reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Cześć dziewczyny, mam dziś strasznego lenia, a przydałoby się troszkę posprzątać. Myślałam, ze moje mdłości itp poszły sobie, ale niestety wróciły. No nic uroki. Dam radę, ale kopniaka potrzebuje, bo naprawdę leń straszny, a przydałoby się pranie wstawić u dziecka posprzątać itt.

Co do poznania płci dziecka za 149 dziękuje :p wolałabym na coś lepszego spożytkować te pieniądze, a wcześniej czy później i tak się dowiem kto to :).

Takhisis zazdroszczę tego spokoju przed badaniem prenatalnym, ja mam jutro i lekki stresik jest.

Beatko współczuje szpitalnych przeżyć, ale niestety tak u nas przeważnie jest ;-/ i tez opieprzam wszystkich z góry na dół.

Witaj Anula :)

Co do ruchów to pierwsze poczułam w sobotę :-) przy córce też szybko poczułam takie delikatne.

Czy ja ominęłam gdzieś opis Natali? Pisała wczoraj po wizycie?

reklama
Die perle, ja czytalam, ze to prymitywne oszustwo i ktos na tym zbija niezla kase. Wynik jest w zaleznosci od pH moczu, babki pisaly, ze dzien po dniu wychodzila im inna plec, bo sie nazarly wit. C ;-)

Takhisis, lacze sie w bolu, ja dzisiaj tez wymiotowalam... A wg USG to zaraz koncze 14tc :baffled:

Tak w ogole to nie gniewajcie sie o watpliwosci co do tak wczesnych ruchow... po prostu w 12tc macica ledwie zaczyna sie wychylac zza spojenia lonowego, dlatego ciezko mi sobie bylo wyobrazic sobie ruchy, skoro w macalnej czesci brzucha sa na razie tylko jelita ;-)

Hej dziewczyny!

Beatko - Oj współczuje tej wizyty w szpitalu, a dopiero co było mowa o zagranicznych gburach,a jak widać u nach również takich nie brakuje... ;) Spoko - na mnie patrzą mam wrażenie jak na ufo, kiedy głaszczę się po brzuchu jak siedzę w przychodni, bo jeszcze się WEPCHAM w kolejkę ... kij im w oko ;-)
aniula - witaj w naszym zacnym gronie:)
die perle - pierwszy raz to cudo widzę:D No jak widzę 149zł test z moczu... miodzio;)

Ja dzisiaj jak wstałam o 3 na siusiu tak do 7 nie mogłam zasnąć... porażka.. no i jakoś o 7:30 zasnęłam i do 9 udało się pospać... Mam nadzieję, że z tej okazji nie będzie mi dzisiaj pękać głowa.. Jutro już badanie... Jejku, jak ja tęsknię za swoim Gigancikiem...:tak:

tez uwazam ze to straszna sciema z tym testem- ale patrzac na kupujacych - biznes na ciezarnych sie kreci oj kreci:p

Deli powaznie czujesz juz ruchy??? kurde..ja nic ..no ale kazda jest inna choc to co pisze amethyst to prawda-macica jest tak malutka ze ledwo zza spojenia łonowego wystaje..ale kto wie kto wie - jak czuc wasze rybki to nic tylko sie cieszyc...ja i tak najbardziej czekam na te widoczne ruchy- uwilbialam siedziec i patrzec na swoj brzuch jak sie rusza:)

Die to takie delikatne muskanie na razie. Przy Oliwi miałam takie uczucie od 14,5 tc po czy w 16,5 tc kopła mnie trzy razy i wtedy byłam pewna, że przez cały czas to ona chciała dać znać mamusi, ze jest, a że matka uparta to dała trzy kopniaki pod rząd dokładnie 3 marca. Ćwiczyła, ćwiczyła i w końcu dokopała.

Kto mi da tego kopniaka??????

Dzień dobry.
Ale mam już na dziś dość - ogarnęłam z rana trochę po śniadaniu i w ogóle, a czuję się jak po szychcie w kamieniołomach :no:

beatka:) współczuję serdecznie takich przejść :no:

Landrynka jeszcze trochę...

Kamea no super z tymi ruchami :-) Fakt - za jakiś miesiąc to się będą już pewnie lawinowo sypać pierwsze kopniaki. A potem będzie to słodkie uskarżanie, jak to zostałyśmy skopane :-D
A z terminem do lekarza - no strach się bać. Mam nadzieję, że uda się znaleźć jakieś szybsze rozwiązanie

charlene piękna pasja i super, że mała połknęła bakcyla ;-) No to ma nadzieję, że wyjazd będziecie miały superowy. A sukienka śliczna

aniula witaj. Napisz więcej o sobie ;-)

die z tym testem to mi się przypomniało, że na marcu dziewczyny robiły test moczu z sodą
Mocz wymieszany z sodą oczyszczoną: pieni się- chłopiec, brak reakcji- dziewczynka
Oczywiście sprawdzalność różna - mi wyszła dziewczynka, a mam syna :-p

A ruchy poczułam coś koło 18-19tc; najpierw było takie przelewanie i delikatne smyranie i dopiero mama mnie uświadomiła, że to TO. A wcześniej, w 12tc poczułam jeden ruch - jakby mi się żołądek o 180 stopni obrócił i wiem, że to był mój smyk. Ale to było tylko jednorazowe.

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty.
Rajani
a co tam u Ciebie?

amethyst
myślisz że to rwa kulszowa? być może eh.. na szczęście nie boli jakoś uciążliwie

Takhisis ja tak gdzieś w myślach zawsze chciałam zdążyć przed magiczną 30-stką, urodzę miesiąc po 29 urodzinach no ale chyba się uda ;P

Kamea ja uciekłam z listopada bo tam właśnie jakoś sztywniej niż tu :)

Dziewczyny już mam brzuch jak 5 miesiąc ale po prostu taka gruba jestem od 2 lat, zawsze mi krągłości idą najpierw w brzuch ehh także zastanawiam się kiedy dopiero będę widzieć różnicę :eek:

Czyżby szła wiosna? (odpukać..... ) Pozdrawiam!

reklama
Do góry