reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

reklama
Die_perle masz rację, bardzo ciekawy artykuł.
Ja mam identyczne odczucia jak Ty, też nie znam płci, nie czuję ruchów i schudłam. Nawet dziś położna jak byłam przed wizytą zapytała:”Pani jest w ciąży? Nie rzuca się to w oczy”. Już nie mogę się doczekać piątkowego USG i odebrania mojego monitora tętna.

Oj dziewczyny a ja jestem cały tydzień do przodu i też ruchów nie czuję, płci nie znam :) i pewnie jeszcze długo nie poczuję, bo to pierwsza ciąża... Ale nie schudłam mimo wymiotów, brzuszek jest, więc to wszystko kwestia czasu. Musimy być cierpliwe :) tortilla z kurczakiem zjedzona i o dziwo nie zwrócona. Na deser chłodzi się arbuz. A chyba zaraz pójdę na ogród na kocyk, bo głowa mnie boli...

Bylam dzis na wizycie. Wyniki cytologi jedna dobra druga nie, tarcza jest zdrowa, gorzej z kanalem ale narazie nie ma co, jestesmy nadzieii, ze donosze spokojnie ciaze a reszta zajmiemy sie jak najszybciej po.

Widzialam moja Ufoludke - na zdjeciu wyszla jak ufoludka naprawde, nozek nie widac, raczki podkulone, sam tluw i glowa :p
Co dziwne mialam usg przez pochwe jeszcze robiona ale dzidzia rosnie dobrze, ma 10 cm i serduszko bije jak szalone.

Gdyby nie rosnacy brzuch nie pomyslalabym ze jestem w ciazy, tez zero objawow.

Co do porodu, bede rodzic w szpitalu gdzie pracuje moja doktorowa tyle wiem, nad reszta sie nie zastanawiam jeszcze. Nawet nie wiem czy SN czy CC, przyjdzie na to czas.

ale żeście dziś produkcje postów upowszechniły... ufff
Zostawić was tylko na 2 godziny a tu ..... normalnie jestescie niemozliwe.

Zrobiłam obiadek - dzis schaboszczaki, ziemniaki i ogorek konserwowy.
Zjadlam dwa ale juz czuje ze sie głodna robie. a skonczylam z 10 min temu jesc.

Nula ucz sie ucz... chyba codziennie bede ci to powtarzac. az skonczysz:)) trzymam kciuki...

Antiope ja mysle ze mamy na mysli to samo...( kwestia poleceń) ja sobie nie wyobrazam zeby kazali mi robic cos wbrew naturze. Mysle ze oni sie na tym znają. Mam nadzieje żę trafie na odpowiedniego człowieka na odpowiednim miejscu :-)

Panacota u mnie ordynator sam zdecydował o ZZO i miał racje. Przynajmniej mogłam odpocząć i nie zeszłam im po tych moich wymiotach.

koreczek sprawdz to ciśnienie:) szkoda że trzeba czekać tak dlugo na konsultacje.

agnieszkaala witaj..

Pietrucha z checia ci wysle wode... ale pewnie szybciej ci ja wlacza jak odemnie dojedzie ...

Co do płacenia za pomoc położenj i wogole... u mnie nie było mowy. nawet jak byłam ogladac szpital odrazu było powiedziane ze nie ma mowy. Niech nikt nie próbuje.
Ale z mojej potrzeby podziekowania czułam że musze zaniesc podarunek.
I zaniosłam miesiac po urodzeniu wybrałam sie z młodym i wielkim koszem smakołyków do położnej. nie chciała wziasc. Ale zaniosłam do ordynatora i pozwolil wziasc bo to nie była łapówa ale wdzięczność.

Antiope ja trzymam za ciebie kciukasy aby udało Ci się załatwić ten poród domowy.
Ja sie nie odwaze.

Die
napewno wszystko ok. mnie tez brzuch maleje. ale potem jakas kawe wypije albo czekoladke i cos tam czuje ze wszystko ok.

ahhhh

NIECH WSZYSTKIE PORODY BEDA LEKKIE I PERSONEL ZYCZLIWY - TO WSZYSTKIM NAM ZYCZE.

ide brac sie za to prasowanie... bo mnie przywaliło wczorajsze pranie...

die_perle kurcze, tylko oni tego nie nazywają opłatą za salę tylko cegiełką na szpital. Powiem tak...ja pewnie jak będzie trzeba to zapłacę...będę próbowałam oczywiście...ale męża muszę mieć przy sobie...
Tak naprawdę to dopóki nie zapłaciłam to mówili, że nie będę mogła rodzić z mężem, bo nie ma sali...a bo to pewnie znajoma rodzi, córka koleżanki...jak powiedziałam, że zapłacę to dostałam salę i męża u boku...bez którego nawet nie byłam w stanie wejść pod prysznic:( więc z drugiej strony co robić...kłócić się? jak się uprą to mi nie pozwolą i tyle...i tylko ja na tym stracę:(

jak to, nie moglas rodzic z mężem bez opłat? to jakas paranoja.. proponuje zmienic szpital :)

Martuska, ale po czym konkretnie widać, że odniosłaś to do mojego postu? Akurat we wszystkim zgadzam się z Takhisis, która już nie jest pierwiastką :-p Też zastanawiam się nad dopłatą za miłą, życzliwą położną z powołaniem i za jednoosobową salę, żeby była przyjemna atmosfera, choć zdaję sobie jednocześnie sprawę, że czasem nie wszystko idzie jak w amerykańskim filmie i rodzącą trzeba czasem silniej zmotywować niż delikatnymi prośbami. Zgadzam się też, że osoba lękowa jak Antiope (to nie przytyk, ja jestem taka sama), stresująca się w ciąży każdym drobiazgiem dla innych nawet niezauważalnym, nie jest optymalną kandydatką do porodu domowego.

Widzisz, akurat ja z racji zawodu asystowałam przy tylu porodach, że naprawdę wiem, jak różnie może być :dry:

heh, akura na Twoj post mi sie kliknelo, nic do Ciebie nie mam :). mialam na mysli ogolnie fakt, ze wiele wypowiedzi tu wskazuje na to, co sama przechodzilam 3 lata temu :p

reklama
Zrobilam sobie suwaczek taki jak ma kilka dziewczyn - ten przeskakujacy na miesiace- ale zanaczylam sobie opcje w paski zebry oraz humorystyczny opis....pisze ze juz moge wypatrywac czy bedzie HOT DOG czy CHEESBURGER:D

Do góry