waze tez codziennie, takie natrectwo:zawstydzona/y:. w pierwszej ciazy jak stawalam na wage i w ciagu miesiaca przytylam 4 kg to nie chcialam ginowi powiedziec ile waze to sam wstal i zobaczyl i sie ze mnie strasznie smial. od tamtej pory sam wstawal i patrzy na wage a ja wchodizlam na nia z zamknietymi oczami:zawstydzona/y:

co do skurczy lydek jest taka fajna woda woda ustronianka z magnezem jest taka lekko gazowana, ale tego gazu wogole nie czuc i smakuje super.

czlapie zebrac pranie bo zaczyna padac
do uslyszenia pozniej

reklama
Kurcze trochę mnie nie było, a bo jakos weny do pisania nie miałam a teraz to nie da rady nadrobić... Tyle piszecie, tyle nowych wątków i osób :szok:
Nula co do brzuszka, to ja np mam tak, ze raczej jest taki dość miękki a jak coś zjem to robi się twardszy, no i wieczorem też twardszy, no i juz kształt ciążowego jest :) A i zauważyłam od paru dni, ze tak mi zaczyna już wyżej podchodzić.
W czwartek mam wizytę i już nie mogę się doczekać :)

Witam po dłuższej nieobecności!! Nie pisałam, ale myślami byłam z Wami. Weekend miło spędzony u rodziców, właściwie całe dnie na ogrodzie, bo pogoda dopisała. W piątek wrócił mój mąż po 2 miesiącach nieobecności więc tym bardziej weekend udany :-) Wczoraj cały dzień w Berlinie, zabraliśmy córkę do Legolandu, była bardzo zadowolona. Polecam miejsce!! Pogoda wciąż dopisuje, aż żyć się chce.
Wczoraj z rana miałam dziwną sytuację, rano wstałam z łóżka z mocnym skurczem w podbrzuszu, myślałam, że to od pełnego pęcherza, ale po wyjściu z WC dalej mnie skurcze łapały, bardzo silne, robiło mi się gorąco i niedobrze, ale po jakimś czasie przeszły i nie wróciły. Przestraszyłam się na chwilę, ale wierzę, że to nic groźnego, że to już takie uroki ciąży, wszystko się zmienia, rozrasta i szaleje.
Trzymajcie się, trzymam kciuki za wszystkie wizyty, witajcie nowe ciężarówki!!!

Dzień dobry :)

Lussia: 5:30 !!! Toż to noc ?! :) Aż sobie nie mogę wyobrazić takiej godziny na wstawanie z łóżka, chyba że na szybkie siku :) Zwłaszcza, że ja ostatnio śpię baaardzo dłuuugo i w ogóle śpiochem jestem :) Ale już niedługo laba się skończy, na początku powrót do pracy po L4 a potem Dzidzia pewnie tak pospać już nie da :)

Szynszylka: Wszystkiego najlepszego z okazji Ślubu!! Dużo szczęścia i Miłości :)

Pietrucha: Jeśli chodzi o zwolnienie, to sama nie wiem...moja lekarka jest za tym, żeby w 3 trymestrze już odpoczywać...a ja poczekam i zobaczę jak będę się czuć, ale myślę, że najpóźniej od 1 sierpnia zrobimy sobie z Syneczkiem już wolne :) Trzeba będzie trochę odpocząć :) Pożyjemy-zobaczymy :)

Gussia: 7 kg...to sporo, zwłaszcza gdy porównuje siebie...ja może jakiś 1 kg max przytyłam...a wydaje mi się, że powinnam już więcej...Tylko co zrobić jak apetytu dużego nie mam? Może jeszcze się zmieni :)

Die Perle: Chodził za Tobą ten kalafior, chodził i się wychodził...Oj Bidulo, współczuję...najważniejsze, że już wróciłaś do formy :)

Takhisis: Zdróweczka życzę! A tego kogoś od domofonu bym chyba zabiła!!

A ja chyba złapię się z jakąś książkę i czekam na 17:00 aż Mąż wróci z pracy :) Będziemy dziś grillować :)

Miłego dzionka Kobietki!

Tak się zmobilizowałam, że nie wyszłam do chwili obecnej...Znowu mi głowę rozsadza i chciałabym wyjść na powietrze, ale moje dziecko bawi się dźwigiem i kategorycznie odmawia wyjścia z domu:(

Witajcie.
Cholercia nie mogłam sobie darować i poleciałam do Lidla kupić jeszcze jedną tunikę tylko mniejszą na teraz i dwie bluzeczki na ramiączkach no i jeszcze leginsy. Mój mnie z chaty wygoni jak wróci z pracy i zobaczy ile pokupowałam. :szok: To wam wklejam już moje całe zakupy.
Zobacz załącznik 556735Mam dwie białe rozmiar S na teraz i M na później (lato) za 19 zł
PL_86131_01_b.jpgte dwie ten sam kolorek też 19 zł za 2 szt
PL_86136_01_b.jpgNo i czarne te długie leginsy za 17,99.

To teraz mogę latać. Wcześniej na necie kupiłam sobie miętowe tenisówki i bedę z brzuchem latać :)))
78 zł wydałam ale mam w czym latać :))

Załączniki

• PL_86131_01_b.jpg
    PL_86131_01_b.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 51
  • PL_86136_01_b.jpg
    PL_86136_01_b.jpg
    66,6 KB · Wyświetleń: 45
Ostatnia edycja:
Witam.
Trochę popracowałam, to czas na chwilę relaksu ;-)

Iwona jak żyły kobietki bez usg? Normalnie :-D Po prostu chodziły z brzuszkiem i czekały na dzień rozwiązania ;-)
A rozmawiałaś z lekarzem o suplementacji magnezem? Ja w pierwszej ciązy brałam slow mag b6 po jednej tabletce dziennie (chyba że miałam bardzo intensywny dzień, to brałam jeszcze jedną dodatkowo rano)

lussia mój dziś marudził od 6-8 (niby spał, ale...). No ale u nas właśnie na światło dzienne wychodzą dolne dwójki, a trójki opuchnięte, że łohoho! Teraz w końcu udało mu się zaaplikować drzemkę ;-)

Szynszylka super, że wszystko się udało :-) Piękne zdjęcie - oby Wasze szczęście rosło z każdym dniem większe i większe

Gusia nie martw się tymi kilogramami - na pewno i tym razem szybko zejdą. A jeśli chodzi o lekarkę i zakaz karmienia - oj, zabroniłaby tylko mi.... No ale ja się bez bicia przyznaję, że ja jestem totalną maniaczką i zwolenniczką karmienia piersią ile się da (osobiście uważam, że wszelkie opinie lekarzy i "ekspertów" że nie powinno się karmić, bo coś tam... to tylko nabijanie kabzy producentom MM). Trochę żałuję, że syna już nie karmię, ale też w tej chwili jego mleko już raczej nie zrujnuje domowego budżetu...

Takhisis ja podobnie jak die raczej wysokie ciśnienie - zazwyczaj koło 130/90; pewnie dlatego w ogóle nie piję kawy - bo bardzo źle się po niej czuję .
Chłopa bym za jaja chyba powiesiła za taki tekst :no: Głowa do góry, przyciągamy pozytywne myślenie i dobre przeczucia - wszystko będzie dobrze, nie ma innej opcji.

nula u mnie raczej flaczek - nigdy nie miałam zgrabnego brzuszka, tłuszczyku nigdy nie brakowało, a po pierwszym dzidziusiu to zostało miękkięłko rozlazłe we wszystkie strony, więc na samą okrąglutką piłeczkę nie mam co liczyć; u mnie na razie można spekulować czy jestem w ciązy czy tylko jakbym się spasła :-p

No i w międzyczasie już po obiedzie i w ogóle pół dnia mi gdzieś uciekło :confused::eek:

Teraz sprzedałam dziecko swojemu dziadkowi - się dotleniają, mi też by się trochę przydało, bo i słonko postanowiło dzisiaj wyjrzeć zza chmur ;-)

Sony tez patrzylam na te leggi ale nie wiedzialam czy bedzie wygodnie bo maja ta gumke a ja brzusxek juz mam. Jak je przestestujesz napisz to moze sie kusze bo jedna para spodni to za malo...

Martwie sie o dzidzie a usg za dwa tygodnie dopiero... Ciagle nerwy stresy i krzyoi zle wplywaja a ja jestem strasznie nerwowa osoba. Brzuch mnie pobolewa :-(

Rok temu przyczyna poronienia byly najprawdopodobniej nerwy wlasnie bo tez taki okres mialam skomplikowany... Teraz probuje byc spokojna naprawde ale czasem dostaje bialej goraczki przy A...

Kg... Kg... U mnie ubywa a za to brzuch rosnie. Anomalia normalnie... Ja do tej pory w szlafroku siedze.

Die to ten kalafior smakowity byl. Wspolczuje kochana.
Od 26 maja w biedronce beda rzeczy dla niemowlakow popatrzcie w necie oferte. Kocyki bodziaki itd.

Sony[FONT=&quot] czy te legginsy są ciążowe? Bo jak tak, to ja sobie też kupię chyba. Mam nadzieję, że będą w jednym z 2 Lidlów w okolicy, bo jakoś dalej mi się jechać nie chce.[/FONT]

reklama
Do góry