reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Hej dziewczyny :)

Mój mlody buszuje od 5:30 a ja z nim. Położyłam się ok północy więc długo nie pospałam,ale jest we mnie teraz tyle emocji,bo o 9:30 mam wizytę:-) i moja lekarka już chce mi zrobić połówkowe,a pewnie na początku czerwca polecę na 4d lub zrobi mi jeszcze raz :)

die_perle ale miałaś dzień kochana :) ale najważniejsze,że wózeczek już masz i Ci się podoba :D ja najchętniej bym już kupiła docelowy wózek dla dzidzi i wykorzystała dla synka jeszcze spacerówkę,bo nasza parasolka nie daje rady,a w lesie to była jakaś masakra!!!

vilandra ja ostatnio wyrywałam chwasty z naszego zarośniętego tarasu i do dziś czuję plecy :/ uważaj na siebie!

die czekamy na relację z wizyty :)

nnatalie pochwal się ciuszkami ;-)Ja wygrałam 2 aukcje z sukienkami na ciążę i poza nią też :) dodatkowo muszę kupić jeszcze spodnie ciążowe chociaż mam 1 z HM ale jakoś mnie wkurzają, i 2 z poprzedniej ciąży ale to są dzwony więc muszę zanieść do krawcowej aby mi je przerobiła :tak: Muszę skoczyć po ten 2-pak topów z Lidla, bo szukam wszędzie białego w paski :-)

Iwonko super,że wszystko oki :-) mam nadzieję,że jesteś spokojniejsza :-D

reklama
die dosłownie po tym wszystkim masz ten ...... wózek :)
Pietrucha odpoczywaj.....

Antiopie no to zakupki udane ... pochwal sie bucikami

vilandra podziwiam za ten ogródeczek

natali ty tak jak ja oglądasz żeby paść.... fajnie że zakupki udane

Iwona ja tez jeszcze 1 lub 2 miesiące i odpoczywam

Witam wszystkie szczesliwe mamusie...
Musze wam zdradzic ze podejrzalam wasze brzuszki:-) Sa przecudne...myslalam ze moj jest duzy i troszke sie przejmowalam tym ale teraz widze ze jest normalny:happy: no wiec jestem spokojna.
A o dzis musze wyjadac ze wszystkiego magnez wiec teraz nie jem tego co chce tylko musze myslec co zjesc....nie chce czuc tego co wczoraj.Przestraszylam sie naprawde.
Kurcze ciesze sie ze do was trafilam, tego mi brakowalo.
Docenilam forum (dieta.pl)rok temu kiedy zdecydowalam sie odzyskac figure po pierwszej ciazy. Bardzo mi pomoglo bez dziewczyn nie dalabym rady...a teraz mam was:-) Super
Och milego dnia moj jest uuuuuuu...... cudo:-)
Koreczek ja juz bym poszla...nie chce mi sie pracowac. Posiedzialabym z synkiem w domu. Musze mu dac najwiecej ile sie da z siebie potem bedzie mnie malo:-) Z Oliskiem w ciazy pracowalam do konca 6 miesiaca i dzis zaluje. Nie warto....

Hej mamuśki. Ale miałam zalatany tydzień ja pitole, teraz znowu bo czas naliczania wypłat. Nie nadrobię wybaczcie, może później. Wczoraj byłam na wizycie ... w sumie nic ciekawego się nie dowiedziałam, a czekałam cały m-c ;( nawet nie wiem ile dzidzia wazy bo mi nie powiedział a ja zapomniałam zapytać, no i płci też nie potwierdził bo maleństwo się bardzo chowało i ściskało nóżki. Na plus mam 1,5 kg :/ Tyle u mnie lece poczytac co u Was.

Dzien dobry kochane...u mnie wczoraj zapanowało prawo Murphiego...wszystko szło źle...jak pisałam ugotowałm sobie kalafiorka coby wynagrodzić mi i Grochowi ten trud wczorajszy- zjedlismy pół kalafiora z duzą ilością bułeczki tartej..ale jak jedliśmy to tak czuliśmy że coś z tym kalafiorem jest chyba nie ten tego..takie jakby lekko gorzkawy??? no ale..zjedliśmy- I TO BYŁ BŁĄD!!!!
Kalafior był chyba zepsuty!!!! umierałam wczoraj do późna! skrętów kiszek dostałm normalnie- nic mnie nie rwało na wymioty tylko poprostu ból masakryczny żołądka aż się zwijałam w kłebek :( wypiłam miętę- i przy pomocy Grocha wydobyłma z siebie ogromny BEEEEEEEK...no i przeszło:p

U nas dzis lipna pogoda...od 12 ma zacząc padać a ja planowałam balkon robić....no to zabieram się za solenne odpisywanie:)

Iwonko- ja mam termin podobnie na 17.10- ale tez oczywiscie +/- ...chciałabym urodzić po 23.10 :p ze względu na znak zodiaku:D a co to jest afp??? samą wagą sie nie stresuj- ale nie wylizuj nutelli z szafki- równia pochyła do cukrzycy ciązowej- wiem co mówie miałam w poprzedniej ciązy..nic fajnego :( Już odczytałąm o tym badaniu AFP ja miałam robione to badanie- hormony z krwi matki:) u mnie wyszło wsyztko w porządku na szczęscie, ale w 22 drugim tyg. ide jeszczę do specjalsitycznej przychodni sprawdzic takie rzeczy któych na usg genetycznym ani badaniu z grupy krwi sie nie da wykryc- miedzy innymi rozszczep podniebienia, zajęcza warga, oraz najdrobniejsze wady serduszka. Super ze u ciebie wszytko w porzadku

Pietrucha- prince polo jest jak najabardziej wskazane:D toż to magnez!!! :D coby anemi nie miec:p

Gussia no to faktycznie:D płodna z Ciebie babka:p wszytko będzie dobrze nie mrtw sie! musi być dobrze koniec kropka!

Pietrucha, Rajani, Martoocha a ja sobie dogadzam i browarkami i prosseco :p wszytko w wersji totalnie bezalkoholowej- a ze ostanio u nas gorąco to zimne piwko bez procentow jak znalazl:) lepsze są tylko "lody dla ochłody" :D ale deska serów..albo foundie ....mniam:D

Paulinek- wiesz ja po częscie Twoje zmartwienie wagą rozumię- ale w tym kontekscie o ktorym pisałam- bo co za duzo to nie zdrowo! i tez nie chcialabym stać sie jakimś wagowym monstruym i to w cale nie ze względyu na wygląd a zdrowie moje i Grocha właśnie! więc się tutaj będziemy pilnować:)

Osa :) Ty sie nie stresuj- już niedługo nie będzie wątpliwości że w ciązy jestes:)

Kamea- not o fest- trzymam kciuki zeby jednak nie zabrali tych 25% ;/ kurde złodzieje;/

Sony:p a tam za wcześnie- ja już swój wczoraj przytargałam:D w ogóle przez te "DARY LOSU" to ja już bym mogła urodzic:p wszytko mam:p chyba mnie nawet ominie przyjemnosc kupienia czegokolwiek ;/ szkoda troche;/ Sony zajebiaszcze te bluzki z LIDLA obie- totalnie mi sie podobuje taki styl marine!! boskie- kurde u nas takich nie ma;/ szkoda:(

Villa jak napisałas "po co" od Twojej mamy- to mi sie przypomniala reakcja mojej na wiescie ze jestem w ciązy- ale po co ci to?? po co ci dziecko przeciez juz jedno masz??? z twoim zdrowiem? jestes nieodpowiedzialna jakas...i tez stawiam kropke:p kurde ogórdek juz masz prawie zrobiony a ja swojego balkonu nie moge ogarnac - co na niego wychodze z zamiarem wiosennych porzadkow to cofam sie z obrzydzeniem już w progu:p i tak od 2 tygodni..dzis juz mialam zrobic..ale deszcz pada:D

Natalie- nie wiem jak Ty ale ja uwielbiam ten stan- pusty dom ja i kot:D lubie ten stan rozkoszne sam na sam- cisza ja i czas:) (żeby nie było "kocham ten stan papieros kawa i ja rozkoszne sam na sam " Hey - Cisza, Ja i Czas - YouTube)

Tilipanna ale masz spanie:D ale to dobrze spij- bo potem moze z tym roznie byc:p

Koreczku co z brzuszkiem? jak sie dzis czujesz?

Kamcia tez uwielbiam kisiel!! poziomkowy mniam!!!

Joanna- i bardzo dobrze ze sobie przerwe zrobilas!!! ja tez czasem potrzebuje - znikam wtedy z wirtualnego świata, wyłączam nawet komórke i nie ma mnie przez kilka dni:)

Antipoe- o to widze ze zakupy idane! dobre buty to podstawa:) ja sie czaje na jakies wygodne butki z ecco- ale poki co zakupilam w tk maxxie baletki z ecco dla mojej córy z 80 euro byly przecenione na 29 :D kocham ten sklep- mam nadzieje ze i dla siebie upoluje w takiej cenie:p

Lusska od 5:30?????????????????/ bosze na co ja sie pisze....wystawie na balkon jak bedzie od 5 rano buszowało to male to to z mojego brzucha:D

Madziarena a gdzies ty sie podziewala??? chyba Cie z tydzien nie bylo? ja tez z osatniej wizyty jestm niezadowlona, krotko nic ciekawego oprocz -"wszytko tak jak trzeba, serduszko bije, wielkosc odpowiada tygodniowi ciazy" nieuslyszlam..no tyle ze malenstwo na usg jakos to wynagradza...

dobra chyba odpisalam wszytkim?? jak kogos ominelma to ajm soł sorry:D

w miedzyczasie zadzwonila kolezanka i jade dzis zas w gosci:p bosze jaki człowiek rozrywany toż to szok:p

Ostatnia edycja:
witajcie po długiej przerwie :) nie nadrobie wszystkich wątków za co przepraszam.

Ja już tydzień po weselu, wszystko wypaliło tak jak powinno :) nawet na wyjście z kościoła przestało padać ;) w dzień wesela pochmurnie a na poprawinach cudownie ciepło, bardziej idealnej pogody nie mogłam sobie wymarzyć, tymbardziej że wesele było na sali przy jeziorze a przez pogodę wszyscy siedzieli na sali i się bawili za to na poprawinach każdy poszedł w swoją stronę (na pomosty, huśtawki itd). Z solarium nie skorzystałam za to balsam brązujący eveline dał rade i w efekcie byłam ciemniejsza od innych gości :)suknia sprawdziła sie idealnie, wytrzymaam w wysokich szpilakch do samego końca, tańcząc disco polo, macarenę i inne ciekawe nowze i starsze kawałki - 3/4 wesela spędziłam na parkiecie. Wypiłam lampkę szampana i lamke wina ... maleństwo pewnie mi wybaczy :) tymbardziej, że ja jakos lubie sobię wypic lampke wina lub redsa ... w końcu nie będę sobie wszystkie odmawiać. Zrobiłam sobie sztucznę rzęsy ... które tydzień po weselu zmuszona byłam wyrwać/wykleić i teraz mi łyso na tych powiekach .... oby tylko odrosły :(((

W piątek mam wizyte u gin. ciekawe czy poznam płeć i czy z małym wszystko ok po moich baletach ...

brzuszek wyskoczył mi piłkowaty w tym tygodniu i o ciąży tym sposobem wszyscy już wiedzą , kupiłam sobie kilka nowych fajnych ciuszków ::)

Od wczoraj pobolewa mnie kręgosłup ... do takiego stopnia, że jak się kładę to ciężko z boku na bok się przerzucić. Nigdy nic mnie tak nie bolało.

Postanowiłam, że od 1 lipca idę na zwolnienie, musze w końcu zacząć o siebie dbać i dać okruszkowi odpocząć od wczesnego wstaawiania i od małych pracowych stresów.

a na zakończenie pokażę jedną jedyną fotę którą otrzymałam od fotografa na próbę ... czekam na cały album :)

IMG_1861.jpg

Załączniki

• IMG_1861.jpg
    IMG_1861.jpg
    40,2 KB · Wyświetleń: 47
Cześć dziewczyny...Coś tam poczytałam i coś tam wiem. Jestem wrakiem ostatnio...jak nie plecy to dzisiaj głowa....rozsadza mi normalnie czaszkę...Jakiś jełop drugi ranek z rzędu dzwoni domofonem o 07.20...a ja nie odbieram, bo mi się zrywać nie chce...ale tez już nie mogę usnąć i potem ten ból głowy. Normalnie śpimy do 8.30 i ta godzina robi mi ogromną różnicę:(
Jutro mam wizytę...wczorajsze wyniki badań nie nastroiły mnie pozytywnie i potwornie boję się Euthyroxu...wiem, że jest bezpieczny...Jednak w poprzedniej ciąży po tym właśnie cudzie moje ciśnienie wynosiło 140,150/90, a tętno miałam tak szybkie, że oddech ciężko było złapać...i musiałam odstawić, bo takie ciśnienie nie jest bezpieczne dla dziecka:( boję się, że tym razem będzie to samo...
Moje dziecko chyba jeszcze nie da się odpieluchować w nocy:( Coś tam czytałam o sygnałach z mózgu do pęcherze i wygląda na to, że nie mam wpływu na to czy sika w nocy w czy nie....A myślałam, że łatwo będzie skoro od dwóch lat robi siku w dzień na kibelek/

hej dziewczyny!

Lussia - ojjj... 5:30... no to masz rannego ptaszka..oby jutro dał Ci pospać nieco dłużej!

Iwona - fajnie, że dobrze się czujesz w naszym gronie. Prawda - to forum nasze podnosi na duchu, a jak trzeba daje kopa :)

Die perle - no to pojadłaś ;p Rozumiem, że w najbliższym czasie kalafior nie będzie twoim ulubionym warzywem..

Szynszylka - super, że wszystko się udało! Świetne kalosze:) I JESZCZE RAZ WSZYSTKIEGO DOBREGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA!:*

Takhisis - a ile bierzesz teraz Euthyroxu? Ja mam na razie dawkę 75 Letroxu, w piątek się okaże czy też będę miała większą czy nie ...

Ciesze się dziewczyny, że zakupy udane. Aż sama chętnie bym sobie coś kupiła... ale no nie mam potrzeby na razie:)

Do dziewczyn pracujących - eh, chyba niedługo trzeba wziąć L4,co? I w końcu odpocząć...

Noc jakoś przespałam, jednak myśli ciągle krążą wokół wszystkich wczorajszych informacji.. Ale wierzę, że będzie dobrze...
Wczoraj jedyne co zapamiętałam, to że dziecko waży 180 g... no rośnie nam grubciu:)
Teraz śniadanko -czyli ukochany ser żółty...
Zapowiada się,że dzisiaj będzie i u mnie padać.. Jutro rano skoczę na badanie Tarczycowe, bo w piątek jadę do endo. Więc moja rozrywka jedyna. Pozdrawiam z sofki;) Mam kocyk i podusię więc jest dobrze:*

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej dziewczyny .
Tak czytam ile przybralyscie na wadze i się załamuje bo ja mam już 7 kg na plusie .... Zaczynałam od 51 kg przy wzroście 160cm . Nigdy sie nie odchudzalam i nie uważałam na dietę . Zawsze jadłam dużo słodyczy i tłustych potraw . W poprzedniej ciazy przybrałam 23 kg ! Bez żadnego odchudzania wróciłam do swojej wagi w ciagu 5 miesięcy i karmiłam piersią tylko niecałe 3 tyg bo miałam zamiast mleka śmietane i córka miała straszne kolki... lekarka zabroniła mi karmić :( więc teraz czuje że 30 kg mi przybędzie :((( i mam nadzieje że nie bedzie trudno pozbyć sie ciazowych kg ... ale nie umiem odmówić sobie jedzenia bo nigdy tego nie robiłam .

reklama
Dzień dobry :-)

Dzisiaj od rana znowu śliczne słoneczko wczoraj to normalnie smażyło było tak gorąco fajnie :-)
No i wczoraj zakupów nie zrobiłam bo M zabrał kartę do pracy i jej nie znalazłam =/ No ale poszłam do znajomej posiedziałyśmy i i tak miło spędziłam dzień :-)
Dzisiaj za to za niedługo się zbieram do centrum a co dopadłam kartę to idę :-D

Wczoraj mój syn pierwszy raz wpadł pod kosiarkę obciąg go M na 9 mm :-)

Idę się szykować bo moje dziecię już ubiera kaszkietówkę i chce iść :-)

Do góry