reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

reklama
Jestem od dawna za listą aktywnych październikówek :)
Ale to co z zamkniętym forum, które będzie wyglądało tak jak to? Może tam wrzucimy taką listę...
Może da się coś od maja zorganizować Deli ?:tak: Moderatorze nasz:*

Hey dziewczyny :)
Ja ostatnio trochę poluzowałam z forum, bo więcej czasu spędzam poza domem..oczywiście ciągle się oszczędzam,ale zaczełam w końcu wychodzić..
Uczulenie ciągle męczy- ale jakoś daję radę, nie chce nic na to brać.
Brzuszek mam zawsze o wiele większy wieczorami-tak jak Wy..
Co do porodów -to jeszcze nie myślę o tym.. jakoś to jeszcze dla mnie bardzo daleko...

Rajani- trzymam kciuki za dobry wynik cyto.

Landrynka już padł pomysł, żeby stworzyć listę aktywnych październikówek, kiedy wszystkie wejdziemy w drugi trymestr. No i Deli załatwia nam wątek zamknięty z prawdziwego zdarzenia...

Deli super. Już się nie mogę doczekać zamkniętego.

Nula mnie ta opcja też odpowiada

[FONT=&amp]Paulinek nie wiem jak jest w Polsce, czy ginekolog musi wyrazić zgodę, ale i tak zapewne położna ma swoje kryteria i jak się ich nie spełnia, to się nawet nie ma co starać o pozwolenie od ginekologa.[/FONT]

Antiop w jednym masz racje, sytuacje w Pl znam jedynie z opowiadan kolezanek, rodziny i forum. Mysle jednak ze "kryteria poloznej" na wiele sie nie zdaja, bo to jednak ginekolog prowadzi ciaz i to on potrafi najlepiej ocenic czy kwalifikujesz sie do porodu domowego, czy tez nie. Dlatego wg mnie powinnas najpierw porozmawiac z lekarzem na ten temat. O ile dobrze pamietam chodzisz do dwoch? Porozmawiaj z obydwoma. Pozatym tu nie chodzi tylko o dobro i bezpieczenstwo dziecka, ale takze, albo przede wszystkim rodzacej. Wydaje mi sie rowniez ze lekarz powinien wiedziec ktore polozne specjalizuja sie w porodach domowych i moze nawet moze ci dac namiary. Tak czy siak powodzenia:tak:

Co do list i innych aranzacji na forum zgadzam sie na wszystko co zdecydujecie. Mam nadzieje tylko ze nie zostane pominieta przy watku zamknietym:cool:

Witam!!
niedawno wróciłam z wizyty u Pani Ginekolog. Wszystko jest w porządku, dzidziuś rozwija się dobrze, dziś na monitorze znów się widzieliśmy, maluch lubi dziwne pozycje, dziś np. klęczał :-) Jutro jeszcze konsultacja w poradni chorób zakaźnych i odebranie wyników krwi - test podwójny (jeśli już będą) i jak wszystko będzie dobrze to wreszcie się uspokoję i zacznę cieszyć się ciążą w pełni :-) Miłego wieczoru wszystkim życzę!! Spokojnych i miłych snów!!! Czas na serial "na wspólnej" :-)

reklama
Jezu...dziewczyny podziwiam za odwagę jeśli chodzi o decyzję o porodzie...Ja na przykładzie bratowej, kiedy to tętno dziecka ustało podczas porodu nigdy nie zdecydowałabym się rodzić bez dostępu do aparatury ratującej dziecko...Przecież poród może zakończyć się cesarką, próżnociągniem...Naprawdę odważnie:)

Do góry